08 . 05.2019 Magda Rzodkiewki są nazywane nowalijkami, chociaż obecnie dostępne są przez cały rok. Jednak tylko wiosną na bazarku można dostać przepiękne eko egzemplarze z pięknymi, zielonymi i soczystymi liśćmi. Kto zazwyczaj je odcina i wyrzuca zmieni zdanie gdy wypróbuje moje pesto. Liście rzodkiewki są delikatnie pikantne, co nadaje pesto zdecydowany smak. Do tego rzodkiewki, które podczas smażenia tracą swą moc i stają się słodkie, ale wciąż chrupiące. Bardzo szybka propozycja na letni, świeży obiad. ... czytaj dalej...
Jestem fanką kuchni i wszystkiego co z nią związane. Pasją do gotowania zaraziła mnie babcia, a mama przekazała dalsze tajniki wiedzy kulinarnej. Uwielbiam eksperymentować. Z każdym przepisem uczę się czegoś nowego, ciągle poszukuje nowych smaków i przepisów. Wyznaję zasadę, że z każdą potrawą trzeba wymagać od siebie coraz więcej.
Na moim blogu staram się dostarczyć inspirację na łatwą i pyszną kuchnię. Nic tak nie cieszy jak własnoręcznie przyrządzone potrawy i uśmiech na ustach tych co je zajadają. Nie zawsze jest idealnie, czasem coś nie wychodzi. Wtedy trzeba wziąć się w garść, uczyć się na własnych błędach i ugotować to jeszcze raz. Odrobina ambicji pozwala przezwyciężyć takie niepowodzenia i cieszyć się gotowaniem, które jest ciągłym procesem doskonalenia.
Zachęcam do gotowania, smakowania i eksperymentowania. Sprawcie aby wasza kuchni była najlepszym miejscem w domu, gdzie chce się przebywać, a gotowanie było przyjemnością a nie tylko codziennym obowiązkiem.