Takie małe co nieco " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : Ocean tuńczyka : 2 puszki tuńczyka w sosie własnym 1/2 puszki fasoli czerwonej 2 świeże papryki chilli -posiekane drobniutko mały słoiczek suszonych pomidorów w oliwie -odcedzonych i posiekanych 2-3 ząbki czosnku-wyciśnięte praską 3 ogórki korniszony ( niezbyt(...)mała puszka kukurydzy lub 1/2 zwykłej 5 jajek ugotowanych na twardo -starte na tarce o grubych oczkach 1 mała cebula -posiekana drobniutko 1 czubata, łycha, gęstego majonezu 1 łyżka sosu barbecue sól do smaku Ocean surimi : 2 opakowania paluszków krabowych surimi-pokrojonych w grube plasterki 1,5 szklanki ugotowanego na sypko ryżu 2 pęczki koperku -posiekanego 1 ząbek czosnku -wyciśnięty
Ogrodnik w podróżyDziś szef kuchni serwuje lazanię. Pyszny makaron, super dodatki a jako sos ja wykorzystałam keczup cukiniowy ale tutaj będzie równie ok. keczup czy sos pomidorowy, popróbujcie, zachęcam. Lazania szybko znika ze stołu więc lepiej przygotować "słuszną" porcję. Lazania z dynią, cukinią i papryką. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowaniecebula (ok. 70 g), - łyżeczka oleju rzepakowego (ok. 5 g), - pół puszki fasoli (ok. 120 g), - 2 suszone śliwki (ok. 14 g), - przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, goździk, sos sojowy, sól i pieprz. Sposób przygotowania 1. Śliwki moczymy w wodzie. 2. Drobno pokrojoną cebulę szklimy na oleju z dodatkiem liścia laurowego, goździka i ziela angielskiego. 3. Fasolę odsączamy(...)zalewy i opłukujemy. 4. Fasolę miksujemy z dodatkiem łyżeczki sosu sojowego, majeranku, szczyptą soli, pieprzu i odrobiną chłodnej wody (dla uzyskania odpowiedniej konsystencji. 5. Śliwki kroimy na drobną kosteczkę. 6. Do fasoli dodajemy cebulkę (bez przypraw!), śliwki i miksujemy kilka sekund, tak żeby wszystkie składniki się połączyły. 7. Pasta z fasoli najlepiej smakuje z chlebem pełnoziarnistym i kwaszonym ogórkiem. Pasta
Zdrowe odżywianie w pięciu smakachmożna sobie pozwolić na odrobinę boczku. Poza tym w roladkach znalazło się wszystko, co lubimy - ser, suszone pomidory, włoskie przyprawy, pierś z kurczaka i boczek. Do tego sporo warzyw, sos jogurtowy i pyszne danie gotowe! :) Roladki drobiowe: 500 g piersi z kurczaka lub mięsa z udek kurczaka 100 g boczku w plastrach kilka łyżek pasty z suszonych pomidorów(...)Temperatura - 180ºC bez termoobiegu Czas - 20-25 minut Po wyjęciu z piekarnika roladki są gotowe do podania. Swoje podałam z dużą ilością warzyw. Świetnie pasują do nich różnego rodzaju sosy jogurtowe czy po prostu ketchup. Smacznego
Cooking Monsterobiadu albo pokroić na paski i podać jako przekąskę :) Składniki: * 1 placek tortilli * 2 mniejsze kotlety z piersi kurczaka * garść sera żółtego startego na tarce o dużych oczkach * ulubione sosy (u mnie był to ketchup i majonez) Wykonanie: Placek tortilli posmarować sosem, posypać serem, ułożyć pokrojone wcześniej na paski kotlety drobiowe. Całość zawinąć w rulonik. Wstawić
Zrób to smaczniePrzepisów na przygotowanie schabu jest wiele. Sposobów na przygotowanie tego rodzaju mięsa jest wiele. Schab można usmażyć w panierce , lub podać duszony w sosie . Schab duszony w winie to danie wykwintne. Wspaniale sprawdzi się jako niedzielny obiad czy uroczysta kolacja. Składniki: 70 dag schabu 50 dag pieczarek 1 czerwona cebula szklanka czerwonego wytrawnego wina 3 łyżki śmietany łyżka oregano łyżka(...)tłuszczu. Dodajemy pokrojone na połówki pieczarki. Odparowujmy je z nadmiaru wody. Warzywa dokładamy do mięsa. Wlewamy wino. Dusimy pod przykryciem przez 30-45 minut. Mięso wyciągamy z garnka. Sos zabielamy śmietaną. Dodajemy zioła. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wkładamy schab. Jeszcze chwilę dusimy. Wieprzowinę przygotowaną w ten sposób podaję w towarzystwie ziemniaczanych talarków i sałaty. Ilość porcji: 5 Czas
Pobite gary Barbarytylko:) Czas trwania: 20 min Ilość porcji: 4 porcje Składniki: 400 g makaronu 5-6 pomidorów lub pomidory kawałki w puszce 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 1 łyżka przecieru pomidorowego sól pieprz zioła (oregano, zioła prowansalskie, bazylie ) 50 g sera żółtego Przygotowanie: Pomidory obrać ze skóry, pokroić w kostkę i wrzucić na patelnie(...)minut od czasu do czasu mieszając, żeby woda z pomidorów odparowała. Pod koniec gotowania dodać ulubione zioła. Odcedzony makaron wyłożyć na talerz, polać sosem i posypać startym na drobnych oczkach serem żółtym. Krok po kroku: 1. Ugotować makaron 2. Podsmażyć pomidory 3. Dodać tuńczyka 4. Dodać przecier pomidorowy i zioła
KuchniaWeDwoje.plłyżki masła 1 ½ łyżki bułki tartej pieprz i sól Przygotowanie: Posmarować foremki masłem i posypać bułką tartą. W osolonej wodzie ugotować makaron (al dente). Przygotować sos; w garnku roztopić masło, dodać mąkę. Składniki wymieszać z szczyptą soli i pieprzu, aż powstanie gładka zasmażka. Wlać do zasmażki mleko i gotować ok. 3-5 minut(...)czasu zgęstnienia. Ściągnąć z gazu, dodać 100 g startego sera i mieszać do czasu całkowitego roztopienia się sera. Przełożyć makaron do sosu i wymieszać. Napełnić muffinki nadzieniem i posypać każdą resztą startego sera (50 g). Piec przez 20 minut w 190 stopniach. Po upieczeniu foremki podważyć nożem i wyłożyć
KuchniaWeDwoje.plMarynata: 1 łyżka oleju 1 łyżeczka octu balsamicznego ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki suszonych ziół (rozmaryn, tymianek) ½ łyżeczki pieprzu ziołowego (lub zwykły czarny) ½ łyżeczki musztardy 2 małe ząbki czosnku Do sosu: 1 łyżka śmietany 12% Przygotowanie: Schab osuszyć i długim cienkim nożem zrobić otwór przez środek na śliwki. Śliwki wymieszać z masłem i pieprzem. Nafaszerować schab śliwkami(...)schabu). Po 25 minutach pieczenia, otworzyć folię i przypiec schab od góry (termo obieg). Po upieczeniu marynatę można zlać i przygotować z niej sos dodając łyżkę śmietany. Mięso można podawać na ciepło, krojąc grube plastry lub zawinąć w folie, wystudzić i podawać na zimno. Krok po kroku: 1. Przygotować
KuchniaWeDwoje.plmakaron i wszystko zagotować. Krok po kroku: 1. Ugotować makaron 2. Pokroić cukinie i kabanosa 3. Podsmażyć cukinie i kabanosa 4. Wymieszać składniki na sos 5. Wlać sos do kabanosa i cukinii 6. Wszystko wymieszać z makaronem Pobierz wersję do druku: Pobierz Przysmak pielgrzyma Artykuł Przysmak pielgrzyma pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plkostki) ½ szklanki śmietany ½ łyżeczki proszku do pieczenia ½ łyżeczki soli Farsz: 100 g szynki 125 g sera mozzarelli (1 kulka) 15 oliwek czarnych (50 g) 60 g suszonych pomidorów Sos czosnkowy: 120 ml jogurtu naturalnego (mały kubek) 3 ząbki czosnku ¼ łyżeczki pieprzu 1 łyżeczka ziół prowansalskim i oregano Dodatkowo: 300 – 500 ml oleju do smażenia(...)wyciąć za pomocą szklanki kółka. Nafaszerować i zlepić na kształt pierogów. Pierożki smażyć partiami w głębokim oleju na mocno złoty kolor. Podawać z sosem czosnkowym. Krok po kroku: 1. Wyrobić ciasto 2. Pokroić i wymieszać składniki na farsz 3. Rozwałkować ciasto 4. Wyciąć kółka z ciasta i zlepić pierożki
KuchniaWeDwoje.plWymieszać mąkę z wodą i przecedzić do pieczeni 7. Wymieszać 8. Doprawić do smaku Pobierz wersję do druku Pobierz Schab duszony w sosie własnym Artykuł Schab duszony w sosie własnym pochodzi z serwisu KuchniaWeDwoje.pl
KuchniaWeDwoje.plfantastycznego aromatu i smaku. Zapraszam do zapoznania się z przepisem Przepis: Składniki: 200 g makaronu ryżowego 750 g mrożonek (brokuł, kalafior i marchew) 1 czerwona papryka olej sezamowy sos sojowy sól, pieprz, papryka słodka, chili, zioła prowansalskie, włoszczyzna suszona, Wykonanie: 1. Makaron ryżowy gotujemy zgodnie z opisem na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą, odstawiamy. (Makaron można(...)dusimy aż całkowicie zmiękną. Kiedy warzywa będą już miękkie, dodajemy 1 czerwoną paprykę pokrojoną w kostkę. 3. Do warzyw dodajemy olej sezamowy i smażymy,dodajemy przyprawy i sos sojowy (około 2 łyżki) wedle uznania i smaku. 4. Do warzyw wsypujemy wcześniej ugotowany makaron ryżowy. Całość dokładnie mieszamy i ewentualnie jeszcze doprawiamy. Smacznego
Mój pomysł naktóra pochłania tłuszcz, mięso smaż na patelni grillowej bez tłuszczu bądź piecz w piekarniku. Jeżeli zdecydujesz się na panierkę, możesz zrobić ją np. z orzechów. Zamiast majonezu zrób sobie sos na bazie jogurtu naturalnego i ziół. Zamiast lodów śmietankowych wybierz sorbet. Jedna gałka sorbetu zawiera zazwyczaj o połowę mniej kalorii niż lody na bazie mlecznej. Kiedy decydujesz się na zjedzenie(...)fastfooda z popularnej sieciówki zamawiaj go bez sosów – to one zawierają najwięcej kalorii. Unikaj przetworzonego mięsa, jak parówki czy konserwy z puszki – wybieraj chude mięsa. Do sałatek używaj jogurtu naturalnego zamiast śmietany (np. do mizerii). Wybieraj ciemne pieczywo, które daje poczucie sytości. Białe pieczywo jest szybko trawione. Przyzwyczaić się do jedzenia ciemnego pieczywa wcale nie jest trudno Zamiast
Kuchnia BazyliiSKŁADNIKI: 1 opakowanie ciasta francuskiego 1 cukinia 3 ogórki kiszone 1 0 dag sera żółtego tartego Sos pomidorowy lub ketchup do posmarowania Sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Z ciasta francuskiego wycinam kwadraty. Powinno wyjsc 6 sztuk. Każdy smaruję sosem pomidorowym lub ketchupem. Cukinię obieram i kroję w słupki. Ogórki kiszone również kroję w słupki. Kwadraty posypuję serem żółtym
Gotowanie Patki