się wybić ze szpinaku. W między czasie śmietanę wymieszać dokładnie z łyżeczką mąki. Kiedy szpinak będzie gotowy, wlać na patelnię śmietanę z mąką i mieszając podgrzewać do momentu, aż sos dobrze zgęstnieje. Gotowy sos wymieszać z makaronem i odrazu podawać. Smacznego
kuchnia doskiExpresowe spaghetti z cukinią – czyli pyszny makaron w sosie pomidorowym, to idealny pomysł na szybki, bezmięsny obiad :) A jeśli baaaardzo lubicie mięsko, to śmiało do sosu pomidorowego można dorzucić mięso mielone z indyka, czy szynki :) Expresowe spaghetti z cukinią – Składniki: 1 średnia cukinia (ok. 300g) 1 puszka pomidorów krojonych (400g) 2 […] The post Expresowe spaghetti z cukinią
Kulinarne Przebojedziała; a potem i tak dostaje się miniaturki, na których niewiele widać) czy Miksera. Pracy więcej, ale efekt bardziej estetyczny, choć to oczywiście kwestia gustu. CIECIERZYCA Ciecierzyca w sosie kurkumowym z ryżem ; blog: rabarbarowo Pasztet: cieciorka z warzywami ; blog: Pij soki wyciskane Cieciorka w ricotcie ze szpinakiem i wędzonym łososiem ; blog: Gawron w rosole Pieczone faszerowane bataty z pomidorami(...)marchwi z pomarańczową soczewicą ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Zupa z czerwonej soczewicy z batatem i wędzoną papryką ; blog: Twins Pot Soczewica Bieługa w pomidorowo-kokosowo-orzechowym łagodnym sosie ; blog: Agelessnation Dhal z soczewicy z jarmużem i szpinakiem ; blog: U stóp Benbulbena Aromatyczne casserole z kurczaka i soczewicy ; blog: U stóp Benbulbena Spaghetti z soczewicą ; blog: Małgorzata Rusek - Dietetyk
Weekendy w domu i ogrodziekaszy gryczanej prażonej (200 g) 1/2 główki kapusty pekińskiej 150-200 g świeżego szpinaku 1 podwójna pierś z kurczaka (około 0,5 kg) 2 szklanki wrzącej wody 2 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku 1/2 cebuli 1 por sól, pieprz słodka papryka odrobina oleju Kilka godzin wcześniej, piersi z kurczaka umyć, osuszyć, oczyścić, pokroić w większą kostkę, polać sosem
UgotowaćPaprykę oczyszczamy z nasion, wkładamy do garnka i zalewamy wrzątkiem, żeby zmiękła, potem odsączamy wyparzoną paprykę, wkładamy do naczynia i napełniamy farszem :) Gdy papryka się wyparza robimy sos tj. na 1 litr bulionu warzywnego dodajemy koncentrat pomidorowy, ... przyprawiamy, doprowadzamy do wrzenia i odstawiamy. Jak papryki mamy w naczyniu dodajemy sos i wstawiamy na 220st.C / 30min. do piekarnika. Potem
chleba naszegonaprawdę smaczne. Polecam i życzę SMACZNEGO! Krys Przepis na te gołąbki znalazłam w programie Anny Olson Polecam również inne smaczne gołąbki: Gołąbki pieczone w piekarniku Gołąbki domowe z sosem pomidorowym Gołąbki ze świeżymi grzybami, z sosem grzybowym Gołąbki wegetariańskie Dziękuję za odwiedziny na moim blogu. Będzie mi miło, jeśli zostawisz komentarz
Kuchnia u Krysiodtworzenia to usiadłam na kanapie, zamknęłam oczy, a teraz … oddaję w Wasze ręce bardzo wyjątkowy przepis na najprawdziwszy barszcz „ukraiński”, zaserwowany również bardzo tradycyjnie z pampuchami z sosem czosnkowym. Smak malutkiej, ukraińskiej i tradycyjnej wsi na talerzu. Składniki: Kurczak zagrodowy 0,5 kg żeberek wieprzowych 300 g wędzonki 2 marchewki 1 duży korzeń pietruszki Mały kawałeczek selera 4-5 dużych(...)małe kawałki i dodałam do zupy. Całość gotowałam jeszcze, dopóki ziemniaki nie zmiękły. Barszcz podałam tradycyjnie ze śmietaną, koprem i pietruszką oraz z domowymi pampuchami (bułeczkami na parze) z sosem czosnkowym. To jest ten smak
Kate's KitchenDzień dobry Łakomczuchy! :) Dziś coś co tygrysy lubią najbardziej.. Słony karmel! Choć dla mnie będzie to zawsze po prostu sos krówkowy. Najidealniejszy gdy jest jeszcze ciepły i polejemy nim zimne lody. Sprawdza się również jako sos do naleśników, albo żeby tak o, łyżeczką :) Przechowujemy w lodówce, a gdy chcemy użyć go jako polewy, wystarczy na kilka chwil włożyć
Pora na porajajko 1 szklanka soku jabłkowego Cymes 1 szklanka mąki pszennej ½ łyżeczki proszku do pieczenia Szczypta soli 1 łyżka cukru 2 łyżki oleju rzepakowego Dodatki: Bita śmietana Ulubione owoce Sos owocowy do polania Sposób przygotowania: Żółtko oddzielić od białka, białko ubić na sztywną lśniącą pianę. Żółtko utrzeć z cukrem i szczyptą soli, wlać sok, wsypać mąkę wymieszaną z proszkiem(...)rózgą miksera tak aby nie utracić konsystencji piany. Gofrownicę rozgrzać , nalewać porcjami ciasto, piec około 3 minuty do zrumienienia. Studzić na kratce, podawać z bitą śmietaną oraz owocami polać sosem owocowym. Smacznego
Wanilia i Kardamonsmakowało i najlepiej poprawiało humor. Z pomocą przychodzi zupa dyniowa zagęszczona kremowym serkiem musztardowo-miodowym. Niewiele składników, szybko się robi, prawda, że wygląda słonecznie? :) Podaję ją z super aromatycznym sosem musztardowo-miodowym z dodatkiem ziół i sezamu, który pasuje tu idealnie. Zupa podana z pieczywem lub grzankami jest na tyle sycąca, że drugie danie na obiad jest już niepotrzebne(...)pokrojonej w kostkę dynii łyżka masła klarowanego litr domowego bulionu warzywnego spora szczypta soli i pieprzu szczypta mielonej pikantnej papryki opakowanie kremowego serka Apetina Musztarda i Miód sos: 4 łyżeczki musztardy francuskiej 4 łyżeczki miodu (użyłam wielokwiatowego) 2 łyżki oliwy 2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 2 łyżki drobno posiekanego szczypiorku łyżka sezamu białego łyżka sezamu czarnego Obraną, umytą
Mienta blogprzygotowania zapiekanki potrzebujemy: - porcję makaronu (u mnie razowe świderki) - 450 g mrożonej mieszanki białego i zielonego kalafiora - 200 g mrożonej zielonej fasolki - 1 kulkę mozzarelli Do przygotowania sosu potrzebujemy: - 400 ml śmietany 18% - 1 żółtko - 100 g tartego żółtego sera - 1 łyżeczkę bazylii - 1 łyżeczkę granulowanego czosnku - sól i pieprz do smaku 1. Makaron gotujemy wg instrukcji(...)opakowaniu, odcedzamy i przekładamy do miski. 2. Mrożone warzywa wrzucamy do wrzątku i gotujemy przez 3 minuty. Następnie odcedzamy i przekładamy do makaronu. 3. Wszystkie składniki sosu łączymy ze sobą, a następnie dodajemy go do makaronu i warzyw. 4. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do naczynia żaroodpornego. Na wierzch układamy kawałki mozzarelli. 5. Zapiekankę wkładamy do nagrzanego
Bez Cebuliząbki czosnku posiekne 2 łyżki olej 1 opakowanie makaron ryżowy 5 mm (namoczony wcześniej w wodzie o temperaturze pokojowej przez 2,5 godz. lub gotowany 3 minuty 1 łyżka sosu rybnego 2 łyżki cukru kokosowego pasta z tamaryndy 2 jajka 1 łyżka suszonych krewetek (opcjonalnie) 1-2 chili posiekane garść kiełków fasoli mung 2 cebule dymki pokrojone(...)wody. Dodaj krewetki, chwilę smaż aż zmienią kolor na pomarańczowy, przełóż zawartość patelni na talerz. Do odcedzonego makaronu dodaj odrobinę wody, 2 łyżki cukru, 2 łyżki pasty z tamaryndowca, sos rybny i suszone krewetki, chwilę smaż aż woda odparuje. Dodaj zawartość talerza i jajka, smaż chwilę mieszając. Dodaj kiełki fasoli, posiekaną rzodkiew i chili, wymieszaj, przełóż na talerze. Posyp
SzczyptaSmaQZapach unosił się dziś po całej kuchni...mięsko w sumie jak mięsko..ale sos rewelacja..polecam, wypróbujcie.Ilość składników wedle gustu..ja dodałam najpierw mniej octu , a potem dodałam jeszcze ..tak samo z wodą, ilość wody zależy od tego, jaki chcemy otrzymać sos. około 50-60 dkg polędwicy lub innego mięsa wieprzowego 2 jajka przyprawa do gyrosa Galeo około
Moje domowe kucharzeniejakiegoś czasu zapomniane warzywo. Podane z sosem śmietanowym doskonale pasuje do mięs. Składniki 800 g skorzonery z zalewy 1 łyżka masła 1/2 łyżki mąki 250 ml bulionu warzywnego 100 g śmietany 22% szczypiorek sok z cytryny biały pieprz sól Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Skorzonerę osączamy z zalewy. Masło roztapiamy, dodajemy mąkę i smażymy(...)przez chwilę. Następnie zalewamy gorącym bulionem, cały czas mieszamy by wszystkie składniki dokładnie się połączyły. Dodajemy śmietanę, dokładnie mieszamy, do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą oraz pieprzem. Do sosu dodajemy warzywo, podgrzewamy kilka minut na małym ogniu (nie zagotowujemy). Podajemy z posiekanym szczypiorkiem. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size
R'n'G Kitchen