można z niego przygotować różne dania uwielbiane zarówno przez dorosłych, jak i dzieci. Stanowią smakowity dodatek do mięs, ryb i warzyw, albo samodzielny, sycący posiłek z gulaszem czy sosem. Składniki – keto pyzy z mięsem (10 sztuk): Składniki na pyzy: 250 g twarogu tłustego prosto z lodówki 20 g łupin babki jajowatej 1 jajko sól himalajska lub kłodawska Składniki(...)mieszając. Gotować przez ok3-4 minuty od wypłynięcia na powierzchnię. Woda nie powinna mocno wrzeć a jedynie szumieć. Keto pyzy z mięsem podawać ze skwarkami, boczkiem, masełkiem, ulubionymi sosami czy gulaszami dla podbicia makro tłuszczem. Doskonale smakują też podsmażone na patelni. Smacznego! — BTW całości be dodatków: 505 g, 998 kcal
Ola la LCHFgryczanej, ale można użyć swojej ulubionej) cukinia cebula pieczarki (100 g) papryka seler naciowy (jeden kawałek) pomidory (puszka) czosnek (ząbek) pierś z kurczaka przyprawy:suszone oregano, bazylia, sól, pieprz, sos sojowy, papryka w proszku 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy suszonym oregano, papryką, solą, pieprzem (lub gotową mieszanką przypraw do kurczaka) mieszamy i odstawiamy. 2. Gotujemy kaszę zgodnie(...)instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy łyżkę sosu sojowego i mieszamy. 3. Wszystkie warzywa (oprócz pomidorów i czosnku) siekamy i smażymy 3-4 minuty. Przyprawiamy. 4. Do warzyw dodajemy kurczaka i smażymy razem co chwilę mieszając. Po kilku minutach dodajemy czosnek i pomidory. Dodajemy ok. 100 ml wody. Mieszamy dusimy razem aż do miękkości kurczaka. 5. Wyłączamy palnik
NA MOIM TALERZUgryczanej, ale można użyć swojej ulubionej) cukinia cebula pieczarki (100 g) papryka seler naciowy (jeden kawałek) pomidory (puszka) czosnek (ząbek) pierś z kurczaka przyprawy:suszone oregano, bazylia, sól, pieprz, sos sojowy, papryka w proszku 1. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Przyprawiamy suszonym oregano, papryką, solą, pieprzem (lub gotową mieszanką przypraw do kurczaka) mieszamy i odstawiamy. 2. Gotujemy kaszę zgodnie(...)instrukcją na opakowaniu. Po ugotowaniu dodajemy łyżkę sosu sojowego i mieszamy. 3. Wszystkie warzywa (oprócz pomidorów i czosnku) siekamy i smażymy 3-4 minuty. Przyprawiamy. 4. Do warzyw dodajemy kurczaka i smażymy razem co chwilę mieszając. Po kilku minutach dodajemy czosnek i pomidory. Dodajemy ok. 100 ml wody. Mieszamy dusimy razem aż do miękkości kurczaka. 5. Wyłączamy palnik
Na moim talerzudokładnie z wyspy Jawa. Kurczak satay Tradycyjny satay to mięso drobiowe, wołowe, wieprzowe czy mięso ryb pokrojone na mniejsze kawałki a następnie grillowane w formie saszłyka. Podawane z sosem albo sojowym albo na bazie masła orzechowego. Czerpiąc inspirację z kuchni tajskiej przygotowałam podudzia kurczaka w marynacie satay. Podałam je z ryżem jaśminowym i surówką z kapusty pekińskiej. Marynatę możecie oczywiście(...)kurczaka. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni Celsjusza na ponad godzinę. W trakcie pieczenia warto kurczaka przewrócić na drugą stronę. Upieczonego kurczaka podawać z ryżem lub samego z sosem chili. Kurczak satay Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując kurczaka satay. Kurczak satay Mięso kurczaka ułożyć możecie na metalowej kratce do pieczenia. Powinno się wtedy szybciej upiec. Ja piekłam moje
mecooksczubate łyżeczki koncentratu pomidorowego, wymieszać i dusić jeszcze przez ok. 10 minut (aż warzywa będą miękkie). Opcjonalnie na koniec doprawić do smaku solą i pieprzem. Można zagęścić również sos mąka wedle potrzeby (u mnie nie było takiej potrzeby, sos się ładnie zredukował i zagęścił). Zdjąć danie z palnika, wrzucić do niego drobno posiekany koperek i wymieszać. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Kulinarne Przebojesmaku pieprz ostra papryka ( dałam w płatkach) - do smaku 1 łyżka posiekanej natki pietruszki 4 ząbki czosnku 150 g pokrojonych pomidorów z puszki olej lub masło do smażenia na sos 500 ml rosołu, 250 g pomidorów z puszki sól, pieprz. przygotowanie Cebule obrać, posiekać, przesmażyć na maśle na zloty kolor. Przygotować farsz: połączyć mielone mięso z kaszami, dodać przesmażoną cebule(...)nerw liściowy. Na środek każdego liścia nałożyć farsz, uformować gołąbki. Dno naczynia, w którym będziemy piekli, wyłożyć połową odłożonych liści. Gołąbki ułożyć ciasno w garnku, jeden obok drugiego. Składniki sosu wymieszać i zagotować, Zalać gołąbki, na wierzchu położyć pozostałe liście. Garnek przykryć Piec w piekarniku ogrzanym do temp. 200 st C ok 60 min. Smacznego
Stare GaryTaką mięsną propozycje na obiad mam dzisiaj dla Was. Karkówka z tego przepisu wychodzi mięciutka i idealnie doprawiona, a sos przepyszny. Polecam Wam zrobić sobie taką karkówkę np. na niedzielny obiad :) Składniki na 2 osoby: 4 plastry karkówki 2 czubate łyżki mąki pszennej Po 1 łyżeczce papryki słodkiej, wędzonej 2 łyżeczki majeranku 1/3 łyżeczki pieprzu 1/2 łyżeczki soli(...)pyrkającą cebulką. Dodajemy listki laurowe, warzywko, korzeń pietruszki i dusimy wszystko pod przykryciem przez około 70 minut. Od czasu do czasu mieszając. 7. Gdy mięso jest już miękkie zagęszczam sos śmietanką i mąką ziemniaczaną rozrobioną w odrobinie wody. Karkówkę podałam z ziemniaczkami i marchewką. Smacznego
Gotowanie...to proste !warte wypróbowania. Podałam je z pieczarkami, cebulką i oliwkami. Pychotka ;) Pierogi z kaszą gryczaną składniki: 1/2 szklanki kaszy gryczanej 1 szklanka bulionu 3 łyżki sera gorgonzola 1 łyżeczka sosu worcestershire słodka i ostra papryka, sól, pieprz 1/2 ciasta na pierogi z tego przepisu klik (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierogi z kaszą gryczaną wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy na sypko(...)bulionie. Tak aby pochłonęła cały płyn, jeżeli jest zbyt twarda dodajemy trochę wody. Dodajemy ser gorgonzola, przyprawy i sos worcestershire. Dokładnie mieszamy. Pozostawiamy do wystygnięcia. Przygotowujemy ciasto z tego przepisu - - > klik Rozwałkowujemy, wykrawamy krążki i lepimy pierogi. Gotujemy na osolonej wrzącej wodzie do wypłynięcia. Gotowe! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Delusional Trinesolidne garście rukoli 100-150 g ugotowanej kaszy owsianej 3 czubate łyżki słonecznika 2 pomidory 4 łyżki dowolnych kiełków 1 cebula pokrojona w wiórka 200 g wędzonego dorsza. Sos: 4 łyżki oleju lnianego, łyżka soku z cytryny, po 1/3 łyżeczki soli i pieprzu, odrobina musztardy (można bez) Robimy! W misce mieszamy sałatę z kiełkami i cebulą Pomidory obieramy, kroimy(...)kosteczkę, mieszamy z sałatą oraz wystudzoną kaszą. Mieszamy z naszym sosem, odstawiamy na 15 minut. Nakładamy do miseczki, posypujemy kawałkami dorsza oraz uprażonymi na suchej patelni pestkami słonecznika. Smacznego Share 4 Tweet 0 Google Plus 0 Save 1 5 Shares
Latosiowydomskładnikiem kotletów jest kasza jęczmienna drobna. Smak wzbogacają pieczarki. Tak przygotowane kotlety z kaszy jęczmiennej z pieczarkami najczęściej podaję same w towarzystwie najróżniejszych surówek lub w wersji z delikatnym sosem – najczęściej pomidorowym lub pieczarkowym. Jeśli jeszcze nigdy nie próbowaliście takich kotlecików, to polecam. Są delikatne i pyszne. Nawet moje dzieci chętnie je jedzą. W ich przypadku obowiązkowo z surówką(...)stron na złoto na niewielkiej ilości oleju. Uwaga! Kotlety należy ostrożnie obracać i ściągać z patelni. Tak przygotowane kotlety podajemy same w towarzystwie surówek lub polane ulubionym sosem np. pomidorowym z tego przepisu na gołąbki bez zawijania. Smacznego
Słodkie okruszkiPodałam ją z ryżem. 1 batat 1 cebula mała 2 ząbki czosnku 2 cm korzenia imbiru 1/2 papryczki chili 1 limonka 25 dag krewetek 1/3 ananasa świeżego 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka papryki wędzonej 1/2 łyżeczki papryki słodkiej olej kokosowy sól, pieprz 400 ml mleczka kokosowego 500 ml bulionu warzywnego 2 łyżeczki przyprawy curry natka pietruszki albo kolendra ryż(...)Dodaję paprykę wędzoną, słodką, curry, sól, pieprz i mieszam. Dodaję batata, ananasa, wlewam bulion warzywny i gotuję na wolnym ogniu 10 minut. Na końcu wrzucam krewetki, wlewam mleczko kokosowe, sos sojowy i gotuje jeszcze jeszcze pięć minut. Wlewam sok z limonki, dodaje natkę i doprawiam jeszcze do smaku. Podaję z ryżem
wesoła kuchniaposiekać na miazgę, imbir zetrzeć na tarce, chili rozciąć i usunąć nasionka i błonki. Do woka wlać olej, rozgrzać. Dodać czosnek, chili, imbir, pastę z krewetek, pastę curry, sos rybny, sos sojowy, pokruszone liście keffir, cukier. Wszystko razem wymieszać i chwilkę smażyć. Około 30 sekund, ale cały czas mieszać. Wrzucić pokrojone w paski mięso i smażyć aż mięso straci kolor
Kuchnia PokoleńPolędwiczki wieprzowe w sosie musztardowym to pyszny i super szybki pomysł na obiad. Rozpływająca się w ustach polędwiczka wieprzowa i kremowy sos śmietanowo musztardowy. Banalne wykonanie a smak.. cudowny! - 20 minut szykowania i 20 minut smażenia - prosty i pyszny pomysł na obiad - do podania z kaszą, ryżem, makaronem
AniaGotuje.plmiski. Na wierzchu układać przekrojone na pół pomidorki koktajlowe, obrany, pokrojony w pół plasterki ogórek świeży, pokrojone w kostkę obie papryki. Na samym końcu rozłożyć przygotowane wcześniej krewetki. Sos: * 2 łyżki płynnego miodu * 2 łyżki soku z cytryny * 2 łyżki oliwy z oliwek * 2 łyżeczki musztardy stołowej * szczypta soli i pieprzu Wykonanie: Do kubka lub małej miseczki wlać miód, oliwę(...)oliwek, sok z cytryny, dodać musztardę, sól i pieprz. Wszystko dobrze wymieszać. Całość polać sosem
Zrób to smacznieMałe kawałki mięsa z indyka w kremowym sosie z dodatkiem suszonych pomidorów. Zamiast indyka można użyć piersi z kurczaka. SKŁADNIKI 500 g piersi z indyka 250 g serka mascarpone 1/2 słoiczka suszonych pomidorów w oleju (słoiczek o pojemności 300 ml) sól,pieprz 1 garść posiekanej natki pietruszki ok 5 łyżek wody 1 łyżka oleju z suszonych pomidorów WYKONANIE Mięso pokroić(...)oleju i pokroić w paseczki. Gdy mięso zmieni kolor, dodać pokrojone pomidory i serek mascarpone. Smażyć wszystko razem aby serek się rozpuścił i smaki się wymieszały często mieszając. Jeśli sos wyjdzie za gęsty podlać wodą. Doprawić do smaku jeśli potrzeba. Na koniec dodać posiekaną natkę pietruszki wymieszać.Sosik podajemy z ziemniakami,kaszą lub ryżem-co kto lubi :)Ja podałam
Mała w garnku miesza