sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:119/167)

Łopatka duszona w pieczarkach z nutką orientu 159

lodówki. W tym czasie obieramy pieczarki ,kroimy na kawałki i razem z posiekaną cebulą i łyżką masła dusimy na wolnym ogniu oprószając solą. Gdy się podduszą ,zalewamy bulionem drobiowym ,dodajemy liść laurowy ,gotujemy dalej. Kotlety wyjmujemy z lodówki ,obtaczamy w mące i obsmażamy na przez krótką chwilę na rozgrzanym oleju. Przekładamy do sosu i dusimy na wolnym ogniu

R'n'G Kitchen
Perlage Tasting Club - Cisowianka - kulinarno winna przygoda 110

bardzo wdzięcznym modelem :) Jako pierwsze otrzymaliśmy pieczarki „posadzone” w doniczkach na mchu, z którego (po wlaniu cudownego płynu;) ) unosiły się opary mgły o zapachu mchu. Kolejną przystawka był świeży ser z rabarbarem, zapakowany w liście rabarbaru, przewiązany sznurkiem. Następnie pojawiły się zamknięte torebki, nóż z rękojeścią z gałązki winorośli, oraz miseczka z zielonym sosem. I znowu zabawa :) w torebkach chipsy

królestwo garów
Nadziewana czerwona papryka i rzeszowskie cluby jazzowe 122

opakowaniu. Pokrój drobno cebulę, czosnek i pieczarki. Rozgrzej olej, podsmaż warzywa i grzyby. Wymieszaj z kuskusem. Dodaj kukurydzę, fasolę, sól, pieprz i majeranek. Dokładnie wymieszaj. Nadziej papryki farszem, posyp żółtym serem i przykryj wierzchem. Zapiekaj ok. 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180ºC. Podawaj natychmiast, posypane szczypiorkiem. Danie świetnie smakuje z ketchupem lub sosem pomidorowym. Warto odwiedzić Klimaty

Qlinarnie i Qlinarnie
Omlet wspaniały !!! Czyli jajka ze szpinakiem i roszponką. 120

spodu patelni. Teraz czas na dodanie pieczarek i sera bałkańskiego pokruszonego w dłoniach na drobne kawałki. Przykrywamy omleta, aby jeszcze dopiekł się i na sam koniec wysypujemy garść roszponki. Jeszcze na chwilę przykrywamy omleta, aby roszponka zmiękła. Wystarczy 2-3 minuty. Omleta zsuwamy na talerz i kroimy jak pizzę. Podajemy z surówką i sosem salsa. Surówkę zrobiliśmy oczywiście z pozostałej

vegetanie
Kolorowe spaghetti 116

mielone. Kiedy będzie już podsmażone, dodajemy pieczarki i przyprawy: ząbek czosnku (przeciśnięty przez praskę), pieprz ziołowy, sól, przyprawę do mięsa mielonego, słodką paprykę.Na drugiej patelni na oleju podsmażamy drugą połówkę pokrojonej w kostkę cebuli i pomidory z puszki i przyprawy: sól, oregano. Podlewamy wodą i dusimy.Całość łączymy na jednej patelni i sos jest już gotowy!Teraz czas

Lawendowe Niebo
WYKWINTNY PASZTET Z INDYKA LUB KRÓLIKA 410

Kurta Schellera. Można go podawać z chrzanem, sosem cumberland lub sam. Nam najbardziej smakuje z żurawiną z chrzanem. Pychotka! Składniki:-750g mięsa z indyka lub królika ( filet)-400g słoniny (lub podgardla) -200g boczku-250g wątróbki (drobiowej lub wieprzowej)-800g karkówki wieprzowej-2 duże cebule-75g masła-100g pieczarek-100g kurek ( daję mrożone)-100g natki pietruszki

Smaczne Zdrowe
kotlety "devolay" 187

Dzisiaj zapraszam na kotlety "devolay"Rozbilam kotlety. Podsmazylam pieczarki doprawiajac sola I pieprzem, dodalam do wystudzonych pieczarek starty ser.Nakladamy farsz , zwijamy. Rozbijamy jajko, obtaczamy w mace

Smaki Edyty
Kurczak w sosie serowym 318

Filet z kurczaka, nietypowo podany, bo  w jasnej barwie, z warzywami, jako proste danie jednogarnkowe Składniki: 2 filety z kurczaka 6 średnich pieczarek 2 łodygi

kgwjanczewo
Kotleciki z piersi kuczaka z pieczarkami i serem żółtym 260

Dzisiaj przygotowałam dla Was coś bardzo szybkiego, a do tego pysznego;) Jeśli jesteście zabiegani, zapracowani, czy zwyczajnie nie macie ochoty stać przy kuchni, a macie ochotę

Kuchnia Pełna Pasji
Sos tatarski 162

połączenie dość intensywne ;p Sos tatarski można przygotować też kilka dni wcześniej (ja tak robię, bo majonez „wyciąga” smak i aromat z ogórków i grzybków), ale uwaga – bez jogurtu i soku z cytryny, który dodaję dopiero w dniu serwowania na stół Wykonanie Posiekaj lub pokrój w bardzo drobną kostkę cebulkę, ogórki i pieczarki. Wymieszaj je z jogurtem

Eat me! Fit me!
Pizza pepperoni na ziołowym spodzie 87

Składniki na wierzch: ser zółty pieczarki salami pepperoni Wszystkie składniki na ciasto wrzucamy do dużej miski i wyrabiamy ciasto przez 15 minut. Powinno być gładkie i elastyczne. Przykrywamy ręcznikiem i zostawiamy do wyrośnięcia na 40 minut. Po tym czasie wałkujemy na taki kształt jaki mamy formę, formę natłuszczamy i wykładamy ciastem. Ciasto smarujemy sosem jaki lubimy (u nas sos pomidorowy

Marder&Marder Manufacture
Zapiekane roladki kapuściane 138

położyć szynkę i obłożyć pieczarkami usmażonymi z cebulą, po czym zawinąć w rulon.  Ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać odrobiną wody, skropić olejem i posypać przyprawą.  Piec w temperaturze 190 stopni około 40 minut.  Pod koniec pieczenia obłożyć roladki żółtym serem. Gdy ser się roztopi, wyjąć danie z piekarnika. Podawać z ketchupem lub sosem pomidorowym

Tradycyjna Kuchnia
Kotlety ryżowe 304

oleju z pestek winogron.Ryż, pieczarki, cebulę, jajka wrzucamy do dużej miski. Dodajemy surowe jajko, przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekany koperek i przyprawy :) Całość mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.Z masy formujemy małe kotleciki, obtaczamy je w bułce tartej i smażymy na głębokim oleju z pestek winogron. Można je podawać z dowolnym sosem, ja wybrałam wersję z sałatką

Lawendowe Niebo
Zupa paprykowa z wołowiną 178

przygotowuję też zupy, pasty, czy sosy paprykowe do słoików. Tym razem ugotowałam gęstą, sycącą i rozgrzewającą Zupę paprykową z wołowiną. Zupa została przygotowana z dodatkiem niesamowicie smacznej pasty paprykowej, którą zrobiłam na zimę do słoików. Dzięki niej zupa jest pyszna i bardzo aromatyczna. Inne przepisy na zupy z wykorzystaniem papryki: Zupa gulaszowa (z pieczarkami) Węgierska zupa gulaszowa Zupa gulaszowa

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Pappardelle z mięsem, cukinią, papryką i pieczarkami w pomidorach 172

Oczyszczoną czerwoną paprykę, pieczarki, cukinię i schab kroimy w paski podobnej wielkości.  Na oliwie z oliwek podsmażamy plasterki czosnku i dodajemy paski schabu, obsmażamy.  Następnie wszystkie warzywa przekładamy do mięsa razem z pomidorami pelati i ich sokiem, mieszamy, dusimy na małym ogniu, tak długo, aż warzywa i mięso będą miękkie.  Gdy sos będzie zbyt gęsty dodajemy odrobinę

Moja smaczna kuchnia

Proponowane wyszukiwania