sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:113/167)

Pizza bianca z ziołowym pesto, serem z niebieską pleśnią, szparagami i botwiną 142

sosu, bez nadzienia, wszystko skupione jest tutaj na idealnie wypieczonym cieście. Sekret udanej pizzy bianca tkwi w użyciu semoliny lub mąki wysokoglutenowej, dzięki której ciasto jest idealnie sprężyste i plastyczne. Podstawowym przepisem na pizza bianca jest upieczenie chrupiącego ciasta jedynie z dodatkiem oliwy, soli gruboziarniestej i rozmarynu. Z dodatkami można również poszaleć nieco bardziej. Można użyć pomidorków koktajlowych, pieczarek(...)łyżki ziołowego pesto* 100 gram sera z niebieską pleśnią 4 łyżki tartej goudy lub sera mozzarella 4-5 zielonych szparag 5-6 liści botwiny kilka liści bazylii Prosty sos czosnkowy: 100 gram jogurtu naturalnego 1 posiekany ząbek czosnku szczypta soli i pieprzu 2 łyżki posiekanego koperku Wszystkie składniki mieszam i odstawiam na 30 minut. *Ziołowe pesto: garść świeżej bazylii garść

Mango Papaja
Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Pomysł na pyszny obiad. 266

dzisiejszej propozycji. Mam nadzieję, że makaron w warzywno-koperkowym sosie i Wam zasmakuje. Do przygotowania mojego obiadu wykorzystałam próbkę makaronu świderki z błonnikiem owsianym Czaniecki. Makaron w warzywno-koperkowym sosie. Pomysł na pyszny obiad. 2016-04-24 21:23:09 Write a review Save Recipe Print 0 calories(...)marchewkę i pieczarki. Chwilę smażymy ciągle mieszając (około 4 minuty). Po tym czasie zmniejszamy płomień na minimalny i dolewamy 3/4 szklanki bulionu na włoszczyźnie i dodajemy 1 łyżkę drobno posiekanego koperku. Gotujemy całość, mieszając. W pozostałej ilości bulionu rozpuszczamy bardzo dokładnie 2 łyżeczki mąki (mieszamy dokładnie, aby nie było grudek). Tak przygotowany "zagęszczacz" dodajemy do naszego sosu, szybko mieszając

Słodkie okruszki
Rolady drobiowe z farszem pieczarkowo - pomidorowym z szybkowaru 217

smakują fantastycznie polane sosem i obficie posypane posiekaną zieloną pietruszką. Jako dodatek do dania polecam Ci gotowane ziemniaki w mundurkach , ziemniaki w kawałkach , bądź maślano - kremowe purée ziemniaczane . Nie zapomnijcie też o surówce! Składniki (Porcji: 6) 6 filetów drobiowych, opłucz i osusz 1 duża cebula, obierz  i pokrój w drobną kostkę 10 większych pieczarek, obierz każdą i opłucz(...)skosztuj farsz i całość w razie potrzeby dopraw do smaku ostudź farsz dodaj garść posiekanych  liści pietruszki i ponownie wymieszaj podziel farsz na 6 równych części  Pieczarki połączone z miąższem z pomidorów. Farsz po odparowaniu soku z pomidorów.  Świeże zioła dodane do ostudzonego farszu. na każdy filet drobiowy nakładaj 1 porcję farszu i maleńki plasterek zimnego masła

Szybko Szybkowar
Boczniaki po kaszubsku 181

ilości podanych przeze mnie składników wystarczy dla dwóch osób, jezeli doda się do tego np. kasze kuskus lub pieczywo. Składniki: 250 g boczniaków 2-3 cebule 2 łyżki sosu sojowego mały słoiczek 50 g koncentratu pomidorowego 100 g musu jabłkowego (w oryginale były 2 łyżki octu jabłkowego, ja nie przepadam) 50-100 g rodzynek (ja dałam 100, bo lubię(...)angielskie i jałowiec po 5 ziarenek każdy olej roślinny do smażenia Przygotowanie: Boczniaki potnij na równe kawałki wzdłuż blaszek i podsmaż na złoto aż będą chrupiące. *Sekretem przyrumienionych grzybów (pieczarek też) jest ich smażenie bez odwracania, poruszania itp. w trakcie smażenia z jednej strony i w niewielkiej ilości na raz- sprawdzone!. Po usmażeniu grzyby odsącz na ręczniku papierowych, no chyba

greenscarf
Cannelloni przepis 166

mielonego 400g szpinaku mrożonego, przygotowanego wg. tego przepisu 5 pieczarek w kosteczkę ( opcjonalnie ) pół papryki czerwonej w kosteczkę 1 cebula w kostkę 1 jajko 2 garście startego sera mozzarella 5 przeciśniętych ząbków czosnku sól, pieprz do smaku Beszamel: 3 łyżki masła 3 łyżki mąki 2,5szkl. mleka sól, pieprz Sos pomidorowy: 1 litr soku pomidorowego garść świeżej, lub suszonej bazylii

NiePieprz.pl
roladki schabowe z chrzanem 167

oleju, dodać posiekane pieczarki i posolić, usmażyć. Do pieczarek dodać chrzan i wymieszać. Na każdy plaster mięsa nałożyć farsz i zwijać w roladki. Każdą owinąć w boczek (jeśli trzeba to spiąć wykałaczkami) i nasmarować pozostałą mieszanką przypraw.  Piec w piekarniku około godziny w 200*C podlewając tworzącym się sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Papryka faszerowana 143

Smażyć aż cebula zmięknie, dodać obrane i drobno pokrojone pieczarki, w razie potrzeby podlać niwielką ilością wody. Skrawki papryki pokroić w drobną kosteczkę i dodać do farszu. Doprawić do smaku solą i pieprzem, słodką i ostrą paprykę oraz ziołami - oregano i bazylią. Smażyć przez chwilę aż warzywa zmiekną, a sos nieco zgęstnieje.  Papryki ułożyć na blasze do pieczenia

Codzienne Gotowanie
Gulasz wieprzowy z pieczarkami 256

liście laurowe Wszystko zalać wodą aby przykryła mięso. Pieczarki przekroić na pół i również dodać do garnka. Dodać sól i pieprz do smaku. Wszystko dusić na wolnym ogniu aż mięso będzie miękkie, jeśli podczas duszenia płyn za bardzo odparuje to podlać wodą. Gdy mięso będzie już miękkie zagęścić sos. Mąkę dokładnie wymieszać z odrobiną wywaru i dodać do sosu, dodać

Monia miesza i gotuje
Zapiekanka z cukinią 162

układamy plastry cukinii (mogą nachodzić na siebie), następnie układamy pieczarki. Delikatnie solimy i pieprzymy. Następnie posypujemy boczkiem oraz serem feta. Posypujemy przyprawą do pizzy (jeżeli nie mamy to: oregano, bazylia, papryka słodka, tymianek, rozmaryn) . Na koniec możemy posypać jeszcze żółtym serem. Całość zapiekamy jeszcze 15-20 min. Podajemy z: sosem czosnkowym - gęsty jogurt + przeciśnięty przez praskę czosnek

http://szpilkinamiotle.blogspot.com/
Zapiekanka nelsońska 288

poukładać jajka, a na jajkach pieczarki z cebulą. Całość posypać drobno posiekaną pietruszką. Na wierzchu ułożyć resztę ziemniaków.2 jajka roztrzepać ze śmietanką, solą i pieprzem. Zalać formę, wierzch posypać utartym żółtym serem.Zapiekać w temperaturze 180 stopni do lekkiego zrumienienia sera.Podawać z ulubionymi sosami. Ja przygotowałam czosnkowy i barbecue.Zapiekanka zniknęła

Codzienna kuchnia niecodzienna
Bigos po cygańsku 226

pieczarki. Gotujemy 3-4 minuty i odcedzamy.  3. Pieczarki wrzucamy na tę samą patelnię, na której robiły się pulpeciki. Dodajemy paprykę i cebulę, smażymy 5 minut, często mieszając. Po tym czasie całość wykładamy na pulpeciki. 4. W szklance łączymy koncentrat pomidorowy, wodę i ketchup, doprawiamy solą i pieprzem. Sos wykładamy na warzywa (dokładnie rozprowadzamy po całości). Wkładamy do piekarnika

My Culinary Art
Sałatka rybna na święta 2261

szkl. wody 1 szkl. mąki 1 jajko vegeta Sos: 1 słoik koncentratu pomidorowego 4 łyżki ketchupu 3 łyżki octu 2 łyżki cukru sól 0,5 szkl. oleju 1 szkl. wody Składniki sałatki: 1 kg filetów 1 słoik papryki konserwowej 1 słoik ogórków konserwowych 4 cebule ok 40 dkg. pieczarek (opcjonalnie) Filety solę i  kroję w dość małe kawałki

Co w głowie piszczy
Wyniki konkursu: Zmiksowaliśmy razem dużo dobrego! 132

mojego bloga. Maja pokusiła się nawet o napisanie Ody do kuchmistrzowskiego "kwadratu" , którą pozwoliłem się z Wami poniżej podzielić. Wiersz dotyczy "oszukanych" Pulpetów z kaszy jaglanej w sosie pieczarkowym z sałatką z buraczków , których zdjęcie możecie zobaczyć poniżej. Historia to taka, mam z urodzenia zapał górniczy i wszystko palę podając zwęglone dania a każda patelnia jest co "wyciepania"! Więc(...)draka:) Na koniec pieczarka- myślę zrobię profesjonalnie i na sucho obetrę by nie napiła się wody, by nie straciła z giętkości i nie sflaczała... jednak Łukasz miał racje, ja znów wiedzą mała....  bo i na cóż mi giętka pieczara, skoro ma właśnie sflaczeć w oparach:) Na rowerze pojechała po dziwny sos sojowy po drodze celebrując widok krowy. Doprawiła wszystek

Food Square
Pyszny gulasz wołowy o mocno grzybowym smaku 156

drobno pokrojoną cebulkę, aż lekko zmięknie. Dodać mięso i smażyć, aż straci kolor surowizny. Obsypać mięso mąką i wymieszać. Pieczarki umyć i pokroić na duże kawałki, jeśli macie małe pieczarki to przekroić tylko na pół. Wrzucić je do mięsa razem z suszonymi grzybkami wraz z wodą w której się moczyły. Znowu dokładnie zamieszać. Dolać tyle wody, żeby mięso było prawie(...)dodać czerwone ziarenka pieprzu, listek laurowy, ziele angielskie, kurkumę. Gotować na jak najmniejszym ogniu, aż mięso będzie miękkie. Czasami trzeba dolać wody podczas gotowania, ale nie za dużo bo sos nie będzie tak pyszny jak powinien. Jeśli macie garnek elektryczny do wolnego gotowania, to wspaniale. Wlać wszystko z patelni do garnka i ustawić na wolne gotowanie. Gotować dwie godziny. Podawać

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania