sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:104/167)

Placki ziemniaczane z gulaszem 199

czasu podlać wodą aby nie przypalić. Pod koniec duszenia dodać cebulę pokrojoną w kostkę, pokrojone drobno pieczarki, przyprawić solą, pieprzem, obficie słodką papryką i wg upodobań ostrą. Dusić nadal, często mieszając. Gdy mięso jest już miękkie dolać wody – nie za dużo bo sos ma być gęsty. Przyprawić solą i Kucharkiem. Chwilę gotować, dodać trochę przecieru pomidorowego, zagotować i zagęścić mąką

Praktyczna pl
Faszerowane papryczki z mięsem i pieczarkami 214

drążymy środek ( tak aby oczyścić z pestek).  Farsz: do ryżu dodajemy mięso, jajka, pieczarki, pokrojoną w kosteczkę cebulę, pokrojoną pietruszkę.  Doprawiamy do smaku i mieszamy ręcznie. Następnie wypełniamy papryki i i pieczemy w naczyniu żaroodpornym.  Ja nie dodaję żadnego sosu, uważam że są smaczne same w sobie :)  Pieczemy w piekarniku w 180 C góra i dół

Niezły Młynek
Niedzielne śniadanie 162

zataczając koła i trzymamy na małym ogniu 3minuty.Kromki chleba nasączamy oliwą, posypujemy bazylią i oregano. Obieramy pieczarkę i kroimy w plasterki, następnie układamy na chlebku. Przykrywamy całość plastrami szynki i wsadzamy do piekarnika na 10 minut w 150C. Kanapki możemy polać ulubionymi sosami

Emcia Pichci
Zapiekanka z kaszy jęczmiennej 247

marchewkę i podsmaż jeszcze chwilę. Kurczaka pokrój w kostkę, posól i popieprz. Podsmaż. Przełóż do podsmażonych pieczarek. Dodaj pomidory z puszki. Dopraw tymiankiem, oregano i słodką papryką. Duś chwilę. Na koniec dodaj kaszę manną Kaszę  odcedź i przesyp do dużej miski, dodaj sos i starty ser żółty. Wszystko dobrze wymieszaj i przełóż do naczynia żaroodpornego, piecz

Fabryka pomysłów
Krokiety z kapustą i grzybami 132

podawać je z sosem grzybowym (o którym przypomniałam sobie po fakcie;p ) Składniki (4 krokiety) : naleśniki z TEGO PRZEPISU farsz: 0,5 litrowy słoik kapusty kiszonej (nie wiem jak wagowo to wyszło bo nie mam tu wagi, a kapustę miałam domowej produkcji i była dość mocno upchana do słoika;p) 500g pieczarek 1 cebula sól, pieprz wg. smaku(...)pieczarkami w przyprawiamy wg. smaku nakładamy do gotowych naleśników farsz i zwijamy krokiety następnie obtaczamy krokiety w roztrzepanym jajku i otrębach smażymy krokiety z każdej strony na teflonowej patelni lub zapiekamy w piekarniku (ja na chwilkę włożyłam do piekarnika, a potem podsmażyłam na patelni, żeby panierka była chrupiąc) możemy podawać z resztką farszu (jeśli nam została) lub sosem

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Wegeburgery z zielonej soczewicy 176

Soczewicę po ugotowaniu możecie nie do końca dokładnie rozgnieść widelcem lub zblendować. Ja wolę pierwszą opcję, gdzie wyczuwalne i widoczne są jeszcze kawałki soczewicy.   Smażymy na łyżce oleju pieczarki, dodajemy je do soczewicy. Podsmażamy również cebulkę – należy ją drobniutko pokroić i zeszklić. Pod koniec szklenia cebulki wciśnijcie do niej dwa ząbki czosnku- ich smak nie będzie wtedy taki mocny(...)sezamem, z dodatkiem szparagów smażonych na maśle, świeżego pomidora, cieniutko pokrojoną czerwoną cebulką, majonezem, sosem BBQ, plastrami awokado i plasterkiem topionego żółtego sera. SKŁADNIKI 1,5szkl soczewicy zielonej ½ kostki bulionowej warzywnej 3 szklanki wody 2 czerwone cebule (120g) 1 łyżeczka suszonego cząbru 150g pieczarek 2 ząbki czosnku 3 łyżki stołowe drobnych płatków owsianych, błyskawicznych ½ łyżeczki pieprzu ½ łyżeczki gałki muszkatołowej ½ łyżeczki

Karo in the Kitchen
Brokułowo - kurczakowo - pieczarkowy makaron w śmietanie 116

Makaron z kurczakiem i brokułem w sosie śmietanowym Dzisiaj był obiad na szybko i myślę, że w miarę zdrowo :) Wiem, że śmietana nie bardzo należy co rzeczy Fit ale czasami i nabiału troszkę tłustego trzeba dostarczyć organizmowi. Tym bardziej, że w dom mam trzech mężczyzn i potrzebują zjeść a uwielbiają wszelkiego typu makarony. Zakupy: - paczka makaronu ( ja kupiłam wstążki) - pierś(...)odrobinę masła i kroje do tego pieczarki i troszkę solę. Do tego później dokładam kurczaka, brokuł (podgotowany) i kukurydzę. Gdy wszystko już będzie sobie pyrkało dodaję śmietanę tak prosto z kubka i doprawiam do smaku. W drugim garnku gotuję makaron. Gdy wszystko już będzie gotowe makaron podgrzewam na pateni i dodaję do tego sos z garnka i mieszam razem. Smacznego

Tanio smacznie i prosto
Krokiety z ziemniakami serem i boczkiem 221

Krokiety z farszem jak na ruskie pierogi , podane z sosem pomidorowym to moja propozycja na obiad. Idealnie smakują z filiżanką gorącego czystego barszczu. Lubię naleśniki i różne sposoby ich podania. Zaczynając od tortu naleśnikowego (przepis) , a podane na wytrawnie naleśniki z pieczarkami i serem  . Polecam Wam również moje ulubione zapiekane z serem tutaj Składniki Ciasto naleśnikowe 2 szklanki mąki(...)paprykami i wymieszać. Farsz nakładać na naleśniki i zawijać . Każdy krokiet obtoczyć w jajku a następnie w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju z dwóch stron aż będą rumiane. Sos 1 puszka krojonych pomidorów 1 cebula 1 łyżka masła klarowanego 1 ząbek czosnku sól pieprz majeranek bazylia Na patelni rozgrzać masło, podsmażyć cebulę drobno pokrojoną, a następnie dodać pomidory

O kuchni z uczuciem
Schab po prowansalsku 174

pokrojone pieczarki. Całość przyprawić solą oraz pieprzem. Smażyć na średnim ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy pieczarki zmienią kolor to do garnka wlać wodę oraz wino. Dodać podsmażone kawałki schabu i przyprawić ziołami prowansalskimi. Schab dusić pod przykryciem około 1,5-2 godziny*. Sos powinien lekko się zredukować. Na sam koniec dodać koncentrat pomidorowy. Całość wymieszać. Sos posmakować i ewentualnie

Ugotować
Warzywa i owoce, duet doskonały 99

Warzywa i owoce dobrze razem smakują nie tylko w cieście. Połączyłam paprykę, pieczarki i pomarańczę. Uzyskałam świetny dodatek do makaronu, ryżu, kaszy i mięs. Kapelusze pieczarek

Kucharzyca
Ziemniaki faszerowane 115

miejsce na farsz. Masło rozpuszczamy na patelni, dodajemy pokrojoną szalotkę i podsmażamy ją na złoto. Pieczarki kroimy w kostkę, dodajemy na patelnię i podsmażamy, zdejmujemy z ognia.    Szynkę szwarcwaldzką kroimy w paski, mieszamy z jogurtem naturalny i dodajemy na patelnię. Szpatułką mieszamy sos i doprawiamy pieprzem. Ziemniaki wypełniamy sosem. Ser ścieramy i posypujemy nim przygotowane ziemniaki. Pieczemy przez

Gotowanie i blogowanie
Makaron z serkiem mascarpone 147

instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozgrzać masło i podsmażyć 30 sekund czosnek drobno posiekany. Dodać pieczarki pokrojone w półplasterki. Smażyć chwilę , a następnie dołożyć  serek mascarpone. Wymieszać i chwilę smażyć na małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem ,gałką muszkatołową.Ugotowany makaron połączyć z sosem , posypać natką pietruszki i parmezanem po czym wymieszać. Nakładać na talerze

O kuchni z uczuciem
Zupa Wietnamska Tom Yum 107

gotujemy 10 minut po czym dokładamy do zupy warzywa chińskie oraz pastę do zupy. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do dalej gotującej się zupy, następnie pokrojony w cienkie chude plasterki imbir. Na sam koniec dodajemy do zupy 4 łyżki ciemnego sosu sojowego oraz posiekaną bazylię, dobrze mieszamy. Makaron ryżowy wkładamy na 3 minuty do wrzącej

ClauditteMissCooking
Kurczak w sosie winno serowym z warzywami 455

sos :) Składniki 0,5 kg piersi z kurczaka 2 serki topione w serdlu (jeśli mamy normalne w kostce to też mogą być te w serdlu się szybciej roztapiają) 1,5 szklanki białego wina (lub szklanka wina i 1/2 szklanki wody) 1/2 opakowania dużej śmietany 18% 1/2 gęstego jogurtu greckiego 1 cebula 1 duża marchewka 1/2 cukinii 250 g pieczarek(...)gotową cukinie i pieczarki przekładamy do garnka i żeby nie brudzić kolejnego naczynia na patelnie wrzucamy pokrojoną w cienkie plasterki marchew, chwilę podsmażamy żeby się zrumieniła i dolewamy ok szklanki wody i podgotowujemy do miękkości jaka nam odpowiada. Woda spokojnie zdąży nam odparować w trakcie jak marchewka będzie dochodzić wiec nie ma obawy że sos na końcu będzie rzadki. Gotowa

Piekielna Kuchnia Pati
Jak zrobić gulasz wołowy? 242

jest jaroszem doceni w smaku dobry gulasz wołowy. Kilka rad jak go zrobić gulasz wołowy Mięso wołowe powinno być chude, kroimy je w kostkę. Ja nie lubię wodnistych sosów, więc przed smażeniem do pokrojonego mięsa dodaję 2 łyżki mąki i dokładnie pokrywam mąką każdy kawałek mięsa. Wołowinę wrzucamy na wysoką patelnię z rozgrzanymi 2 łyżkami oleju. Olej rzepakowy Rapso doskonale(...)pasują one tutaj, jeśli ktoś lubi może dodać świeżą paprykę, pieczarki czy pomidory. Ja je jednak dodaję do zupy gulaszowej. Gulasz gotujemy do miękkości mięsa (około 1 godziny), pod koniec gotowania ja przyprawiam gulasz majerankiem, solą i pieprzem, tym razem pieprzem młotkowanym z kolendrą, gotujemy jeszcze aż sos zgęstnieje. The post Jak zrobić gulasz wołowy? appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię

Proponowane wyszukiwania