sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:102/167)

Burrito wg Aleex 143

skóry, pokroić miąższ (bez pestek) na kawałki. Do burrito, jeśli lubimy, można dodać kawałki świeżej papryki , pieczarki, ale ja tego nie dodawałam. 6. ½ puszki pomidorów zmiksować, doprawić solą, chili i oregano. 7. Na patelnię włożyć kawałki pomidora, wymieszać. 8. Wlać sos pomidorowy, dodać szczyptę cukru. Wcisnąć ząbek czosnku. 9. Całość dusić aż do odparowania sosu i przeniknięcia wszystkich smaków

W mojej kuchni
Kilka pomysłów na... 165

czas :) czy u was też zawitało dzisiaj słońce? :)  kuskus, z groszkiem i fasolką na roszpunce, z sosem z tahini i płatków drożdżowych (vegan)  ziemniaki z karmelizowaną cebulką, ciecierzycą i groszkiem z garam masala (vegan) smażony (tarty) batat, z cebulką i pieczarkami, z tahini i płatkami drożdżowymi, ryż (vegan) pieczone orzechowe falafele (vegan) i ostatnie słodkie wypieki, wczoraj był

More food, love and dreams
Dip szpinakowy 215

lodówki na ok. 30 minut, aby przyprawy dobrze się przegryzły. Podajemy z gotowanymi warzywami. To uniwersalny sos, ale moim zdaniem najlepiej smakuje z brokułami. O dobroczynnym działaniu szpinaku można przeczytać w przepisach na  kulki szpinakowe   oraz sałatkę ze szpinaku i pieczarek

My Chcemy Jeść
Placuszki z kurczaka z fasolką mung 144

Smaczne placuszki z chińską fasolką mung. Idealne również na zimno z sosem czosnkowym. 4 jajka 0,5 szklanki fasolki mung 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 400 g filetu z piersi kurczaka 2 duże cebule 6 pieczarek Sól Pieprz Dzień wcześniej przygotowujemy fasolkę. Zalewamy ją ok. 1,5 szklanki wrzątku i odstawiamy na 2-3 godziny. Po tym czasie gotujemy

VioletoweKucharzenie
Makaron z pieczarkami i porem 138

cebulę i lekko podsmażamy. Następnie dodajemy pokrojonego w ćwierć plasterki pora, mieszamy i dodajemy pokrojone w talarki pieczarki. Całość razem mieszamy, doprawiamy, dodajemy zieloną pietruszkę i podsmażamy kilka minut. Na koniec wlewamy śmietankę i dusimy aby śmietanka się zredukowała do konsystencji sosu. W między czasie gotujemy makaron w osolonej wodzie. Gotowy makaron odcedzamy i dodajemy go do sosu i dokładnie

Kuchenne Wariacje
Sałatka wiejska 6942

kiełbasy 4 średnie ogórki kiszone lub konserwowe 3 łyżki majonezu 2 łyżeczki musztardy szczypiorek sól, pieprz Pieczarki kroimy na ćwiartki lub połówki. Jajka, ogórki i paprykę kroimy w kostkę a kiełbasę na pół-plasterki. Z majonezu i musztardy robimy sos. 1/3 sosu dodajemy do składników i mieszamy delikatnie. Doprawiamy ewentualnie solą i pieprzem (aczkolwiek nie jest to konieczne). Resztę sosu

My simple kitchen
Ośmiorniczki rolowane w cukinii z serem mozarella 172

włoską i niewielką ilością oliwy z oliwek.Następnie grillujemy. W tym samym czasie dusimy pokrojone w plasterki pieczarki, dodajemy pomidory z puszki, doprawiamy.  Ośmiorniczki odcedzamy z oleju, rolujemy w grillowanej cukinii razem z serem mozzarella. Podajemy na kaszy kuskus wraz z sosem pomidorowym Święta są fantastycznym momentem na eksperymentowanie w kuchni!! Smacznego

MarciochaKucharzy
Pizza na ziemniaczanym spodzie 288

pomidory- 2 bardzo duże* czosnek- 1 ząbek* cukier trzcinowy- 1 łyżeczka* przyprawy: łyżeczka oregano, sól, pieprzDodatki:* brokuły* pieczarki* mozarella* pomidorki koktajlowe* szynka parmeńska* ser- (u mnie gouda) do posypaniaZaczynamy od robienia sosu.Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skórki, zmiksować i gotować, aż sos zgęstnieje (u mnie trwało to ponad 30 min.).Pod koniec gotowania dodać przyprawy.Piekarnik nagrzać do 200 stopni.Ugotowane ziemniaki

Kraina Miodem Płynąca
Prawdziwe domowe burgery 175

ilość wg upodobania): cebula pokrojona w krążki pomidor pokrojony w plastry sałata – liście sos barbecue ogórki konserwowe pokrojone w plastry ser żółty w plastrach, najlepiej typu cheddar podsmażony bekon majonez wymieszany z ketchupem, solą, pieprzem, sokiem z cytryny i odrobiną cukru opcjonalnie: awokado pieczarki ser camembert Wykonanie: Mięso dokładnie wymieszać z papryką, musztardą, ketchupem, drobno pokruszonym serem pleśniowym, Doprawić(...)grillu albo w rozgrzanym piekarniu, gdy mięso jest prawie gotowe. Jeśli chodzi o warstwy burgera, tak naprawdę istnieje pełna dowolność, są tylko pewne zasady :) Dolną bułkę smarujemy warstwą sosu barbecue. My kładziemy potem sałatę, cebulę, gorącego burgera, na niego bezpośrednio ser żółty (wtedy ma szansę się lekko roztopić), pomidora, ogórka, groący bekon, camembert, ewentualnie inne dodatki. Jeśli używacie dwóch

Pociąg Do Kuchni
Schab z ananasem 193

smaczne danie. Przygotowałam je w wersji bezglutenowej, w wersji tradycyjnej proponuję zagęścić sos mąką pszenną i zabielić kremówką. Inspiracja  tutaj . Jeśli macie ochotę na inne połączenia mięsa z owocami, zapraszam do obejrzenia przepisów na: schab pieczony ze śliwkami i morelami ,  schab z jabłkami i pieczarkami ,  kaczkę pieczoną z jabłkami i pomarańczami ,  wątróbkę z czereśniami i rozmarynem(...)papierowym ręcznikiem kotlety (nie rozbijane) oprószyć solą i pieprzem, z obu stron obsmażyć rumiano na rozgrzanym z olejem maśle. Podlać zalewą z ananasa w takiej ilości, ile chcemy otrzymać sosu. Na kotletach położyć po plastrze ananasa, pozostałe dwa pokroić w małe kawałki i wraz z rodzynkami dodać do sosu. Patelnię przykryć i dusić na małym ogniu przez około 25 minut

Kuchenne zapiski Edyty
MURGH KARI – INDYJSKIE CURRY Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI 416

się od siebie praktycznie wszystkimi składnikami, ale mające wspólny mianownik – pachnący przyprawami sos. Potrawa w każdym indyjskim domu robiona jest zapewne w odmienny sposób i każda pani domu ma swoje sekrety na udane, pyszne curry. . Dziś mam dla Was przepis na przepyszne curry z pieczarkami. Niesamowicie aromatyczne … sycące … i łatwe! Dom podczas gotowania wypełniony jest fantastycznym aromatem

Ostra na Słodko
Potrawka z kurczaka w pomarańczowym sosie 180

cebulkę i zeszklij ją. Dodaj mięso. Podsmaż je z każdej strony. Gdy każdy kawałek się zetnie, dodaj pieczarki. Przemieszaj i przykryj garnek. Duś ok 10 minut, często mieszając. W kubku wymieszaj wodę ze śmietaną, koncentratem i mąką. Wlej do garnka. Mieszaj, aż sos zgęstnieje. Wrzuć paprykę skórką do sosu. Duś pod przykryciem, co jakiś czas mieszając, aby nie przypalić. Duś

Anioszek w kuchni
Karkówka w sosie słodko- kwaśnym 196

pojawia się w moim menu. Mięso wychodzi bardzo delikatne, miękkie a warzywa w słodko-   kwaśnym sosie dodają fajnego smaku. Mimo, że nie należę do fanów karkówki ta wersja bardzo mi smakuje ;-) Zapraszam!!!   Składniki: 1,5 kg karkówki, 0,5 kg pieczarek, 3 cebule ( średniej wielkości), słoik ogórków konserwowych ( pojemność 0,75 lub 1 l), 200 ml ketchupu, oliwa

Passion of Cooking
Sałatki na Sylwestra – przepisy 27142

ogórkiem konserwowym Sałatka z wędzonym kurczakiem i makaronem Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Sałatka z rukolą, kurczakiem, pomidorami i oliwkami Sałatka z zupek chińskich, z kurczakiem Sałatka meksykańska z kurczakiem i pomidorami Sałatka Gyros Sałatka z pieczarkami marynowanymi, kurczakiem i fasolą Sałatki na Sylwestra z ryżem: Sałatka z wędzonym kurczakiem, ryżem i ananasem Sałatka

Kulinarne Przeboje