sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:99/167)

STROGANOW 287

wołowiny na raz, bo zamiast się smażyć, zacznie się dusić). Mięso również przekładamy do garnka z cebulą i pieczarkami. Szklankę bulionu przelewamy na patelnię i doprowadzamy do wrzenia. Wykorzystujemy w ten sposób aromaty, które  pozostały ze smażenia dzięki czemu uzyskujemy sos, który następnie dodajemy do garnka. Doprawiamy całość słodką papryką, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy na bardzo małym ogniu

Walijskie Pichcenie
Tagliatelle z pieczarkami 138

ząbek czosnku. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki w plasterki i dusimy na małym ogniu, aż do odparowania wody z pieczarek. Zalewamy śmietanką 36 % i podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy zioła prowansalskie, sól i biały pieprz. Mieszamy makaron z sosem

Aga w kuchni
Razowa pizza z kurczakiem 192

szklanki maki pszennej 50 ml. mleka ciepłego 50 ml. wody sól 20 gram drożdży Farsz: 3 szt. pieczarek 3 łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka  mieszanka przypraw do kuchni  meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła prowansalskie mieszanka przypraw do kuchni włoskiej Ciasto: wszystkie składniki łączymy

NaKońcuJęzyka
"Kulinarne Inspiracje" Kamisa. KURCZAK ZE ŚLIWKĄ. 208

owiń ściśle 3-4 plastrami boczku.  Filety przełóż na patelnię i obsmaż. Następnie zalej śmietanką, dodaj pokrojone pieczarki (pomijam ten etap), przykryj i duś 10-15 minut. Posól do smaku. Podawaj z pieczonymi ziemniakami posypanymi kolendrą i sałatą z sosem winegret. Moja ocena: Przyznaję, że czuję mile zaskoczona. Zestaw przypraw i ziół został naprawdę dobrzeskomponowany. Śliwki i śmietanka pasują

W kuchni Karmel-itki
gulasz z łopatki w sosie z chleba razowego z ziarnami... 189

dodać pokrojone pieczarki, papryki, cebule, czosnek i z 5 minut podsmażać mieszając wlać litr wody i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa do wywaru wkruszyć razowy chleb z ziarnami i mieszać do rozpuszczenia się chleba na średnim ogniu do smaku doprawić kucharkiem i magą kucharka dodać 2 łyżki śmietany 18% słodkiej i z 2 minuty gotować sos jest zagęszczony dzięki

W Mojej Kuchni Lubię
Jarski gulasz z pieczarkami 160

samą patelnię, po cebuli, dodać oczyszczone i pokrojone na ćwiartki pieczarki oraz posiekany czosnek – posolić. Smażyć do odparowania wody – przełożyć do garnka z cebulą. Następnie, na patelnię po pieczarkach dodać pozbawione gniazd nasiennych i pokrojone papryki. Chwilę podsmażyć, przykryć pokrywką i dusić ok. 5 minut (mają być jędrne) – również przełożyć do garnka. Na patelnię dolać oleju arachidowego i wrzucić(...)oraz pomidory. Dołożyć pokrojone w półtalarki pory. Dusić na patelni do chwili, aż sos się zredukuje (ok. 10 minut). Przełożyć do garnka. Po dodaniu wszystkich składników garnek postawić na kuchni, na średnim ogniu. Doprawić do smaku solą, krótko zagotować. Posypać natką pietruszki.Do jarskiego gulaszu z pieczarkami podałam ryż jaśminowy. Jedna rzecz warta uwagi. Wśród składników przemyciłam trochę egzotyki, a dokładnie

mojewypiekiinietylko
Spaghetti puttanesca i "Głodna kotka" 179

wrzącego sosu pokrojone oliwki (lub w całości, jeśli tak wolicie) i kapary. Odcedzić makaron i dodać go do sosu. Podgrzewać wszystko razem i wymieszać. Podawać danie posypane świeżo startym parmezanem. Można posypać suszonym oregano lub bazylią. ----- Podobne: Spaghetti z jarmużem i pieczarkami Spaghetti z suszonymi pomidorami Penne z pieczarkami "Głodna kotka" Barbary Kosmowskiej to książka, na którą natrafiłam przez przypadek

Weekendy w domu i ogrodzie
Wołowina z warzywami i kaszą orkiszową 137

Emotikon smile Składniki na 2 porcje: 1 szklanka kaszy orkiszowej 250 g wołowiny marynata do mięsa: (1 łyżka sosu sojowego, 2 łyżki oleju rzepakowego Olejowy Raj , sól morska Falksalt , pieprz czarny) marchew cebula czerwona papryka 1/2 opakowania groszku z puszki 5 pieczarek olej rzepakowy polecamy z Olejowy Raj sól morska pieprz czarny Wykonanie: Kasza : wypłucz dokładnie kaszę pod zimną wodą

Bike By Life
pikantne francuskie gniazdka z kiełbasą 180

Dziś andrzejki więc podaję propozycję na szybką  przekąskę, którą można jeść na ciepło lub zimno, z sosem czosnkowym. Ciasto francuskie jest niezastąpione w mojej kuchni, zwłaszcza kiedy potrzebuję przygotować coś ekspresowo.  Składniki: arkusz ciasta francuskiego 1 kiełbasa 8-10 pieczarek po kawałku żółtej i czerwonej papryki cebula kilka plastrów żółtego sera 2 łyżki oleju sól pieprz ostra papryka

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
sakiewki z pieczarkami 157

postaci sakiewki kryły w sobie pikantny farsz pieczarkowy z boczkiem. Podałam je z surówką z pomidorów i sosem czosnkowym.  Składniki: na ciasto: 1,5 szklanki mleka 2 jajka 150 g mąki 2 łyżki oleju rzepakowego sól na nadzienie: 300 g pieczarek 150 g boczku cebula ząbek czosnku 1/2 czerwonej papryki oregano pieprz ostra papryka w proszku sól łyżka oleju

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
makaron w sosie porowo-pieczarkowym 182

jest słony) i dusić mieszając. W tym czasie w osobnym garnku zagotować osoloną wodę i ugotować makaron. Kiedy pieczarki i por będą uduszone dodać do nich serek topiony, przyprawić pieprzem i wymieszać. Ugotowany makaron odcedzić i dodać do rondla, połączyć z sosem

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Fave 173

dotąd, aż zmiękną. Na patelni podsmażyć na oliwie czosnek,cebulę i kiełbasę. Dodać umyte i pokrojone w kawałki pieczarki. Całość poddusić i kiedy bób będzie miękki- dołożyć do całości. Wymieszać, gotować na małym ogniu. Dosmaczyć solą i pieprzem, oliwą. Dodać butelkę sosu pomidorowego. Gotować .Wszystko ma sobą przejść, zupa ma zgęstnieć. Wyłączyć gaz, poczekać aż wystygnie nieznacznie. I podawać

Z Kuchni Do Kuchni
Polędwiczki w sosie śmietanowo-kurkowym 154

złoto-brązowy kolor z każdej strony po 2-3 minuty. Następnie na patelnię wrzucamy pokrojone w plasterki pieczarki i kurki w całości. Chwilę dusimy. Wlewamy bulion i całość gotujemy 5-6 minut. Następnie wlewamy śmietankę i dusimy jeszcze 10 minut. Sos doprawiamy solą i pieprzem. Polędwiczki wyciągamy i kroimy w plastry, następnie ponownie wkładamy do sosu i pozwalamy im dojść

Mango Papaja
Pikantna sałatka z tuńczykiem, jajkiem, pieczarkami i papryką 206

dodatkiem chili, szczypiorkiem i nie tylko. Resztę sami zobaczcie i spróbujcie. Składniki: Tuńczyk z puszki w sosie własnym 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 1/3 papryki żółtej Szczypiorek ( ½ pęczka ) Kilka gałązek koperku 4 jajka ugotowane na twardo Kilka marynowanych pieczarek 2 plastry mozzarelli Sól Pieprz czarny chili ( w oliwie lub suszone mielone ) Majonez Wykonanie: Tuńczyka porządnie odsączamy na sitku. Papryki

Smaki Ewy
Naleśniki z kaszą gryczaną i pieczarkami 221

smażymy na oleju do miękkości. Kaszę ugotować według instrukcji na opakowaniu. W misce łączymy kaszę z cebulą i pieczarkami i doprawiamy solą oraz dużą ilością pieprzu. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz i zwijamy jak krokiety. Przed podaniem podsmażamy, i podajemy z sosem

magiczna kuchnia Kasi