sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:99/167)

QUASEDILLA Z CHORIZO 176

każdej strony po kilkanaście sekund- do roztopienia się sera. Jako farszu możesz użyć ulubionych składników takich jak papryka, pieczarki, szynka czy salami ale zawsze musi być ser - jest spoiwem placka. Placki kroimy na 3 trójkąty i podajemy z ulubionym sosem lub ketchupem

KuchcikoweLove
Królik w sosie pieczarkowo-śmietanowym 171

ósemki cebulę i czekamy, aż się zeszkli. Później dodajemy pokrojone na połówki pieczarki. Przykrywamy na chwilkę pokrywką, aż pieczarki puszczą wodę. Dolewamy  1 szklankę wody i gałązkę rozmarynu. Dodajemy królika i gotujemy ok. 50-60 minut. Wyjmujemy mięso. Do sosu dodajemy śmietanę. Cały czas gotujemy, aż sos się zredukuje (można dodać 1 łyżeczkę mąki, aby zgęstniał). Królika można lekko

tojestpyszne.blogspot.com
Ciasto francuskie z farszem. 122

pewnością będzie smaczne. Można jeść bez żadnych dodatków, lecz tak jak to moja mama mówi, najlepiej smakuje z sosem majonezowo czosnkowym. Czyli kolejny smak, który obie uwielbiamy :) Składniki: 1 cienka kiełbasa, 1 cebula, groszek konserwowy, kilka plasterków salami, kilka pieczarek, ketchup, sól, pieprz, 2 gotowe ciasta francuskie, 2 pomidory,  3 ząbki czosnku, dwie garście startego sera żółtego, olej. Przygotowanie

W kuchni u Moniki
Zapiekanka ryżowa z warzywami 116

kostkę i podsmażamy na łyżce masła. Gdy się zeszkli, dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Podsmażamy do czasu aż pieczarki odparują nadmiar wody. Kremówkę mieszamy z jajkami, serem. Doprawiamy vegetą. Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem. Ryż, warzywa mieszamy razem. Całość zalewamy sosem. Zapiekamy 30 minut w temperaturze 180 stopni

Pobite gary Barbary
Sos tatarski z groszkiem. 150

tego trochę zielonego groszku, który swą słodyczą równoważy smak kwaśnego sosu i nadaje mu nowego wymiaru. Polecam!!! Składniki na sos tatarski z groszkiem 1 mały słoiczek marynowanych grzybków 150-200g (ja użyłam opieniek, ale mogą być prawdziwki, podgrzybki, czy pieczarki) 2 średnie korniszony 2 łyżki groszku konserwowego 3 jajka ugotowane na twardo 1 łyżka jogurtu naturalnego 3-4 łyżki

Rozpustne gotowanie
Śledzie z pieczarkami 191

pokroić w piórka,  pieczarki oczyścić i pokroić w plasterki. Na patelni rozgrzać olej zeszklić cebulę pod koniec wrzucić pieczarki i chwilę podsmażyć. Na koniec dodajemy przecier pomidorowy, paprykę słodką oraz sól i pieprz do smaku. Odstawiamy do wystygnięcia. Wystudzony sos mieszamy ze śledziem. Wkładamy do lodówki na całą noc by przeszły smaki

magiczna kuchnia Kasi
Gryczanka 161

oliwie. Dodałam pieczarki. Lekko wystudziłam. Twaróg przełożyłam do miski, rozdrobniłam. Wbiłam jajko, dodałam przyprawy oraz kaszę i pieczarki. Całość zagniotłam na jednolitą masę. Keksówkę wysmarowałam masłem, przełożyłam do niej gryczankę.  Zapiekałam w 150st. przez 40min. Całość podałam z sosem czosnkowym

bastalena
Szaszłyki z kurczaka 120

zrobiłam szaszłyki na patelni. Tutaj podane będą z ryżem , ale z każdym dodatkiem smakują idealnie. Nawet same z sosem czosnkowym są świetne. Dzisiaj sobota więc mamy więcej czasu by poszaleć w kuchni.     Składniki : * filet z kurczaka * papryka czerwona * cukinia * pieczarki * cebula czerwona * przyprawa do grilla * łyżka oleju rzepakowego  Przygotowanie : Trzeba zamarynować fileta pokrojonego w kostkę w przyprawach

Magiczne Życie Marty
Kotlety Schabowe Inaczej 6046

dusimy pod przykryciem, podlewamy odrobiną wody, wrzucamy ziele angielskie i listek laurowy. Kiedy mięso będzie już miękkie wrzucamy pieczarki, doprawiamy pieprzem, solą ziołową, kminem rzymskim, papryką wędzoną słodką, papryką chili w proszku, przykrywamy i dusimy jeszcze jakiś czas. Jeśli sos wyjdzie nam zbyt wodnisty, wystarczy odparować trochę płynu. Podajemy z ziemniakami, kuskusem, ulubioną kaszą lub ryżem. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA

Blondynka Gotuje
Cukiniowy makaron z sosem pomidorowo-pieczarkowym, daktylami, orzechami makadamia i wędzonym tofu. 127

Dzisiaj danie, które jest szybkie, proste i zawsze wychodzi – makaron z cukinii z sosem pomidorowym. Historia tego dania sięga aż do marca, kiedy to powstała w mojej głowie potrzeba zjedzenia makaronu. Zdrowego makaronu. Takim sposobem zrobiłam na obiad makaron z cukinii, który wyszedł na tyle dobry, że pochwaliłam się nim na Instagramie. Chciałam opublikować przepis, ale wiązało się(...)cukinii ‚ujdzie’ woda ; ). Na patelnię rozgrzaną z olejem kokosowym wrzucamy pieczarki (i opcjonalnie cebulę). Smażymy aż pieczarki się zarumienią, a woda z nich wyparuje. Pomidory kroimy w kostkę (jeśli są już pokrojone to pomijamy), możemy też je zblenderować jeśli lubimy gładkie sosy. Ja zawsze kroję w kostkę, lubię kawałki pomidorów! Na całość wrzucamy pomidory i doprawiamy. Gotujemy na wolnym ogniu

Fill The Bowl
Zrazy w sosie pomidorowo-pieczarkowym 151

Smakowita Pajda zaskoczyła mnie po raz kolejny..pieczarki smażone na smalczyku z ziołami dużo zyskały na smaku..a gotowe zrazy były pyszne.. schab, polędwica 50

Moje domowe kucharzenie
Udka z Kurczaka w Sosie Warzywno - Pieczarkowym 221

siekamy. Marchewki obieramy i kroimy w plasterki. Pieczarki musimy oczyścić i pokroić w ćwiartki. Paprykę myjemy, usuwamy gniazda nasienne i kroimy w kostkę. Warzywa dodajemy do mięsa, wlewamy bulion i dusimy ok. 15 minut. Mąkę mieszamy z wodą (zamiast wody możemy użyć śmietany) i wlewamy do mięsa. Gotujemy do momentu zgęstnienia sosu. Udka i warzywa nakładamy na talerze. Ja podałam

Blondynka Gotuje
Pizza 160

szklanka mleka - 30g drożdży- 1 jajko - sól do smaku sos:-200 ml wody - 3-4 czubate łyżki koncentratu pomidorowego - 4 ząbki czosnku -  łyżka śmietany - bazylia, majeranek, oregano - papryka słodka/ostra- sól pieprz farsz:(tak jak na obrazku)- pieczarki - papryka (zielona, żółta , czerwona)- salami - cebula- ser (według uznania(...)przykrywać pokrywką. Dodać rozgnieciony czosnek. Z odrobiną ciepłej wody wymieszać śmietanę i wlać do garnka. Następnie dodać wszystkie przyprawy , tak aby Ci smakował. Najwięcej daję bazylii , oregano i majeranku. Sos gotować na małym ogniu przez ok.10 minut nie przykrywając przykrywką.3. Ciasto wyłożyć na blachę. Obrzeża zrobić pogrubione. Wylać sos na placek i rozsmarować łyżką.Następnie wyłożyć wszystkie pokrojone

Gotuj Z Muzyką
Mięsne kwiaty z farszem 140

łyżki sosu sojowegoprzyprawa do kurczakasól, pieprz do smakuWYKONANIEFilety wrzucić do miski, dodać sos sojowy i pół przyprawy do kurczaka wymieszać i zostawić nawet na 24 godziny.Filet przekroić na polówkę, rozbić w woreczku na cienki plaster, ale uwaga niezbyt cienki, ponieważ wypłynie nam farsz. Pieczarki opłukać, pokroić w poprzek. Cebulę w kostkę. Na patelnię dodać łyżkę masła(...)dodać pieczarki- poddusić, doprawić solą pieprzem.Rozbity filet posmarować pastą z suszonych pomidorów nałożyć łyżkę farszu, na wierzch plaster sera. Zebrać wszystko do środka, Obsznurować nicią tworząc płatki gwiazdy.Kwiatki obsmażyć na 1 łyżce masła, odstawić do wystygnięcia.Na tym samym tłuszczu obsmażyć marchewkę i pora pokrojone w talarki. Wystudzone mięso obrać delikatnie z nici włożyć do naczynia żaroodpornego, na wierzch

W kuchennym oknie Ewy
Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem i grzybami / Chicken, mushroom and spinach pasta bake 413

Dziś przedstawiam pomysł na szybki i pyszny obiad w zabieganym tygodniu. Makaron w sosie pomidorowym z kawałkami kurczaka, szpinakiem i grzybami, zapieczony pod grubą warstwą mozzarelli. Takie połączenie zawsze i wszystkim smakuje. Polecam! Scroll down for recipe in English Zapiekanka makaronowa z kurczakiem, szpinakiem i grzybami (6 porcji) Składniki: 220 g ulubionego makaronu 1 cebula, pokrojona w kostkę 1 łyżeczka(...)praskę 300 g mrożonego lub świeżego szpinaku, podgrzanego przez 4 minuty w mikrofalówce, odciśniętego z nadmiaru wody 2 piersi kurczaka bez skóry i kości, pokrojone w kostkę 220 g pieczarek, pokrojonych w plasterki 1 puszka (400 g) krojonych pomidorów 200 g serka śmietankowego 2 szklanki startej na tarce mozzarelli 2 łyżeczki cukru 1/4 łyżeczki ziół prowansalskich sól i pieprz

karmelowy
Kurczak w aksamitnym sosie z mascarpone 134

Proste danie o wyjątkowym smaku :) Składniki 1 filet z kurczaka 25 dkg pieczarek 1 szalotka 100 g serka mascarpone sól, pieprz czubryca czerwona Sposób przygotowania Kurczaka pokroić w kostkę … Czytaj dalej Kurczak w aksamitnym sosie z mascarpone

czarrna od kuchni
Duszone filety w sosie pieczarkowym 88

pieprzem. Obtaczamy w mące i obsmażamy na rozgrzanym oleju. W rondlu szklimy cebulę, zalewamy bulionem i chwilę dusimy. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na plasterki. Wrzucamy do bulionu. Śmietanę rozrabiamy z kilkoma łyżkami gorącego bulionu, dodajemy do całości i dokładnie mieszamy. Do sosu wrzucamy filety i dusimy na małym ogniu przez 30 min. Całość do smaku doprawiamy solą i pieprzem. /* Style Definitions

R'n'G Kitchen
Makaron w sosie pieczarkowym 135

prowansalskie, szczyptę chilli, oregano i bazylii. Smażyć na małym ogniu do momentu, aż papryka zmięknie, po czym wsypać pieczarki, wymieszać. Do małego garnuszka nalać nieco wody, wsypać mąkę i dobrze wymieszać. Przelać do potrawy i chwilę gotować mieszając, dzięki czemu sos lekko zgęstnieje. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu al dente, odcedzić i dodać do potrawy. Wymieszać i w razie

Passions hobbies life
musztardowy gulasz z łopatki 145

Wrzucić liście laurowe, ziele angielskie, podlać odrobiną wody i dusić pod przykryciem. Po około pół godziny dodać plasterki pieczarek, marchewkę pokrojoną w kostkę i groszek. Kiedy warzywa będą miękkie gulasz przyprawić, dodać musztardę. Mąkę rozmieszać z odrobiną wody i zagęścić sos, zagotować

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Spaghetti z makaronem z cukinii, czyli zoodles bolognese 218

przed podaniem Przygotowanie:  1. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Na patelni podsmażamy cebulkę, dodajemy czosnek. 2. Pieczarki dokładnie myjemy i kroimy, a następnie wrzucamy na patelnię.Dodajemy pokrojone pomidory i dusimy do momentu aż z pomidorów zrobi się sos. Doprawiamy do smaku. 3. Cukinię myjemy i obieramy specjalną obieraczką, aby uzyskać "makaron". Obieramy warzywo wzdłuż, do momentu pojawienia

two broke sisters
Sałatka z kalafiorem i oliwkami 140

przyrządzenia: Kalafior dzielimy na różyczki i gotujemy na półtwardo w osolonej wodzie. Studzimy.  Oliwki przekrawamy na pół. Pieczarki kroimy w plasterki a jajka, ogórki i pomidory w kostkę. Ketchup mieszamy z majonezem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy ze sobą. Polewamy sosem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki. Źródło: "123 sałatki i surówki Siostry Anastazji"- z moimi zmianami

Pobite gary Barbary
DROBIOWA WĄTRÓBKA NA KOŁDERCE Z MŁODEJ CUKINII 179

podsmażonymi podrobami. Na blogu jest już przepis na  gulasz z wątróbki drobiowej ,  wątróbkę w sosie pomidorowym ,  wątróbkę z cebulą - tradycyjnie ,  wątróbkę z kolorową papryką  - jest w czym wybierać :))) Składniki: 700g wątróbki drobiowej 2 młode cukinie kilka pieczarek 2 młode pory 2 młode marchewki majeranek sól świeżo zmielony pieprz szczypta cukru olej Wykonanie:  Wątróbkę myjemy

Walijskie Pichcenie
Pulpety w sosie pieczarkowo - koperkowym z młodymi ziemniakami 130

Wrzucić na patelnię, na której była smażona cebula i dusić do miękkości. Pod koniec duszenia, wsypać pozostałą cebulę. Pieczarki przełożyć do garnuszka z pulpetami i razem gotować. W międzyczasie posiekać koperek i połączyć go ze śmietaną i odrobiną soli. Zaprawić sos (jeżeli nie będzie gęsty to należy rozrobić 3 łyżki mąki z zimną wodą i delikatnie wlać do sosu, ciągle

ChilliJemy
STROGANOW 263

wołowiny na raz, bo zamiast się smażyć, zacznie się dusić). Mięso również przekładamy do garnka z cebulą i pieczarkami. Szklankę bulionu przelewamy na patelnię i doprowadzamy do wrzenia. Wykorzystujemy w ten sposób aromaty, które  pozostały ze smażenia dzięki czemu uzyskujemy sos, który następnie dodajemy do garnka. Doprawiamy całość słodką papryką, wszystko dokładnie mieszamy i dusimy na bardzo małym ogniu

Walijskie Pichcenie
Tagliatelle z pieczarkami 117

ząbek czosnku. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki w plasterki i dusimy na małym ogniu, aż do odparowania wody z pieczarek. Zalewamy śmietanką 36 % i podgrzewamy, aż do zgęstnienia. Na samym końcu dodajemy zioła prowansalskie, sól i biały pieprz. Mieszamy makaron z sosem

Aga w kuchni
Razowa pizza z kurczakiem 167

szklanki maki pszennej 50 ml. mleka ciepłego 50 ml. wody sól 20 gram drożdży Farsz: 3 szt. pieczarek 3 łyzki kukurydzy 1 pierś z kurczaka  mieszanka przypraw do kuchni  meksykańskiej 6 plastrów sera 5 pomidorków koktajlowych 7 oliwek Na sos: 3 ząbki czosnku 250 ml. przecieru pomidorowego zioła prowansalskie mieszanka przypraw do kuchni włoskiej Ciasto: wszystkie składniki łączymy

NaKońcuJęzyka
"Kulinarne Inspiracje" Kamisa. KURCZAK ZE ŚLIWKĄ. 180

owiń ściśle 3-4 plastrami boczku.  Filety przełóż na patelnię i obsmaż. Następnie zalej śmietanką, dodaj pokrojone pieczarki (pomijam ten etap), przykryj i duś 10-15 minut. Posól do smaku. Podawaj z pieczonymi ziemniakami posypanymi kolendrą i sałatą z sosem winegret. Moja ocena: Przyznaję, że czuję mile zaskoczona. Zestaw przypraw i ziół został naprawdę dobrzeskomponowany. Śliwki i śmietanka pasują

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania