sos z pieczarek - 2500 przepisów (strona:105/167)

Zupa Wietnamska Tom Yum 103

gotujemy 10 minut po czym dokładamy do zupy warzywa chińskie oraz pastę do zupy. Pieczarki kroimy w plasterki i dodajemy do dalej gotującej się zupy, następnie pokrojony w cienkie chude plasterki imbir. Na sam koniec dodajemy do zupy 4 łyżki ciemnego sosu sojowego oraz posiekaną bazylię, dobrze mieszamy. Makaron ryżowy wkładamy na 3 minuty do wrzącej

ClauditteMissCooking
Kurczak w sosie winno serowym z warzywami 449

sos :) Składniki 0,5 kg piersi z kurczaka 2 serki topione w serdlu (jeśli mamy normalne w kostce to też mogą być te w serdlu się szybciej roztapiają) 1,5 szklanki białego wina (lub szklanka wina i 1/2 szklanki wody) 1/2 opakowania dużej śmietany 18% 1/2 gęstego jogurtu greckiego 1 cebula 1 duża marchewka 1/2 cukinii 250 g pieczarek(...)gotową cukinie i pieczarki przekładamy do garnka i żeby nie brudzić kolejnego naczynia na patelnie wrzucamy pokrojoną w cienkie plasterki marchew, chwilę podsmażamy żeby się zrumieniła i dolewamy ok szklanki wody i podgotowujemy do miękkości jaka nam odpowiada. Woda spokojnie zdąży nam odparować w trakcie jak marchewka będzie dochodzić wiec nie ma obawy że sos na końcu będzie rzadki. Gotowa

Piekielna Kuchnia Pati
Jak zrobić gulasz wołowy? 234

jest jaroszem doceni w smaku dobry gulasz wołowy. Kilka rad jak go zrobić gulasz wołowy Mięso wołowe powinno być chude, kroimy je w kostkę. Ja nie lubię wodnistych sosów, więc przed smażeniem do pokrojonego mięsa dodaję 2 łyżki mąki i dokładnie pokrywam mąką każdy kawałek mięsa. Wołowinę wrzucamy na wysoką patelnię z rozgrzanymi 2 łyżkami oleju. Olej rzepakowy Rapso doskonale(...)pasują one tutaj, jeśli ktoś lubi może dodać świeżą paprykę, pieczarki czy pomidory. Ja je jednak dodaję do zupy gulaszowej. Gulasz gotujemy do miękkości mięsa (około 1 godziny), pod koniec gotowania ja przyprawiam gulasz majerankiem, solą i pieprzem, tym razem pieprzem młotkowanym z kolendrą, gotujemy jeszcze aż sos zgęstnieje. The post Jak zrobić gulasz wołowy? appeared first on Damsko-męskie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue 137

Dodatkowo, zapiekane w sosie śmietankowo - pieczarkowym, który delikatnie dopełnia smaki, jest wyjątkowo smakowite! :)   Kurczak faszerowany jarmużem i serem blue Składniki: 2 filety z kurczaka świeży jarmuż (dwie garści) 100 g sera pleśniowego blue marynata: 1 łyżka miodu (użyłam miód rzepakowy), 1 łyżka słodkiej papryki, 1 łyżka kminku mielonego, sól himalajska, pieprz oraz 6 dużych pieczarek 250 ml śmietanki(...)środka boku, aby je również zamknąć. Roladę obwiązujemy dość mocno sznurkiem, jak na zdjęciu poniżej. Pozwoli to utrzymać właściwy kształt mięsa i zapobiegnie jego rozpadnięciu się podczas duszenia. Pieczarki kroimy w plastry i gotujemy w wodzie. Przecedzone i opłukane podsmażamy na jednej łyżce oleju kokosowego, a następnie dodajemy rolady z kurczaka, które obsmażamy delikatnie na złoty kolor z każdej strony

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!
MSM MOŃKI - wspólpraca 170

szkoły, pracy czy też na wycieczkę. SEREK TOPIONY MSM MOŃKI Sery topione kremowe smakują świetnie nie tylko na kanapce, ale są również doskonałym dodatkiem do zup i różnego rodzaju sosów. Serki topione dostępne są w opakowaniach 100 g oraz w miniczteropaku  4 x 25 g.  SEREK TOPIONY MSM MOŃKI SERKIEM IDEALNYM? Oczywiście. Serek o wyjątkowo kremowej konsystencji, delikatnym(...)szybkich przekąsek w postaci koreczków i kanapek, jak również do zapiekanek, sosów, pizzy czy dań bardziej wyszukanych, jak coraz popularniejsze fondue. Kulinarną kompozycję z łagodnym w smaku serem Aldamer, najlepiej stworzą lekkie wina o delikatnym bukiecie, białe bądź różowe. Źródło:  http://www.msm-monki.pl/Nasze,produkty/Sery_typu_szwajcarskiego/Aldamer/4,28,0 *** SKŁADNIKI: 4 duże pieczarki, najczęściej w sklepach pakowane po 6 sztuk 4 łyżeczki kremowego serka topionego

ClauditteMissCooking
Kotlety z kaszy jęczmiennej (z pieczarkami) 202

rewelacyjne i dla mnie smakują bez jakichkolwiek dodatków. Można je podawać z różnymi sałatkami, sosami, czy gulaszem. A co z tymi, którzy nie przepadają za kaszą jęczmienną? Zapewniam, że taki kotlet podbije ich kubki smakowe! (10 niewielkich sztuk) 120g kaszy jęczmiennej z pieczarkami (1 saszetka) 2 jajka 1 cebula (mała) 1 ząbek czosnku 20g żółtego sera 2 łyżki bułki tartej

Di gotuje
Pizza resztkowa 271

zewnątrz (patrz zdjęcie). Boczne kawałki ciasta zakładać na sos z dodatkami, starając się, by sos nie wyciekał z placka. Placek piec ok. 30-35 minut w temp. 180 stopni C. Podawać gorący.   ----- Podobne: Wytrawny rogal z dodatkami Podwójna zakręcona margherita Pizza z pieczarkami Czy u Was też biało na dworze? W Warszawie teraz słonecznie i pięknie. Wczoraj śnieg sypał

Weekendy w domu i ogrodzie
Golonki indycze duszone z warzywami. 127

pokrywką i dusic na małym ogniu. Marchew pokroić w kostke i również dodac do miesa. Pieczarki obrac i pokroić w półplasterki i około 20 min przed koncem duszenia dodac do miesa wraz z fasola szparagowa. Kiedy mieso będzie już miękkie wyjac z rondla. Sos doprawić do smaku i zagescic łyzką mąki rozmieszaną z kilkoma łyzkami wody. Doprowadzic do wrzenia

Radość kipiąca uśmiechem.
Makaron w kremowym sosie pieczarkowym z dużą dawką pietruszki 166

pieczarki obieramy, myjemy, kroimy w plastry, wrzucamy na patelnię, dodajemy odrobinę wody i dusimy, aż pieczarki zmiękną i większość wody wyparuje makaron gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu na patelnię dodajemy ser twarogowy, mieszamy, przyprawiamy wg. smaku makaron odcedzamy i dodajemy do pieczarkowego sosu, mieszamy i smażymy kilka minut na sam koniec dodajemy posiekaną pietruszkę oraz ser żółty, mieszając smażymy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Kurczak w kremowym sosie marchewkowo-pieczarkowym 264

Kruche i delikatne mięso z kurczaka z sosem marchewkowo-pieczarkowym. Z tak prostych składników można wyczarować tak pyszny obiad. Zapraszam na kurczakowy obiad! 1 podwójny filet z kurczaka Przyprawa do kurczaka 1 marchewka 5 pieczarek Zalewa: 0,5 szklanki wody 200 ml śmietany 12% 0,5 łyżeczki soli 0,5 łyżeczki pieprzu 0,5 łyżeczki cząbru 0,5 łyżeczki lubczyku

VioletoweKucharzenie
Pizzerinki 159

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Pizzerinki z sosem pomidorowym, serem mozzarella i pomidorami. Bardzo smaczne, mięciutkie w środku, idealne na imprezę lub przekąskę. Można przygotować je również z innymi, dowolnymi dodatkami. Ja robiłam również z pieczarkami, szynką i żółtym serem. Zapraszam do wykonania. Post Pizzerinki pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje

Marta Gotuje
Raclette czyli sposób na udaną imprezę lub pyszny obiad 212

warzywa: pomidorki koktajlowe, pieczarki, papryka, cukinia, bakłażan ·       bagietka czosnkowa ·       około 40-50 g na osobę szynki, ja używam surowych i dojrzewających takich jak: polędwica łososiowa, szynka szwardzwaldzka, prosciutto, ogonówka branderburska, itp. ·       sos czosnkowy, keczup ·       oliwa

Mania Gotowania
Schab w sosie cebulowo-pieczarkowym 243

Schab w sosie cebulowo-pieczarkowym, to idealne rozwiązanie dla osób, które po pracy nie mają ochoty na krojenie, siekanie, gotowanie, panierowanie itp, itd. Pokroić trzeba jedynie cebulę, czosnek i pieczarki, pozmywać patelnię i garnek po ziemniakach czy ryżu ;) Pyszny, domowy obiad, którego przygotowanie trochę czasu zajmuje, jednak nie wymaga dużo pracy. Czytaj dalej

Kraina Tysiąca Smaków
Sos tatarski z dodatkiem papryki konserwowej 210

przestanę sprawdzać czy jeśli odrobinę zmieni się przepis to czasem potrawa nie będzie smaczniejsza . Sos tatarski robiłam już w wielu wersjach - podstawowy ( majonez, śmietana, musztarda zwykła, korniszony i grzyby), z dodatkiem kaparów, z miodem zamiast cukru, z marynowanym patisonem albo z marynowanymi pieczarkami zamiast grzybów leśnych. Dziś następna wersja z papryką konserwową. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
WIELKANOCNE MENU 151

wielkanocny na wędzonce z grzybami Jajo z żaglem Sałatka z salami, suszonym pomidorem i marynowana pieczarką Deska serów Schab pod chrzanową pierzynką Indycze galaretki z chińszczyzną Rybka w brzoskwini Tort chlebowy Rolada drobiowa z wodnej kąpieli Szpinakowa rolada z łososiem Schab w wiosennym sosie Francuska karpatka Tort bezowy

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała