Będąc we Włoszech na pewno próbowaliście gnocchi, czyli tamtejszych ziemniaczanych... Artykuł Gnocchi w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu CookMagazine
COOKMAGAZINEmakaronem i mięsem mielonym Zapiekanka z makaronem i mięsem mielonym oczywiście najlepiej smakuje około pięciu minut po wyciągnięciu z piekarnika. Ser jest wtedy idealnie rozpuszczony, a mięso z sosem pomidorowym smakuje obłędnie. Nie ma jednak nic złego w ponownym podgrzaniu obiadu czy ciepłej kolacji na drugi dzień. Ten przepis na zapiekankę z makaronem i mięsem mielonym spokojnie wystarczy(...)wymieszaj dokładnie. Podlej całość szklanką wody. Dodaj też zioła prowansalskie, paprykę słodką i czosnek. Dopraw według uznania solą i pieprzem. Do mięsa i pomidorów dodaj teraz koncentrat pomidorowy. Jeśli sos jest zbyt gęsty, możesz dodać ponownie wodę. Do naczynia żaroodpornego wrzuć ugotowany makaron, na to mięso mielone w pomidorach, a na końcu dodaj ser. Piecz około 30 minut . Artykuł Zapiekanka
Rozdomowionamożna zrobić z mięsa mielonego? Zamiast tradycyjnego mielonego proponuję pyszne cielęce klopsiki w sosie pomidorowym. A zamiast ziemniaków jako dodatek do dania głównego proponuję kaszę kuskus. Czytaj więcej
Ana Mari's worldmożna zrobić z mięsa mielonego? Zamiast tradycyjnego mielonego proponuję pyszne cielęce klopsiki w sosie pomidorowym. A zamiast ziemniaków jako dodatek do dania głównego proponuję kaszę kuskus. Czytaj więcej
Ana Mari's worldCukinia po meksykańsku Cukinia faszerowana mięsem mielonym, fasolką, papryką, ryżem oraz sosem pomidorowym i zapiekana pod pierzynką z żółtego sera to wspaniały pomysł na smaczny i szybki obiad lub przystawkę na przyjęcie. Polecam! Składniki: 3-4 młode cukinie średniej wielkości 300g mięsa mielonego – wieprzowego 1 cebula 2 ząbki czosnku pół czerwonej papryki 1 pomidor pół szklanki kukurydzy konserwowej
Blog z Apetytemchcemy zjeść szybko i tanio? Makaron! Jeśli zależy nam mocno na czasie możemy zjeść makaron z białym serem. Jeśli tego czasu mamy ciutkę więcej możemy przygotować makaron w sosie pomidorowym i uzupełniać go o dowolne dodatki – u mnie takim dodatkiem są dziś liście świeżego szpinaku. 400 g makaronu penne 150 g świeżego szpinaku około 3 łyżki tartego sera: parmezanu(...)oleju, wrzucamy cebulę. Gdy cebula się zeszkli dodajemy czosnek, smażymy chwilę cały czas mieszając. Następnie wlewamy pomidory wraz z zalewą oraz około 1/3 szklanki wody. Gotujemy do czasu aż sos wyraźnie się zredukuje. Jeśli chcemy możemy sos zmiksować na gładko za pomocą blendera. Doprawiamy do smaku większą ilością cukru (mniej więcej 1- 1 i 1/2 łyżeczki), oregano, bazylią oraz solą
Smaki Na TalerzuPyszne gołąbki w sosie pomidorowym to smak z mojego dzieciństwa, takie gołąbki przygotowywała moja mama. Gołąbki z mięsem i ryżem Składniki : 1,2 kg łopatki wieprzowej bez kości 1,5 szkl. ryżu(...)główka kapusty białej - 1 szt 1 duża cebula tłuszcz do smażenia bulion - 0,5 l Sos : koncentrat pomidorowy - 3 łyżki papryka słodka mielona vegeta pieprz sól mąka pszenna - 1 łyżka Przygotowanie : Kapustę obrać, zdjąć zewnętrzne liście, wyciąć głąb, włożyć ją do gotowanej i osolonej wody, gotować przez kilka minut. Za pomocą łyżki i widelca, zdejmować co jakiś czas
Kuchnia Danusiszybkie posiłki. W oryginalnym przepisie powinny znaleźć się filety anchois. Ja ich nie znoszę, więc mam danie wybrakowane ;) Składniki : 200 g makaronu typu spaghetti pomidory pelati lub słoik domowego sosu pomidorowego ok.15 ciemnych oliwek łyżka lub dwie kaparów cebula 2 ząbki czosnku parmezan lub inny twardy ser łyżka oleju do smażenia sól pieprz suszone oregano Nastawić wodę na makaron(...)rozgrzać łyżkę oliwy. Cebulę i czosnek posiekać w kostkę. Na oleju zeszklić cebulę, potem dodać czosnek. Gdy czosnek zacznie pachnieć (nie wolno go przysmażyć), wlać na patelnię pomidory lub sos. Dodać do wrzącego sosu pokrojone oliwki (lub w całości, jeśli tak wolicie) i kapary. Odcedzić makaron i dodać go do sosu. Podgrzewać wszystko razem i wymieszać. Podawać danie posypane świeżo
Weekendy w domu i ogrodzieoliwa z oliwek,\r","2 pomidory,\r","3 og\u00f3rki konserwowe,\r","4 \u0142y\u017cki ukurydzy,\r","1 ma\u0142a cebula,\r","1\/2 sa\u0142aty lodowej,\r","sosy wedle uznania."],"name":"Kebab z kurczakiem i warzywami","recipeCategory":"chleby, dania mi\u0119sne, inne","cookTime":"PT0H0M","prepTime":"PT0H0M","recipeInstructions":["Dro\u017cd\u017ce, cukier i po\u0142ow\u0119 ciep\u0142ego mleka wymiesza(...)u0142e fragmenty,\r","Do \"kopertek\" z chlebka powk\u0142ada\u0107 kawa\u0142ki kurczaka, warzywa i sosy.\r","Na koniec mo\u017cna ca\u0142o\u015b\u0107 podgrza\u0107 w mikrofal\u00f3wce."],"recipeYield":"4","keywords":"fasola,kebab,kukurydza,kurczak,og\u00f3rki,pomidory,sa\u0142ata,sos pomidorowy"} Drukuj Kebab z kurczakiem i warzywami Porcje: 4 Składniki: 350g mąki pszennej, 1 saszetka suchych drożdży
Bardzo Gruby SmokPodawać według uznania. Smakują wyśmienicie z ziemniakami jak z kaszą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Smacznego!!! Poniżej klikając w symbol drukarki można wydrukować przepis Pieczone klopsiki z indyka ze szpinakiem w sosie pomidorowym Dania Dania obiadowe , Indyk Porcje 6 klopsików Czas przygotowania 20 minut Czas gotowania 45 minut Czas oczekiwania 65 minut Składniki 400 g fileta z indyka lub mięsa mielonego
Przepisy BabciWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Na dzisiejszy obiad polecam wam makaron spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Danie jest w miarę szybkie do zrobienia, syte i bardzo smaczne. Polecam Post Spaghetti z pulpecikami pojawił się poraz pierwszy w Marta Gotuje
Marta GotujePodstawą dobrej pizzy jest sos do pizzy i spód do pizzy . Ostatnio przygotowałam całkiem nowy sos i oczywiście zaraz upiekłam pizzę. Tym razem wykorzystałam pomidorowe passata i pomidorowe purre i wiecie co, sos do pizzy smakował przepysznie. Od kiedy dostałam w prezencie kamień do pieczenia pizzy, piekę pizzę właśnie w ten sposób, na rozgrzanym kamieniu. Tym razem nie pożałowałam sosu(...)Wszystkie składniki na sos wymieszaj i odstaw na godzinę lub na noc do przegryzienia. Spód do pizzy znajdziesz w przepisie na pizza kebab . The post Pizza z ekstra pomidorowym sosem appeared first on Blog kulinarny - codojedzenia.pl
codojedzeniaZdrowa pizza z mąki orkiszowej z mozzarellą, pomidorami i rukolą , na domowym sosie pomidorowym to nasza ulubiona pizza fit, którą często robimy i nie mamy wyrzutów sumienia po jej zjedzeniu. Nasza córeczka tak bardzo ją polubiła, że często prosi o jej przygotowanie. Przepis na tę pizzę pochodzi z książki „Jedz i pracuj nad własnym zdrowiem” i wg autora
Moja DelicjaWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Dziś proponuję wspaniałe muszle Conchiglioni, które można faszerować na różne sposoby. U mnie z mięsem mielonym z dodatkiem kukurydzy i sosem pomidorowym. Zrobiłam również drugą wersję z nadzieniem szpinakowym (przepis niebawem). Danie doskonałe na elegancki obiad lub przyjęcie. Jest efektowne, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Post
Marta Gotujeplacki ziemniaczane dodaję tylko cebulę, jajko oraz mąkę i nic więcej. Świetnie smakują solo, ale ja tym razem podałam je w nietypowy sposób... zamiast gulaszu przygotowałam sos boloński. Pyszny pomidorowy sos z mięsem wołowo-wieprzowym, przygotowany z dodatkiem białego wina wytrawnego smakuje znakomicie nie tylko z makaronem, ale również z plackami ziemniaczanymi. Całość dania zwieńcza starty ser żółty (choć lepiej(...)papryką chili. Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy i wino. Trzymamy na ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Usmażone placki polewamy sosem bolońskim i całość posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach
Kuchnia MagdaLenyplacki ziemniaczane dodaję tylko cebulę, jajko oraz mąkę i nic więcej. Świetnie smakują solo, ale ja tym razem podałam je w nietypowy sposób... zamiast gulaszu przygotowałam sos boloński. Pyszny pomidorowy sos z mięsem wołowo-wieprzowym, przygotowany z dodatkiem białego wina wytrawnego smakuje znakomicie nie tylko z makaronem, ale również z plackami ziemniaczanymi. Całość dania zwieńcza starty ser żółty (choć lepiej(...)papryką chili. Smażymy do momentu, aż mięso nie będzie surowe. Dodajemy pomidory krojone z puszki, rozdrabniamy je i chwilę podsmażamy, a następnie wlewamy sok pomidorowy i wino. Trzymamy na ogniu do momentu, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Usmażone placki polewamy sosem bolońskim i całość posypujemy żółtym serem startym na tarce o drobnych oczkach
Kuchnia MagdaLeny