sos pomidorowy - 11905 przepisów (strona:171/794)

Przecier pomidorowy na zimę 109

smaku. Jedzmy go na surowo, gotujmy, przerabiajmy... Teraz też jest najlepszy czas na zrobienie pomidorowych przetworów. Nie ma nic lepszego niż domowy przecier pomidorowy, jako baza zupy pomidorowej lub sosu do makaronu. Wybierajmy pomidory mięsiste i podłużne. Ja zawsze robię przeciery z pomidorów polnych. Warto jest się zaopatrzyć w taki specjalny przecierak do pomidorów(...)kilogramów pomidorów to dosłownie 5 minut. Na blogu znajdziecie również przepisy na: Kiszone pomidory Suszone pomidory w oliwie z ziołami Sos z pieczonych pomidorów Sos pomidorowy do makaronu Pieczone pomidory Przecier pomidorowy na zimę Czas przygotowania: Składniki: 5000 g dojrzałych pomidorów polnych 2 szczypty cukru Wykonanie: Pomidory kroimy na 4 części, wkładamy je do garnka. Garnek

Kulinarne przygody Gatity
Pełnoziarnisty makaron z pieczonymi pomidorami i mozzarellą 115

mamy spory wybór różnych odmian. Dlatego dziś zapraszam Was na pyszne danie właśnie z pomidorami w roli głównej. A do tego pełnoziarnisty makaron. Ale nie będzie to taki klasyczny sos pomidorowy, tylko sos z upieczonych pomidorów. Jest bardzo aromatyczny, dzięki ziołom i czosnkowi. Pamiętajcie, aby do pieczenia wybierać mięsiste odmiany pomidorów, ja wybrałam polne. Pełnoziarnisty  makaron z pieczonymi pomidorami

Kulinarne przygody Gatity
Skrzydełka - palce lizać! 161

kawałków, czyli 3 całe skrzydełka płatki kukurydziane przyprawy - słodki sos chili (to podstawa), curry, sos sojowy, papryka ostra, pieprz, papryka słodka, różne sosy Tao Tao - np. czarny sos chili, pomidorowy sos chili, czosnkowy sos chili - jakie kto lubi i jakie kto ma w domu :) mąka, jajko, mleko - do ciasta naleśnikowego olej do smażenia Wykonanie: 1. Przygotowujemy garnek i miskę

dobra gospodyni dom wesołym czyni
Makaron z kurczakiem w sosie z suszonych pomidorów 195

wierzch, w środku powinien zostać surowy). W tym czasie nastawiamy makaron i gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Do kurczaka dodajemy wyciśnięte ząbki czosnku i po kilkunastu sekundach wlewamy sos pomidorowy. Przyprawiamy sos świeżo tartym parmezanem, oregano i chilli. Dodajemy pozostałe pomidory z zalewy (pokrojone na paseczki), posiekaną bazylię i kapary. Gotujemy na dużym ogniu ok. 10 minut

Poezja smaku
Śledzie w sosie salsa 2759

Wpis pochodzi z www.mgotuje.pl Już niedługo na naszym wigilijnym stole zagoszczą dania rybne. Ja mam dziś dla was przepis na śledzie w pomidorowym sosie z dodatkiem warzyw, które idealnie sprawdzą się w formie przystawki. Są bardzo smaczne. Jestem pewna, że wam również zasmakują tak jak mi.   Post Śledzie w sosie salsa pojawił się

Marta Gotuje
Świąteczne przepisy, przekąski sylwestrowe, codzienna kuchnia... A wszystko smakuje lepiej z sosami Folwark 161

znajdziecie m.in. takie sosy jak: sos czosnkowy, sos kebab-gyros ostry, dressing 1000 wysp, sos salsa mexicana, sos madziarów, sos do pizzy, keczup premium, sos barbecue, sos słodko-kwaśny, sos pomidorowy sambal, sos hamburgerowy, sos grecki do gyrosa, sos arabski czosnkowy, musztarda sarepska, majonezowy sos chrzanowy, majonez Folwarczny, keczup standard łagodny, keczup standard ostry, keczup Folwarczny, dressing jogurtowy z ziołami

Słodkie okruszki
Domowy McWrap - Klasyczny Chrupiący Kurczak - jak z McDonald's 2960

Klasyczny McWrap to jedna z popularniejszych przekąsek w restauracji McDonald's. Soczysty, chrupiący kawałek kurczaka z kawałkami żółtego sera, sałatą lodową, rukolą, sosem pomidorowym i sosem majonezowym, a wszystko w przepysznym pszennym placku - smakowita tortilla, której ciężko się oprzeć.  Wrapy z wspomnianymi składnikami możemy przygotować samodzielnie w domu.  Domowe McWrapy są równie smaczne, a przy tym mamy pewność

Słodka Strona
Kapuściana zapiekanka 103

czasie wyjąć kapustę, posypać ztarkowanym serem i wstawić jeszcze na 15 minut. Kiedy kapusta jest już miękka, danie jest gotowe. Gotowe danie można polać keczupem, sosem pomidorowym lub sosem z kwaśnej śmietany. Smacznego. Podoba Ci się Ten przepis? Pokaż go innym i kliknij ,,Udostępnij” i ,, Lubię

Smaczne Potrawy
Domowy przecier pomidorowy 116

Najlepsza zupa pomidorowa według mnie to taka ze świeżych pomidorów. Przez cały weekend wekowałam przecier i robiłam inne przetwory, aby zimą móc delektować się smakiem zupy pomidorowej czy sosu pomidorowego bez konserwantów i chemii. Składniki: 4 kg pomidorów 1 łyżka soli (lub według własnych potrzeb) Pomidory umyć i pokroić na mniejsze kawałki. Wszystko wrzucić do dużego rondla i gotować

O kuchni z uczuciem
Roladki z bakłażana 117

doprawiamy do smaku solą, pieprzem i cukrem.  Włączamy piekarnik, ustawiając temperaturę na 170/180 stopni z termoobiegiem. Mięso zawijamy w plastry bakłażana. Na dno naczynia żaroodpornego wlewamy niewielką ilość sosu pomidorowego, na sosie układamy roladki, zalewamy pozostałością sosu. Posypujemy pozostałym serem grana padano.  Wkładamy do piekarnika na nie więcej niż 30 minut.  Bon appetit!  Oryginalny przepis: Karol

Garniec Magalie
Dania z makaronem 346

Makaron creste z kurczakiem i brokułem   Fusilli z pieczarkami, cukinią i bakłażanem     Makaron w sosie śmietanowo-pomidorowym     Makaron z mięsem mielonym w sosie pomidorowym   Zielone spaghetti

Passions hobbies life
Wegetariańskie sajgonki 164

trochę makaronu. zawinąć zgodnie z instrukcją wskazaną na opakowaniu- jak gołąbki. Zwinięte sajgonki smażyć na dość głębokim oleju tak by z każdej strony się pięknie zarumieniły. Podawać z sosem pomidorowym przyprawionym sosem sojowym, kolendrą i tymiankiem. Pyszniutkie i chrupiące

MarciochaKucharzy
Scotch egg - jajka w mięsie 134

następnie dokładnie zalepić masą mięsną formując kulki. Każdą z nich obtoczyć w bułce tartej i usmażyć na rumiano ze wszystkich stron na maśle klarowanym. Podawać z dodatkiem pikantnego sosu pomidorowego lub sosu czosnkowego

Pyry na Gaz
Muffiny z szynką i żółtym serem 308

składników wyjdzie ok. 18-20 babeczek. Napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni ok. 20 min do tzw. suchego patyczka. Polecam podawać z ketchupem, sosem pomidorowym lub sosem czosnkowym. Bon Appetit

Pudełko rozmaitości
Najprostsza zapiekanka z ziemniaków, szynki, cebuli i jajek 436

użyć kawałka folii aluminiowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na pół godziny. Po tym czasie zdjąć przykrycie i dopiec zapiekankę do miękkości ziemniaków. Podawać z pikantnym sosem pomidorowym, keczupem, sosem czosnkowym lub pieczeniowym. Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna