Pyszny niedzielny obiadek to podstawa. Czas spędzony z rodziną- niezastąpione chwile. Aby te chwile były niezapomniane , polecam smakowite żeberka z kukurydzą w sosie miodowym:) Mmmmmmmmmmm, rewelacja! Składniki: 1,20 kg żeberek 2 puszki kukurydzy 2 szklanki rosołu Instant 4 łyżki oleju 3-4 łyżeczki miodu 2 łyżki masła 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 pęczek szczypiorku sól, biały pieprz Wykonanie(...)Kukurydzę osączyć na sitku, przelać zimną wodą i wrzucić do garnka z rozpuszczonym masłem. Podgrzać. Na talerz wyłożyć 2 łyżki kukurydzy, na kukurydzę kłaść żeberka i polać sosem miodowym. podawać z ziemniakami z wody lub ryżem. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenwspominany wcześniej kolejny fix Knorr w akcji. Ma ciekawy, miodowy smak i aromat. Dobre połączanie warzyw i mięsa raczej nie może nie smakować. Nawet wybredni, jeśli chodzi o takie smaki mężczyźni w moim domu zjedli kolację bez dąsów.PS. Zdjęcia wyszły kiepskie, bo kurczak zamiast na obiad, został podany(...)kolację, a za oknami już się ściemniło. Składniki: podwójna pierś z kurczaka czerwona papryka duża cebula szklanka mrożonego groszku 2 łyżki oleju szklanka zimnej wody fix Knorr "Kurczak w sosie miodowym" Wykonanie:1. Cebulę, paprykę i kurczaka pokroić w 2 cm kostkę. Całość podsmażyć na rozgrzanym oleju przez 5 minut, mieszając co jakiś czas.2. Fix rozmieszać w zimnej wodzie
Pasja Smakuziarnistą (w trakcie pieczenia ziarenka robią się chrupkie i niebiańsko pyszne), ale może być zwykła stołowa lub sarepska, jeśli lubimy ostrzejsze smaki to polecam dijon. Nowy post Kurczak w sosie miodowo — musztardowym pojawił się w Wypieki i Rumieńce
Wypieki i RumieńceSkrzydełka w sosie miodowo musztardowym To kolejna potrawa w tygodniu z Kamisem Przygotowanie jej jest dziecięco proste wystarczy wlać do garnuszka Wodę i wsypać saszetkę i dodać musztardę, dokładnie wymieszać i zagotować. Tak przygotowaną marynatą polać nasze skrzydełka i zapiec w piekarniku. My w naszym daniu przygotowaliśmy 6 skrzydełek, a nie jak podaje producent
cookplPost Brokuły z sezamem w sosie miodowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl
Kulinarne Przebojepatelni stopić masło, dodać miód, otartą skórkę z cytryny i włożyć ćwiartki fig. Podlać winem i sokiem cytrynowym. Smażyć figi 2 minuty. Gryczane babeczki podajemy z figami i sosem miodowym. Smaczna ciepła przystaweczka, ale może być podana na zimno
Kulinarny karnet Christopheraprzepisu. Szybki, nieskomplikowany i pyszny obiadek. Ja podałam danie z sałatką cezar, tylko wersją bez kurczaka, idealnie pasują do niego opiekane ziemniaczki lub frytki. Polecam. Piersi z kurczaka w miodowym sosie z warzywami Składniki: dwie piersi z kurczaka 1/3 papryki czerwonej 1/3 papryki zielonej 8-9 średnich pieczarek ½ marchewki 2 łyżki płynnego miodu 2 łyżki keczupu
Mania Gotowaniaśniadania, jednak miałam wątpliwości czy wkomponuje się w słodki budyń jaglany. Na szczęście moje obawy się nie ziściły i śniadanko mogę zaliczyć do jednego z ulubionych ^^ Fasolka pokryta maślano-miodowym sosem, na jogurcie i budyniu jaglanym, z dodatkiem kakaa i cynamonu, to jest to co łasuchy lubią najbardziej :P ~ Budyń jaglany z fasolką szparagową, miodem, siemieniem lnianym, jogurtem naturalnym
Kuchenny Skrawek NiebaSkładniki: na 4-5 porcji 1 op makaronu Fusilli 1 por 1 cebula 1 kubeczek słodkiej śmietany 30% 2 trójkątne serki topione z truflą 1 trójkątny
Luźna KuchniaSkładniki 170 g czekolady 75% kakao, 4 jajka, 90 g cukru, 80 g masła, 3 łyżki mąki pszennej, 20 szt. śliwki
kolorowotorcikowoZaczynamy od zrobienia sosu do potrawy. Czosnek obierz i przeciśnij przez praskę, dodaj sok z cytryny i pozostałe składniki. Wszystko dokładnie wymieszaj. Następnie indyka pokrój w
Kredowe MenuTęsknię już do lata. Chcę słońca i ciepła. Mam dość tej pogody, która jest ciągnącą się w nieskończoność jesienią. Meczą mnie wiatry, pochmurne niebo
Codzienna kuchnia niecodziennasmaków. Na talerzu kolorowa kompozycja smaków i aromatów. Sałatka z gotowaną piersią kurczaka, rukolą, pomarańczą, rzodkwią białą w marynacie bazyliowo- pomarańczowej, sosem z soku pomarańczowego i na koniec sos musztardowo- miodowy. Ach, i truskawki! (niestety jeszcze nie tak dobre jak nasze letnie, polskie...). A jak było w rzeczywistości z tą sałatką? W lodówce leżała ugotowana pierś z rosołu i przecież(...)smaków i baaardzo polecamy wypróbowanie tego przepisu. Przejdźmy do rzeczy! Składniki (na 2 porcje):Ugotowana pierś kurczakaPomarańcza (1-2 plastry)Rzodkiew białaRukolaPestki dyniTruskawkiOpcjonalnie natka pietruszkiSkładniki na sos musztardowo- miodowy:3 łyżeczki musztardy1 łyżeczka miodu1 łyżka oliwy z oliwekTrochę jogurtuSkładniki na marynatę do rzodkwi:BazyliaPlaster pomarańczySólSos pomarańczowy:Sok pomarańczowy (ok. 200 ml)Świeży rozmaryn Wykonanie: Gotujemy pierś z kurczaka
Symfonia SmakówNasze babcie przyzwyczaiły nas do podawania sałaty z kwaśną śmietaną, i nie zaprzeczam, że tak podana sałata smakiem swojej tradycji jest dobra. Jednak odkąd spróbowałam sałaty w sosie miodowo - musztardowym innej jeść już nie chcę. 1 główka sałaty 3 łyżki miodu kurpiowskiego 3 łyżki musztardy 3 łyżki oleju sok z 1/2 cytryny pieczywo Liście sałaty umyć, osuszyć
Jadło i czytadłoCzasami, kiedy coś bym zjadła, a nie wiem sama co, buszuję po internecie i szukam inspiracji. Na stronę Divas Can Cook trafiłam poprzez aplikację mobilną
Codzienna kuchnia niecodzienna