Składniki: Podwójna pierś z kurczaka 4 łyżki płynnego miodu 2 czubate łyżki pikantnej musztardy 2 czubate łyżki musztardy francuskiej 3 łyżki śmietany 18% pół cebuli
Czerwona PorzeczkaSkładniki:- polędwica wieprzowa- 2 łyżki miodu- 2 łyżki musztardy delikatesowej- 1 ząbek czosnku- świeży rozmaryn listki- przyprawa musztardowa Kotanyj- oliwa z oliwek 5 łyżek
SMYKWKUCHNInaczynia na sałatkę. Cebulę kroimy w cienkie półplasterki, ser pleśniowy w kostkę, granat obieramy, wydobywamy same pestki. Wszystkie składniki mieszamy z sałatą, na koniec posupujemy z wierzchu karmelizowanym słonecznikiem* Sos miodowo-imbirowy: 4 łyżki oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny ½ ząbka czosnku Płaska łyżeczka płynnego miodu Mały kawałek startego świeżego imbiru Pół łyżeczki ziół prowansalskich Sól, pieprz Wszystkie
Zawsze głodna!Mój ostatni eksperyment w kuchni, który wyszedł świetnie- sama nie spodziewałam się, że efekt końcowy będzie taki fajny. Jak już kiedyś wspominałam, zaprzyjaźniam się z wątróbką
Czerwona PorzeczkaWszyscy z pewnością znają rybę " po grecku ".My proponujemy rybę w naszym, nieco innym wydaniu. Składniki:-1 kg ryby-7 średnich
Maminek kulinarnyJeden z moich ulubionych ekspresowych sosów. Jego składniki prawie zawsze są pod ręką, nadaję się do surówek, sałatek, mięs i nie tylko 3 łyżki oleju 3
Jadło i czytadłoTak jakoś się złożyło, że blogu jest mało surówek i sałatek co nie znaczy że ich nie jemy. Więc dzisiaj chcę Wam zaproponować bardzo prostą bo
Ala piecze i gotujeWakacje nad morzem mają wiele zalet. Można spotkać rybaków rozplątujących sieci i zwijających liny, można spotkać marynarzy, którzy właśnie schodzą na ląd po długim rejsie. Wszystko
GRUBY WAŁEKSkładniki:2 polędwiczki wieprzowe, umyte i osuszonesólbiały pieprzniewielka ilość olejuSos:1 szalotka, posiekanaskórka i sok z 1/2 cytryny400ml śmietany 30%1 łyżeczka miodu2 łyżeczki musztardy
Smakowity Blog KulinarnyRacuchy robię różne - na zsiadłym mleku , drożdżowe , na proszku do pieczenia - zależy co akurat mam pod ręką. Wszystkie są lubiane. Najbardziej lubię ,,pomieszane,, dodatki. To znaczy
Buniabaje w kuchnimarokańskie naleśniki, w których zakochaliśmy się od pierwszego kęsa, ale za to z naszym polskim miodem. Msemen dostawaliśmy na śniadanie w Essaouira, właśnie z miodem tymiankowym, albo z sosem miodowy. Była też marmolada morelowa, ale nie cieszyła się takim powodzeniem jak sos miodowy. Braliśmy te naleśniki ze sobą na plaże i tam chyba smakowały najlepiej. Czasem kupowaliśmy(...)Souku, jeszcze ciepłe, prosto z gorącej blachy. Pyszne są ! Koniecznie spróbujcie i koniecznie z miodem, lub sosem miodowym- wszak Polski miód jest najlepszy ! Miód budzi zawsze u mnie wspomnienia z dzieciństwa i wakacje u babci Lusi. U niej zawsze był najlepszy miód. Od sąsiada z sąsiedniej pasieki. Bywało że mogliśmy wyjadać taki jeszcze nieodwirowany z kawałkami wosku pszczelego
Piekarz-Kucharz-Garkotłukjego potrzeby.Jednak wtedy... do jakiej grupy się zaliczam? Aktualnie szukam swojego miejsca w świecie kulinarnym, a nic innego nie pasowało lepiej niż "wegetarianizm". Taki niezupełny, jak widać.ŚLEDZIE W SOSIE MIODOWO-MUSZTARDOWYM./własny;/dla 3-4 osób 4-5 pojedynczych płatów matjasów1 duża cebula 1 słoiczek musztardy sarepskiej (170g)3-4 łyżki płynnego miodu, najlepiej akacja lub wielokwiatowy5 goździków3(...)zmieniającprzynajmniej raz wodę. Odcedzam i osuszam. Kroję w małe kawałki.Cebulę obieram i sparzam, aby pozbyć się goryczy i ostrości.Następnie kroję w półtalarki. Z musztardy i miodu przygotowuję sos:miód podgrzewam, łączę z musztardą, dodając przyprawy. Zostawiam do ostudzenia.W słoiku układam warstwami cebulę i ryby, przekładającporcją sosu. Zostawiam na 1-2 dni w lodówce, szczelnie zamknięte.SMACZNEGO!***Pozdrawiam,Karmel
W kuchni Karmel-itkinależało przygotować potrawę z udziałem piwa Miodowo Chlebowego. Jak tylko usłyszałam tą nazwę to od razu wiedziałam, że musi to być kaczka Przygotowałam więc udka kacze w przepysznym sosie piwno-miodowym z wiśniami, doskonały pomysł na świąteczne danie obiadowe. Robi się praktycznie samo w piekarniku, a sos to kwestia chwili. Aby spełnić warunku konkursu, uprzejmie informuję, że receptura potrawy została(...)skomponowana specjalnie do piwa Książęce Chlebowo Miodowe. Pycha!Scroll down for recipe in EnglishPieczone kacze udka w sosie piwno-miodowym z wiśniami(4 porcje)Składniki:4 kacze udka ze skórąsól i pieprzolej rzepakowy1 cebula, pokrojona w drobną kostkę3 ząbki czosnku, pokrojone w plasterki½ szklanki piwa Książęce Chlebowo Miodowego1 ½ szklanki wiśni, świeżych lub mrożonych¼ łyżeczki mielonej wędzonej papryki1 łyżka mioduPrzygotowanie:Włącz
karmelowyPomysł na szybki obiad? Wypróbujcie filet z indyka w aromatycznym sosie miodowym z dodatkiem chili i cytryny. Filet z indyka to dobra alternatywna do kurczaka – pierś z indyka (bez skóry) jest najchudszym mięsem, a jednocześnie dobrym źródłem niacyny, selenu, witamin B6 i B12, a także cynku. W dietetycznym “rankingu” indyk zdecydowanie zwycięża z innymi rodzajami mięs(...)rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu. 4 Gotowe danie skrop sokiem z cytryny i posyp migdałami. Podawaj z ryżem (ryż ugotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Filet z indyka w sosie miodowym z cytryną Składniki Przygotowanie {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"atopestka","datePublished":"2018-10-13","name":"Filet z indyka w sosie miodowym z cytryn\u0105","image":"https:\/\/atopestka.pl\/wp-content
A to pestka