sos miodowy - 1000 przepisów (strona:12/67)

Słodko-pikantna pieczeń z szynki 233

raczej nie zachęca do długich spacerów. Gwarantuję też, że szynka swoim aromatem będzie wabić do kuchni podczas pieczenia wszystkich domowników. Zapraszam na wypróbowanie przepisu! Długo pieczona szynka wieprzowa z sosem miodowo-cebulowym porcja dla 4 osób Na marynatę będziemy potrzebować: 1 litr zimnej wody 50 g cukru 70 g soli 2 łyżeczki majeranku 2 łyżeczki słodkiej wędzonej papryki 2 łyżeczki(...)bardzo miękkie, więc nie da się go kroić, ale taki urok tej pieczeni. Podajemy z glazurowanymi marchewkami oraz ugotowanymi ziemniakami polanymi stopionym masłem (spod marchewek) i gęstym słodko-pikantnym sosem miodowo-cebulowym. Smacznego

Ratunku obiad
Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry 194

wiadomości tych, którzy są na diecie bezglutenowej. Smacznego! Zobaczcie również: Kurczak tikka masala – prosty przepis Fit lunch do pracy: makaron z cukinii z indykiem Filet z indyka w sosie miodowym z cytryną Aromatyczny kurczak curry z imbirem i miodem Trudność Początkujący Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE(...)składniki przez ok. 5 minut. W razie czego dopraw do smaku polecanymi przyprawami i posyp wszystko świeżą kolendrą oraz sokiem z cytryny. Smacznego! Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Składniki Przygotowanie {"@context":"http:\/\/schema.org","@type":"Recipe","author":"atopestka","datePublished":"2019-01-05","name":"Noodle z kurczakiem i cukini\u0105 w sosie curry","image":"https:\/\/atopestka.pl\/wp-content\/uploads\/2019

A to pestka
Cytrynowe szparagi z piersią kurczaka 155

towarzystwie pysznej piersi z kurczaka. Proste, szybkie, jednogarnkowe danie, które przygotujecie w 20 minut! W sam raz na zabiegany dzień. Cytrynowe szparagi i kurczak w połączeniu z cytrynowo-miodowym sosem sprawiają, że nie sposób oderwać się od talerza. Słodko-kwaśne smaki na pewno skradną Wasze podniebienia. Cytrynowe szparagi z piersią kurczaka polecają się na obiad! Kto się skusi? 😉 Przygotowanie

Mostek w kuchni
Sałatka z zielonymi szparagami 157

składa się z zielonej sałaty, sałaty roszponki, szparagów oraz jajek. Jak sami widzicie do przygotowania tejże sałatki nie potrzeba nie wiadomo jak różnorodnej selekcji składników. Sałatkę do smaku doprawiłam miodowym sosem i kozieradką. Kozieradka nadała sałatce lekko gorzkawego smaku. Ja sałatkę podałam jako dodatek do dania z kurczaka. Śmiało jednak możecie zajadać się nią samą, gdyż użyte do przygotowania sałatki

mecooks
Kanapka ” Strips ” z kurczakiem , lepiej niż KFC 170

majonezu 1 łyżeczka octu jabłkowego 1/2 łyżeczki cukru sól , pieprz do smaku dodatkowo : 4 bułki , można zrobić własne ( przepis jest na blogu ) lub kupić , osobiście zawsze robię własne musztarda miodowa sos czosnkowy Warzywa z listy surówka , siekamy , kroimy ,ścieramy jak kto lubi i woli . Wszystkie umieszczamy w misce i dodajemy majonez oraz przyprawy , sól , pieprz do smaku . Mieszamy i odstawiamy

Ogrodnik w podróży
Zimowa owsianka z płatkami quinoa i gruszką 183

plastry i dusić z obu stron po 2 minuty. Do naczyń przełożyć owsiankę, na wierzch położyć gruszkę i posypać np. mielonym lnem, pistacjami, płatkami migdałów, makiem.  Całość polać sosem miodowym, w którym dusiły się gruszki

AZgotuj!
Fit pulpeciki z indyka 352

Pulpeciki: 800 g mięsa mielonego z indyka, 1 niewielka sałata rzymska, szczypiorek, 150 g sera cheddar z chili (w kawałku), sól, papryka słodka, czosnek, 1,5 łyżki stołowej musztardy miodowej, Sos: 500 g passaty pomidorowej, cebula, oliwa z oliwek, sól, zioła prowansalskie, papryka słodka, czosnek Sałatę rzymską wraz ze szczypiorkiem drobno siekamy. Ser ścieramy na tarce. Składniki dodajemy do mięsa

Przepis na Dzień Dobry
Czy zdrowe odżywianie jest drogie? Podsumowanie trzeciego tygodnia. 247

Śniadanie:  omlet ze szpinakiem i pomidorkami koktajlowymi II Śniadanie:  smoothie Obiad:  pęczotto ze szpinakiem, orzechami i suszonymi pomidorami Kolacja:   kasza jaglana z bananem i kakaowo-miodowym sosem   Cały jadłospis razem z przepisami i wyliczonymi kaloriami znajdziecie tutaj jadłospis 7 dniowy do pobrania.  Ile to kosztowało? Tradycyjnie przy wyliczaniu wydatków uwzględniłam jedynie składniki które byłyby

Powiedz dietom nie
Pieczony camembert z orzechami, migdałami i figami (Camembert al forno con frutta secca) 158

minut, pieczenie ok. 15 minut i w niecałe 30 minut mamy gotowe wykwintne i bardzo bogate w smaku danie.  Ser po upieczeniu jest delikatnie ciągnący a sos miodowy w połączeniu z suszonymi figami, podpieczonymi orzechami i migdałami tworzy  prawdziw ą  eksplozję smaku.  Polecam Wam serdecznie ;):) **** Oggi vorrei condividere

La grande e la piccola cuoca
Surówka z sałaty lodowej 144

świeżo mielonej papryczki chili sól, pieprz Przygotowanie Sałatkę szatkujemy. Seler kroimy na plasterki. Oliwki kroimy na pół. Ogórki obieramy i kroimy w kostkę. Natkę siekamy. Wszystkie składniki mieszamy. Polewamy sosem miodowo musztardowym

R'n'G Kitchen
Makaronowa sałatka owocowa 226

makaronową sałatkę owocową. Ciemny, czekoladowy makaron idealnie zgrał się tutaj z pysznymi owocami. Słodkie maliny i banany oraz mango, kwaśne kiwi i orzeźwiające mandarynki, a całość polana jogutrowo-miodowym sosem. Pysznie jest:) Sałatkę można rozbudować o owoce jakie tylko lubicie, posypać je na koniec prażonymi orzechami, płatkami migdałowymi, albo wmieszać do sosu garść rodzynek. Nie zapomnijcie też dodać cukru

Smaki Na Talerzu
Korzenne tofu serwowane na pomarańczy, z prażonymi kasztanami i pyłkiem kwiatowym 133

się ciemniejsze wzorki „rusztu” grilla. Gdy tofu się zrumieni, wyjmujemy z piekarnika. Pomarańczę układamy na desce/talerzu. Na niej umieszczamy kostki tofu. Do pozostałego w naczyniu żaroodpornym lekko już skramelizwanego miodowego sosu dodajemy roztarty w palcach rozmaryn, w miarę możliwości umieszczamy. Powstałym sosem polewamy danie. Na koniec posypujemy prażonymi kasztanami posiekanymi z pyłkiem i cynamonem Bon apetit

Kate's Kitchen
Śledzik na święta 177

Święta bez śledzika?! Nigdy! Ale czy jedliście w sosie miodowo - majonezowym? Z płatkami migdałowymi... pycha! Potrzebujemy: Czytaj więcej

Tylko pysznie
,,Sałatka z marynowanymi pieczarkami, czosnkiem i prażonymi pistacjami’’ 242

marynowanymi pieczarkami i czosnkiem. Błyskawiczna w przygotowaniu. Niecodzienne połączenie kurczaka, marynowanych pieczarek, prażonych migdałów oraz pistacji poruszy niejedno podniebienie. Intensywny smak suszonych pomidorów i oliwek jest przełamany słodkością miodowego sosu. Doskonale sprawdzi się zarówno na pyszną kolację jak i na imprezowym stole. Do przygotowania sałatki wykorzystałam produkty OLE, HELIO Natura ePrezenty oraz Stovit Składniki: 1 filet z kurczaka

Podróż w kulinaria
"W krainie miodem płynącej... 4" - podsumowanie akcji 213

cukinii ; blog: Vanilla Plan Serowe kluski z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Pudding z tapioki z malinami ; blog: Weekendy w domu i ogrodzie Wątróbka w malinowo-miodowym sosie ; blog: Kanarkowa Sałata z malinami, kozim serem i młodą marchewką ; blog: Inspirowane naturą Chrupiąca szarlotka ; blog: Marcepanowa kuchnia Mus owocowy z miodem ; blog: Czerwień i błękit Czekoladowy omlet z czerwoną

Weekendy w domu i ogrodzie
Sałatka z makaronem, truskawkami, awokado, mozzarellą i bazylią 175

ążki, a awokado pokroić w plastry i ułożyć na porcji makaronu. Dodać kulki mozzarelli oraz listki świeżej bazylii i całość lekko przemieszać. Wierzch posypać podprażonymi ziarnami oraz skropić słodkim sosem miodowym z wymieszanego miodu z sokiem z cytryny i oleju sezamowego. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Carpaccio z buraków z rukolą 214

Carpaccio z buraków z rukolą to świetna propozycja dla wszystkich, którzy dbają o linię, są na diecie, albo po prostu mają ochotę na coś innego aniżeli

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smażony pstrąg łososiowy z sosem miodowo-musztardowym 154

Cześć Wszystkim! :) Dziś zapraszam na smażonego pstrąga z dodatkiem sosu miodowo-musztardowego. Sos jest bardzo prosty, a jego przygotowanie zajmuje całe 3 minuty. Świetnie sprawdzi się również jako dodatek do pieczonych ziemniaków , czy nuggetsów z kurczaka . Do przygotowania ryby będziemy potrzebować: - 2 filety z pstrąga łososiowego (ok. 400 g) - 2 łyżki oleju - sok z 1/3 cytryny - sól i pieprz

Bez Cebuli
Pierś z kurczaka pieczona z miodem 226

miodem. Pierwsze były skrzydełka w miodowej marynacie z grilla na urodzinach przyjaciela Michała. Muszę upomnieć się o przepis, bo były boskie... ;) Robiłam już w delikatnej wersji fileta w miodowym sosie. Tym razem wyszło trochę na ostro. Jednak ilość pieprzu można zredukować, jak tam kto lubi. Słodycz jest delikatna, mięso wcale nie jest słodkie, jak mi się kiedyś wydawało

Anioszek w kuchni
MŁODA BOTWINA Z PARMEZANEM 163

Lekko duszona BOTWINA Z PARMEZANEM w winno-miodowym sosie to doskonały... Artykuł MŁODA BOTWINA Z PARMEZANEM pochodzi z serwisu CookMagazine

COOKMAGAZINE

Proponowane wyszukiwania