sos miodowy - 1000 przepisów (strona:9/67)

Czas na piknik! Burgery z łososia z grillowanym ananasem i lemoniadą miętowo-truskawkową 175

łososia (bez skóry) 4 pomidory suszone ½ czerwonej cebuli 1 łyżeczka bułki tartej 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka sosu Worcestershire odrobina wasabi w proszku olej kokosowy pieprz, sól Sos miodowo-musztardowy: 4 łyżki musztardy francuskiej 1 łyżka miodu 1 łyżka octu jabłkowego Dodatki: 4 plastry świeżego ananasa 4 liście sałaty 4 plasterki pomidora 4 bułki Lemoniada: 500 g truskawek(...)każdej strony na patelni z rozgrzanym olejem kokosowym. Możesz również upiec je na grillu. W tym celu posmaruj je najpierw z obu stron olejem, aby nie przywarły do rusztu. Sos miodowo-musztardowy Połącz ze sobą wszystkie składniki. Podanie Plastry ananasa zgrilluj z obu stron. Bułki przetnij na pół i podgrzej na grillu, aby były chrupiące. Na połówce pieczywa połóż kolejno

Food Square
Roladki z szynki parmeńskiej 413

Błyskawiczne roladki z szynki parmeńskiej i sera pleśniowego z sosem miodowo-balsamicznym są idealne jako szybka przekąska lub przystawka przed daniem głównym.Składniki:szynka parmeńskaser z niebieską pleśniąsuszone pomidoryroszponka lub rukolana sos: 2 łyżki oliwy z oliwek           1 łyżka octu balsamicznego           1 łyżeczka miodu(...)pół.Przygotować sos: wymieszać ocet z miodem i oliwą, przyprawiając go do smaku solą i pieprzem. Roladki ułożyć na talerzu i udekorować listkami roszponki. Podawać lekko schłodzone z sosem miodowo-balsamicznym

wyzwania kuchenne
Sałatka z roszponką, ogórkiem, awokado i jajkiem w koszulce 208

Pomysł na drugie śniadanie lub lekką kolację - sałatka z roszponką, ogórkiem, czerwoną cebulką, awokado i jajkiem w koszulce. Całość polana sosem musztardowo-miodowym. Sałatka smaczna i szybka do przygotowania. Składniki na 1 porcję: 2 garście roszponki 1 mały ogórek 1/2 miękkiego awokado 1/4  małej, czerwonej cebuli sól, pieprz sos musztardowo-miodowy 1 łyżeczka musztardy miodowej 1 łyżeczka oleju odrobina(...)mniejsze kawałki. Cebulę posiekać. Składniki na sos połączyć ze sobą. Na roszponce ułożyć: ogórka, awokado, czerwoną cebulę i na sam środek położyć jajko w koszulce. Następnie warzywa polać sosem musztardowo-miodowym, a jajko posypać przyprawą do dań z jajek. Sałatkę od razu podawać

Ugotować
Podudzia z kurczaka w sosie miodowo-musztardowym z goździkami i kminkiem 208

Soczyste, ziołowe, aromatyczne w sosie miodowo-musztardowym. Lekko chrupiące z zewnątrz, soczyste w środku. Piekłam je pod przykryciem, polewając od czasu do czasu powstającym coraz bardziej aromatycznym sosem. Idealne na obiad, do ziemniaków, ryżu, kasz. Nawet nie potrzeba żadnej surówki / sałatki. Ale ja zawsze jakieś warzywo dodaję. Polecam mizerię, buraczki, colesław. Ale wierzę, że sprytnie i smacznie dobierzecie sobie(...)słodkiej łyżeczka suszonego czosnku (lub 1 duży rozgnieciony świeży ząbek) sól, pieprz Przygotowanie: Mięso układam w naczyniu żaroodpornym, mieszamy wszystkie przyprawy z musztardą i miodem. Polewamy mięso olejem, wodą, sosem miodowo-musztardowym z przyprawami, mieszamy dokładnie rękoma, tak by przyprawy znalazły się na każdej części mięsa. Najlepiej odkładamy na noc. Jeśli nie macie czasu odstawcie chociaż na godzinę do lodówki

Zasmakuj Kuchni
Piernik na piwie 150

bakalie w/g uznania Przygotowanie: Piekarnik ustawiam na 180 *C. Podgrzewam w garnuszku masło, miód i cukier.  W dużej misce mieszam mąkę z sodą i przyprawami.  Wlewam gorący miodowy sos do mąki z sodą i przyprawami, mieszam. Dodaję piwo, mieszam.  Teraz pora na całe jajka, ubijam je na pianę i dodaje do miodowo-mącznej, mieszam dokładnie Gdy wszystko

Proste Potrawy
Krewetki na dwa sposoby. Najlepsze! Warsztaty grillowe z Kamisem #grillujzkamisem 200

koreańskim stylu braai Pie z boczniakami i wołowiną konfitura z czerwonej cebuli grillowane tofu z chutney z mango i pomidora z sosem winegret z curry pieczone gruszki z sosem miodowo – piwnym placki z ciecierzycy krewetki z azjatyckim pesto papryka nadziewana chorizo (+ wersja wege z ciecierzycą) sandacz z rusztu pieczone marchewki grillowany pomidorowo – kokosowy sos barbecue ananasowy

Moja pasja smaku
Piersi z kurczaka w sosie miodowo - ketchupowym 286

Składniki: 2 duże filety z piersi kurczaka (o łącznej wadze około 600 g); 10 średnich pieczarek; 1/2 średniej, czerwonej papryki; 3 duże cebule; 1 - 3 papryczki

Gospodyni Miejska
Drobiowe podudzia bez kości po azjatycku z makaronem TaoTao 211

czyli przeciwutleniacze, zawarte w sfermentowanej soi są prawie 10-krotnie skuteczniejsze od podobnych substancji zawartych w winie oraz 150-krotnie mocniejsze od kwasu askorbinowego, czyli witaminy C.  Oryginalny sos miodowy z czosnkiem TaoTao to gotowa marynata do mięs. Posmarowane nim mięso pieczemy na grillu lub w piecu. Można także podawać go jako gotowy sos do potraw z rusztu

ClauditteMissCooking
Sałata z warzywami w sosie miodowym. 415

Uwielbiam takie świeże, chrupiące, swojskie warzywa, zebrane na kilkanaście minut przed podaniem. W tym roku najbardziej obrodziła sałata, toteż jemy ją na potęgę :-) Składniki na sałatę z warzywami w sosie miodowym 1 główka sałaty 1 pęczek rzodkiewek 1 awokado 2-3 pomidory sparzone i obrane ze skórki 2 dymki ze szczypiorkiem koperek, natka pietruszki SOS: 1 łyżka miodu

Rozpustne gotowanie
Sałatka nicejska 208

filecików anchovies 3 jajka kilka czarnych oliwek około 300 g świeżego tuńczyka (ewentualnie 1-2 puszki tuńczyka z sosie własnym) sól morska, pieprz opcjonalnie – grzanki i kiełki Sos miodowo-musztardowy: 4 łyżeczki musztardy 3 łyżeczki płynnego miodu 1-2 łyżeczki oliwy z oliwek 1 łyżeczka soku z cytryny lub 1 łyżeczka białego octu winnego Składniki na sos mieszamy dokładnie

Smaki Na Talerzu
Marchewki i jabłka pieczone w orzechowo-miodowym sosie (Carote e mele arrostite con miele e noci) 209

Pieczone marchewki z jabłkami w miodowym sosie z dodatkiem orzechów włoskich i świeżego tymianku doskonale komponują si ę  z daniami głównymi, pasuj ą  do wielu dań mięsnych, jarskich lub potraw z ryb. Marchewka jest chrupiąca , bardzo aromatyczna, jabłka miękkie a miodowa salsa nadaje daniu dodatkowego słodko-kwaśnego smaku i aromatu(...)marchewek. Całość  doprawiamy solą, pieprzem, świeżym  tymiankiem; polewamy 2-3 łyżkami  oleju. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. W międzyczasie przygotowujemy sos. W miseczce mieszamy 1 łyżkę oliwy, 1 łyżkę octu jabłkowego oraz 2 łyżki  miodu. Naczynie wyjmujemy z piekarnika. Marchewki polewamy przygotowanym sosem, posypujemy drobno pokrojonymi orzechami

La grande e la piccola cuoca
SOS MIODOWO- MUSZTARDOWY (IDEALNY DO SAŁATEK) 158

Sos miodowo- musztardowy jest idealny do sałatek. Jego przygotowanie jest bardzo proste i szybkie. Wystarczy tylko chwila a nasza sałatka zyska zupełnie inny smak po polaniu na niej sosu.  Doskonale nadaje się do sałatek z mixu sałat, warzyw, grillowanego kurczaka czy z krewetkami.  Składniki: * 2 łyżki płynnego miodu * 2 łyżki soku z cytryny * 2 łyżki oliwy z oliwek

Zrób to smacznie
Schab francuski z czosnkowymi ziemniakami 251

Schab raz na jakiś czas odwracamy, żeby równomiernie się zrumieniło.  Na patelni rozgrzewamy oliwę, dodajemy pozostałą z marynaty musztardę z miodem i podgrzewamy często mieszając. Sos miodowo musztardowy gotowy jest w momencie osiągnięcia wysokiej temperatury, nie doprowadzamy do wrzenia. Można doprawić pieprzem do smaku. Na talerzu układamy schab, wyciągnięte z folii ziemniaki i sos.  Dodajemy kapary i rozmaryn.Smacznego

Moniki Smakołyki
Ciabatty z figami i kozim serem 158

Niejednokrotnie wspominaliśmy, że kozi ser jest naszym oczkiem w głowie...a już w połączeniu z figami i sosem miodowym...oł! Wymiękamy <3 Pyszny pomysł na szybką i smakowitą przekąskę. Składniki 4 bułki ciabatty (do pieczenia) 4 figi 300 g koziego sera (roladka) ogórek zielony sałata lodowa Sos: 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy z oliwek 1 łyżka octu winnego

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania