Schab francuski z czosnkowymi ziemniakami

Schab francuski z czosnkowymi ziemniakami

Schab francuski z czosnkowymi ziemniakami

Składniki 6 porcji: 6 dużych plastrów schabu z kością, 150 g musztardy francuskiej, pieprz kolorowy świeżo zmielony, 4 łyżki miodu, sól, 18 małych ziemniaków, 9 małych ząbków czosnku, 3 łyżki masła, 24 szt. kapary,  6 łyżek oliwy z oliwek, rozmaryn do dekoracji.  Przygotowanie:  Schab płuczemy, nacieramy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem, 2 łyżkami oliwy i obtaczamy w niej schab. Mięso odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz.Ziemniaki obieramy, płuczemy, suszymy i nacina... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Moniki Smakołyki

Autor

Monika LMonika L

Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ziemniak, schab, francuskie, czosnkowy, miód, ziemniaki, sosy, rozmaryn, sos miodowo musztardowy, marynaty, pieczenie, dekoracje, czosnek, mięso, masło czosnek, pieczone ziemniaki, pieczone ziemniaki z czosnkiem, mięsa pieczone, sos czosnkowy

Inne przepisy z Moniki Smakołyki

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.