Składniki 6 porcji: 6 dużych plastrów schabu z kością, 150 g musztardy francuskiej, pieprz kolorowy świeżo zmielony, 4 łyżki miodu, sól, 18 małych ziemniaków, 9 małych ząbków czosnku, 3 łyżki masła, 24 szt. kapary, 6 łyżek oliwy z oliwek, rozmaryn do dekoracji. Przygotowanie: Schab płuczemy, nacieramy solą i pieprzem. Musztardę mieszamy z miodem, 2 łyżkami oliwy i obtaczamy w niej schab. Mięso odstawiamy do lodówki na ok. 1 godz.Ziemniaki obieramy, płuczemy, suszymy i nacina... czytaj dalej...
Kuchnia to moje miejsce gdzie smaków poszukuję, łączę produkty, z nich dania przygotowuję. Przepisy na kartkach papieru zapisuję, a dania fotografuję. Jestem kulinarną amatorką, ale smakową „doktorką”. Badam smakiem wszystkie składniki i nie chwaląc się naprawdę powstają z nich smakołyki.