sałatki, przekąski, jeśli nie znajdziecie nic w tych przygotowanych poniżej,a jest ich 30 :-). Miłego dnia :-) 1. Sałatka pod wódeczkę 2. Sałatka z kurczakiem, pomarańczą, orzechami pekan i sosem miodowo - musztardowym 3. Drożdżowe zawijańce z szynką parmeńską, rukolą, oliwkami, suszonym pomidorem i mozzarellą 4. Strogonow drobiowy z moskolami 5. Świnki w kocykach 6. Pieczone pierożki kebabowe z indykiem(...)suszonym pomidorem i mozzarellą 10. Kurkumowe naleśniki a'la pizza 11. Pizzerinki z salami, rukolą,cukinią i serem korycińskim swojskim 12. Sałatka warstwowa z kurczakiem i sosem czosnkowym 13. Pizza twist 14. Drożdżowe zawijańce z szynką parmeńską, rukolą, oliwkami, suszonym pomidorem i mozzarellą 15. Medaliony warzywne Grönsakskaka z IKEA 16. Quesadillas z indykiem
kruche babeczkisię bezproblemowo do naszych gust. Jeżeli chcemy coś bardziej przypieczone, mniej słone, z większą ilością tego i owego, to takie właśnie dostaniemy. Moje podniebienie doceniło również kurczaka w sosie miodowym, a także przepyszną pastę czosnkową dodawaną do chleba (czosnek blendowany z oliwą, czasem z dodatkiem cytryny). Macedonia rozwija się niezwykle szybko, z ogromnym naciskiem na turystykę. Mimo(...)podbił kolejny ląd - moje serce. Gorąco polecam. Macedończycy bardzo często jadają faszerowane papryki, najczęściej z mięsem i ryżem. U nas na blogu wersja light. Faszerowana papryka w pysznym sosie pomidorowo-paprykowym. Faszerowana papryka w pysznym sosie pomidorowo-paprykowym Składniki: Farsz: 6 -7 średnich białych papryk 500 g pieczarek 250 g brązowego ryżu 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ łyżeczki suszonego
Moja Mama Gotujedyni 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżka słodkiej papryki 1 łyżeczka ziół prowansalskich garść orzechów włoskich garść pomidorków koktajlowych szczypta chili sól ziołowa sól świeżo mielony czarny pieprz sos miodowo-musztardowy Ciecierzycę odlewamy z zalewy i przekładamy do naczynia do zapiekania. Dodajemy oliwę z oliwek, słodką paprykę, zioła prowansalskie, chili i sól ziołową. Dokładnie mieszamy, aby wszystkie ziarenka pokryły(...)suchej patelni. Odstawiamy. Pomidorki koktajlowe kroimy na ćwiartki. Rukolę myjemy, osuszamy i przekładamy do miski. Na wierzchu układamy pieczoną ciecierzycę, pestki dyni, orzechy włoskie i pomidorki koktajlowe. Całość skrapiamy sosem miodowo-musztardowym. Sałatkę z rukolą, pieczoną ciecierzycą i pomidorkami koktajlowymi podajemy z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że rukola jest wartościową sałatą. Zawiera kwas foliowy, beta-karoten i luteinę
My Chcemy Jeśćpolecam i zachęcam do zrobienia! Składniki: 4 żółtka 300 g mąki pół łyżeczki proszku do pieczenia 5 łyżek gęstej kwaśnej śmietany łyżka spirytusu szczypta soli tłuszcz do głębokiego smażenia Sos miodowy. 1 kostka masła 60 g miodu 1-2 szkl cukru suchy mak rodzynki Wszystkie składniki zagniatamy razem. Układamy na desce i od serca okładamy ciasto wałkiem. Do momentu pojawienia(...)papierowy.Sos miodowy.Wszystkie składniki umieszczamy w garnku, podpalamy gaz i mieszamy do momentu połaczenia się składników.Gotowe usmażone faworki układamy dowolnie, ale warstwowo na talerzu. Każdą z warstw obficie polewjąc sosem i posypując makiem i rodzynkami. Gotowe mrowisko odstawiamy w chłodne miejsce i czekamy, aż sos delikatnie stwardnieje
Malinowe PocałunkiKarkówka w lekko słodkim wydaniu, z posmakiem jałowca! .Idealna do kanapek lub do obiadu z sosem miodowo - żurawinowym. Polecam. Składniki: 1,2 kg karkówki 5-7 ziaren jałowca garść suszonej żurawiny 4 ząbki czosnku wyciśniętego przez praskę pieprz biały sól gruba 2 liście laurowe kilka łyżek oliwy Karkówkę myjemy, osuszamy i nakłuwamy widelcem. Wkładamy do miski i nacieramy(...)dołożyć żurawiny. Czas pieczenia ok 90 minut, w tem 180C-190C, im większy kawałek mięsa tym dłuższy czas pieczenia. Po upieczeniu wyjmujemy mięso na półmisek i odstawiamy do ostygnięcia. Sos, który się wytopił możemy przełożyć do rondelka, podlać wodą, przyprawić i dołożyć śmietany z mąką aby go zagęścić. Po przyprawy do karkówki warto zajrzeć do www.owocowyraj.eu
Apetyczna babeczkarównież zdrowotnych. Składniki sałatki: (2-3 osoby) 1/2 opakowania mieszkanki sałat 1/2 zielonego ogórka 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 opakowania białego sera typu włoskiego lub białej mozzarelli w kulce Miodowy sos winegret 3 łyżki oleju rzepakowego 1 łyżka octu jabłkowego 1 ząbek czosnku 1 niepełna łyżeczka miodu 1 niepełna łyżeczka musztardy Dijon sól morska, świeżo mielony czarny pieprz Posypka(...)biały typu włoskiego pokrojony w kostkę. 1/2 opakowania mieszkanki sałat 1/2 zielonego ogórka 1/2 pęczka rzodkiewki 1/2 opakowania białego sera typu włoskiego lub białej mozzarelli w kulce Przygotować miodowy winegret : Do małego słoiczka wlać olej, ocet jabłkowy, dodać przeciśnięty ząbek czosnku, miód, musztardę. Przyprawić solą i pieprzem. Zamknąć słoiczek i energicznie wszystko wymieszać. Dresingiem polać sałatkę bezpośrednio przed podaniem
Moja Delicjastole. Składniki: 1 pierś z kurczaka 100 gram makaronu Treccia Green Spoon 50 gram rukoli 1 owoc mango 50 gram suszonej żurawiny Przyprawa do kurczaka Olej do smażenia Sos miodowy: 100 ml. oleju rzepakowego Green Spoon 2 łyżeczki musztardy 2 łyżeczki miodu 0,5 łyżeczki ziół prowansalskich Sól do smaku Sposób przygotowania: Pierś z kurczaka kroimy na małe kawałki, oprószamy(...)kroimy na mniejsze kawałki, rukolę płuczemy, osuszamy. Na dużym talerzu lub półmisku układamy ukolę, makaron, podsmażonego kurczaka, mango, posypujemy suszoną żurawiną (żurawinę możemy wcześniej sparzyć gorącą wodą). Składniki sosu łączmy ze sobą, przed podaniem sałatkę polewamy przygotowanym sosem
Bajeczna Kuchniapestek dyni 2 łyżki orzechów włoskich 2 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka czerwonej papryki garść pomidorków koktajlowych garść zielonych oliwek garść gałązek świeżego tymianku sól świeżo mielony pieprz sos miodowo-musztardowy Kurczaka myjemy i oczyszczamy. Kroimy w kostkę. Marynujemy w 1 łyżce oliwy z oliwek, papryce i listkach tymianku. Doprawiamy solą i pieprzem. Miseczkę z kurczakiem przykrywamy folią(...)Pomidorki koktajlowe i oliwki kroimy na pół. W misce układamy sałatę, a na niej cukinię. Dodajemy kurczaka, oliwki i pomidorki koktajlowe. Posypujemy prażonymi pestkami dyni i orzechami włoskimi. Skrapiamy sosem miodowo-musztardowym. Sałatka z kurczakiem i cukinią podajemy z ulubionym pieczywem. Warto wiedzieć, że cukinia to wartościowe warzywo, które powinno wprowadzić się do codziennej diety. Zawiera witaminy
My Chcemy Jeśćzajadałyśmy z frytkami.. bo jak już pojeść to porządnie ;)Ponadto do każdej porcji serwowane są wyśmienite sosy robione na miejscu: sos salsa, sos z zielonego pieprzu i sos miodowo-musztardowy ( mój faworyt - zjadłam prawie cały ... taki był dobry :) ) Jako drugi, na stole pojawił się Angus, czyli stek z argentyńskiej wołowiny. I tu pojawiły się moje lęki ... Stek był(...)łaty wołowej. I ten smakował mi najbardziej ! Z obserwacji wynikało, że nie tylko mi, a chyba większości zebranych.Mięso było miękkie, lekko słodkawe i bardzo aromatyczne. A polane sosem miodowo-musztardowym wynosiło me kubki smakowe na wyżyny ! Wszystkie steki są grillowane, doprawiane jedynie solą i pieprzem.w KUŹNI poza stekami zjecie jeszcze burgery, dania obiadowe, śniadania i dużo więcej
kolorowotorcikowowytrawnego? Pamiętajcie, że przepis jest tylko wskazówką i zawsze możecie zmodyfikować danie tak, żeby to Wam smakowało najbardziej. Zapraszam po przepis! Scroll down for recipe in English Karp w sosie miodowo-pomarańczowym (4 porcje) Składniki: 4 dzwonki karpia, o grubości ok. 2-3 cm sól himalajska w młynku Kamis ognista mieszanka przypraw w młynku Kamis przyprawa do karpia Kamis mąka(...)butter and double cream to the sauce, cook until it thickens and season to taste if necessary. Pour the sauce over the carp and serve. Enjoy! Artykuł Karp w sosie miodowo-pomarańczowym / Carp with honey orange sauce pochodzi z serwisu Karmelowy blog kulinarny
karmelowySKŁADNIKI 500 g filetu z łososia 400 g zielonych szparagów 1 cytryna s ó l, pieprz oliwa z oliwek Sos miodowo-musztardowy 3 łyżki musztardy 1 łyżka miodu 250 ml śmietany 30% szczypta kurkumy oliwa z oliwek s ó l, pieprz **** INGREDIENTI 500 g di filetto di salmone 400 g di asparagi verdi(...)miodem, doprawiamy sol ą, pieprzem i szczyptą kurkumy. Sos g otujemy do zagęszczenia ok. 3-4 minuty, ciągle mieszając. Upieczonego łososia podajemy ze szparagami i sosem miodowo-musztardowym. **** PREPARAZIONE Bagnate i filetti di salmone con succo di limone. Aggiustate di sale e pepe. Lasciate riposare per circa 30 minuti. Ungete una pirofila con dell'olio
La grande e la piccola cuocaLubię przepisy, które są lekkie i zdrowe. Staram się gotować zdrowo ale też smacznie :) Tym razem postanowiłam zapiec kurczaka w pysznym sosie miodowym z dodatkiem kwaszonych ogórków. Bez tłuszczu, bez oleju i bez masła! Oto składniki, których potrzebujemy: 500 g piersi z kurczaka, jogurt naturalny (180 g), 1 cebula, 3 duże ogórki kwaszone, 2 łyżki musztardy, maggi, sól, pieprz, czosnek(...)minut. Po tym czasie zdejmuję folię i piekę jeszcze ok. 15 minut. Mięsko jest już gotowe. Smaki świetnie się przenikają! Jest lekko, smacznie i zdrowo. Smacznego :) Kurczak w sosie musztardowym z ogórkami kwaszonymi
Przepis na Dzień Dobryziemniaki. Fume Blanc Robert Mondavi i słodkie ziemniaki pieczone z ziołami i solą morską. Long Barn Charrdonnay, Ridge i łosoś z Alaski gotowany na parze, z kompozycją sałat z sosem miodowo musztardowym. Douglas Hill Cabernet Sauvignon z wolno pieczonym rostbefem z wołowiny USA Black Angus. Drugie warsztaty „ Wino & ryby” . To doskonały łosoś z Alaski w trzech odsłonach oraz klasa(...)zielonego groszku. Morning Fog Chardonnay, Wente i pieczony łosoś z Alaski zapieczony z chrupiacą ziołową kruszonką. Chardonnay Reserve, Sierra Foothills, Ironstone z alsakańskim łososiem na maślanym puree z kremowym sosem porowym. Trzecie warsztaty (najbardziej przeze mnie mięsożercę oczekiwane) to Wino & wołowina. Połączenia doskonałe- wołowina na trzy sposoby oraz do tego wina ze szczepów Zinfandel oraz Cabernet Sauvignon
królestwo garówpowinno pominąć przy planowaniu rodzinnej imprezy. Zarówno tej w domu, jak i w ogrodzie. Ja podałam ją tutaj z sosem na bazie oliwy, ale miałam też podobną z sosem miodowo musztardowym, który ostatnio Wam publikowałam. Z czym przygotujesz ją Ty- nie wnikam ;) Niech to będzie Twoja inwencja! Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style(...)Składniki: ½ opakowania nachos ⅔ dojrzałego awokado ½ puszki czerwonej fasoli ⅓ czerwonej papryka ½ puszki kukurydzy ½ mieszanki sałat z rukolą 10 pomidorków koktajlowych (czerwonych i żółtych) Kilka gałązek świeżej kolendry Sos: 50ml oliwy z oliwek 2 łyżki soku z cytryny Szczypta kuminu Szczypta papryczki chilii Sól, pieprz do smaku Sposób przygotowania: Fasolę oraz kukurydzę przelewamy zimną wodą i odsączamy na sicie. Awokado kroimy
Kuchnia w czekoladziemocno kolendrą i mleczkiem kokosowym. W połączeniu z kotlecikami dip naprawdę oferuje nieziemskie połączenie smaków. Zobacz również: Noodle z kurczakiem i cukinią w sosie curry Filet z indyka w sosie miodowym z cytryną Kurczak tikka masala – prosty przepis Trudność Średnio zaawansowany Czas przygotowania 15 min. Czas gotowania 20 min. Całkowity czas 35 min. USTAW TIMER SKŁADNIKI (ILOŚĆ NA 2 PORCJE(...)kotletów, obierz i pokrój na kawałki pomidory i przełóż do rondla. Na małym ogniu duś aż się rozpadną, następnie dodaj passatę/przecier pomidorowy i wymieszaj z koncentratem pomidorowym. 5 Sos duś przez ok. 5 minut, następnie wlej mleczko kokosowe i dodaj przyprawy - również po ok 1-1,5 łyżeczce. Energicznie wszystko wymieszaj - jak będzie za mało aromatyczne dopraw mocno kolendrą
A to pestka