Korzenne tofu serwowane na pomarańczy, z prażonymi kasztanami i pyłkiem kwiatowym

Korzenne tofu serwowane na pomarańczy, z prażonymi kasztanami i pyłkiem kwiatowym

Korzenne tofu serwowane na pomarańczy, z prażonymi kasztanami i pyłkiem kwiatowym

Dziś mam dla Was zupełnie nowy przepis na tofu. Nawet można podciągnąć go pod świąteczny, a robi się w hmmm… nawet nie wiem, czy w 20 minut. Składniki: 1 kostka naturalnego tofu 2 łyżki miodu (używam namiętnie faceliowego) Sok z połówki limonki 1 łyżeczka przyprawy do piernika Kilka kasztanów ½ łyżeczki pyłku kwiatowego (obnóża) 2 szczypty cynamonu 1 pomarańcza 1 łyżeczka masła 2 szczypty rozmarynu Przygotowanie: Tofu kroimy w kostkę. Z miodu, soku z limonki oraz przyprawy do piernika przygotowujemy ma... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kate's Kitchen

Autor

Kate's KitchenKate's Kitchen

O mnie

Dietetyk, doradca żywieniowy, biolog. Jestem pasjonatką kuchni i dobrego zdrowego jedzenia. Uwielbiam podróże i sport.

Ciągle poszerzam swoją wiedzę w oparciu o studia oraz dodatkowe kursy specjalistyczne z zakresu dietetyki, suplementacji oraz coachingu.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

grill, sosy, piernik

Inne przepisy z Kate's Kitchen

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.