Ciężko mi napisać coś więcej niż, że to danie jest pyszne. Co prawda kurczak piecze się około godziny, ale zaliczę to danie do szybkich. Wracam do domu przeważnie około 1,5 godziny przed moim mężem i udaje mi się zrobić tę potrawę, a przy naszej dwójce jest to danie na dwa dni. I muszę tu zaznaczyć, że w między czasie wstawiam pranie, prasuję i wykonuje inne czynności, a potem … obiad i wolny wieczór dla mnie i mojego lubego :). Kurczaka można zamarynować i upiec dzień wcześniej, a potem tylko odgrzać. Smakuje ... czytaj dalej...
Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Właściwości miodu zależą od tego jakiego on jest pochodzenia. Pszczeli jest bakteriobójczy i antyseptyczne. Mimo tego ożywia mózg i korzystnie wpływa na pracę układu krwionośnego.
Czytaj dalej...Sałatka z kurczakiem ma wielu swoich "wielbicieli", zarówno wśród tych, którzy dbają o linię, jak i wśród tych, którzy kalorii nie liczą.
Czytaj dalej...