sos mięsny - 4565 przepisów (strona:164/305)

Pieczone golonki indycze 160

Po sukcesie w mojej kuchni i na blogu indyka pieczonego w całości postanowiłam przygotować w ten sam sposób golonki indycze. Osobiście bardziej

To co kocham
Schab w sosie cytrynowo-miętowym 187

Sceptycznie podchodzę do takich eksperymentów, ale ten pozytywnie mnie zaskoczył. ;-) Połączenie mięty, cytryny i kolendry daje ciekawy efekt, który na pewno jeszcze nie raz odtworzę. Polecam

Szefowa kuchni
Stir-fry z klopsikami 128

bardzo krótkim smażeniu produktów na bardzo rozgrzanej i niewielkiej ilości oleju. Należy tutaj pamiętać aby wszystkie składniki mieć przygotowane zanim zaczniemy je smażyć. Makaron chow mein przygotowałam z dodatkiem mięsnych kuleczek, ale w wersji wegetariańskiej byłoby na pewno równie smaczne. Jest niezwykle aromatyczne dzięki połączaniu imbiru, kurkumy, słodkiej papryki oraz liści limonki kafir. Bez problemu kupicie je w sklepach(...)gotowego posiłku podajcie zrumieniony sezam, ma lekko orzechowy smak i będzie się świetnie komponował z reszta składników. Składniki: 250g mielonego mięsa kawałeczek papryczki chili 4 ząbki czosnku 3 łyżki sosu sojowego świeżo mielony pieprz sól aromatyzowana limonką – przepis szczypta kurkumy 2 cm imbiru 2 marchewki 1 czerwona papryka 2 dymki 50g makaronu chow mein 2 listki limonki kafir mielona słodka

Życie ze smakiem
Przysmaki chińskiej kuchni w pigułce 185

często pojawiają się na chińskich stołach. Szczególnym powodzeniem cieszą się przepisy na dania, w których pojawia się mięso smażone z warzywami. Popularne są też mięsa duszone, podawane w aromatycznych sosach. Wybór takich dań jest ogromny. Nie zmienia to jednak faktu, że najpopularniejszą potrawą związaną z chińską kuchnią jest kaczka po pekińsku. Warte spróbowania są też ryby (zarówno te smażone(...)pierogów i klusek z dodatkami, które podkreślają smak wielu potraw. W zależności od regionu możemy zasmakować w wielu różnych smakach. Chińczycy także mają swoje własne przepisy na dania mięsne, których receptura strzeżona jest i przekazywana z pokolenia na pokolenie. Te i inne dania można znaleźć w wielu restauracjach, bowiem kuchnia chińska rozpowszechniła się w wielu miejscach na świecie. Jeżeli planujesz

Codogara
Paluszki schabowe z pieczarkami 205

www.wieprzopedia.pl    U mnie zamiast tradycyjnie przyrządzonego schabu w panierce wersja szybsza, a równie smaczna -                       paluszki mięsne. Składniki : około 30 dag schabu bez kości 30 dag pieczarek cebula tłuszcz do smażenia sól, pieprz, estragon mąka, ewentualnie śmietana Przygotowanie: Umyte mięso kroimy w cienkie paski, ale bez przesady :) Panierujemy(...)gorącym tłuszczu, przekładamy do garnuszka z około 2 szklankami wrzątku Dokładamy pieczarki z cebulą- gotujemy nie dłużej jak 10-15 min. Kto lubi robi z maki zasmażkę na zagęszczenie sosu Doprawiamy do smaku solą, pieprzem, po zagotowaniu możemy dodać łyżkę lub dwie gęstej śmietany - mieszamy  Jest to danie proste. A podany schab z pieczarkami w cudowny sposób "rozmnoży się

Proste Potrawy
Cynamon, goździki, kolendra, imbir, gałka muszkatołowa i kardamon 179

cebulą i liściem kalarepy poprawiają smak kwaszonej kapusty. Dobrze komponują się także z potrawami z grzybów i rosołu. Sproszkowaną przyprawę można dodać do pasztetów, różnego rodzaju farszu mięsnego czy rybnego, potraw rybnych, spaghetti oraz do pizzy. Jest nieodłącznym składnikiem bożonarodzeniowych ciast i ciasteczek. (poradnikzdrowie). Kolendra Kolendra zwiększa wydzielanie moczu oraz pomaga redukować gorączkę, jest także pomocna w leczeniu duru(...)cynamon czy liście laurowe. Jego charakterystyczny zapach powstaje za sprawą olejku eterycznego, którego właściwości wykorzystywane są w przemyśle alkoholowym (likiery) i perfumiarskim.  Mielony będzie idealnym dodatkiem do sosów czy zup – na przykład jesienno-zimowej zupy z dyni. Jest również doskonałym dodatkiem do ciastek lub deserów (np. pieczonych jabłek). Musimy jednak pamiętać, by nie używać go w dużych

Zasmakuj Kuchni
Wieprzowy gulasz w sosie pomidorowym 170

Potrzeba matką wynalazku - tak głosi nasze popularne polskie przysłowie. I dokładnie tak się zadziało też w tym przypadku. W garnku już się dusi pyszny wieprzowy gulasz

Kulinarne przygody Gatity
MAKARONOWE BABECZKI Z CHORIZO 162

Witam Was Kochanii.  Dziś zapraszam na przepyszne , makaronowe babeczki z chorizo i pieczarkami. Robi się je szybko , łatwo i smakują rewelacyjnie a wszystko dzięki Nowości

Gotowanie Patki
Udka kurczaka z duszoną marchewką 206

Łatwy sposób na smacznego kurczaka! Przepis trochę udało mi się podpatrzeć jak robi mój tato. Udka nie wyszły dokładnie takie jak on robi, ale chociaż

kulinarne odsłony pati
Szynka z dzika pieczona w niskiej temperaturze 174

800 g szynki z dzika, 4 łyżki smalcu, 6 jagód jałowca, garść świeżego rozmarynu, 5 nieobranych ząbków czosnku, 100 ml mocnego bulionu, 400 ml czerwonego wytrawnego

królestwo garów
Pikantna zapiekanka z kurczaka 216

Pikantna zapiekanka z kurczaka, to szybki i prosty obiad. Nawet jeśli nie macie pod ręką oryginalnych składników, z łatwością je zastąpicie (zaraz podpowiem jak :)). Pikantna zapiekanka

Pociąg Do Kuchni
Boeuf Strogonow 160

Boeuf Strogonow Propozycja na rozgrzewającą i bardzo smaczną kolację w chłodny, zimowy weekend. Być może danie to sprawi, iż poczujemy się lepiej, a zza rogu mrugnie

Wino Francja Kuchnia
Karkówka w keczupie 230

Składniki karkówka, 1 kg cebula, 2 średnie sztuki keczup, około 1l majeranek, 1 łyżeczka Przygotowanie Mięso płukamy i suszymy papierowym ręcznikiem. Kroimy na cienkie plastry, solimy

Gotowanie moimi oczami
Mięsno - śmietanowa tarta z kurkami. 181

wołowo- wieprzowego 250g kurek 1 cebula 2 ząbki czosnku 3-4 łyżki sosu tabasco 3 łyżki sosu worchester świeży tymianek świeżozmielony pieprz sól SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Mięso doprawić sosem tabasco, worchester oraz solą, pieprzem i świeżym tymiankiem (lub oregano) do smaku. Przecisnąć przez praskę lub drobno posiekać czosnek i wymieszać z mięsem. 2. Cebulę posiekać w drobną kostkę. Kurki dokładnie(...)zetnie. Zdjąć z ognia. 3. Ciastem wyłożyć formę do tarty, następnie ponakłuwać ciasto widelcem. Spód tarty podpiec 10 minut w temperaturze 180 stopni.  4. Na podpieczony spód wyłożyć mięsną masę, a na nią masę serową.  5. Włożyć do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 25 min. Smacznego

DefinicjaSmaku
Domowe hamburgery 139

I doczekałam się kolejnego przepisu z serii Tata Gotuje. Tym razem mój mąż przygotował pyszne hamburgery. W przygotowaniu inspirował się przepisem Magdy Gessler, który pojawił się

Mama Gotuje

Proponowane wyszukiwania