Pasztet z królika

Pasztet z królika

Pasztet z królika

Bardzo często piekę pasztety, a przeważnie z królika, mam swoją hodowlę, więc nie ma problemu z mięskiem. Rosołek z królika też jest bardzo smaczny i chudy . Taki pasztecik bardzo dobrze smakuje z pieczywkiem, jak również możemy podawać z sosami takimi jak sos tatarski, czy chrzanowy. Zaletą są też przyprawy, które były użyte do wypieku pasztetu, takie jak liście laurowe   ,  ziele angielskie ,    a przeważnie  przyprawa   Pasztet - typ kogutek  i właśnie ta przyprawa, ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Kuchnia Danusi

Autor

danusia19671

Gotowanie i pieczenie jest moją pasją kulinarną

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

pasztet, mięso, królik, bułki, tarta, sosy, boczek, seler, marchewka, paszteciki, pasztet wieprzowy, mięsa pieczone, pieczony boczek, dania mięsne, boczek w sosie, sos mięsny

Inne przepisy z Kuchnia Danusi

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.