sos mięsny - 4565 przepisów (strona:174/305)

Zraz z parówką w środku 114

Niecodzienny sposób na mięsny zawijaniec. U mnie w domu robi furorę, wszyscy go uwielbiają :) Składniki: 1 duży filet z kurczaka 1 parówka wędzona 1 por 4 plastry sera żółtego Pęczek świeżej mięty ½ szklanki rosołu z kostki 2 łyżki mąki Sól Pieprz Tłuszcz do smażenia Wykonanie: Mięso delikatnie rozbić z solą i pieprzem z jednej strony. Następnie rozłożyć umyte wysuszone liście(...)włożyć gotowy zraz oprószony mąką. Usmażyć z obu stron na złoty kolor, następnie podlać rosołem i dusić na małym ogniu około 30 minut. Gotowy zrazik kroić ukośnie, podać w sosie własnym i ozdobić świeżą miętą

Tradycyjna Kuchnia
Polędwiczki w sosie kurkowym 147

Polędwiczki duszone z kurkami są mięciutkie i aromatyczne, po prostu rozpływają się w ustach. Kurki to moje ulubione grzyby, uwielbiam je dodawać do różnych dań, szczególnie mięsnych.  Składniki: 1 polędwiczka wieprzowa 200 gram kurek 1 duża cebula 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego Pieprz kolorowy grubo mielony Sól 2 łyżki mąki pszennej  3-4 łyżki śmietany(...)momentu aż woda odparuje, dodajemy podsmażone polędwiczki, ziarna ziela angielskiego oraz listki laurowe. Wlewamy wodę w takiej ilości żeby tylko przykryła mięso, dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa. Sos zagęszczamy mąką rozrobioną w niewielkiej ilości zimnej wody, zdejmujemy z ognia i dodajemy śmietanę. Doprawiamy do smaku sola, podajemy z kluskami śląskimi lub kopytkami

Bajeczna Kuchnia
Pasztet z królika 169

problemu z mięskiem. Rosołek z królika też jest bardzo smaczny i chudy . Taki pasztecik bardzo dobrze smakuje z pieczywkiem, jak również możemy podawać z sosami takimi jak sos tatarski, czy chrzanowy. Zaletą są też przyprawy, które były użyte do wypieku pasztetu, takie jak liście laurowe   ,  ziele angielskie ,    a przeważnie  przyprawa   Pasztet - typ kogutek(...)ziele angielskie  - 4  ziarenka   sól i pieprz do podsmażenia boczek surowy - 450 g wątróbka wieprzowa - 300 g cebula -- 1 szt tłuszcz do smażenia do masy mięsnej jajka - 4 szt bułka kajzerka - 2 szt mleko - 2 szkl przyprawa 15 g   „Turbo Smak FN Pasztet - typ kogutek” Dodatkowo : foremki aluminiowe  -  Przygotowanie : Warzywa obrać, opłukać.  Królika

Kuchnia Danusi
Szaszłyki 249

opcją jest cała noc . Patyczki do szaszłyków wkładamy do naczynia z wodą na kilka min. W tym czasie przygotowujemy nasze warzywa. Paprykę kroimy na kawałki mniej więcej wielkości naszej mięsnej kostki, cebulę kroimy na 4 części i dzielimy na "łupinki". Pieczarki kroimy w zależności od ich wielkości. Najfajniejsze są najmniejsze, które nie wymagają krojenia. Boczek wędzony kroimy w kawałki. Wyjmujemy(...)upływie tego czasu włączamy górną grzałkę, funkcję grilla i pieczemy ok 15 min lub mniej. Tak, aby odrobinkę się zarumieniły. gdy są gotowe wyjmujemy i podajemy z ulubionym sosem. U mnie boski Party Dip Barbecue Prymat. Party Dip Barbecue Prymat przygotowujemy zgodnie z zaleceniami producenta. Najlepsze są gorące podane z frytkami

Malinowe Pocałunki
Od czego zacząć, czyli kilka słów o MOTYWACJI 152

zbyt dużo nie przemęczyć organizmu i nie nabawić się żadnych kontuzji. Ćwiczenia najlepiej trzeba dobrać tak, aby co drugi dzień były na inną część ciała, gdyż potrzebujemy regeneracji mięśni, a uprawianie ich codziennie nie będzie miało szans na jakiekolwiek efekty. Dieta Jak wiemy na osiągnięcie zgrabnej sylwetki potrzebujemy 70% odpowiedniego wyżywienia, to będzie pół naszego sukcesu. :) Nie jestem dietetykiem(...)etykiety, które znajdują się z tyłu opakowań. Nie kupujemy tych produktów, które składniki nie są nam znane np. glutaminian sodu, guma arabska itd.  wykluczamy z potraw majonezy, gotowe sosy, serki topione. Po prostu zastąpmy je na jogurt naturalny, kefir, białe serki do sparowania na kanapki. jedzmy dużo warzyw i owoców. To właśnie w nich znajduję się najwięcej pożytecznych kalorii

Truskawkowa Fiesta
Karkówka pieczona 149

           Kolejna rozgrzewka przed zbliżającymi się świętami .  Dziś zapraszam na przepyszną karkówkę pieczoną z cebulką , super smakuje , w takim tempie

Mój Smak
Karkówka w sosie ketchupowym 245

Bardzo lubię karkówkę. Szczególnie tą, zapiekaną w piekarniku. Bez żadnego podsmażania. Włożona do pieca jako surowe mięso jest krucha i bardzo delikatna. Jako, że jestem zwolenniczką

Pobite gary Barbary
Zapiekane grillowane papryki z mięsnym farszem 137

Niedawno pisałam, że odkryłam grillowane marynowane papryki ( dostępne w sklepie sieciowym ). Nie posiadają też skóry. Dla mnie rewelacja. Postanowiłam je nafaszerować. Nadają się do tego idealnie

Smaki Ewy
WIEPRZOWINA W LUBCZYKOWYM WYWARZE 163

  "Maggi"bardzo ją lubię bo jest moją bardzo długą towarzyszką w życiu.Dziś chciałabym się podzielić świetnym przepisem na jej użycie w płynie i w

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pulled pork barbecue – wolnopieczona łopatka 195

Wolnowar to genialne urządzenie do przygotowywania jedzenia z wyprzedzeniem. Nastawiam porcję mięsa wieczorem, a następnego dnia w porze obiadowej jest już ugotowane. Zero pilnowania, zero wylewania

Gotowanie i blogowanie
Cukinia faszerowana mięsem, cieciorką i pieczarkami 137

Dzisiaj zapraszam na faszerowaną cukinię. Skład farszu jest bardzo umowny. Ja dodaję to co mam pod ręką. Z ostatniej sałatki została mi połowa puszki cieciorki, gdzieś

Mieszam w Garnku
Gołąbki bez zawijania 178

Bardzo lubię gołąbki, ale jeszcze nigdy nie zrobiłam ich tradycyjnej wersji. Gołąbki bez zawijania są równie dobre jak te tradycyjne ale wymagają mniej czasu i umiejętności

Mama Gotuje
Pekińskie furgoły, czyli gołąbki z kapusty pekińskiej i mięcha! 145

Furgoły pekińskie to takie troszeczkę inne gołąbki niż tradycyjne, przede wszystkim nie ma w nich ryżu, na co niektórzy, zwłaszcza panowie mają tzw. „długie zęby” :) A

Smakowy Raj
TORTILLA Z KURCZAKIEM 310

TORTILLA Z KURCZAKIEM Tortillę z kurczakiem chyba każdy w życiu już jadł, więc nikogo tu niczym nie zadziwię. Ale ponieważ miałam ostatnio wielką ochotę na nią

Słodko-Słony Świat Ilony

Proponowane wyszukiwania