teraz postanowiłam przygotować sakiewki ze schabu :) Mięsne sakiewki SKŁADNIKI: plastry schabu -7 szt ( każdy po 10 dag ) cebula -1 szt koncentrat pomidorowy -2 łyżeczki sól i pieprz pieczarki -30 dag papryka konserwowa kolorowa -3 paski tłuszcz do smażenia PRZYGOTOWANIE: Kotlety bardzo dobrze rozbić, oprószyć solą i pieprzem. FARSZ cebulę obrać pokroić w kostkę. Pieczarki umyć(...)kształt sakiewek, zawiązać nitką. Sakiewki układać w naczyniu żaroodpornym. Włożyć do piekarnika, piec 60 minut w 220 stop, co jakiś czas polewając je wytworzonym się podczas pieczenia sosem. Przed podaniem usunąć nitki z sakiewek. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia DanusiPrzyzwyczailiśmy się do pizzy na cieście drożdżowym. Jest pyszna, ale jeszcze smaczniejsza i zdrowsza jest pizza na kalafiorze . Od jakiegoś czasu syn namawiał mnie na jej
Salonik smakówMeat roulade with black pudding and feta cheese cold and heat. Składniki. 1 kg mięso z łopatki wieprzowej 30 dag kaszanka 10 dag feta
Kulinarny karnet ChristopheraMamy jesień,sezon grillowy dawno się skończył a my już tęsknimy za następnym. Jest na to rada i w cale nie musimy aż tak długo czekać
Kolorowa kuchnia ElkiMyślę, że niektórzy z was robili już podobne danie. Ja robiłam już je nie raz, ale wcześniej zamiast pieczarek dodawałam namoczone, suszone grzyby leśne. Niestety
Smaki EwyNa pomysł wpadłam oglądając program na TVN Style "SZCZYPTA SMAKU" KLIK Składniki na kotleciki: 500 g mięsa wołowego garść liści szpinaku- drobno posiekany 2 jajka
ClauditteMissCookingodrobinką mielonego mięsa. Nieduże ilości mięsa podaje się również w przystawkach – przykładem mogą być dolmades , liście winogron faszerowane ryżem oraz mięsem. Oczywiście w kuchni greckiej znajdziemy wiele bardzo mięsnych dań, np. souvlaki, moussakę i gyros, ale trzeba sobie uświadomić ,że nie są to potrawy, które były spożywane na Krecie w latach 50., lecz efekt zachodniej mody i próba sprostania gustom(...)zaspokajali świeżymi i suszonymi owocami oraz tureckimi słodyczami loukoumi (to te małe galaretki), które nie zawierają tłuszczu. Pyszne greckie przekąski: dolmades (faszerowane liście winogron) i gigantes plaki (fasola w sosie pomidorowym). Do tego lekkie wino - retsina. 5. Pij czerwone wino, ale w umiarkowanych ilościach. Ponieważ w diecie śródziemnomorskiej rekomenduje się picie wina, wiele osób myśli, że może bezkarnie wypijać
Chilli Czosnek i Oliwacoś dobrego się należy. No to może spaghetti? Ale żeby nie było, że nudnie zwijane na widelcu, to zapraszam na ciasto makaronowe. I przy okazji spełniam prośbę mięsnych niejadków ;) Wege Spaghetti Pie makaron spaghetti 1-1,5 szklanki żółtego startego sera 2 jajka 3 łyżki masła 2 ząbki czosnku zioła prowansalskie, sól, pieprz puszka pomidorów 1 łyżka oliwy(...)makaron rozpuścił i wchłonął masło. Na oliwie podsmażyłam starty ząbek czosnku i pieczarki. Po chwili zalałam pomidorami, dodałam przyprawy i dusiłam do zredukowania wody. Sos powinien być raczej gęsty. Tortownicę wyłożyłam makaronowym ciastem (brzegi powinny być nieco wyższe). Spód i boki posmarowałam sosem pomidorowym. Następnie ułożyłam warzywa. Całość polałam resztką sosu, skropiłam oliwą. Zapiekłam pod przykryciem
bastalenaKochani, taki obiad niedawno miałam okazję sobie zrobić, był pyszny szkoda, że na zdjęciah tego nie widać. Przepraszam Was bardzo za ich jakość, ale jak wiecie
Quinoa Raz!składniki na klopsiki: 500 g mięsa mielonego np. z łopatki 100 g suszonych pomidorów z oliwy 1 jajko 1 łyżeczka ostrej musztardy 2 łyżeczki zielonej natki
Domowy Smak JedzeniaWitam dziś wszystkich serdecznie , i zapraszam na super szybką pizze , w przygotowaniu jest torpeda , wszystko z gotowych produktów , czasem tak własnie
Mój SmakZapewniam Was, że jeszcze nie jadłam tak pysznego gulaszu jak ten gotowany w wolnowarze. Wołowina jest tak miękka, że rozpływa się w ustach, a smak jest
kuchnia doskiskładniki: 400 g makaronu penne 2 piersi z kurczka 800 g pomidorów pokrojonych, z puszki 1 cebula 3 ząbki czosnku sól, pieprz, oregano tłuszcz do smażenia
Domowy Smak JedzeniaOto kolejna odsłona karkówki. Wyszła miękka i soczysta, dzięki zalewie i przyprawom naprawdę pyszna i aromatyczna. Tak długi czas pieczenia mięsa ma swoje zalety - kiedy położymy
Szefowa kuchni...czyli coś dla wielbicieli mięsa :) Składniki: Ciasto: 1,5 szklanki mąki 0,5 szklanki ciepłej wody 1 łyżeczka cukru szczypta soli
Kuchnia domowa Ani