Kaczka nadziewana po chłopsku – kuchnia podkarpacka

Kaczka nadziewana po chłopsku – kuchnia podkarpacka

Kaczka nadziewana po chłopsku – kuchnia podkarpacka

Kaczka nadziewana po chłopsku - kuchnia podkarpacka W północno-wschodniej części Podkarpacia nadziewanie kaszą gryczaną i wątróbką drobiu jest bardzo popularne od wielu pokoleń. Nic dziwnego, bo kaczka czy kurczak z takim farszem stanowią kompletny posiłek, a po upieczeniu mięso pozostaje miękkie i soczyste. Jest też bardzo aromatyczne dzięki przyprawom, którymi naciera się drób poprzedniego dnia. Farsz do kaczki jest prosty, ale bardzo smaczny. Podczas pieczenia zaparzona kasza i surowa wątróbka nabierają ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Trzeci talerz

Warto przeczytać

Dieta oczyszczająca warzywno-owocowa dr Dąbrowskiej

Jest to dieta warzywno-owocowa. Według dr Dąbrowskie głodówka organizmu pomaga w leczeniu różnych schorzeń.

Czytaj dalej...

Autor

Trzeci Talerz

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

kaczki, kasza, mięso, sosy, kasza gryczana, papryka, grzyby, skrzydełka, udka , kurczak, dania mięsne, mięsa pieczone, kurczak pieczony, dania z kurczakiem, sos do kurczaka, bez pieczenia, pieczone udka, dania bez mięsa, sos mięsny, kurczak z papryką , udka z kurczaka

Inne przepisy z Trzeci talerz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.