sos mięsny - 4565 przepisów (strona:156/305)

Pieczeń z selerem korzeniowym otulona boczkiem 266

warzywami, jajkiem, bułką tartą, rozgniecionymi ząbkami czosnku, jogurtem i przyprawami. Formę o wymiarach 11 x 24 cm, wyłożyć plasterkami boczku, tak aby jedna część zachodziła na drugą. Przełożyć masę mięsną i założyć wierzch boczkiem. Przykryć całość folią aluminiową. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 1 godzinę. Po tym czasie usunąć folię, podwyższyć temperaturę(...)obiadu podawać pokrojone w grube plastry. Smacznego :) Rada: Po usunięciu foli w formie znajdowało się sporo wody z tłuszczem. Zlałam to, zebrałam tłuszcz, a na tej wodzie zrobiłam sos do pieczeni. Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania jednogarnkowe , Mięsa , Na specjalne okazje , Obiad Świąteczny Tagged: boczek , jogurt naturalny , seler , szynka , wieprzowina

https:KKuchniaMniam
SPAGHETTI ALLA CARBONARA 164

Tego dania chyba nie muszę nikomu przedstawiać, bo to klasyka w najlepszym wydaniu :) Kremowy, pachnący makaron spaghetti alla carbonara to jedno z tych dań, do których

Słodko-Słony Świat Ilony
Kapusta włoska z wędzonymi żeberkami 91

kapusta włoska – około 1 kg, 1 kg wędzonych żeberek*, 2 liście laurowe, cebula, ząbek czosnku, ziele angielskie, pieprz czarny ziarnisty, sól Żeberka podzielić na porcje, włożyć

królestwo garów
Filet z indyka w warzywach 192

Filet z indyka  przygotowany niewłaściwie często jest suchy i nie do końca delektujemy się jego smakiem. Danie, które polecam jest idealnym przepisem na delikatne kruche

W kuchennym oknie Ewy
Smażony kurczak w stylu azjatyckim Tao Tao 171

Składniki: 4 udka z kurczaka 4 podudzia z kurczaka 2 marchewki- pokroić w kostkę 1 szklanka groszku mrożonego 4 garści fasolki szparagowej 1 szalotka 1 łyżeczka

ClauditteMissCooking
OSZUKANE UDKA PRZEPIÓRCZE IDEALNE NA IMPREZKĘ + FILMIK 143

się kleiło dosypujemy mąki.  Ciasto rozwałkowujemy na stolnicy oprószoną mąką.  Wycinamy kółka za pomocą dużej szklanki lub kubka. Na środku każdego kółka kładziemy paluszek i łyżeczkę farszu mięsnego. Zlepiamy je jak pierogi i przecinamy nożem na pół, powstaną dwa małe udka. Należy przecięcie lekko rozchylić aby powstało kształtne udeczko przepiórcze.  Pierożki panierujemy w rozmąconych jajkach i bułce(...)spiekać.  Przekładamy je na blaszkę i jeszcze pieczemy w piekarniku do 180 % C, około 15 minut.   Udka podajemy ciepłe do barszczu lub jako przekąskę z ulubionymi sosami.              Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału

Kulinarne Fantazje Marioli
Sałatka z tuńczyka i makaronu instant 187

Jednym z najpopularniejszych działów mojego bloga jest “Mięsny Jeż i lata ‘90” . To zbiór przepisów na dania typu mięsny jeż z wędlin, ciasto kopiec kreta, pleśniak czy mleczny freakshake, które albo są nietypowe, albo kojarzą się nam z latami ‘ 90, kiedy pokochaliśmy półprodukty, warzywa z puszki i szalone sałatki. Wtedy też na salony wkroczyły tzw. zupki chińskie, czyli gotowe dania(...)Natychmiast stały się przebojem wśród osób stosujących dietę studencką. Trafiły też do sałatek.   Typowy przepis zakładał połamanie makaronu i dodanie go do sałatki, w której warzywa puszczają dużo sosu np. z pomidorami i ogórkami. Wtedy makaron nasiąkał warzywami i smakował całkiem nieźle. Jeszcze lepsza jest sałatka z już ugotowanym makaronem. Odcedzamy bulion i makaron dodajemy jako jeden ze składników

Ugotowane pozamiatane
Szaszłyki wieprzowe po tajsku - moo ping 151

Mięsny wtorek Tego typu szaszłyki są charakterystycznym daniem "street food", czyli prostego, szybkiego i poręcznego jedzenia sprzedawanego na ulicach. Uliczne jedzenie jest nieodłącznym elementem wszystkich tajskich miast, tajskiej kultury i tamtejszego stylu życia. Jedzą i cieszą się nim wszyscy bez względu na poziom społeczny i zamożność. Szaszłyki są bardzo smaczne, miękkie i aromatyczne. Idealnie sprawdza się jako danie główne(...)przekąska/przystawka. Składniki :  2 ząbki czosnku wycisniete przez praske garsc świeżej kolendry drobno posiekanej 4 łyżki sosu rybnego 1 łyżka lekkiego sosu sojowego 100ml mleka kokosowego 60ml oliwy 1 łyżka cukru 0,5 łyżeczki białego pieprzu 450g wieprzowiny (schabu, można zastąpić piersią z kurczaka) pokrojonej w cienkie paski (około 0,5cm) Przygotowanie :  W misce połączyć wszystkie składniki marynaty

Codzienne Gotowanie
Pyszny sos z żołądkami indyczymi i "Komedia świąteczna" 141

Za podrobami nie przepadam. Jednak ostatnio wzięło mi się na wspominki. Przy okazji uświadomiłam sobie, że od dzieciństwa nie jadłam drobiowych żołądków, które kiedyś proporcjonalnie dzieliliśmy

Weekendy w domu i ogrodzie
polędwica pieczona w całości 144

Wystarczy wieczorem zamarynować mięso, a następnego dnia obiad mamy gotowy w kilka chwil. I wcale nie musi to być makaron z serem, a o wiele bardziej

Ugotujmy Coś
Wieprzowina z pieczarkami 132

Mięso i grzyby to zgrabne i popularne połączenie. Jeśli dodamy do tego jeszcze świeże zioła, na przykład idealny w zestawieniu z grzybami tymianek, to w zasadzie

Pichceniomania
Makaron z sosem z dyni i polędwicą wieprzową 157

Pyszne danie, świeże i zdrowe składniki, miękka i delikatna polędwica wieprzowa, czegóż chcieć więcej, chyba tylko dobrego towarzystwa do jedzenia. Danie wyszło wyborne i smakowite. Ja

Moje Małe Czarowanie
szaszłyki bałkańskie 219

(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); składniki: 500 g mięsa wołowego, mielonego (ja użyłam dobrej jakości mięsa wieprzowego) 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 2 łyżeczki papryki czerwonej, mielonej

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekane w sosie pomidorowym muszle z jarmużem i mięsem mielonym 280

Ostatnio na blogu królują słodkości! No cóż... muszę przyznać, że kiepska aura za oknem rozbudza chęci na małe co nieco! :) Jednak dzisiejszy wpis będzie zupełny inny

aa-kuku - czyli jak żyć zdrowo i pysznie!

Proponowane wyszukiwania