sos do sałaty - 3080 przepisów (strona:149/206)

Danie na specjalne okazje! 152

górze układam małe kawałki sera żółtego, polewam sosem, posypuję natką i wkładam do piekarnika na ok. 50 minut (sprawdzam widelcem czy mięso jest miękkie, przed wyjęciem kroje jedn ą roladkę na pół sprawdzając czy mięso jest dopieczone). Podawać można z ryżem, frytkami czy tak jak ja ziemniakami i sałatką ( sałata rzymska z serkiem wiejskim i rzodkiewką ).   SMACZNEGO

NA MOIM TALERZU
Sałatka warzywna z kurczakiem babci Basi 131

skorupek, kroimy na ćwiartki. Opłukaną i osuszoną sałatę układamy na talerzach, posypujemy solą i pieprzem . Układamy grzanki oraz fileta. Dodajemy ćwiartki jajka oraz przepołowione pomidorki. Posypujemy piórkami startej marchewki, startym parmezanem, kukurydzą i cebulą pokrojoną w piórka. Z jogurtu, drobno pokrojonego ogórka zielonego, zmiażdżonego czosnku, soli, pieprzu i koperku przygotowujemy sos. Polewamy nim sałatkę. Doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem. Dekorujmy paskami

Pysznosci Babci Basi
Faszerowane bataty i letnia sałatka z arbuza z fetą 228

miód oraz sól i pieprz. Na półmisku układamy sałaty, rukolę oraz miętę, następnie dodajemy arbuza oraz pomidorki. Na wierzch kruszymy fetę (według uznania), całość polewamy dressingiem, a na koniec ścieramy na sałatkę skórkę otartą z połowy cytryny. Gotowe! Gdy bataty są gotowe wykładamy je na talerz i polewamy ketchupem lub ulubionym sosem np. czosnkowym. Do tego sałatka i idealny obiad

Cooking Monster
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 397

cukrem i pieprzem. SAŁATKA: Umyte i osuszone liście sałaty porwij na małe kawałki, wrzuć do miski. Dodaj pokrojone w ósemki pomidory, ogórki (mogą być z skórką) pokrój w plasterki i na pół, cebulę w piórka, paprykę w wąskie paski. Wymieszaj oliwę ze startym czosnkiem, octem, cukrem, solą oraz pieprzem i polej sosem sałatkę. FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU: Umyte, osuszone

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczak długo pieczony z papryczką Chipotle 259

łyżeczki sosu 1 łyżka brązowego cukru sok z 1/2 limonki ok 1/4 szklanki świeżej kolendry  1/8 - 1/4  łyżeczki płynnego aromatu dymu (opconalnie) do podania: domowe  tortille ( np  takie  ) lub bułki (np  takie  ) ostra papryczka np jalapeno świeża kolendra czerwona cebula w cienkich plasterkach zielona sałata, czerwona cykoria Przygotowanie Wolnowar nagrzać zgodnie

Stare Gary
Sałatka z makaronu orkiszowego nadziana zdrowiem 312

doskonały dodatek do sałatek, surówek, dipów, sosów, past serowych, gotowanych warzyw i innych potraw na zimno. Składniki fusilli czyli świderki FABIJAŃSCY olej lniany  OLEOFARM filtrowana woda- ja używam dzbanka DAFI pieprz ziołowy  Skworcu ser koryciński swojski  Czesławy Zarzeckiej szczypiorek, natka pietruszki,bazylia vinaigrette Monini classico jajo na twardo mieszanka sałat – umytych i gotowych do spożycia herbatka owocowa

Z Kuchni Do Kuchni
SAŁATKA Z ROSZPONKI, POMIDORÓW, SZYNKI PARMEŃSKIEJ I SERA HALLOUMI – idealna na śniadanie! 171

sałatka na śniadanie zamiast ukochanego musli?! Czemu nie?! Dziś mam dla Was przepis na tę ulubioną! Świeżutka , chrupiąca roszponka , aromatyczna szynka parmeńska , soczyste pomidorki, serek halloumi i pyszny, kremowy sos balsamiczny. Niezwykle szybkie i obłędnie pyszne połączenie! Idealnym dodatkiem jest szklanka soku pomarańczowego, która nie tylko doda energii, ale też zaspokoi jedną z 5 porcji warzyw i owoców, którą powinniśmy(...)szynka parmeńska – 2 plasterki * ser halloumi – ok. 50 g * ocet balsamiczny – 5 łyżek * miód – 1 łyżeczka * syrop malinowy – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: Świeżą sałatę mieszamy z pokruszonym serem halloumi i pokrojonymi pomidorkami. Dodajemy szynkę parmeńską i polewamy kremem zrobionym z octu balsamicznego, miodu i syropu malinowego. Tak jak już mówiłam idealnym dodatkiem jest szklanka soku

Ostra na Słodko
Tortilla 148

było ze smakiem. placki tortilla  mieszanka sałat Fit&Easy Party cebula fioletowa pomidor pierś z kurczaka , polędwica przyprawa do kebaba-gyrosa Knorr olej do smażenia mięsa majonez , ketchup Pokrojoną polędwicę, pierś  przyprawić przyprawą i usmażyć.Cebulkę i pomidora pokroić.Placki smarować majonezem wymieszanym z ketchupem, ułożyć warzywa, mięso, polać sosem i zawinąć

Moje domowe kucharzenie
Mięso w sosie kokosowym z mini kukurydzami 161

Mięso w sosie kokosowym z mini kukurydzami czyli propozycja dania lekko ostrego, w stylu meksykańskim. Mleko kokosowe jest wyczuwalne, ale nie dominuje całości dania. Dodatkowo niweluje nadmierną ostrość papryczek i idealnie komponuje się smakowo z mini kolbami kukurydzy. Najlepiej smakuje podane z ryżem i sałatką z sałaty lodowej lub marchewką w sezamie

Mohiella
Królik w sosie winno- musztardowym 160

królika. Tym razem pikantne. Królik w sosie winno- musztardowym SKŁADNIKI: 1-1,5 kg królik  150ml białego wina 3 łyżki czubate musztardy 1 cebula 3 ząbki czosnku masło 200 ml bulion warzywny 200 ml śmietany sól, pieprz, tymianek, lubczyk, papryczka chili (jeśli musztarda nie jest ostra) kasza pęczak lub ryżem Sałata, pomidory, prażone migdały, śmietana Pokroić królika na części

MarciochaKucharzy
Hot dog z resztek 162

rozdrobnić na małe cząstki, bardzo drobno. Liście sałaty umyć i wysuszyć, pomidorki umyć i pokroić w plasterki. Ogórka umyć i pokroić w plastry. Rzodkiewki umyć i pokroić w plasterki. Ulubiony ser, taki co ładnie się topi, pokroić w plastry. Można dodać wszystkie warzywa jakie macie w lodówce. Wybór należy do Was :0 Sos – majonez i ketchup wymieszać razem

Kuchnia Pokoleń
Boscaiola bar diVino – nowe miejsce na Powiślu 131

wino na ciepłe dni, do lekkich przekąsek, sałat i potraw z ryb i owoców morza Friulano Traverso . Pachnie migdałami i czarnym bzem. Idealne do dojrzewającej szynki. Ribolla Gialla Traverso – wytworzone z winogron lokalnego szczepu rosnących na 40 – 50 letnich krzewach. Przyjemnie owocowe i kwasowe. Danie główne: cappellacci z giczą cielęcą na maślanym sosie z tymiankiem. Cabernet Franc Traverso . Winogrona

królestwo garów
Sałatka z łososiem i sosem miodowo-musztardowym 342

miodu, łyżka musztardy, pieprz, sól. Sposób przygotowania: Sałatę myjemy i rwiemy na mniejsze kawałki. Pomidorki myjemy i przekrawamy na pół. Łososia kroimy w cienkie paski. Wyciskamy sok z dwóch cytryn. Dodajemy do niego miód, musztardę i oliwę z oliwek. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wszystkie składniki sałatki mieszamy i polewamy przygotowanym sosem. Inspiracja: http://www.tesco.pl/smaczna-strona/salata-z-wedzonym-lososiem-pomidorkami-koktajlowymi-i-sosem-miodowo-cytrynowym/

Pobite gary Barbary
Kolacja we dwoje czyli burgery na ostro 340

świeża papryczka * dodatkowo : bułki z sezamem, sałata, pomidor, ogórek korniszon, cebula, majonez, ketchup, musztarda Przygotowanie :  Mięso mieszamy z przyprawami, wyrabiamy na zwartą masę i formujemy burgery. Opiekamy je w piekarniku bądź na teflonowej patelni, lepszą są bez smażenia w tłuszczu. Bułki przekroić na pół, opiec. Składać burgery razem z warzywami i sosami. Podawać na ciepło. Najlepiej smakują w towarzystwie

Magiczne Życie Marty
Placuszki z kalafiora i komosy ryżowej 158

Kolejny świetny sposób na wykorzystanie resztek i przemycenie dobrocennych składników! Świetnie smakuje ze świeżymi warzywami i dużą ilością sosu jogurtowego z ogórkiem i szczypiorkiem. Koniecznie spróbujcie!  Inspiracja od niezawodnej Donny Hay! Składniki: (na 15 sztuk) ok. 350 g kalafiora, ok. 220 g ugotowanej komosy ryżowej, 100 g fety, 2 jajka, 2 łyżki tahiny, 1 duży ząbek czosnku, 3/4 łyżeczki(...)kuminu, 1/3 łyżeczki suszonych płatków chili, 1 łyżeczka za'ataru, skórka starta z cytryny, sól, pieprz, 5-7 łyżek mąki ryżowej, natka pietruszki, olej dodatkowo: mix sałat, roszponka, ogórek, szczypiorek 10 łyżek jogurtu naturalnego, 2 łyżki tahiny, 1 łyżka soku z cytryny, 1/3 ogórka, 1/4 pęczka szczypiorku, sól, pieprz Kalafior podzielić na różyczki, włożyć do pojemnika blendera i drobno zmiksować

Plate of Joy

Proponowane wyszukiwania