ogień do małego. Mąkę wsypujemy do miseczki. Stopniowo, energicznie mieszając, dolewamy śmietankę. Przelewamy do sosu. Zagotowujemy. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki i podzielone na kawałki mięso. Próbujemy i ewentualnie doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Zagotowujemy i odstawiamy z ognia. Podajemy z ryżem lub ziemniaczkami oraz sałatą z ogórkiem, rzodkiewką i naturalnym jogurtem
cool and mintyczosnku, sól, pieprz. Przygotowanie: Warstwy sałatki: Umyta, dobrze osuszona i porwana na kawałki sałata. Ugotowany w osolonej wodzie, ostygnięty i podzielony na kawałki kalafior. Pokrojone w kostkę pomidory. Obrany, pokrojony w kostkę ogórek. Pokrojona w kostkę cebula. Odsączona kukurydza. Pokrojony w kostkę ser feta. Sos: wyciśnięte ząbki czosnku wymieszane z jogurtem naturalnym, solą i pieprzem. Posiekany koperek. Uprażone
W kuchni u Monikisicie, koperek drobno posiekać, a sałatę porwać na kawałki. Ryż wymieszać z groszkiem, sałatą i zieleniną, dodać 2 surowe jajka. Doprawić solą i pieprzem, dokładnie wymieszać. Z masy uformować kotleciki, obtaczać w bułce tartej. Smażyć na rozgrzanym oleju, na złoty kolor. Podawać z ulubionym sosem
magiczna kuchnia Kasikostkę i dorzucamy do sałaty. Mozzarellę kroimy w plasterki i też dorzucamy do sałaty. W paski kroimy suszone pomidory i też do miski dajemy. Całość obsypujemy wyprażonym na suchej patelni ziarnem słonecznika (ja jestem strasznie zamotany i zapomniałem o słoneczniku). I został jeszcze tylko sos: 1 łyżka soku z cytryny, szczypta lub najlepiej dwie soli morskiej, 1 łyżeczka grubomielonego kolorowego
Marder&Marder Manufactureostra w proszku, sól, pieprz sok z cytryny Przygotowanie: Paprykę, pomidora i cebulę pokroić. Sałatę umyć, osuszyć i porwać na kawałki. Łososia podzielić na mniejsze płaty. Ser pokroić w plastry. Oliwę połączyć z cytryną (do smaku) i dodać przyprawy. Wymieszać. Składniki połaczyc i skropić przygotowanym sosem. Smacznego
ChilliJemyogórki pokroić w plastry. Szalotkę posiekać. Ser feta pokroić w kostkę. Na talerzu ułożyć sałatę, pomidory i ogórki. Posolić i popieprzyć. Dodać posiakaną cebulkę, oliwki i fetę. Z oliwy, cytryny i oregano przygotować dressing dokładnie mieszając w proporcjach 3:2:1/2 łyżki. Polać całość przygotowanym sosem
W kuchni wieczoremkokosowego pod przykryciem, przez około 7-10 minut. Rzodkiewkę kroimy w ćwiartki. Wyszuszoną sałatę i liście botwinki rwiemy na kawałki. Mieszamy w dużej misce wszystkie warzywa, dodajemy jajo, szczypiorek, ziarna. Na koniec polewamy oliwa z oliwek. Druga wersja zakłada dodatek domowego majonezu (klik) lub sosu czosnkowego: Pół kubka jogurtu wymieszaj z ketczupem (ilość dozuj wg swojego smaku), wyciśniętym czosnkiem
IzaGotujesałatka ostatnio jest bardzo popularna, jednak każdy robi ją inaczej... jedni robią z mixem sałat, inni z mozzarellą... ja przedstawiam Wam moją wersję na tą pyszną i prostą sałatkę :) Składniki: 3-4 garście świeżego szpinaku, 2-3 suszone pomidory, 1/4 fety, słonecznik łuskany, żurawina suszona. sos: 1 łyżeczka octu balsamicznego, 1 łyżeczka płynnego miodu, 1 łyżeczka oliwy z oliwek. Przygotowanie
Aga w kuchniłyżki wody Sposób wykonania: 1. Na dużym płaskim półmisku układamy warstwami od dołu: pokrojona sałata lodowa odsączony tuńczyk pokrojony w kostkę ser sałatkowy zielone oliwki pokrojona w grubą kostkę papryka pokrojona w piórka cebula czerwona 2. Olej, wodę i przyprawę do sałatek mieszamy i polewamy sosem sałatkę. 3. Sałatka jest od razu gotowa do spożycia. Smacznego
Kuchnia domowa Anicałym dniu pracy nie zawsze zadowoli się kilkoma ziemniaczkami, jajkiem sadzonym i michą sałaty ;) Czasami (mimo wysokich temperatur za oknem) trzeba przygotować mu najzwyczajniejsze w świecie mięcho ;) Kurczak pieczony z papryką to jedno z moich ulubionych dań. Mięso jest soczyste, aromatyczne i bardzo delikatne. Sos, który wytwarza się podczas pieczenia, a właściwie duszenia, jest bardzo esencjonalny
Codzienna kuchnia niecodziennadole (dzięki temu unikniemy rozklejania). Taki rulon, w zależności od upodobań, kroimy na 6 lub 8 kawałków bardzo ostrym nożem, przy jak najmniejszej ilości ruchów. Zajadamy maczając w sosie sojowym i przegryzając imbirem dla oczyszczenia kubków smakowych :) *dzięki temu ryż nie klei się do rękawiczek Jeżeli chcemy przygotować California Maki , czyli sushi z ryżem na wierzchu, postępujemy trochę inaczej(...)paluszki 'krabowe'. Jako pozostałych składników możemy użyć marchewki, ogórków, sałaty, awokado, papryki czerwonej, pędów bambusa, buraczki, czy włókien tykwy. WSZYSTKIE RYBY MUSZĄ BYĆ BARDZO ŚWIEŻE I OD PEWNEGO DOSTAWCY Najprostsze w przygotowaniu sushi to sashimi, czyli po prostu kawałki bardzo świeżej ryby, pokrojone w cienkie plastry, podane z sosem sojowym, wasabi i imbirem :) Mam nadzieję, że wszystko jest
My Culinary Artupieczemy do nich pyszne bułeczki. W lodówce na pewno tez znajdzie się sałata i kilka warzywnych dodatków jak cebula, pomidor czy ogórek i mamy zdrowy domowy posiłek, którym nie pogardzą nawet niejadki. Ale jak burgery, to nie może obyć się bez takich dodatków jak sos czy ketchup. Ja polecam smaczne sosy firmy Develey , które często kupuję i które smakowo bardzo
W garach u GosiDelikatne piersi z kurczaka grillowane w jogurcie, i czosnku doskonale smakują z warzywami świeżymi i opiekanymi, oraz ulubionymi sosami. Danie smaczne i dietetyczne. SKŁADNIKI : 500 g piersi(...)SAŁATKA : 1/2 główkai sałaty lodowej 100 g fety, pokrojonej 2 wyfiletowane pomarańcze 3 suszone pomidory, drobno pokrojone 3 łyżki oliwy z pomidorów 1 ząbek czosnku, przeciśnięty przez praskę garść oliwek 1/2 czerwona papryka pokrojona w kostkę sól, pieprz do smaku Sałatę szatkujemy, przekładamy do dużej miski i łączymy z pozostałymi składnikami. Wlewamy oliwę i doprawiamy do smaku. Mieszamy
Kulinarne Fantazje Mariolitakiego pozostałego, gotowanego lub pieczonego kurczaka... w orzechach. Zamarynowane kawałki mięsa w sosie na bazie orzechów i ziół oraz soku z limonki, podane na zdrowej sałatce z dodatkiem owoców i zamarynowanej w winegrecie czerwonej kapusty i czerwonej cebuli, zdrowego mixu z młodych listków różnych sałat. Ja dzisiaj wykorzystałam zamiast sałat mega zdrową roszponkę. Dodatek żurawiny dopełnia zdrowotności tego dania. Powinnam
Sztuka gotowania w/g Samiryłyżek z oliwy wymieszałem w małej misce. Doprawiłem do smaku solą i pieprzem. Sałatę, pomidory, rzodkiewki, awokado i szparagi rozłożyłem na talerzach. Oliwę pozostałą rozgrzałem na patelni na średnim ogniu. Wrzuciłem krewetki, smażyłem 5 minut, aż stały się miękkie. Krewetki ułożyłem na wierzchu sałatki , skropiłem sosem z oliwy i soku z cytryny. Oprószyłem solą i pieprzem
R'n'G KitchenEimermann Klasyczne Savignon Blanc ze sporą kwasowością. Jednocześnie sporo cukru resztkowego. Pić do sałat oraz szparagów. Weißburgunder Bischofsberg Spatlese trocken 2012 z winnicy Wengerter. W nosie i w ustach wyczuwalne aromaty gruszki, jabłka, pigwy. Poważniejsze lekko oleiste wino. Do grillowanych ryb, białych mięs w zawiesistych sosach. Riesling Kabinett 2012 z winnicy Melsheimer W nosie wyczuwalne delikatne nuty naftowe oraz papaja
królestwo garówpieczonego 10 czerwonych pomidorków koktajlowych 10 żółtych pomidorków koktajlowych 1 biała cebula Sałatę myjemy i osuszamy z nadmiaru wody. Łososia dzielimy/ rozrywamy na kawałki. Pomidorki kroimy na połówki, a cebulę w piórka. Wszystko wrzucamy do miski lub rozkładamy na talerze. Delikatnie mieszamy, lekko polewamy sosem i gotowe. Sos: 3 łyżeczki musztardy dijon 1 łyżka posiekanego koperku 2 łyżeczki miodu
Pełny talerzcytryny. Orzechy nerkowca upraż przez chwilę na suchej patelni, by się zarumieniły. Mix sałat oraz rukolę ułóż na talerzu, dodaj kawałki gruszki oraz osączone pestki granatu. Przygotuj dressing. Musztardę zmieszaj z miodem oraz oliwą. Dodaj sok z cytryny oraz szczyptę soli. Przed podaniem polej sałatkę sosem. Smacznego
Moje Qulinariapieczemy prze kolejne 1,5h, podlewając mięso co około 10 minut wytworzonym sosem. Resztę masła roztopić i wymieszać z miodem. Mieszaniną wysmarować dokładnie kurczaka na około 20 minut przed planowanym wyciągnięciem. Upieczonego kurczaka delikatnie zdjąć z butelki i ułożyć na paterę. Udekorować gałązkami rozmarynu, sałatą rzymską i/lub ćwiartkami cytryny
Pyry na Gazpiórka. 4. Podrzgwamy bułki. 5. Na przekrojoną na pół bułkę, układamy sałatę, mięso, i resztę warzyw:) Ich ilość i proporcje zależą od nas samych:) Dla wielbicieli sera, można dodać i położyć na mięso ulubiony ser żółty albo pleśniowy. Hamburgery doskonale smakują także z sosami, np. czosnkowym: 1 łyżka majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego, zoąbek czosnku, sól, pieprz ziołowy. Można
Kuchnia Pełna Pasji