klik ) postanowiłam spróbować ketchupu z papryki. Zrobiłam go w wersji pikantnej bo lubimy ostrzejsze smaki. Polecam go nie tylko jako zamiennik tradycyjnego ketchupu pomidorowego ale też jako bazę sosu do ryżu czy makaronu. Można go połączyć z mięsem z kurczaka, podać jako dodatek do dań z grilla czy pieczonych mięs. * Uwaga- podczas gotowania masa była dość rzadka. Może taka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapapryczki. Blaszkę natłuścić wlać odrobinę wody ok 1/4 szkl ułożyć papryczki, delikatnie posmarować oliwą i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 st na ok 40 min. Podawać z ryżem i sosem słodko kwaśnym ( ja użyłam sos własnej roboty, pomidorowo paprykowy
Gotowanie jest łatweżaroodpornego naczynia i dodać marchew z groszkiem, przemieszać – całość piec bez przykrycia jeszcze około 15 minut (do czasu zrumienienia się skórki na pałkach). Podawać z ziemniakami lub ryżem. Powstały sos (pieczarki puszczają sporo soku) można zaprawić słodką śmietanką. Smacznego
Nie tylko w kuchnimiękkości mięsa (od czasu do czasu sprawdzamy miękkość szpikulcem). Pod koniec otwieramy paczuszki i wyjmujemy filet na ruszt, żeby się przypiekł z wierzchu. Kurczaka podajemy na wcześniej ugotowanym ryżu, polewamy sosem powstałym w foli aluminiowej
VioletoweKucharzeniesięgam. Przygotowując posiłki nie musimy stać godzinami w kuchni, starczy chwila i już mamy wspaniałe danie idealne na śniadanie, kolację lub deser. Dlatego dziś zapraszam Was na ryż z malinowo-borówkowym sosem. Spróbujcie. ... prosto, smacznie i owocowo Składniki: 1 woreczek białego ryżu 100g 1/2 szklanki malin 1/2 szklanki borówek 2 1/2 łyżki cukru 1/2 szklanki wody 1 1/2 łyżeczki(...)pozostać w całości. Skrobię ziemniaczaną rozrabiamy w minimalnej ilości wody. Tak przygotowaną wlewamy ostrożnie do naszych owoców, gotujemy jeszcze chwil ciągle mieszając. Zestawiamy z ognia do przestudzenia. Ryż polewamy malinowo-borówkowym sosem i podajemy. Smacznego
Słodkie okruszkiryż, w lekko osolonej wodzie, 15 minut jeśli jest w torebkach lub tyle ile jest podane na opakowaniu. Ugotowany ryż odsączyć i wymieszać z kurczakiem, aby ryż wchłonął sos powstały podczas smażenia kurczaka (nie gotować). Tuż przed podaniem dodać bazylię, wymieszać. Bez bazylii danie jest również bardzo smaczne. Polecam
Kuchcik gotujeWstawiamy do lodówki ,na min 2 godziny przed podaniem. Medaliony oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Grillujemy po 2-3 min z każdej strony. Całość podajemy z sosem ananasowym ,ryżem jaśminowym i surówką. /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-parent:""; mso-padding
R'n'G Kitchenoliwie z dodatkiem przypraw. Dodaj pomidory pokrojone w kostkę i część posiekanej kolendry. Gotuj sos przez 20 minut po czym dodaj soję i doprowadź sos do wrzenia. Podaj sos do ryżu posypany orzechami cashew i kolendrą. Jako dodatek polecam jogurt z dodatkiem soku z limonki, łyżki miodu i kolendry
codojedzeniadzisiejszy obiad polecam pyszne gotowane roladki z buraczkami. W kilkanaście minut możemy zrobić smaczny obiad dla całej rodziny. Roladki podałam z ryżem i sosem serowym. SKŁADNIKI: 3 piersi z kurczaka, 2 buraki ćwikłowe, ½ cebuli, 5 dag suszonej żurawiny, 2 łyżki masła, sól, pieprz. PRZYGOTOWANIE: 1. Buraki obieram, ścieram na tarce o dużych oczkach. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na maśle
Tradycyjna kuchnia Kasiwrzącej wody, gotować 1-2 minuty aż się otworzą. Otwarte muszle przełożyć łyżką cedzakową do sosu kokosowego, posypać dymką i bazylią, gotować minutę. Przełożyć na talerze, polać sosem kokosowym. Podawać z ryżem lub pieczywem oraz sosem chili w ilości wg. uznania
SzczyptaSmaQkostkę. Posolić, popieprzyć, przyprawić 1 łyżeczką curry, dodać łyżkę oleju – wymieszać i odstawić na min. 20 minut do lodówki. Usmażyć. Do miski przełożyć ananasa, kukurydzę, kurczaka i ryż. Przygotować sos: 1 łyżeczka curry, majonez, ewentualnie jeszcze sól i pieprz. Wymieszać i połączyć z resztą składników. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówwystąpiła marchewka pocięta w słupki, również z parowaru, czas dla niej to 20 minut. Nie myślcie tylko sobie, że moim postanowieniem noworocznym jest przejście na dietę :P. Do ryżu podałam sos czosnkowy , żeby ilość kalorii podwyższyć :) Składniki, 1 porcja ryby: 1 filet z morszczuka 1 duży ząbek czosnku 1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki kilka kropel soku z cytryny 1 łyżeczka
cooklifenaczynia przelewamy jogurt naturalny i śmietanę, mieszamy, a następnie dodajemy łyżeczkę cukru. Ugotowany pudding przekładamy do małej miseczki a następnie wykładamy na talerz ( tak jak babki z piasku :)). Ryż polewamy sosem śmietanowym, na który wykładamy około 2-3 łyżek duszonych owoców. Dekorujemy listkiem mięty, podajemy na ciepło. Smacznego
Słodkie Przyjemnościkładziemy na ruszt do nagrzanego piekarnika na 70 minut. Pod rusztem stawiamy blaszkę, na spadające migdały i kapiący sok z mięsa. W międzyczasie możemy przygotować dodatki do polędwicy (sos, ziemniaki lub ryż, surówkę… itp.) Do polędwiczki przygotowałam sos migdałowy. Na sklarowanym maśle przesmażyłam starte migdały. Gdy się lekko zrumieniły wlałam słodką śmietankę i mleko. Doprawiłam solą, białym pieprzem i sokiem
mojewypiekiinietylko