sprawdzimy w nich ceny jakich żądają za 9 najpopularniejszych produktów zdrowotnych minionego roku ( Ksylitol, Sól himalajska, Czystek, Ostropest plamisty, Pestki moreli gorzkiej, Młody jęczmień, Nasiona chia, Mąka kokosowa i Sok z aloesu). Sprawdzimy jak kształtują się ceny dla klienta nastawionego na ekonomiczny zakup i szukającego większych opakowań (1KG) a także na tego który chce kupić przeciętne opakowania po 250g(...)jednej przesyłce. Dostępność różnych opakowań to kolejna kula u nogi naszych sklepów. Szczególnie razi fakt nie posiadania większych gramatur produktów które muszą być stosowane długotrwale jak czystek czy sok z aloesu. Gratuluję zwycięzcom i już niebawem ranking w którym poznacie sklep z najtańszą wysyłką i ściągę gdzie i jak kupować by ominąć koszty wysyłki
Kuchnia PROzdrowotnaserka kremowego typu philadelphia lub twarogu mielonego przynajmniej dwukrotnie 250 g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki mąki pszennej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 1,5 łyżeczki soku z cytryny 3 duże jajka 1 żółtko 200 ml kwaśnej śmietany 18% Polewa: 220 ml kwaśnej śmietany 18% 1 łyżka drobnego cukru 2 łyżeczki soku z cytryny Przygotowanie: Spód: Ciasteczka rozdrabniamy
Smakowity Blog Kulinarnyszklanki płatków owsianych błyskawicznych 1 szklanka pestek dyni 1 szklanka płatków migdałowych 1 szklanka wiórków kokosowych pół szklanki ziaren sezamu 4 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3/4 szklanki miodu 4 łyżki soku jabłkowego 2 łyżki cynamonu 2 łyżeczki zmielonego ziela angielskiego szczypta gałki muszkatołowej 1, 1/2 szklanki moreli suszonych, posiekanych olej kokosowy do nasmarowania blachy (opcjonalnie) jagody do posypania Przygotowanie: W dużej(...)misce wymieszaj płatki, dynię, migdały,wiórki i sezam. W drugiej zmieszaj miód z sokiem jabłkowym, ekstraktem, dodaj przyprawy:cynamon, ziele angielskie i gałkę muszkatołową. Piekarnik rozgrzej do 180 stopni Celsjusza. Dużą blachę natłuść olejem kokosowym. Suche składniki wymieszaj z mokrymi i wsyp do blachy, wygładź szpatułką. Włóż do piekarnika i piecz ok. 40 min, cały czas uważając
Gotowanie to kochaniewilgotny, dwukolorowy, z jabłkami, smakiem i konsystencją podobny do ucieranych babek. Krem jest budyniowo-maślany. Podzielony na część jasną i ciemną. Część jasna zawiera brzoskwinie i jest lekko zakrapiana sokiem z brzoskwiń, natomiast część ciemna zawiera kakao i jest iście przepełniona bakaliami i czekoladą. Ambasador bo taka jego nazwa, doskonale pasuje do tego ciasta. Jest na bogato, iście ambasadorsko, dostojne(...)Ucieramy do otrzymania puszystego kremu. Krem dzielimy na pół. Do jednej części dodajemy bakalie, czekoladę, kakao. Delikatnie mieszamy. Do drugiej części dodajemy pokrojone brzoskwinie i około 2-3 łyżek soku z brzoskwiń. Mieszamy. Na ciasto nakładamy ciemny krem, na ciemny krem nakładamy krem jasny. Posypujemy kakao przed podaniem. Chłodzimy w lodówce i tam też przechowujemy. Dodatkowo: 2 łyżki kakao garść
Made By Mom And Sonjajko 1/3 szklanki oleju 1 mały jogurt naturalny 1/3 szklanki mleka 3 łyżki migdałów w płatkach 2 łyżki kandyzowanej skórki cytrynowej na lemon curd 175 g brązowego cukru sok z 2 cytryn 2 żółtka 110 g masła na włoską bezę 2 białka 100 g cukru 30 ml wody A jak to zrobić: W pierwszej kolejności należy przygotować(...)lemon curd. W misce nad kąpielą wodną umieścić masło, cukier i sok z cytryny. Gdy masło zacznie się roztapiać roztrzepać całość rózgą, aż masa stanie się jednolita. Dodać żółtka i energicznie je ubijać około 10 minut, aż masa zacznie gęstnieć. Przelać do słoika i schłodzić w lodówce. Muffiny. Przygotować dwie miski. W jednej wymieszać suche składniki
Kuchnia w opałachSkładniki: - 600g świeżej żurawiny - cukier (lub jego zamiennik) – ilość wg upodobań - 1 łyżka cukru z wanilią - 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej - 4 szklanki wrzątku (po 225ml) - 2 łyżki soku wyciśniętego z cytryny (zapewni głębię i intensywną barwę deseru) Żurawinę płuczemy, przekładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wrzątku – doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy cukier i cukier z wanilią(...)indywidualnych upodobań, dlatego pomijam ją w składnikach. Doprawiamy tak, jak lubimy. Chwilę gotujemy, aż owoce lekko zmiękną. Odstawiamy z kuchenki i rozgniatamy tłuczkiem do ziemniaków (uwaga – owoce pryskają), wciskamy sok z cytryny (ok. 2 łyżki). Powstałą masę przecieramy przez sito do mniejszego rondla. Co zrobimy z powstałymi „odpadami” zależy od nas. Ja po prostu je zjadam. Rondel stawiamy ponownie
mojewypiekiinietylkoSurówka z brukwi. Składniki: - 1 brukiew ok. 600g - 2 jabłka (dałam słodkie i soczyste Golden Delicious) - kawałek czerwonej papryki - koperek świeży - sól (u mnie niebieska, perska) - sok z cytryny - olej pistacjowy (może być oliwa lub inny olej, np. z pestek winogron ) - wino ryżowe Mirin Brukiew obieramy, płuczemy, ścieramy na tarce jarzynowej, lekko solimy(...)samej tarce trzemy jabłka (razem ze skórką), skrapiamy sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Kolejno trzemy na tarce kawałek papryki. Drobno siekamy koperek, dodajemy do pozostałych składników, skrapiamy olejem (lub oliwą) i winem ryżowym Mirin (do smaku). Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy na 30 minut. Surówka z brukwi pasuje do wszystkich dań mięsnych i rybnych. W smaku delikana, przypomina połączenie
mojewypiekiinietylkokratce. Kiedy ciasto będzie już przestudzone, wyjmuję z formy, odwijam z papieru i kroję na dwa równe blaty. Odstawiam. nadzienie: *** 250 g dżemu morelowego 100g dżemu wiśniowego sok z 1/2 cytryny (do zagęszczenia masy) ok. 50 ml rumu 50g cukru 60 ml wody W małym rondlu mieszam wodę z cukrem, doprowadzam do wrzenia, zdejmuję z ognia i dodaję(...)bardzo lekko alkoholowy posmak (oba blaty muszą być nasączone!). Dżem mieszam z łyżką wody, miksuję blenderem, by zmielić owoce na gładką masę. Wrzucam do rondelka, doprowadzam do wrzenia, dodając sok z cytryny. Gotować, póki masa nie zacznie gęstnieć. Jeśli to nie następuje, przeczytaj wskazówkę (***). Zdejmuję z ognia, mieszam z pozostałym alkoholem. Jedną trzecią masy morelowej rozkładam na biszkopcie, przykrywam
W kuchni Karmel-itkiłyżeczki proszku do pieczenia - ekstrakt waniliowy Krem: - 3 opakowania kremu ajerkoniakowego - 800ml mleka (mocno schłodzone) - 4 łyżki żelatyny - ½ szklanki wody (do żelatyny) Dodatkowo: - 1 puszka brzoskwiń w syropie - sok z ½ cytryny - dżem porzeczkowy lub wiśniowy - 125g czekolady na polewę (+ 1 łyżka oleju arachidowego) Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, dodajemy suchy mak – mieszamy. Białka oddzielamy od żółtek. Do białek dodajemy(...)powierzchnię. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180°C na 30 min. Upieczone ciasto odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Brzoskwinie odsączamy na sitku, następnie kroimy w kostkę. Do pozostałego syropu dodajemy sok z cytryny i ewentualnie odrobinę przegotowanej wody (płyn posłuży do nasączenia ciasta). Kiedy ciasto wystygnie przygotowujemy krem. W 1/2 szklanki wrzącej wody rozpuszczamy żelatynę, odstawiamy ją do ostudzenia (ma być
mojewypiekiinietylkoolej do smażenia bagietka cytryna do podania kwaśna śmietana do podania pure z groszku: szalotka, drobno posiekana ząbek czosnku, drobno posiekany łyżka masła 50 ml warzywnego bulionu łyżeczka soku z cytryny łyżeczka skórki otartej z cytryny szczypta cukru Przygotowujemy pastę z groszku. Na łyżce masła szklimy cebulkę i czosnek. Dodajemy groszek i smażymy aż stanie się miękki. Wlewamy bulion(...)wyłączamy gaz. Całość blendujemy na gładko. Doprawiamy sokiem i skórką cytryny (troszkę zostawiamy do śmietany), solą oraz cukrem. Rybę osuszamy, kroimy na kawałki grubości palca. Rozgrzewamy patelnię z olejem. Kawałki ryby obtaczamy w mace (wymieszanej z solą i pieprzem), białkach i bułce. Smażymy na chrupiąco i rumiano. Bułkę podgrzewamy chwilę w piekarniku, przekrawamy na pół. Jedna połowę smarujemy śmietaną
Dzieje kuchennej Wiewiórymasę przelać na blaszkę, wyrównać i piec około 30-40 minut (do suchego patyczka). Ostudzony biszkopt przekroić na dwa placki. Krem truskawkowy: Z odmrożonych truskawek odlać niepełną filiżankę soku i nasączyć nim dolny placek. Resztę truskawek wraz z sokiem umieścić w misie blendera i uruchomić urządzenie. W misce ubić śmietanę kremówkę stopniowo dodając cukier i cukier waniliowy. Do ubitej
Passions hobbies lifeświetnie sprawdzi się na wszelkiego rodzaju przyjęciach. Składniki: -3 buraki średniej wielkości (takie jak na zdjęciu) -pół opakowania serka chrzanowego almette+łyżka śmietany/jogurtu -mała cebula -łyżka oliwy, soku z cytryny -sól,pieprz, cukier do smaku Przygotowanie: Buraki ugotować w wodzie do miękkości. Gdy ostygną, obrać. Górę odkroić i delikatnie wydrążyć środek. Oliwę wymieszać z sokiem z cytryny
Kuchnia Ellieporcje 4 kawałki łososia Sól Pieprz (lub pieprz cytrynowy) Cytryna Koperek olej Dip: Pół pojemniczka jogurtu naturalnego Plasterek cytryny Sól Pieprz Koperek Przygotowanie: Łososia posolić i popieprzyć, skropić sokiem z cytryny i posypać posiekanym koperkiem. Na rozgrzanym oleju podsmażyć kilka minut pod przykryciem na skórze by nabrała złoty kolor. Następnie naczynie żaroodporne wysmarować tłuszczem. Położyć łososia (skórą na dno). Piec(...)piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez 7-8 minut pod przykryciem, aby nie był suchy. Dip: do jogurtu naturalnego wycisnąć sok z plasterka cytryny, posolić i popieprzyć, dodać posiekany koperek. Wstawić do lodówki, aby smaki się przegryzły. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówmąki 1 jajko 2 cukry waniliowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia Na masę: 1 kg jabłek 175 g cukru 2 opakowania budyniu waniliowego 1 opakowanie cukru waniliowego 1/2 litra soku jabłkowego krem z 2 szklanek bitej śmietany cynamon mielony kawałki grubo startej czekolady WYKONANIE Z masła, cukru, mąki, jaj, wanilii i proszku robimy kruche ciasto i wkładamy do lodówki(...)godziny do schłodzenia. Jabłka, obrać i zetrzeć. Z soku jabłkowego, cukru, cukru waniliowego, budyniu ugotować budyń. Starte jabłka wymieszać z cynamonem. Ciasto włożyć do okrągłej natłuszczonej tortownicy, dookoła zrobić obręcz z ciasta. Następnie wlać budyń. Na budyń wyłożyć starte jabłka. Piec w temperaturze 180° C przez około 70 - 90 minut. Pozostawić ciasto do ostygnięcia najlepiej
W kuchennym oknie Ewymały ogórek gruntowy) 1 mała cebula czerwona 70 g ulubionego sera feta ok. 10 zielonych oliwek ziarenka z ćwiartki owocu granatu 1 łyżka musztardy 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka soku z cytryny (lub octu – sos będzie jeszcze bardziej kwaśny) 1 łyżka wody świeżo mielony pieprz Przygotowanie: Sałatę rwiemy na kawałki, płuczemy, suszymy i układamy na talerzu. Ogórka i cebulę(...)kroimy w półplasterki, pomidorki w ćwiartki, ser feta w małe kawałki. Oliwki odsączamy z zalewy. Wydłubujemy ziarenka z granatu. Bierzemy się za przygotowanie sosu. Musztardę mieszamy z oliwą i sokiem z cytryny. Rozrzedzamy wodą. Na koniec dodajemy pieprz w takiej ilości, jaka dla nas da najodpowiedniejszy smak sosowi. Energicznie mieszamy. Układamy na sałacie składniki w dowolnej kolejności. Polewamy całość sosem
Sagneska - gotowanie i lifestyle