Bakłażan faszerowany salsą pomidorową

Bakłażan faszerowany salsą pomidorową

Bakłażan faszerowany salsą pomidorową

Składniki na 2 porcje:1 duży bakłażan1 duży pomidorgarść oliwekszczypiorekćwiartka czerwonej cebulisok z limonki (opcjonalnie z cytryny)2 łyżki świeżej kolendry szczypta przyprawy chili suszone oregano lub bazyliakulka mozzarellisól, pieprzPomidory obieramy ze skóry i kroimy na pół. Każdą połówkę wyciskamy nad talerzem by usunąć pestki, te co zostały usuwamy łyżeczką lub palcem, następnie pomidor drobno kroimy w kostkę.  Dodajemy posiekaną cebulę, kolendrę, sok z limonki, oraz przyprawę chill... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Bon Appetit Małgorzaty

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.