sok - 13499 przepisów (strona:284/900)

Wymyślny tort RÓŻE z owocowym kremem 227

truskawki, maliny, wiśnie, czarne porzeczki) 500 g serka mascarpone 400 g śmietany kremówki 30 lub 36% 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru pudru 2 czubate łyżeczki pektyny 1 łyżka soku z cytryny Do nasączenia: pół szklanki zaparzonej mocnej herbaty wymieszanej z 3-4 łyżkami nalewki mandarynkowej Krem maślany na bezie szwajcarskiej (do dekoracji tortu): 600 g miękkiego masła(...)całkowicie się rozpuści. Następnie przetrzeć je przez sito i ponownie umieścić w garnku/ rondelku. Zagotować. Dodać pektynę wymieszaną z cukrem i mieszać przez ok. 3 min. Na koniec dodać sok z cytryny i dokładnie wymieszać. Odstawić do całkowitego wystygnięcia. Gdy żel owocowy będzie gotowy ubić na sztywno schłodzoną śmietanę kremówkę z łyżką cukru pudru. Wstawić do lodówki. Schłodzony żel owocowy

Domowa Cookierenka Agi
Nalewka mandarynkowa 202

spirytusu (użyłam nalewkowego o zawartości alkoholu 60%) 1 szklanka wody 250 g cukru 1 łyżka miodu Przygotowanie: 1. Mandarynki dokładnie umyć, sparzyć i obrać ze skórek. Z mandarynek wycisnąć sok, a ze skórek zeskrobać białą wewnętrzną warstwę. 2. W dużym słoiku (2 l) umieścić skórki mandarynek, wlać litr spirytusu i sok z mandarynek. Słoik zamknąć, potrząsnąć i odstawić w ciepłe

Domowa Cookierenka Agi
Eton Mess 178

błyskawicznie i nie trzeba ściśle trzymać się proporcji, po prostu łączymy składniki i podajemy :) Idealne rozwiązanie na wizytę niezapowiedzianych gości. Składniki (na 3 porcje): 250 g truskawek 1 łyżka soku z granatów 1 łyżka cukru 350 g jogurtu greckiego lub śmietany kremówki kilka sztuk pokruszonych bez Przygotowanie: 1. Truskawki umyć, odszypułkować i pokroić na kawałki. Przełożyć do miseczki, dodać cukier(...)sok z granatów i delikatnie wymieszać. 2. Do jogurtu greckiego/ ubitej śmietany kremówki dodać pokruszone bezy, wymieszać. 3. Przygotować trzy niewielkie pucharki, na dnie każdego wyłożyć część truskawek, przykryć jogurtem greckim, na wierzchu wyłożyć pozostałe truskawki. Źródło/ Inspiracja:   nigella.com

Domowa Cookierenka Agi
Syrop z mniszka lekarskiego (miodek majowy) 165

łodygi ( klik ). Składniki: 1 kg kwiatów mniszka (trzeba nazbierać ok. 1000 całych główek, bez łodyżek, czyli zapełnić 5 l wiaderko) 2 l wody 1 kg cukru trzcinowego nierafinowanego sok wyciśnięty z 1,5 cytryny Przygotowanie: 1. Zebranych kwiatów nie myjemy tylko rozsypujemy na wcześniej rozłożonych gazetach/ prześcieradle i pozostawiamy na ok. pół godziny, w ten sposób pozbędziemy się robaczków(...)wywarem odstawiamy na dobę (lub krócej, np. na noc) w chłodne miejsce. 3. Po tym czasie przecedzamy wywar przez gazę, kwiaty wyrzucamy, a wywar wlewamy do dużego garnka, dodajemy sok z cytryny i cukier. Gotujemy na małym ogniu bez przykrycia przez ok. 2-3 godziny (co jakiś czas mieszając) - do uzyskania konsystencji syropu. Kiedy zacznie się pienić tzn., że syrop

Domowa Cookierenka Agi
.531. sernik w innej odsłonie 109

wtorek / środa / czwartek PRZEPIS /1 porcja/ ~200g mielonego twarogu ~50g jogurtu naturalnego ~jajko ~3/4 łyżeczki lawendy ~łyżka waniliowego/śmietankowego proszku budyniowego ~cukier/stevia do smaku ~szczypta soli i 3 krople soku z cytryny Białko oddzielić od żółtka. Twaróg wymieszać z jogurtem, żółtkiem, lawendą, proszkiem budyniowym, solą i cukrem/stevią. Białko ubić na sztywną pianę z dodatkiem soku z cytryny, wmieszać delikatnie

breakfast of dreams
.537. kokosowelove 133

wolny dzień 1h na dodatkowych praktykach = 2h praktyk szkolnych) i potem móc czasem odpuścić pójście na warsztaty :D PRZEPIS /1 porcja/ ~40g mąki kokosowej ~2 jajka ~3 krople soku z cytryny ~cukier/stevia ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~mleko do odpowiedniej konsystencji - to zależy od chłonności mąki, ale u mnie ok. 130ml Białka ubić na sztywną pianę z sokiem z cytryny

breakfast of dreams
.565. mus'owa ricotta 94

borówki dostałam w prezencie, więc...jestem usprawiedliwiona! :3 PRZEPIS /1 porcja/ ~150g ricotty ~100g mielonego twarogu/serka kremowego ~jajko ~łyżka cukru pudru (ja dodałam jeszcze trochę stevii) ~2-3 łyżki soku z cytryny ~70g borówek Żółtko oddzielić od białka i utrzeć z cukrem pudrem na puszystą, jasną (niemalże białą) masę. Dodać ricottę, twaróg i sok z cytryny. Białko ubić na sztywną

breakfast of dreams
.761. figa z makiem 125

makiem" ;) PRZEPIS /1 porcja/ ~300g tofu ~100g jogurtu sojowego ( użyłam domowego - przepis ) ~2 dojrzałe figi, ok. 120g ~2 łyżki maku ~łyżka syropu klonowego ~cukier/stevia do smaku ~1-2 łyżki soku z cytryny Figi pokroić (ja ich nie obieram, ale możecie to zrobić) i zblendować (można dodać jogurt, będzie łatwiej to zrobić). Dodać tofu i rozgnieść je widelcem, ponownie zblendować. Dodać(...)syrop klonowy, cukier/stevię, sok z cytryny, mak i wymieszać. Można podawać od razu lub schłodzić. Smacznego

breakfast of dreams
.793. weganizuję! 167

Kolejny przepis zweganizowany! Na co teraz przyjdzie kolej, hm... :) PRZEPIS /1 porcja/ ~300g tofu naturalnego (to jedna kostka tofu firmy Solida) ~1/2 dużego, dojrzałego banana ~2-3 łyżki stołowe soku z cytryny ~50ml mleka roślinnego ~czubata łyżka proszku budyniowego waniliowego ~cukier/stevia do smaku (u mnie ok. 10 tabletek stevii)   ulubione dodatki do podania Tofu blendujemy na gładką masę(...)bananem i sokiem z cytryny. Przekładamy do garnka, dodajemy cukier/stevię i mieszamy. Włączamy palnik pod garnkiem i ciągle mieszając gotujemy aż masa się nie rozrzedzi i nie powstaną "bąbelki". Budyń mieszamy w mleku i dodajemy do garnka ciągle mieszając. Gotujemy do momentu osiągnięcia budyniowej konsystencji. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego

breakfast of dreams
.816. "tofurnik" z garnuszka 126

Gotowany tofurnik po raz drugi :) Na prawdę zachęcam do spróbowania! Wersja bananowa TUTAJ PRZEPIS /1 porcja/ ~kostka 300g tofu naturalnego (u mnie Solida) ~50ml mleka roślinnego ~2-3 łyżki soku z cytryny ~czubata łyżka budyniu czekoladowego + 50ml mleka roślinnego ~czubata łyżka kakao ~łyżeczka cukru waniliowego ~cukier/stevia do smaku (u mnie 10 tabletek stevii) Tofu rozgniatamy widelcem w misce, dodajemy cukier/stevi(...)smaku, mleko i sok z cytryny i miksujemy na gładką masę. Przekładamy masę do garnuszka i gotujemy do momentu rozrzedzenia. Budyń mieszamy w mleku i gdy masa z tofu będzie sie gotować dodajemy do go i gotujemy aż uzyskamy gęstą, budyniową konsystencję. Dodajemy kakao, mieszamy i podajemy. Smacznego! :) ask.fm - pytania

breakfast of dreams
.820. omlet na poniedziałek 99

waniliową odżywką białkową Omlet z przepisu Sylwii . Pyszny i sycący! :) PRZEPIS /1 porcja/ ~1 jajko ~3 białka ~20g waniliowej odżywki białkowej KULTURYSTA.COM ~50g mąki pszennej razowej ~kilka kropli soku z cytryny Białko oddzielamy od żółtka, dodajemy pozostałe białka, sok z cytryny i ubijamy je na sztywną pianę. Następnie przesiewamy mąkę oraz odżywkę, dodajemy żółtko i delikatnie mieszamy łyżką. Smażymy

breakfast of dreams
.825. kokos i daktyle = ♥ 150

połączenie - kokos i daktyle! Niebo, mówię Wam, spróbujcie! PRZEPIS /1 porcja/ ~jajko ~3 białka ~łyżka mąki kokosowej ~2 łyżki mąki pszennej razowej (płaskie) ~20g kokosowej kazeiny KFD ~kilka kropli soku z cytryny Oddzielamy żółtko od białka, mieszamy wszystkie białka i ubijamy je na sztywną pianę z dodatkiem soku z cytryny. Następnie dodajemy żółtko i jeszcze chwilę ubijamy (na najmniejszych obrotach

breakfast of dreams
.829. ulubione połączenie w (jednoporcjowym) cieście 163

Jeden z najlepszych śniadaniowych wypieków! PRZEPIS /1 porcja/ ~55g mąki pszennej razowej ~łyżka kakao ~1/3 - 1/2 szklanki mleka sojowego ~jajko ~1/2 łyżeczki proszku do pieczenia ~szczypta soli ~kilka kropli soku z cytryny ~cukier/stevia/ksylitol ~20g masła orzechowego (ja mam domowe, które ma dość lejącą konsystencję, jesli Wasze jest zbite najlepiej będzie je rozpuścić z łyżką mleka, lub wymieszać z łyżką jogurtu(...)naturalnego) Mieszamy mąkę, kakao, proszek, cukier/stevie/ksylitol, sól, żółtko i mleko (najpierw 1/3 szkl.). Białko ubijamy z sokiem z cytryny na sztywną pianę i delikatnie łączymy z masą, jeśli jest bardzo gęsta dolewamy jeszcze mleka. Przelewamy ciasto do foremki żaroodpornej, wierzch polewamy masłem orzechowym i za pomocą wykałaczki robimy fantazyjne wzorki ;) Wkładamy ciasto do piekarnika i pieczemy ok. 30-40 minut

breakfast of dreams
.832. teraz czas na kokos 164

jogurtu sojowego lub mleka kokosowego ~czubata łyżka budyniu waniliowego + odrobina mleka/wody do rozrobienia ~2 łyżki mąki kokosowej ~łyżka wiórków kokosowych ~cukier/stevia do posłodzenia wg. smaku ~2-3 łyżki soku z cytryny Tofu kruszymy widelcem, dodajemy jogurt/mleko, sok z cytryny i blendujemy na gładką masę. Masę "serową" zagotowujemy w garnuszku, gdy pojawią się "bąbelki" i masa będzie rzadka zestawiamy garnek

breakfast of dreams
.865. pasiaste tofu 98

dzisiaj wyjęłam z lodówki i zjadłam (popijając gorącą kawą zbożową - równowaga temperatur musi być :D) PRZEPIS /1 porcja/ ~200g tofu ~100ml mleka roślinnego (u mnie migdałowe) ~2 łyżki soku z cytryny ~cukier/stevia do posłodzenia do smaku ~średni banan, ok. 100g po obraniu ~łyżka karobu BIO + łyzka wody Tofu, mleko, sok z cytryny, banana i substancję słodzącą miksujemy na gładką masę

breakfast of dreams

Proponowane wyszukiwania