Smoothie to napój idealny na śniadanie lub kolację. Dzisiaj zachęcam do przygotowania koktajlu wraz z dodatkiem świeżego szpinaku, ogórka i banana. Błyskawiczny do przyrządzenia i bardzo smaczny! Wbrew pozorom, ogórek nie jest wyczuwalny w smaku :) Składniki na 2 porcje: 2 garście świeżego szpinaku 1 banan 1/2 ogórka wężowego 3/4 szklanki wody 1 łyżka soku z cytryny Ogórka obrać ze skórki
UgotowaćSmakowe, owocowe i witaminowe konfiguracje - do woli :) Możecie mleko zastąpić wodą - powstanie napój owocowy. Albo smakujcie sam sok z samych owoców. Latem przyjemnie będzie schłodzić się takim smoothie z dodatkiem pokruszonego lodu. Słodko, pożywnie, zdrowo i smacznie! Na zdrowie:) Składniki: 1 banan 1 pomarańcza 2 kiwi 3 łyżki borówek (poza sezonem mogą być mrożone po uprzednim rozmrożeniu
Zasmakuj KuchniIntensywnie czekoladowe, kremowe, puszyste i obłędnie przepyszne smoothie czekoladowe! Jakie to jest dobre... Dość mocno słodkie, ale słodycz pochodzi tylko z dodanych składników, czyli bananów i ostatnio moich ukochanych świeżych daktyli odmiany Medjool ze sklepu zdrowedaktyle.pl . Konsystencja, smak, zapach - to wszystko sprawia, że w tym koktajlu zakocha się chyba każdy. 😍 Składniki: 1 mrożony banan 200 ml mleka migdałowego (z tego
Zdrowie na języku :PMoje pierwsze smoothie i nie ostatnie :) Sezon na truskawki rozpoczęty!! Składniki: arbuz, truskawki - w dowolnych proporcjach Przygotowanie: Do blendera włożyć pokojonego w kawalki arbuza oraz truskawki, zmiksować i przelać do szklaneczek
Państwo Wojtczuk gotujądługiej przerwie powrót do smoothie. Korzystając z okazji kończących się truskawek i trwających malin powstało coś takiego. To już chyba ostatni post ze świeżymi truskawkami w tym roku. Składniki: arbuz, maliny, truskawki, miód. Przygotowanie: W dowolnych proporcjach włożyć do miksera truskawki, maliny i pokrojonego arbuza pozbawionego pestek i zmiksować. Po spróbowaniu dosłodzić wg smaku miodem
Państwo Wojtczuk gotująPonieważ torba jarmużu jest w lodówce więc korzystam i robię kolejne smoothie. Składniki: banan, melon, kiwi, jarmuż, woda, limonka. Przygotowanie: do blendera włożyć pokrojonego banana, melona, kiwi. Wlać trochę wody, soku z limonki lub cytryny, zblendować, przelać do szklaneczek i wypić
Państwo Wojtczuk gotująDziś koktajl w dwóch wersjach żołtej i zielonej. Mężowi nie bardzo podszedł jarmuż więc dla niego smoothie owocowe, a dla reszty z jarmużem. Składniki: banan, melon, pomarańcz, woda, opcjonalnie jarmuż. Przygotowanie: Do blendera wkładamy pokrojonego banana, melona, rozdzieloną na cząstki pomarańcz, wlewamy trochę wody i w zależności od preferencji dodajemy jarmużu lub nie i blendujemy
Państwo Wojtczuk gotująkolejna odsłona smoothie tym razem z dodatkiem wody kokosowej. Składniki: banan, melon, mandarynka, jarmuż, woda kokosowa (ja akurat kupiłam w Lidlu), trochę limonki lub cytryny Przygotowanie: banana, melona pokroić i wrzucić do blendera, dodać cząstki mandarynek, jarmuż, sok z cytryny i wodę kokosową. Całość zmiksować
Państwo Wojtczuk gotująKolejna porcja smoothie. Tu bez szpinaku a, tu ze szpinakiem. Po raz kolejny próbowałam i okazuje się, że moim dzieciom smak mango nie odpowiada. Składniki: pomarańcz, melon, mango, woda. Przygotowanie: owoce obieramy, kroimy, dzielimy na cząstki przekładamy do miksera, dolewamy trochę wody i miksujemy
Państwo Wojtczuk gotująogryzek i podzielić je na mniejsze kawałki. Do naczynia blendera dodać kiwi i jabłko, dodać kawałki banana oraz liście szpinaku. Wlać wybrany napój roślinny i całość dobrze zmiksować. Zielone smoothie z selerem naciowym i melonem - przepis 1 łodyga selera naciowego około 100 g melona ( waga miąższu bez skóry ) garść liści szpinaku ( świeży lub mrożony ) 150 ml wody Wykonanie: Seler
kolorowotorcikowoutlenianiu. W razie konieczności można przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak: Bez wahania możemy powiedzieć, że tym sposobem, za pomocą wyciskarki, zrobiliśmy smoothie. W końcu oprócz soku, zawiera również cały miąższ z czarnych porzeczek, bananów i mango. A za sprawą mrożonych porzeczek jest odpowiednio schłodzony. W smaku wyczuwalna jest mieszanka egzotycznych aromatów
Pij soki wyciskaneSmoothie warzywno-owocowy jest świetnym pomysłem na zapewnienie dziennej dawki witamin. Wspomaga też detoksykacje organizmu i reguluje trawienie, dlatego jest idealny dla osób dbających o sylwetkę. Moja propozycja to z drowy i lekki koktajl, który będzie idealny jako przekąska pomiędzy posiłkami. Zielony koktajl warzywno-owocowy Składniki: 1 dojrzały banan 1/4 ananasa 1 mandarynka garść szpinaku 1/2 ogórka
wegujemygramów dyni (ok. 1,5 plastra o szerokości 1 cm) 1 duże jabłko sok z 1 pomarańczy wraz z miąższem owocu (może być sok z dwóch pomarańczy, wówczas smoothie będzie rzadsze Nagrzać piekarnik do 200 stopni Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki, wydrążyć pestki Plaster dyni obrać i pokroić na kawałki Dynię i jabłko zapiec ok. 30 minut Wycisnąć
Szczęśliwa kuchniagramów dyni (ok. 1,5 plastra o szerokości 1 cm) 1 duże jabłko sok z 1 pomarańczy wraz z miąższem owocu (może być sok z dwóch pomarańczy, wówczas smoothie będzie rzadsze Nagrzać piekarnik do 200 stopni Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki, wydrążyć pestki Plaster dyni obrać i pokroić na kawałki Dynię i jabłko zapiec ok. 30 minut Wycisnąć
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comBardzo orzeźwiające smoothie z dodatkiem imbiru, znakomite np. na drugie śniadanie albo rano zamiast kawy :) Składniki na 2 porcje: 2 zielone jabłka 1-2 cm kawałek imbiru 1 duży, dojrzały banan sok z 1/2 cytryny 300 ml wody Przygotowanie: Jabłka dokładnie umyć, podzielić na mniejsze części i umieścić w blenderze. Dodać banana, obrany kawałek imbiru, sok wyciśnięty z połowy cytryny
Ze smakiem i z pasją