Moje pierwsze smoothie i nie ostatnie :) Sezon na truskawki rozpoczęty!! Składniki: arbuz, truskawki - w dowolnych proporcjach Przygotowanie: Do blendera włożyć pokojonego w kawalki arbuza oraz truskawki, zmiksować i przelać do szklaneczek
Państwo Wojtczuk gotujądługiej przerwie powrót do smoothie. Korzystając z okazji kończących się truskawek i trwających malin powstało coś takiego. To już chyba ostatni post ze świeżymi truskawkami w tym roku. Składniki: arbuz, maliny, truskawki, miód. Przygotowanie: W dowolnych proporcjach włożyć do miksera truskawki, maliny i pokrojonego arbuza pozbawionego pestek i zmiksować. Po spróbowaniu dosłodzić wg smaku miodem
Państwo Wojtczuk gotująPonieważ torba jarmużu jest w lodówce więc korzystam i robię kolejne smoothie. Składniki: banan, melon, kiwi, jarmuż, woda, limonka. Przygotowanie: do blendera włożyć pokrojonego banana, melona, kiwi. Wlać trochę wody, soku z limonki lub cytryny, zblendować, przelać do szklaneczek i wypić
Państwo Wojtczuk gotująDziś koktajl w dwóch wersjach żołtej i zielonej. Mężowi nie bardzo podszedł jarmuż więc dla niego smoothie owocowe, a dla reszty z jarmużem. Składniki: banan, melon, pomarańcz, woda, opcjonalnie jarmuż. Przygotowanie: Do blendera wkładamy pokrojonego banana, melona, rozdzieloną na cząstki pomarańcz, wlewamy trochę wody i w zależności od preferencji dodajemy jarmużu lub nie i blendujemy
Państwo Wojtczuk gotująkolejna odsłona smoothie tym razem z dodatkiem wody kokosowej. Składniki: banan, melon, mandarynka, jarmuż, woda kokosowa (ja akurat kupiłam w Lidlu), trochę limonki lub cytryny Przygotowanie: banana, melona pokroić i wrzucić do blendera, dodać cząstki mandarynek, jarmuż, sok z cytryny i wodę kokosową. Całość zmiksować
Państwo Wojtczuk gotująKolejna porcja smoothie. Tu bez szpinaku a, tu ze szpinakiem. Po raz kolejny próbowałam i okazuje się, że moim dzieciom smak mango nie odpowiada. Składniki: pomarańcz, melon, mango, woda. Przygotowanie: owoce obieramy, kroimy, dzielimy na cząstki przekładamy do miksera, dolewamy trochę wody i miksujemy
Państwo Wojtczuk gotująogryzek i podzielić je na mniejsze kawałki. Do naczynia blendera dodać kiwi i jabłko, dodać kawałki banana oraz liście szpinaku. Wlać wybrany napój roślinny i całość dobrze zmiksować. Zielone smoothie z selerem naciowym i melonem - przepis 1 łodyga selera naciowego około 100 g melona ( waga miąższu bez skóry ) garść liści szpinaku ( świeży lub mrożony ) 150 ml wody Wykonanie: Seler
kolorowotorcikowoutlenianiu. W razie konieczności można przechowywać go w szklanych, dobrze zamkniętych pojemnikach w lodówce do 24 godzin. Smak: Bez wahania możemy powiedzieć, że tym sposobem, za pomocą wyciskarki, zrobiliśmy smoothie. W końcu oprócz soku, zawiera również cały miąższ z czarnych porzeczek, bananów i mango. A za sprawą mrożonych porzeczek jest odpowiednio schłodzony. W smaku wyczuwalna jest mieszanka egzotycznych aromatów
Pij soki wyciskaneSmoothie warzywno-owocowy jest świetnym pomysłem na zapewnienie dziennej dawki witamin. Wspomaga też detoksykacje organizmu i reguluje trawienie, dlatego jest idealny dla osób dbających o sylwetkę. Moja propozycja to z drowy i lekki koktajl, który będzie idealny jako przekąska pomiędzy posiłkami. Zielony koktajl warzywno-owocowy Składniki: 1 dojrzały banan 1/4 ananasa 1 mandarynka garść szpinaku 1/2 ogórka
wegujemygramów dyni (ok. 1,5 plastra o szerokości 1 cm) 1 duże jabłko sok z 1 pomarańczy wraz z miąższem owocu (może być sok z dwóch pomarańczy, wówczas smoothie będzie rzadsze Nagrzać piekarnik do 200 stopni Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki, wydrążyć pestki Plaster dyni obrać i pokroić na kawałki Dynię i jabłko zapiec ok. 30 minut Wycisnąć
Szczęśliwa kuchniagramów dyni (ok. 1,5 plastra o szerokości 1 cm) 1 duże jabłko sok z 1 pomarańczy wraz z miąższem owocu (może być sok z dwóch pomarańczy, wówczas smoothie będzie rzadsze Nagrzać piekarnik do 200 stopni Jabłko umyć, pokroić na ćwiartki, wydrążyć pestki Plaster dyni obrać i pokroić na kawałki Dynię i jabłko zapiec ok. 30 minut Wycisnąć
www.szczesliwakuchnia.blogspot.comBardzo orzeźwiające smoothie z dodatkiem imbiru, znakomite np. na drugie śniadanie albo rano zamiast kawy :) Składniki na 2 porcje: 2 zielone jabłka 1-2 cm kawałek imbiru 1 duży, dojrzały banan sok z 1/2 cytryny 300 ml wody Przygotowanie: Jabłka dokładnie umyć, podzielić na mniejsze części i umieścić w blenderze. Dodać banana, obrany kawałek imbiru, sok wyciśnięty z połowy cytryny
Ze smakiem i z pasjąTropikalne smoothie bowl z mango to idealna opcja na letnie śniadanie, alternatywa dla rozgrzewającej owsianki, która wróci do mojego śniadaniowego menu gdy będzie nieco chłodniej. Ostatni dzień wakacji nie oznacza jeszcze końca lata, dlatego na śniadanie serwuję owocową miskę pyszności, która funduje mi sporą dawkę witamin i dodaje kopa energii. Co poza świeżymi owocami powinno znaleźć się w takiej misce
Smakowity Blog KulinarnyPysznie, zdrowo, orzeźwiająco - koktajl z mango i ananasa to bomba witamin i składników mineralanych. Zawarta w ananasie bromelina wspomaga procesy trawienia, mango zaś obniża poziom cukru
Moje Kuchenne Rewelacjemęska część rodziny świętowała na wspomnianym meczu (jaka szkoda, że przegranym :( ), a my, dziewczyny, miałyśmy "babski wieczór":). Ostatecznie wszyscy byli zadowoleni :) A na fajną, letnią pogodę polecam słoneczne, orzeźwiające smoothie z mango, ananasa i mleczka kokosowego. Bardzo dobre, lekko kwaskowe dzięki limonce. Błyskawiczne w przygotowaniu, świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie. Możecie dodać nasiona chia i zabrać ze sobą
zadanie-gotowanie