Z tego co miałam w lodówce powstało takie danie,smak przeszedł najśmielsze oczekiwania, pyszne delikatne mięsko i wyrazistość warzyw. Pycha. Składniki:60 dag piesi
Z Majeczką w kuchniSmażymy na mocno rozgrzanym tłuszczu przez ok. 5 minut z każdej strony. Po usmażeniu filety studzimy. Ostudzone filety kroimy w długie paski. W dużym garnku zagotowujemy wodę, dodajemy sok z cytryny, cukier i sos pomidorowy, dokładnie mieszamy i zagotowujemy. Do sosu dodajemy kurczaka, gotujemy, aż kurczak wchłonie prawie wszystek sos, przez ok. 10 minut. Serwujemy z ryżem polanym
Kuchnia Łukaszachwilę smażyć następnie dodać wszystkie przyprawy i wlać wino. Dokładnie wymieszać aby smaki sie wymieszały a następnie dodać zarumienione mięso. Wszystko chwilkę razem dusić mieszając aby przyprawy pokryły mięso. Następnie zawartość patelni przełożyć do naczynia żaroodpornego, zalać słodką śmietanką. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać ok 30 minut. Ja swoje mięsko podałam z brązowym ryżem. Oczywiście jeśli
Monia miesza i gotujeryżem. Składniki na 6-8 porcji: 1 kawałek karkówki (około 0,8 kg) 0,5 kg pieczarek 3 średniej wielkości cebule 4 ogórki kiszone 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 1 łyżka sosu sojowego (ewent. maggi) 1 szklanka wody z ogórków kiszonych 1 szklanka zwykłej wody sól, pieprz papryka ostra majeranek mąka do obtoczenia olej do smażenia Mięso
Ugotowaćryżem, albo z ziemniakami. Łudziłam się, że będę miała na dwa dni, jednak jutro muszę gotować, bo nic nie zostało. Moje łakomczuchy wszystko zjedli. Miałam dzisiaj upiec ciasto, ale nie dałam rady. Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego 1 cebula 1 jajko 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka majeranku sól pieprz 2 łyżki mąki do obtoczenia olej do smażenia
O kuchni z uczuciemsmażyło, przesmażyć lekko cebulę pokrojoną w piórka lub grubszą kostkę. Kiedy zacznie się rumienić, dodać pokrojone na 4 pieczarki. Poddusić wszystko razem i dodać rozdrobnione dowolnie pomidory z puszki - wraz z sokiem oczywiście.Dodać liście laurowe, ziele angielskie, sól i ostrą paprykę - zagotować i przelać do garnka z mięsem. Dusić do miękkości - doprawić do smaku.Podawać z ziemniakami, ryżem
Codzienna kuchnia niecodziennasmażyć rumiane kotleciki mielone i odkładać je na talerz umyte pomidory zmiksować w rozdrabniaczu razem ze skórką, czosnkiem i wlać do patelni po mielonych, dodać cukier, sól, pieprz do smaku i gotować z 5 minut na średnim ogniu następnie włożyć kotleciki do sosu i dusić na mniejszym ogniu z 10 minut te kotleciki smakują na ciepło do makaronu, ryżu, ziemniaków
W Mojej Kuchni Lubię500 g mięsa (szynka) 1 papryka słodka 1 papryczka chili 1 cebula 2 marchewki kawałek pora kawałek selera sól pieprz oregano 20 g grzybów mun przyprawa
Gotowanie jest łatweKremowe risotto z selerem i szynką parmeńską (Obiad jednoosobowy) Składniki: 70g ryżu arborio 300ml mleka 200g selera korzeniowego 1/2 małej cebuli plaster szynki parmeńskiej łyżeczka
Moja Michaz tej porcji wyjdzie 8 szt pół główki kapusty 400 g mięsa mielonego 1 szkl ryżu 2 jajka 1 cebula sól pieprz pieprz ziołowy łyżeczka oregano
Gotowanie jest łatweSkładniki: ryż jaśminowy (100 g) groszek konserwowy (3 łyżki) zielone oliwki (15 szt.) cebula dymka (1 szt.) kurkuma sól papryka ostra olej Czas przygotowania: 20 min
Weganka gotujekarmelizującego się ryżu nazywana socarrat. Nie jest jednak łatwo ją uzyskać - mi paella zaczęła się przypalać i musiałam zdjąć ją z ognia. Uzyskanie idealnej paelli wymaga bez wątpienia praktyki. Paella Valenciana - przepis na podstawie przepisu ze strony skladbananow.plna 4 porcje (moja patelnia ma średnicę 30 cm)czas przygotowania: 1,5 godzinySkładniki: 0,5 kg ryżu do paelli(...)środku. Obsmażaj mięso na wolnym ogniu ze wszystkich stron, aż się zezłoci. 2. Przesuń mięso na brzegi patelni i wrzuć na środek zieloną fasolkę i pomidory. Smaż, aż z pomidorów odparuje nadmiar płynu. W tym czasie wsyp szafran do kubeczka i zalej 1/4 szklanki wrzątku. Odstaw do naciągnięcia. 3. Wymieszaj wszystko na patelni, dodaj białą fasolę, ślimaki jeśli
Chilli Czosnek i Oliwazielonej, 1 puszka krojonych pomidorów, 1 czerwona cebula, 3 ząbki czosnku, sól, pieprz, 1 łyżeczka przyprawy do leczo, pół szklanki bulionu warzywnego. Przygotowanie: Cebulę z czosnkiem drobno siekamy i smażymy na patelni bądź w garnku o grubym dnie. Cukinię i bakłażana kroimy w kostkę, paprykę w paski. Dodajemy do garnka w następującej kolejności. Bakłażan - cukinia - papryka w odstępach kilkuminutowych(...)koniec wlewamy bulion.Smażymy około 20 minut. Gdy warzywa będą miękkie, dodajmy pomidory i całość dusimy kolejne 20 minut. Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do leczo. Podajemy z ryżem lub z grzankami. A Ty z czym lubisz najbardziej
Mój Smak na Życiesmażonej ryby . Proste i smaczne! Zupa okroszka , czyli znowu chłodnik, tym razem z kwasem chlebowym zamiast kefiru, podana ze śmietaną. Jak dla mnie smakowała lepiej niż ta z kefirem, i muszę przyznać, że smak jest zaskakujący. A teraz tam bardziej w polskim stylu - kotlet de volaille z ziemniaczkami i surówką. Drożdżowe pierogi pieczone - czyli malutkie bułeczki z nadzieniem tj. ryż
psgotujemy