smażony ryz - 2146 przepisów (strona:58/144)

Ryba ze szpinakiem i serem pleśniowym 87

Łosoś w sosie chrzanowym Łosoś w sosie miodowo-musztardowym Tarta z łososiem w kształcie ryby ryba w soli dorsz w papilotach pieczony pstrąg Łosoś z pomidorami ryba w porach dorsz smażony z sosem maślanym łosoś ze szpinakiem łosoś pieczony z parmezanem dorsz w sosie cytrynowym pstrąg w sosie ziołowym łosoś barbecue tacos z rybą halibut pieczony ryba z frytkami Przepis(...)olej do smażenia Przygotowanie : Rybę pokrój na porcje, osusz i dopraw solą, pieprzem i sokiem z cytryny. Do głębszego talerza wsyp mąkę i obtocz w niej kawałki ryby. Na patelni rozgrzej olej i smaż rybę na rumiany kolor. W tym czasie pokrój czosnek w plasterki. Na drugiej patelni rozgrzej oliwę, dodaj czosnek i krótko smaż. Dodaj na patelnię ser gorgonzola

nietylkopasta.pl
Curry z cukinii 176

czosnku  pojedyncza pierś z kurczaka pół puszki mleczka kokosowego (polecam dostępne tutaj) sól, pieprz 1 łyżeczka curry olej do smażenia Pierś z kurczaka dokładnie myjemy, oczyszczamy z błonek i kroimy w kostkę, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy kilka chwil do zarumienienia. Zdejmujemy kurczaka z patelni, wlewamy odrobinę oleju i wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i czosnek. Gdy się(...)cukinią wrzucamy do cebuli i smażymy ok 10 minut aż cukinia zrobi się miękka, wtedy to na patelnię dodajemy ponownie kurczaka i wlewamy mleczko kokosowe (jeśli nie macie lub nie lubicie możecie zastąpić je śmietaną), dusimy całość jeszcze ok 5 minut. Ja podałam danie z pęczakiem, ale świetnie będzie tutaj pasował ryż lub makaron

Cynamonowe szczęście
Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami 2225

skórką. Pokroić na półtalarki i dorzucić do smażącego się kurczaka. W międzyczasie brokuła podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie na półtwardo (al dente). Po ugotowaniu przerzucić na sitko i przelać zimną wodą. Kaszę kuskus ugotować wg opisu na opakowaniu. Gdy cukinia będzie już nieco miękka, dorzucić brokuła, wymieszać. Smażyć jeszcze przez ok. 2-3 minuty. Dodać kaszę(...)talerze. Smacznego! Zobacz również przepisy na: Mega szybkie i dietetyczne muffinki śniadaniowe Dietetyczny obiad, czyli pieczona pierś kurczaka z warzywami Pulpeciki z cukinii w sosie pomidorowym Cukinia faszerowana ryżem i kaszą jaglaną – fit! Koktajl z jarmużu, banana i jabłka – odchudzający i mega zdrowy! The post Dietetyczny kurczak z cukinią i brokułami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
roladki schabowe mielonym z ryżem i grill barbecue nadziane... 233

mielonego mięsa drobiowego, 1/2 szklanki ugotowanego ryżu, posiekany pomidor, cebulka, 1 łyżeczka grill barbecue Royal Brand, natka pietruszki, żółtko, jarzynka kucharka = wszystko dobrze wymieszać nałożyć łyżkę farszu na schab i zwinąć roladki, spiąć wykałaczkami 2 jajka i białko wymieszać z 2-3 łyżkami mąki i maczać w jajku roladki na gorącym oleju smażyć na złocisto roladki z każdej strony smaczne

W Mojej Kuchni Lubię
Bakłażan po sycylijsku 193

pokroić w plastry - dodać, wymieszać i smażyć razem Przeciśnięty czosnek oraz pokrojoną w cienkie paski paprykę wsypać do całości Wymieszać, podlać wodą (pół szklanki ), doprawić solą i pieprzem, chwile pogotować Ja dodałam jeszcze ciut miodu, wytworzony sos miał wtedy słodko- kwaśny smak. Można podać na małe spotkanie kawalerskie czy panieńskie :) A z ryżem będzie dość sutym, choć bezmięsnym daniem

Proste Potrawy
Letnia zupa minestrone z młodych warzyw 235

posypujemy parmezanem. Możemy też podać ryż lub grzanki z chleba. Ciekawym dodatkiem zwieńczającym zupę jest łyżeczka sosu pesto, jak we włoskiej Minestrone alla Genovese lub prowansalskiej zupie soupe au pistou.  Letnia zupa minestrone z młodych warzyw - przepis Składniki: 1 młody seler 1 młody por pęczek młodych marchewek 2 cebule oliwa do smażenia rozmaryn, tymianek, liść laurowy sól, pieprz

Chilli Czosnek i Oliwa
Ryba w sosie koperkowym. 325

łyżkę mąki do sosu) i smażymy na rozgrzanej oliwie, ok. 10 min. W rondelku mieszamy dokładnie - tak aby nie było grudek - zimny bulion, śmietanę, 1 łyżkę mąki. A także posiekany drobno koperek. Zagotowujemy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Do sosu dodajemy rybę i gotujemy razem kilka minut.Proponuję podawać z ryżem i świeżymi warzywami.Smacznego!!! Polecam Wam moją stronę

Miksturownik
Shoarma z szynki wieprzowej 206

Wrzucić na dobrze rozgrzaną patelnię i smażyć aż mięso się zetnie. Wszystkie przyprawy połączyć ze sobą. Ilość zależna od gustu, ja dodawałam po solidnej łyżeczce papryki węgierskiej, curry oraz przyprawy do mięsa wieprzowego.Dodać do mięsa i dusić na małym ogniu około 40 minut. Aż kawałki mięsa będą miękkie. Ja podałam z ryżem, który gotowałam z curry i szafranem oraz

Magiczne Życie Marty
KURCZAK Z GROSZKIEM W SOSIE POMIDOROWYM. 295

zeszkli, dodaję groszek i chwilę razem smażę. Pomidory miksuję wraz z zalewą na jednolitą masę, wlewam na patelnię do groszku i cebuli. Zagotowuję, duszę razem około 2 minut. Doprawiam solą i pieprzem. Następnie bardzo delikatnie wlewam śmietankę, mieszam, zagrzewam. Wkładam do sosu kurczaka, podgotowuję razem około 5 minut. Podaję z kaszą lub ryżem. SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki
Tajskie czerwone curry z rybą / Thai red fish curry 323

Jest zimno i raczej nie zanosi się na ocieplenie, dlatego proponuję dziś coś mocno rozgrzewającego. Bardzo aromatyczne i pikantne czerwone curry z dorszem podane z ryżem rozgrzeje nawet największego zmarzlucha Szybkie i łatwe w przygotowaniu. Wprawdzie wymaga kilku mało popularnych składników, jednak zapewniam, że można jej już znaleźć w większości hipermarketów. Polecam! Scroll down for recipe in English Tajskie czerwone(...)czosnek, trawę cytrynową, sok z limonki, chilli, przecier pomidorowy z odrobiną oleju, tak by otrzymać konsystencję luźnej pasty. W dużym rondlu lub głębokiej patelni rozgrzej olej, dodaj cebulę i smaż przez 5 minut. Następnie dodaj pastę curry i smaż przez kolejne 10 minut. Po tym czasie wlej mleko kokosowe i wodę i gotuj na małym ogniu około 10 minut

karmelowy
Lekko pikantny gulasz drobiowy z Porto i suszonymi śliwkami 239

kostkę250 ml bulionu drobiowego1/2 łyżeczki suszonego tymianku1 gałązka rozmarynu1 łyżka słodkiej papryki w proszku1/2-1 łyżeczka ostrej papryki w proszku1 1/2 łyżki oliwy z oliwek2 łyżeczki mąki pszennejszczypta soliDo podania:ryż jaśminowy, ugotowany zgodnie z zaleceniami producentaCZAS PRZYGOTOWANIA: 40 MINCZAS MARYNOWANIA: MIN. 3 HPOZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY1. Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, wkładamy do niej kurczaka i dokładnie mieszamy. Kurczaka(...)odstawiamy na 20-30 minut. W między czasie porządnie rozgrzewamy garnek z grubym dnem. Wrzucamy mięso partiami i smażymy na złoty kolor- wyciągamy i odstawiamy na bok.3. Zmniejszamy ogień do średniego, wlewamy oliwę, a następnie wrzucamy cebulę i smażymy do zeszklenia. Zdejmujemy na chwilę z ognia, dodajemy obie papryki w proszku i dokładnie mieszamy. Z powrotem stawiamy na kuchence, zmniejszamy

My Culinary Art
Wołowina po mongolsku 199

pojemnikiem. Gotowe. Wołowinę wrzucamy do woka z rozgrzanym olejem. Wołowinę smażymy na dużym ogniu 5-6 minut od czasu do czasu przewracając ją. Jeśli mamy dużo wołowiny – więcej niż 500 g to podzielmy jej smażenie na dwie patelnie. Wołowinę ściągamy z patelni i zabieramy się za sos od smażenie imbiru i czosnku. Po chwili wlewamy do nich sos sojowy(...)wrzucamy cukier. Całość musi mieć jednolitą konsystencję. Do sosu dodajemy usmażoną wołowinę. Całość redukujemy wedle uznania. Voilà! Generalnie wołowinę po mongolsku podaje się do miseczki – na wyłożony wcześniej ryż. Nie ma też problemu jeśli połączymy je z naszymi ziemniakami. Koszt: 29 zł dla trzech osób Przygotowanie: 30 minut   Wołowina po mongolsku Wołowina po mongolsku Wołowina po mongolsku

Kuchennyviral.pl
Leczo z kalarepy 149

serwowane z ugotowanym na sypko ryżem. Zamiast suszonych papryczek chilli można użyć marynowanych papryczek ze słoika lub ostrej papryki.    SKŁADNIKI: 3-4 duże kalarepy garść suszonych grzybów (opcjonalnie) 1l bulionu słoik koncentratu pomidorowego 4-5 pomidory bez skórki lub puszka pelatti 2 suszone papryczki chili średnia cukinia 3 duże cebule oliwa do smażenia 6 kiełbas śląskich warzywko pół

Pyry na Gaz
Curry z dynią i kurczakiem 291

kurczaka wraz z resztą marynaty. Smażymy, aż kurczak się zarumieni. Następnie dodajemy cukinię, dynię i pomidory z puszki oraz trawę cytrynową. Dusimy przez około 10 minut. Jeśli używamy dyni w zalewie to najlepiej dodać ją dopiero w momencie kiedy doprawiamy curry mlekiem kokosowym, gdyż jest ona już miękka. W tym czasie gotujemy ryż według instrukcji na opakowaniu. Dolewamy mleko

Mania Gotowania

Proponowane wyszukiwania