jest delikatniejsza w smaku :)Polecam!* bulion warzywny- 1,5l** marchew- 2 szt.* pietruszka- 1 szt.* seler- 1/2 szt.* por- biała część* cebula- 1 szt.* ryż- 150 g* filet z dorsza- 130 g* olej- do smażenia* przyprawy: sól, pieprz, liść laurowy, ziele angielskie, odrobina kurkumy, suszona papryczka chili* koperek- do posypania (ja posypałam natką pietruszki)Cebulę poszatkować i zeszklić
Kraina Miodem Płynącakilka gałązek tymianku 4 cebulki dymki 4 gałązki natki pietruszki sól do podania: 200 g jogurtu naturalnego 2 łyżki posiekanych listków mięty 2 łyżki oliwy sól Przygotowanie: Dokładnie wypłucz ryż pod bieżącą, zimną wodą, przełóż do miski i zalej ciepłą wodą. Posól i odstaw na 1 godzinę do namoczenia. Odłam zdrewniałe końcówki ze szparagów i pokrój każdego szparaga(...)odcedź. Obierz bób ze skórek. W głębokiej patelni rozgrzej masło, wrzuć liście laurowe, kardamon, pieprz, cynamon, kmin rzymski i gałązki tymianku. Przemieszaj z masłem i smaż na niedużym ogniu przez 1-2 minuty. Odcedź ryż i dodaj do przypraw. Składniki przykryj warstwą wody wysokości 1 cm i doprowadź do wrzenia. Przypraw solą, przykryj przykrywką i zmniejsz ogień do małego
Chilli Czosnek i Oliwastron przyprawą do drobiu. Następnie na każdym kawałku mięsa kładziemy żółty ser i zawijamy roladki. Smażymy na rozgrzanym oleju na patelni. Podczas smażenia przewracamy. Na koniec posypujemy posiekaną natką pietruszki. Podajemy z ugotowanym ryżem pełnoziarnistym Kupiec
Aga w kuchniDanie w całości wykonane przez moją połówkę:)Składniki;4 piersi z kurczaka,1 duża limonka,4 ząbki czosnku,1 łyżka oliwy z oliwek,ryż naturalny,Sałatka z mango;2 dojrzałe mango,3 pomidory rzymskie,1 czerwona lub żółta papryka /można obie/,czerwona cebula,szczypiorek,1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry,sok z 1 limonki,1 do 2 łyżek cukru(...)godzin.Składniki sałatki kroimy na małą kostkę i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Piersi z kurczaka można podać w całości lub w formie szaszłyków. Smażymy kurczaka na patelni grillowej lub elektrycznym grillu. Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu...Smacznego
Anioły w kuchniKolejne danie wykonane przez nasze połówki;))Składniki; 4 piersi z kurczaka, 1 duża limonka, 4 ząbki czosnku, 1 łyżka oliwy z oliwek, ryż naturalny, Sałatka z mango; 2 dojrzałe mango, 3 pomidory rzymskie, 1 czerwona lub żółta papryka /można obie/, czerwona cebula, szczypiorek, 1/4 szklanki posiekanej świeżej kolendry, sok z 1 limonki, 1 do 2 łyżek cukru(...)godzin.Składniki sałatki kroimy na małą kostkę i mieszamy.Doprawiamy do smaku solą i pieprzem.Piersi z kurczaka można podać w całości lub w formie szaszłyków. Smażymy kurczaka na patelni grillowej lub elektrycznym grillu. Gotujemy ryż wg. przepisu na opakowaniu...Smacznego
Anioły w kuchnistron, aż ciasto stanie się chrupiące i złociste. Przekładamy na ręczniki papierowe aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu. Polewamy ciepłym sosem słodko kwaśnym. Podajemy z ryżem lub ziemniakami w dowolnej postaci oraz dowolnymi surówkami.* zaleca się smażenie ryby w dość głębokim tłuszczuMoje posty
Słodka Stronapłyn wypłynął. Zostawić tak na kolejne 5 minut. Przygotowanie farszu – na patelni roztopić masło i wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Smażyć mieszając, aż zmięknie. Dodać pokrojone drobno pieczarki i chwilkę smażyć, pieczarki muszą puścić wodę. Dodać posiekany czosnek, chilli,ryż, wymieszać. Wlać wywar, gotować mieszając 3 minuty. Doprawić do smaku solą i pieprzem. jak nie macie wywaru to można
Kuchnia Pokoleńmanny 1 łyżeczka mielonej czerwonej papryki Skworcu sól pieprz 1 słoiczek koncentratu pomidorowego mąka do obtoczenia gołąbków 1,5 litra bulionu olej do smażenia Wykonanie: Kapustę drobno siekamy lub ścieramy na tarce. Ja poszatkowałam. Ryż ugotowałam w osolonej wodzie. Cebule obrałam, pokroiłam w kostkę, obsmażyłam na oleju. Do dużej miski włożyłam mięso, ugotowany ryż, poszatkowaną kapustę, połowę przesmażonej
Blondynka Gotujeśrodek każdego kotleta układamy plasterek sera i zawijamy roladki. Jajko roztrzepujemy ze słodką papryką, obtaczamy w nim kotlety. Następnie obtaczamy w płatkach owsianych i smażymy z każdej strony na rozgrzanym tłuszczu na patelni. Podajemy z ryżem. Smacznego
Aga w kuchnistartej mozzarelli sól, pieprz olej do smażenia Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Przysmażamy na oleju/oliwie. Wątróbkę myjemy, czyścimy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy do lekko zeszklonej cebuli i smażymy razem ok. 10-15 min., do momentu by wątróbka nie była surowa w środku. Następnie dodajemy sypki ryż i całość zalewamy 1 szklanką bulionu ( bulion może być
Kuchnia MagdaLeny300g)* ryż- 1 woreczek* marchew- 1 średnia* cebula- 1 średnia* koncentrat pomidorowy- 3 łyżki* woda- 6 łyżek* oliwa- do smażenia* przyprawy: sól, pieprz, papryka czerwona, pieprz cayenne, czosnek, listek laurowy oraz ziele angielskie (3 szt.)Ryż opłukać, a następnie ugotować w osolonej wodzie.Cebulę cienko pokroić, a marchewkę zetrzeć na tarce.Na rozgrzanej oliwie zeszklić cebulkę, po chwili dodać
Kraina Miodem Płynącajadania łagodnych potraw. Większość indyjskich restauracji mieszczących się w Polsce preferują podawanie dań właśnie pochodzących z tamtego regionu. Dania kuchni bengalskiego oparte są na ryżu i soczewicy oraz rybach. Podstawą żywienia są także smażone chlebki podawane do każdej potrawy. Region ten słynie także z pysznych i słodkich przekąsek przyrządzanych z białego sera. Religijny zakaz jedzenia wołowiny sprawił, że w Indiach(...)często, mogą przybierać różne formy. Niezwykle popularne są tu placki wszelkiego rodzaju, jak np. poppadam. Ten popularny przysmak to nic innego, jak cienki placuszek, który można spożywać wraz z ryżem. W Indiach można także spróbować wielu rodzajów herbat, które są tam uprawiane na ogromną skalę. Szczególnie warto zwrócić uwagę na gatunki takie jak herbata zielona , która ma wiele właściwości. Czapati
Codogaraworeczki ryżu 1/2 główki kapusty białej 1 puszka przecieru pomidorowego 1 cebula sól, pieprz 1 łyżka oleju do smażenia 1/2 szklanki śmietany 1/2 litra wody WYKONANIE: Kapustę szatkujemy i obgotowujemy parę minut, aby trochę zmiękła. Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Do miski wrzucamy mięso, kapustę, ryż oraz podsmażoną na oleju cebulkę.\ Wyrabiamy na jednolitą masę. Doprawiamy
W kuchennym oknie Ewypierś kurczaka 1 opakowanie warzyw na patelnie 1 litr rosołu 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka 1 łyżeczka curry sól, pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: 1.Ryż podsmażyć na łyżce oleju. Dodawać stopniowo rosół aż ryż będzie miękki. Dodać curry i dokładnie wymieszać. 2. Pierś pokroić w kostkę i posypać przyprawą do kurczaka. Usmażyć na niewielkiej ilości oleju
A Ty Smakuj Mniewyszły pyszne :) Składniki: 2 szklanki młodych listków pokrzywy, 1 pierś kurczaka, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, 1 łyżeczka vegety, 2 łyżki masła, 3 łyżki oleju, 1 woreczek ryżu basmanti z dzikim, 0,5 łyżeczki soli.Przygotowanie: Pierś kurczaka dokładnie umyć pod zimną wodą i przekroić tak by powstały dwa kotlety. Przyprawiamy przyprawą do drobiu(...)gotować ok. 5-7 minut. Następnie rozpuścić na patelni masełko podsmażyć pokrzywę, przyprawiając vegetą. Farsz z pokrzywy rozłożyć na koletach i zawijać, tworząc roladki. Smażyć na rozgrzanym oleju. Podawać z ugotowanym w osolonej wodzie ryżem basmanti z dzikim
Aga w kuchni