płynu. Nadzienie:2 kg letnich jabłek, np papierówek5 łyżek cukrułyżeczka cynamonu Jabłka obrać, pokroić. W dużym rondelku smażyć jabłka, pod koniec smażenia dodać cukier i cynamon.Naczynie żaroodporne lub małe foremki do zapiekania posmarować masłem.Układać warstwy:y ryż - jabłka - ryż - jabłka - ryż Do polania:300-350 ml kwaśnej śmietany3 łyżki cukru2 jajkaWszystko wymieszać - polać
kolorowotorcikowoKochani, szybko , pysznie i zdrowo- a do tego kolorowo. Polecam Wam obiad w 30 min, robiąc obiad myślałam że bedzie na dwa dni :) niestety ....każdy
Smaki Edytyliście będą miękkie to wyciągamy, studzimy i odkrawamy twarde części. Łopatkę mielimy i smażymy na rozgrzanej patelni, gdy będzie dobrze podsmażone dodajemy cebulę pokrojoną w drobną kostkę i smażymy jeszcze chwilkę. Pod koniec doprawiamy przyprawą do gołąbków, solą i pieprzem. Kaszę i ryż gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odsączamy i studzimy. Sos pomidorowy wlewamy do rondelka, doprawiamy sola
Prosto i Smacznie z Anetądodatkiem do tego dania będzie ryż jaśminowy . Możecie go oczywiście zastąpić zwykłym ryżem. Wieprzowina w sosie sojowym – składniki (na 4 porcje) 500-600g polędwiczki wieprzowej 4 papryki (najlepiej w różnych kolorach) 2 ząbki czosnku 1 cebula 4+4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka ostrej papryki sól pieprz 1 łyżka masła ryż jaśminowy Wieprzowina w sosie sojowym(...)dodajemy polędwiczkę i smażymy przez ok. 5 minut z każdej strony. Dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i smażymy do momentu kiedy papryka zrobi się al dente. Dodajemy pozostały sos sojowy i doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Uważajcie podczas doprawiania solą, sos sojowy już sam w sobie jest dość słony. Wieprzowinę podajemy razem z ugotowanym ryżem jaśminowym. Smacznego! Post Wieprzowina
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Rafex.eu Składniki Pulpety: 200 g mrożonego kalafiora 1 jajko 1 szklanka bułki tartej czosnek staropolski olej do smażenia sól, pieprz Sos: 70 g margaryny 2 łyżki mąki 2 łyżki koncentratu pomidorowego 700 ml bulionu warzywnego 1 łyżka czubrycy czerwonej sól, pieprz Dodatkowo: ryż świeża bazylia Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Kalafior gotujemy do miękkości(...)bułce tartej i smażymy ze wszystkich stron na rumiano. W rondlu roztapiamy margarynę, dodajemy mąkę i chwilę podsmażamy. Do zasmażki wrzucamy koncentrat pomidorowy, smażymy 2 min, po czym powoli, cały czas mieszając, wlewamy gorący bulion. Zatokujemy, dodajemy czerwoną czubrycę, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Do sosu dodajemy pulpety, gotujemy 10 min. Podajemy z ryżem i posiekaną bazylią. /* Style Definitions
R'n'G Kitchengałki muszkatołowej Schab kroimy w kostkę, doprawiamy solą, pieprzem, cynamonem oraz gałką muszkatołową. Kawałki schabu grillujemy na patelni grillowej bądź smażymy na patelni, która nie wymaga użycia tłuszczu. Grillowane/usmażone kawałki odkładamy na bok. W tym czasie gotujemy ryż do miękkości, według przepisu na opakowaniu. Gruszkę oraz fenkuł siekamy w drobną kostkę. Na patelnię wlewamy wino, czekamy aż się
Mango PapajaPrzepyszna zapiekanka z dwoma serami i mięsem z kurczaka na dzisjejszy obiad. Moja rodzinka uwielbia takie zapiekankiZapiekanka brokułowo-kalafiorowa SKŁADNIKI:kalafior - 250 gbrokuł - 250 gfilet
Kuchnia Danusipołowę tłuszczu z rondla odlewamy. Na pozostały w rondlu tłuszcz wrzucamy cebulę i szklimy ją, mieszając. Do zeszklonej dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek i smażymy razem, do czasu aż czosnek straci mocny surowy zapach. Wrzucamy ryż i szklimy go na małym ogniu. Dodajemy wysmażone chorizo i suszone pomidory, wlewamy dwie wazowe łyżki bulionu. Na małym ogniu, powoli, gotujemy
Karo in the Kitchendokładnie wymieszać do połączenia składników. Masło roztopić na patelni. Na dobrze rozgrzaną patelnie kłaść rybę obtoczoną w musztardzie z cukrem-przed samym smażeniem to robimy-i smażymy do zarumienienia. Do masła dodajemy listki szałwi . Podawać z ziemniakami, ryżem bądź gorącą bagietką
w mojej kuchnimięsa. Szczelnie zawijamy rolady. Możemy na końcu związać sznureczkiem lub spiąć wykałaczkami. Następnie obtaczamy w jajku i bułce i kładziemy na rozgrzany olej. Smażymy, aż będą rumiane z każdej strony. Smacznego! Podajemy z ziemniakami, ryżem lub frytkami z dowolnymi surówkami
Tagebuch po polskukurczaka oczyszczamy, porcjujemy , delikatnie! rozbijamy, wkładamy do foliowego woreczka ,zalewamy marynatą i odstawiamy do lodówki na ok. 20 minut. Zamarynowane mięso delikatnie osączamy, smażymy na wolnym ogniu do miękkości. Podajemy gorące np. z ugotowanym ryżem! Pycha
Ostra na Słodkoposypać parmezanem i zwinąć w roladki. Spiąć wykałaczką. Roladki panierować w roztrzepanym jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzać olej i smażyć na złoty kolor ze wszystkich stron. Podawać z pieczonymi ziemniakami, ryżem, lub z frytkami
O kuchni z uczuciemnp.podwawelskiej1 papryka czerwonapół puszki kukurydzypół puszki zielonego groszku1 cebula1 litr bulionu warzywnegosól , pieprz do smakuWykonanie:Kiełbasę kroimy w plasterki, przesmażamy na rumiano, dodajemy ryż, podsmażamy ok 2minut dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i cebulkę. Smażymy ok 3 minut, dolewamy bulion, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, dusimy pod przykryciem 10 minut. Dodajemy dsącząną kukurydzę i groszek, dusimy do wyparowania
Z Majeczką w kuchnigotować prosto i szybko, bowiem w minimalizmie siła! Tym razem bardzo proste klopsiki z kalafiora i marchewki z indyjską mocą przypraw. Danie można podawać jako przystawkę albo połączyć z ryżem lub ziemniakami jako pełnoprawny obiad. Zapraszamy do tworzenia :) Indyjskie klopsiki z kalafiora i marchewki Przepis na 12-15 klopsików Potrzebujemy: 4-5 dużych różyczek świeżego kalafiora(...)blendujemy. 3. Teraz dodajmy przyprawy, mąkę oraz sezam i słonecznik. Wszystko mieszamy ze sobą. 4. Z masy formujemy maleńkie kuleczki, które smażymy w oleju na złoty kolor. 5. Klopsiki są świetnym dodatkiem do ryżu, pieczonych ziemniaczków lub sałatki. Smacznego! Maugo&Paszko
Bananowe Poleależ to była uczta! Takie kuleczki w bardzo łatwy sposób można przyrządzić w domowym zaciszu. Ziemniaki , ulubione przyprawy i olej do smażenia w kilka chwil pomogą nam wyczarować takie przysmaki! Są świetnym zamiennikiem do frytek , puree czy też ryżu na obiad. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: *ziemniaki ( mączyste ) – 500 g * jajko – 1 szt * mąka ziemniaczana- 1 łyżka * bułka tarta
Ostra na Słodko