wierch sos czosnkowy (u mnie pół opakowania, ale ilość zależy od indywidualnych upodobań), całość posypujemy po wierzchu odrobiną soli himalajskiej i posiekanym szczypiorkiem. Podajemy. Sałatkę można również od razu wymieszać z sosem czosnkowym. Smacznego
Słodkie okruszkiosuszamy i kroimy w paski. Ogórki kiszone, jabłka i cebulę kroimy w kostkę. Składniki łączymy ze sobą w misce, dodajemy sos i koperek i mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki do przegryzienia na minimum godzinę. SMACZNEGO
Smak mojej kuchnimałe kawałeczki. Figi kroimy w ćwiartki, orzechy rozdrabniamy. Wszystko układamy na sałacie. Z miodu, musztardy, oliwy i sosu balsamicznego robimy sos, wszystko dokładnie mieszając. Gotową sałatkę polewamy sosem i podajemy. szybko łatwo i przyjemnie! Smacznego
Mama z miastachwile, gdy przed kolacją mamy ochotę na małą pychotkę. Kanapki nam się znudziły, jajka w różnej postaci również. W takim przypadku najlepszą przekąską jest szybka sałatka z makaronem. Prosta w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczna. Składniki: por szczypiorek puszka kukurydzy jajka makaron małe kokardki małe cebulki marynowane majonez musztarda sól, pieprz Por i jajka pokroić na małą kosteczkę. Szczypiorek
My World by Dagmara Rekprzeciśniętym lub drobno posiekanym czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Można dodać odrobinę majonezu. Sosem polać sałatkę brokułową lub podać oddzielne, do polewania sałatki na talerzyku. Sałatkę posypać posiekaną natką pietruszki i rozkruszonym serem feta. Smacznego
kolorowotorcikowoDziś zapraszam na bardzo szybkie w przygotowaniu grzanki z dużą ilością czosnku , doskonale się nadają jako dodatek do sałatek , czy mięs pieczonych , serdecznie zapraszam do wypróbowania tych smacznych bułeczek zapiekanych z czosnkiem . Składniki 4 kajzerki 4 ząbki czosnku 1 łyżka masła sól pieprz Wykonanie Bułki kroję na pół , następnie na każdą połówki bułki
Mój Smaksię połączył, spróbować i ewentualnie doprawić do smaku limonką lub miodem. Ryż z marchewką zalać winegretem, wymieszać i odstawić, aby smaki się połączyły. Sałatka powinna być kwaskowa i pikantna, wyrazista w smaku. Smacznego
Codzienne Gotowanieszklanych pucharkach wg kolejności: - Starte białka - Ser żółty - Tuńczyk - Grubsza warstwa majonezu - Zmrożone starte masło - Część pokrojonej dymki - Żółtka - Reszta pokrojonej dymki Tak przygotowaną sałatkę wstawić od razu do lodówki, dobrze schłodzić, podawać. Smacznego
Wanilia i Kardamonlekkie zupy ponieważ bazą są tylko i wyłącznie buliony warzywne - w książce nie znajdziecie żadnej wzmianki na temat mięsa i wędlin. Drugi dział to sałatki i surówki. A na końcu znajdziemy propozycje na smaczne i zdrowe koktajle, soki a także lemoniady. Wszystkie przepisy są zdrowe a co najważniejsze bardzo szybkie do zrobienia. Ja jeszcze nie raz sięgnę do niej
Radość kipiąca uśmiechem.temperatury 190 stopni. Kotleciki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 30 minut. Podajemy na ciepło albo na zimno z dodatkiem dowolnej sałatki np. z kopru włoskiego, jabłka i selera naciowego. Smacznego! Autor: Mama
Moja Mama GotujeOstatnio pisałam Wam, że dostałam paczkę z produktami Jamar. Została mi puszka groszku konserwowego, z którego przygotowałam na kolację pyszną sałatkę. Wystarczy tylko kilka składników aby szybko przygotować coś smacznego i pożywnego. Nie wiem jak Wy ale ja mam zawsze w szafce mały zapas produktów w puszkach, które służą mi jako składnik różnych dań. 2 średnie pory (jasna część) puszka
Smakołyki AsiJako dietetyk często korzystam z przepisów na potrawy, które są pełnowartościowe, zawierają mnóstwo witamin, błonnika oraz są niskokaloryczne. Zawsze staram się, żeby posiłki były smaczne, doprawione i apetyczne. Tym razem przedstawiam pomysł na sałatkę z pieczonego bakłażana i kurczaka. Składniki: pierś z kurczaka (200g) bakłażan (300g) kulka mozzarelli garść rukoli 3 pomidorki koktajlowe łyżka oliwy z oliwek przyprawy: sól, kolendra
wysmienityTradycyjna, szybka i smaczna surówka. Znam ją z dzieciństwa, podawana była zawsze do obiadu składającego się z ryby i gotowanych ziemniaków. Ale żeby nie było tak
Zasmakuj Kuchnisoku ananasem. Jogurt naturalny mieszamy z 2 łyżkami majonezu i 2 łyżkami chrzanu. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę, całość mieszamy i odstawiamy do przegryzienia się smaków. Smacznego
Taste Therapyprzygotowuję sałatki czy pasty na kanapki. Dzisiaj pokażę Wam pastę-sałatkę, która doskonale sprawdzi się zarówno do posmarowania pieczywa, jak i do podania w formie sałatki. Jest lekko pikantna, sycąca i pełna dobrych witamin. Smacznego i oby do wiosny! Składniki: 2 dojrzałe awokado 1 łyżka soku z cytryny 1 pęczek szczypiorku 1 papryczka chili 160 g tuńczyka w sosie własnym
Codzienna kuchnia niecodzienna