śledzie posypujemy czerwoną cebulą smarujemy sosem. Następnie pokrojoną marchewkę smarujemy sosem na marchewkę czerwoną fasolę również smarujemy sosem, następnie kukurydzę i posmarować pozostałym sosem. Wierzch sałatki posypujemy z tarty żółty ser i dekorujemy. Smacznego
kgwjanczewoPasta z makreli i ogórka Połączenie wędzonej makreli z twarogiem, zielonym ogórkiem i cebulą to smaczna pasta na śniadanie, albo kolację. Ogórek dodaje sałatce lekkości, a cebula ostrości. Odrobina curry podkręca smak i nadaje paście charakter. Składniki: 1 wędzona makrela 200 g twarogu (najlepiej półtłustego) 1 ogórek gruntowy (lub pół ogórka wężowego) 1/2 czerwonej lub białej cebuli 1 łyżka śmietany
Trzeci talerzRyba w sosie pomidorowym jest już gotowa, a sałatka jarzynowa jest już prawie gotowa. Przepis na rybę w sosie pomidorowym znajdziecie tutaj , a przepis na sałatkę jarzynowa tutaj . Wczorajsza zupa grzybowa wyszła dość smaczna. Chociaż osobiście wolę zupę grzybową z pieczywem
blog.moje-pasje.infoSzczypiorek przepłukać, osuszyć i posiekać. Makaron wymieszać z warzywami i rybą. Dodać majonez, jogurt i szczypiorek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem ziołowym. Uwaga – sprawdzona rada Sałatka najlepiej smakuje gdy ma temperaturę pokojową :) Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakupiekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę 35 minut Wystudzony piernik kroję w plastry, podaję z kawałkami śledzia i sosem. Świetnie smakuje z odrobiną sałatki jarzynowej i kawiorem. Wierzch można posypać pieprzem. Smacznych Świąt życzy Klaudia
Mango Papajastyle="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polędwiczkę , która odpoczęła w trakcie przyrządzania sosu , kroimy na równej wielkości kawałki i podajemy skropioną sosem . Świetnym dodatkiem jest sałatka z buraczków , fety i orzechów w miodzie . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Polędwica wieprzowa w miodzie pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymiodu, oliwy, melasy i przypraw przygotowujemy dressing, którym obficie zalewamy śledzie. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę. Całość wykładamy na liście szpinaku. Obficie posypujemy ziarenkami granata. Sałatkę schładzamy przez godzinę w lodówce. Gotowe! Życzę smacznego
SMYKWKUCHNIsałatki i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprzem. Sałatkę przed podaniem odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem. Sałatka pełna witamin jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujePieczarki w occie są smaczną przekąską. Możemy ich użyć do przygotowania m.in. sałatki z pieczarek marynowanych , koreczków lub jako dodatku do tatara wołowego . Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnepłatki migdałów prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy wszystko, w małej miseczce przygotowujemy sos: dajemy musztardę, miód i majonez, mieszamy dokładnie i dodajemy do sałatki. Mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem :-). Smacznego
kruche babeczkimiodowo-musztardowym. Warzywa kroimy w kostkę w kostkę, zalewamy sosem i wstawiamy do piekarnika. Voila! Pieczone warzywa są świetną alternatywą dla ziemniaków, mogą służyć jako sałatka do obiadu, jako przekąska na podwieczorek. Są smaczne i zdrowe, a dzieci za nimi przepadają. Polecam! To mój czwarty przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej w paździer niku. Po więcej przepisów z dynią
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesolą i pieprzem. Ciecierzycę i fasolę odsączyć z zalewy. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Pomidorki przekroić na połówki. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, polać sosem i wymieszać. Smacznego! Przepis dodaję do akcji
Pełny talerzumyte rodzynki, pokruszoną fetę, przypraw do smaku i dodaj kilka łyżek (wedle uznania) oliwy z oliwek. Dobrze wymieszaj. Jeśli chcesz dodaj więcej oliwy z oliwek, sałatka będzie miała więcej "sosu". Podawaj z bagietką. Smacznego
Zasmakuj Kuchniwarzywa miały luźniejszą konsystencję. Rybę można wyłożyć na formę i pokryć ją warzywami, lub podawać od razu na talerz samodzielnie, lub ze świeżą sezonową sałatką. Potrawa doskonale smakuje również odgrzewana w piekarniku. Smacznego! *Proporcje warzyw można dowolnie zmieniać wg zapotrzebowania
Calzonella.comgodzinę. Następnie podwyższamy temperaturę do 250 stopni i pieczemy również około godziny. Krok 3 Kurczak gotowy! Wystarczy zdjąć go z rożna i podzielić na kawałki Smacznego! Piersi z pieczonego kurczaka możecie użyć do sałatki – doskonała! Artykuł Kurczak z rożna pochodzi z serwisu kuchniabazylii.pl
Kuchnia Bazyliikroimy w grubsze plasterki a następnie plasterek w 4 części. Pomidorki myjemy i kroimy na ćwiartki. Układamy na kapuście. Polewamy sosem sałatkowym. Następnie na sałatkę układamy pokrojony w mniejsze części upieczony bekon. Smacznego
Magia jedzenia.czasie odciskamy powstały płyn. Gotujemy zalewę, dodajemy do odciśniętych warzyw, mieszamy i odstawiamy na kolejnych kilka godzin, a nawet na całą noc. Gotową sałatką napełniamy słoiki i pasteryzujemy 15-20 minut. Smacznego
Swojskie jedzonkoIdealnie pasuje do dań głównych, do mięsa czy ryb. Kolorowa i bardzo smaczna. Warto samemu ją przygotować- satysfakcja gwarantowana :) Zapraszam! Sałatka z cukinii kolorowa Składniki: 1 kg cukinii 1/2 kg kolorowej papryki 1/2 kg zielonych ogórków 5 średniej wielkości cebuli 1 marchewka 1-2 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki oliwa zalewa: 1 szklanka octu 10 % 1 szklanka cukru 2 łyżki
Tagebuch po polskuoliwki, groszek, pieprz i przygotowane wcześniej kuleczki z fioletowych ziemniaków i "falafelki" wrzucamy do miski, polewamy sosem i mieszamy, po czym od razu serwujemy (jeśli sałatka postoi dłużej to "falatelki" zmiękną, też będą smaczne, ale jednak chrupiące są lepsze). Smacznego :) * Mąka kokosowa wykazuje właściwości higroskopijne, wchłonie nadmiar wilgoci, ale gdy damy jej zbyt dużo, masa zrobi się za sucha
Quinoa Raz!traci kolor, robi się bladoróżowa. ABY PRZERWAĆ PROCES fermentacji wystarczy wstawić ukiszone rzodkiewki do lodówki. Możesz je także zawekować. JEST TO IDEALNY DODATEK do sałatek, tatara, na kanapek, właściwie to do wszystkiego :) Smacznego
Kuchnia bezglutenowa Loliładnego zarumienienia. Następnie dodaj cebulkę i podsmaż do zeszklenia. Przełóż zawartość patelni do miski z ziemniakami. Dodaj ogórki, koperek, majonez i śmietanę dokładnie wymieszaj. Dopraw sałatkę solą i pieprzem do smaku i podawaj. Smacznego! Recipe in English Potato salad with bacon and dill pickles (4-6 servings) Ingredients: 150 g bacon, diced 1 onion, diced 1 kg new potatoes
karmelowydziwne, ale naprawdę smakuje rewelacyjnie. Ktoś mnie spytał czy na pewno je się surowe szparagi, bo to dziwne. Je się, bez obaw. Są bardzo smaczne na surowo. Warto je wykorzystać własnie do takich sezonowych sałatek. Mojej sałatki nie soliłam, nie przyprawiałam niczym innym poza aromatycznym olejem z pestek dyni. Możecie jednak posolić ją, ale delikatnie, żeby nie zepsuć efektu
Codzienna kuchnia niecodziennamiękkie, ale jeszcze chrupkie. Na tą samą patelnię dolewamy trochę oliwy i podsmażamy cukinię. Cukinię podczas podsmażania również solimy do smaku. Wszystkie składniki sałatki łączymy i mieszamy: makaron, szparagi, cukinię, sezam. Smacznego
Smak mojego domusoli. Mieszamy dokładnie nasze składniki sałatki, próbujemy (opcjonalnie doprawiamy). Sałatkę wkładamy na minimum 1 godzinę do lodówki, aby smaki "się przegryzły". Jabłko łagodzi ostrość pora. Sałatkę podajemy np. z sucharkami lub innym pieczywem. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein 0g carbs 0g more Słodkie okruszki http://www.slodkieokruszki.pl
Słodkie okruszkidrobną kostkę. Ogórki kroimy w kostkę. Kapustę, cebulę i ogórki wkładamy do miski. Dodajemy koperek. Jogurt i majonez łączymy, dokładnie mieszamy i wlewamy do sałatki. Całość solimy oraz pieprzymy i dokładnie mieszamy. Smacznego
Smak mojego domujakoś trudno mi uwierzyć, że to prawda... ale skoro za chwilę jesień zacznie się mienić żółcią i czerwienią, to ja już dziś mam dla Was sałatkę w tych właśnie barwach :-) Niezwykle szybka i smaczna, możecie ją przygotować z pomidorów żółtych i czerwonych lub tylko w jednym kolorze - to wszystko zależy od tego jakie pomidory akurat macie :-) Gwarantuję, że będzie
Czary - gary w kuchnisałatka, choć nie zawiera wykwintnych składników jest bardzo smaczna a do tego ciekawie wygląda. Kilka osób się nabrało, bo z daleka przypomina tort. Najlepiej zrobić ją dzień wcześniej, żeby warstwy spokojnie się poprzyklejały do siebie. Uwaga- jeśli macie zamiar zabrać ją gdzieś na wynos to najlepiej przewozić ją w tortownicy a wyłożyć na talerz tuż przed podaniem. Składniki: puszka
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapolecam wypróbowanie kolejnej z pysznych i pełnowartościowych sałatek. Dla mnie jest idealna - jestem fanką zarówno kaszy gryczanej, jak i oleju lnianego. Natomiast ogórek dodaje świeżości sałatce i nieco chrupkości. Musicie wypróbować - a więc smacznego! Składniki: pół torebki kaszy gryczanej garść rukoli pół dojrzałego awokado świeży ogórek 1,5 łyżki oleju lnianego sól do smaku Wykonanie: Kaszę gryczaną gotujemy. Rukolę myjemy
psgotujemydniach leżakowania w oleju, gdy przejdą aromatem ziół i przypraw. W lodówce można przechowywać je do około 3 tygodni. Kulki wyłowione z oleju rozsmarowywać na kromce chleba lub dodać do sałatki. Świetne z grillowanymi warzywami i pieczonymi ziemniakami(...)SMACZNEGO ! Uwagi: podany czas jest orientacyjny i zależy w głównej mierze od rodzaju użytego jogurtu
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!chorobą. Na blogu również postaram się zamieścić kilka przepisów z jej kart. Przepisy są skierowane dla diabetyków i dla każdego, kto chciałby jeść zdrowo i smacznie. Książka podzielona jest na 5 działów: przekąski sałatki zupy dania główne deser Znajdziecie w niej przepisy na takie pyszności, jak: tatar z tuńczyka, sałatka z Bavette, zupa marchewkowa, naleśniki ryżowe z kaczką, wołowina
Słodkie okruszkiósemki. Wszystkie te składniki układaj warstwowo w misie i całość polej sosem czosnkowym przygotowanego z startego czosnku, majonezu, jogurtu, soli i pieprzu. Jeśli sałatkę przygotowujesz wcześniej to sosem polej przed podaniem. Smacznego
Mechanik w kuchniczekamy aż wszystko zgęstnieje ;) TADAAAM! Gotowe do podania ;) Można podawać z ryżem, makaronem sojowym bądź z czym chcecie, ja wolę wersję z jakąś sałatką lub podanie na sałacie – żeby ograniczyć węglowodany ;) Smacznego zajadania
Jak gotować i nie zwariowaćdobrze dociskamy panierkę aby się nie odpadła w trakcie smażenia. Nagrzewamy olej i smażymy w głębokim tłuszczu. Ja najbardziej lubię podawane z frytkami i sałatką Colesław, można jeść również z żurawiną. Życzę smacznego
Kulinarne życiesmaku solą i pieprzem, dodaj majonez, pokrojony drobniutko czosnek, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę przełóż do salaterki, udekoruj zieloną natką pietruszki. Smacznego
Przepisy i porady kulinarneogórki. Do miski wsypujemy kaszę dodajemy pokrojoną paprykę,cebulę, ogórki, odcedzoną i przepłukaną kukurydzę, posiekaną drobniutko natkę pietruszki, przyprawiamy solą, pieprzem oraz majonezem, dokładnie mieszamy, Sałatkę dekorujemy kilkoma ziarnkami kukurydzy i natką pietruszki. Smacznego
kgwjanczeworesztę szynki 10. Na szynkę znowu wycisnąć paseczki majonezu 11. Na majonez zetrzeć jajka, lekko docisnąć. Wstawić do lodówki na godzinę do przegryzienia smaków. Taką sałatkę możecie również zrobić normalnie, wszystko razem wymieszać. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilidelikatnie wymieszać. Na koniec sałatkę posypać serem feta (można kupić w kostkach, ale osobiście korzystam z całego kawałka i wrzucam do sałatki odcięte kawałki). Sałatkę można serwować z ciepłą bagietką, ale równie smaczna jest z bułką z ziarnami
Passions hobbies lifepokroić w kostkę. Koperek drobno posiekać. Kaszę wymieszać z koperkiem i warzywami. Połączyć jogurt z majonezem, w proporcji wedle upodobań. Sos jogurtowo-majonezowy dodać do sałatki - wymieszać. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Smacznego
kolorowotorcikowocytrynie owoce nie ściemnieją. Po2 minutach gruszki odcedzamy na sitku. Na półmisku rozkładamy sałaty, następnie plasterki gruszki i pokruszony ser. Orzechy grubo siekamy, posypujemy nimi sałatkę. Na koniec wszystko polewamy sosem i podajemy. Smacznego
Kulinarne przygody Gatitypokroić na mniejsze kawałki i dodać do ostygniętej cebuli i grzybów. Wymieszać. Przed dodaniem śledzi można wyjąć ziarenka ziela angielskiego i listki laurowe. Odłożyć sałatkę na kilka godzin do przegryzienia się smaków. Smacznego
W kuchni u Monikizłoty kolor. Można je posypać ziołami prowansalskimi. Podprażyłam również ziarna białego i czarnego sezamu. W miseczce wymieszałam wszystkie składniki do sosu. Polałam nim sałatkę. Na wierzch posypałam grzanki i uprażony sezam. Smacznego
potrawyregionalnekilka dni. I tyle.Łatwe prawda? Pozostaje już tylko pić pyszny sok lub wykorzystać go do barszczu, a buraczki do surówek lub innych dań. Smacznego! Polecam również BARSZCZ UKRAIŃSKI Z KISZONYCH BURAKÓW SAŁATKĘ Z BURAKÓW PAPRYKI I CEBULI NA ZIMĘ
potrawyregionalnezalewa się gotowała, włożyłam śledzie do słoików. Gorącą marynatą zalałam rybki. Gdy wystygły, wstawiłam je do lodówki na 24 godziny aby "przeszły" przyprawami. Smacznego! Zapraszam na inne śledziki: śledzie po kaszubsku sałatka śledziowa z jabłkiem sałatka śledziowa z ziemniakami i burakami śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie musztardowo śmietanowym
potrawyregionalnedania świetnie się sprawdzają. Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Lunch : Noodle a la carbonara (z bekonem, groszkiem i sosem z serka Philadelphia) Przekąska : Sałatka z ciecierzycy z cebulką, pomidorkami i fetą. Smacznego
Codzienne Gotowanieburaka pokrojonego w plasterki oraz fetę pokrojoną w kostkę. Posypujemy pestkami dyni. Na wierzchu układamy kurczaka. Składniki na sos mieszamy razem. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Proponuję podawać z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego ;) Smacznego
Czerwona Porzeczkasałatkę wkładamy do wyparzonych słoików, warzywa ugniatamy i dolewamy zalewe do pełna. Mocno zakręcamy słoiki stawiamy do góry dnem i zostawiamy tak do wystudzenia. Sałatkę przechowujemy w chłodnym miejscu np. w piwnicy. Smacznego
Symfonia smakowaJeśli nie mam pomysłu na warzywo do obiadu , to robię sałatkę z kapusty pekińskiej i pieczarek. Szybko i smacznie. Składniki połowa główki kapusty pekińskiej 10 pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka musztardy jogurt lub śmietana 1 łyżka oleju do smażenia Pieczarki i cebule pokroić w paski i lekko podsmażyć . W granicach 2 minut.Pekińską pokroić w poprzek w drobne paski Pokrojona
Eli Gotowaniewyraźniejsze smaki zrób sos z podwójnej porcji). Pestki dyni i słonecznik podsmażyć w minimalnej ilości oliwy z oliwy (uwaga gdyż mogą strzelać), odsączyć. Dodać do sałatki. Ugotowane jajka położyć na wierzch i gotowe. Smacznego
W kuchni u Monikimiski i przekładamy plasterkami cebuli. Przykrywamy. Wstawiamy do lodówki. Całość marynujemy kilka godzin ( można pozostawić na noc ). Grillujemy z obu stron. Idealnie pasuje do sałatki ziemniaczanej i sosu czosnkowego ( publikowanych na blogu ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyPapryka marynowana w soku pomidorowym Kolejny świetny przepis na smaczną paprykę . Ta wersja spokojnie może służyć jako sałatka do obiadu lub pikle na kanapki . Papryka jest słodko ostro-kwaśna , idealna . Smak zdecydowanie różni się od zwykłej marynowanej , a jak wiemy nic tak do siebie nie pasuje jak pomidor,papryka i czosnek , tak więc udane trio na zimowe dni Składniki
Ogrodnik w podróżywszystkie składniki i zalewamy zalewą (wszystkie składniki zalewy wcześniej mieszamy). Zostawiamy to na 12 godz. Mama przykrywa miskę srebrna folią. Po tym czasie sałatkę nakładamy do słoików i pasteryzujemy 15 min. SMACZNEGO
Lili w kuchniSałatę szopską wymyślili Szopi prawdziwi, jak twierdzą, Bułgarzy. Zamieszkują region Sofii i Dupnicy. Ich sałatka jest chrupka, aromatyczna, spowita w białej chmurce smacznego białego szopskiego sera. Podawana jako przekąska przed obiadem. Składniki: bułgarski ser szopski 4 pomidory 2 papryki czerwone ogórek łyżka octu 4 łyżki oleju sól cebula posiekana natka pietruszki
AZgotuj!samo robimy z kaparami i pokrojonymi w plasterki oliwkami. Cytrynę kroimy na plasterki, nakłuwamy je widelcem, żeby puściły soki i układamy na sałatce. Przed podaniem sałatkę chłodzimy około 1-2h w lodówce. …Smacznego Pobierz przepis
KasiaiKrzysiu.plProponujemy sałatkę bogatą w wapń a na dodatek bardzo smaczną. Składniki: -puszka sardynek w oleju -1/2 średniego brokuła -ok. 10 dkg fasolki szparagowej -szczypior -kilka suszonych pomidorów -po garści pestek słonecznika i dyni -sól i pieprz do smaku -biały ser Suszone pomidory i szczypior kroimy na drobno. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 7-10 minut
Maminek kulinarnypatelni rozgrzać masło. Wrzucić łososia, po kilkunastu sekundach dodać jajka. Smażyć do otrzymania ulubionej konsystencji. 3. Wyłożyć na talerz i posypać sezamem. Obok nałożyć sałatkę i całość posypać pokrojoną dymką i szczypiorem. Smacznego
DefinicjaSmakuLubicie bób? Ja bardzo, a najbardziej wysysając go bezpośrednio z łupinek. Dzisiaj jednak postanowiłam zrobić z niego danie obiadowe i przygotowałam sałatkę. Idealna jako dodatek do ryb, ale równie smaczna sama w sobie :) Zdradzicie swoje sposoby na to warzywo? SKŁADNIKI: 500 g bobu 5-6 młodych marchewek 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła
Kuchnia w opałachmyjemy, drobno siekamy i delikatnie solimy, po czym łączymy z rukolą. Ser feta kroimy w kostki i polewamy 1/3 sosu (delikatnie obtaczamy i dosypujemy do sałatki). Całość posypujemy ziarnami i polewamy resztą sosu. Smacznego
ChilliJemyprzypalić kromek. Ser nie musi całkowicie się rozpuścić na kromkach, i tak będzie miękki i gorący. podajemy z ketchupem (u mnie własnej roboty) lub z sałatką z pomidorów i szczypiorku. Uwielbiam takie śniadanko. Smacznego
Kuchnia Prezydentowejwsypać odsączoną kukurydzę oraz oliwki. Łososia poporcjować. W oddzielnej miseczce połączyć oliwę z przyprawami. Najwygodniej jest ją przelać do mniejszego pojemnika i połączyć z sałatką tuż przed podaniem. Uwielbiam takie lunch boxy Smacznego
ChilliJemyDziś prosta i szybko propozycja na sałatkę. W duże upały czasami nie mamy ochoty na jedzenie, ale taką sałatkę każdy z chęcią wtedy zje :) Szybka i smaczna, a młode buraki to po prostu poezja smaku :) Składniki : 3 młode buraki 2 cebule dymki 50g koziego sera garść roszponki 1 łyżka słonecznika łuskanego 4 łyżki oliwy z oliwek
Parowar Facetadodać odrobinę wody. Ze szpinaku odrywamy długie łodygi i wrzucamy go do dużej miski. Skrapiamy oliwą z oliwek. Na wierzch wykładamy pieczarki i obsypujemy nerkowcami. Sałatkę można podawać z ciepłymi pieczarkami, ale równie smaczna jest na zimno. Szpinak zawiera przeciwutleniacze - beta-karoten i luteinę. Jest bogaty w magnez, potas i żelazo. W szpinaku znajdziemy witaminy z grupy B, C oraz
My Chcemy Jeśćkwas oleinowy i błonnik. Oliwki zawierają witaminy z grupy B, A, C i E oraz fosfor, miedź, żelazo i potas. Są świetnym dodatkiem do rożnych sałatek, serów, mięs, pizzy i makaronów. To także smaczna przekąska
My Chcemy JeśćPodobną (prawie identyczną) sałatkę przygotowała moja siostra na minione święta. Bardzo smaczne połączenie. Część skonsumowałam na dzisiejszy obiad, a pozostałość zapakowałam w pojemnik na jutro do pracy;) Szybka i prosta w przygotowaniu ;) Składniki (około 3 porcji): 1 duży brokuł pół puszki groszku (sprawdźcie czy nie ma w składzie cukru) około 8 pomidorów suszonych w oleju z ziołami pęczek koperku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwłoskich oliwa z oliwek balsamico di modena Sałatę lodową porwać, dodać umyte maliny i pokrojone orzechy. Oliwę z oliwek wymieszać z balsamico di modena, polać sałatkę. Poczekać 15 minut aż smaki się "przegryzą". Smacznego
Humanistka w kuchnifetę kroimy w dość drobną kostkę lub wkruszamy bezpośrednio do sałatki i całość delikatnie mieszamy. Sporządzamy dressing mieszając ze sobą wszystkie składniki i zalewamy nim sałatkę, oprószamy pestkami dyni i serwujemy niezapowiedzianym gościom :) Smacznego
Symfonia Smakówprzekładamy na sałatę. Posmarować warstwą majonezu. Pokroić ogórki na małe kwadraty i położyć na kurczaka i też przykryć warstwą majonezu. Na samym końcu dodać kukurydzę. Sałatka jest lepsza jak przeleży dzień w lodówce :) Smacznego
Panda i jej światWiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do pieczonych lub gotowanych mięs. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy Aleksandrywinie tym dominują aromaty i smaki świeżych owoców: cytryny, agrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe, żywe i bardzo smaczne. Stworzone do dań z ryb , owoców morza, sałatek z kurczakiem i delikatnie przyprawionych dań orientalnych. Z ostrygą tworzyło parę idealną. Wieczór bardzo udany, wspaniała kuchnia, miłe towarzystwo i pyszne wino... Dziękuję Restauracji L’ARC Varsovie
królestwo garówmiski. Dodać do nich mix sałat. Wymieszać. Sos: wszystkie składniki sosu ze sobą dobrze wymieszać. Ja to robię w małym słoiki poprzez potrząsanie. Polać sosem sałatkę. Wymieszać. Odstawić do lodówki by się przegryzła. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówskładniki przekładam do miski, doprawiam solą i mieszam. Sok z limonki i brązowy cukier dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i polewam sałatkę. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą i podaję. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenbieżącą wodą i wysuszyć. Pomidory pokroić na małe kawałki, mozzarellę na ćwiartki. Wszystkie składniki umieścić w misce. Pestki dyni uprażyć na patelni. Przed podaniem sałatkę zalać sosem i obsypać uprażonymi pestkami dyni. Smacznego
CookYourselfkroimy w słupki, pomidora w kostkę. Mieszamy dodajemy cukier, kiełki i szczypiorek. Do małego naczynia wlewamy oliwę z oliwek dodajemy sól, pieprz mieszamy i zalewamy sałatkę tuż przed podaniem i ponownie mieszamy. Gotowe. Smacznego
Tanio szybko zdrowoCoś prostego... coś uroczego... coś co smakuje Świętami Wielkanocy i zaklęte jest w lampce od wina. Taka sałatka wspaniale ozdobi wielkanocny stół jak i będzie smacznym i zdrowym dodatkiem który polecam dla młodszych uczestników śniadania wielkanocnego :). Małe przepiórcza jajka pełne wartości odżywczych wraz z rzodkiewką, kukurydzą, tuńczykiem, roszponką, rzeżuchą i szczypiorkowym majonezem zasmakują każdemu! Dla 1 osoby Czas przygotowania
Kuchnia PROzdrowotnapaski a białko w kostkę. Do miski dodaję: pomidory, białko, oliwki, opłukaną z zalewy fasolę, posiekaną bazylię, przyprawiam pieprzem, polweam oliwą i dokładnie mieszam. Wykładam sałatkę na talerz, posypuję pestkami i kiełkami cebuli. Smacznego. Kaloryczność całego dania to jedyne 227 kcal. Białko: 20,09 g Węglowodany: 14,49 g Tłuszcze
Życie na widelcuNadszedł już sezon na bób! Dotąd jedyną znaną mi potrawą z tego warzywa to bób z wody polany masełkiem z bułką tartą, lub też sałatka z bobu. Danie z kiełbasą jest równie smaczne, pod warunkiem, że kiełbasa nie będzie królowała nad bobem i nie zabije jego smaku. Zresztą sami musicie sobie wyważyć te proporcję. 0,5 kg bobu
Jadło i czytadłoSałatka w sam raz na lato i grilla. Smaczna, szybka i tania. Poza sezonem grillowym pasuje świetnie na wszelkie imprezy do mięs i wędlin. A także na zwykłe śniadanie :) Składniki - pomidory 3 duże szt. - jajka 2 szt. - cebula - koperek kilka gałązek,lub suszony - majonez, śmietana - sól, pieprz, czosnek mielony Wykonanie Jajka ugotowane na twardo, sparzone, obrane ze skórki pomidory
Kuchnia z widokiem na ogróddynię można podawać jako samodzielną przekąskę na ciepło i zimno. Lub przeznaczyć ją na zupę albo składnik sałatki z większą ilością składników. Na taką właśnie sałatkę zaproszę Was już wkrótce. Pozdrawiam i życzę Smacznego
Gosia gotujemiski dodajemy wszystkie składniki mieszamy. Przygotowujemy sos, do małej miseczki wkładamy wszystkie składniki dokładnie mieszając aby się dobrze wszystko połączyło. Tak przygotowanym sosem polewamy sałatkę przed podaniem łącząc ze sobą wszystkie składniki. Smacznego
kgwjanczewochili oraz porozrywanego dłońmi łososia. Do słoiczka z sokiem przełożyć pozostałe składniki sosu, Zakręcić słoik i potrząsając dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym sosem polać sałatkę, ozdobić listkami pietruszki i tymianku i podawać. Smacznego
Gosia gotujepółmisku ułożyć umytą rucolę i liście boćwiny. Na nich ułożyć pokrojoną w kostkę fetę i truskawki. W miseczce polączyć wszystkie składniki sosu i polać nim sałatkę. Odstawić na 5-10 minut i podawać... Smacznego
Gosia gotujekuskus zrobił się gorący. Danie jest gotowe. Możecie oczywiście nie dodawać kuskusu na patelnię, tylko warzywa dodać do miski z kuskus-em i mamy sałatkę. Jeszcze przed samym podaniem posypujemy pokrojonym szczypiorkiem. Smacznego i pozdrawiamy
vegetanieplastry które przepoławiamy i kładziemy na sałacie. 3/ Pomidorki przekrajamy na pół i układamy na sałacie, dodajemy upieczonego bakłażana, polewamy passatą i oliwą. Solimy sałatkę i posypujemy pestkami dyni i igiełkami rozmarynu. SMACZNEGO
Kuchnia PROzdrowotnazazwyczaj zachcianki na zielone, kolorowe i zdrowe jedzenie. Grzeszę odrobiną majonezu czasami, no ale nie mogę się oprzeć. Dziś powstała bardzo syta, zdrowa sałatka. Detox się przyda każdemu. Szybka w wykonaniu, smaczna i chleba do niej nie trzeba! Składniki -mix sałat gotowych i umytych kolorowych -pomidorki koktajlowe -listki bazylii -szynka drobiowa u mnie moja własna z szynkowara -marynowane pieczarki
Z Kuchni Do KuchniMoja propozycja na ostatnie dni karnawału to przekąska ze śledzi. Publikowałam ciekawe przepisy . Zapraszam. Śledzie po Żydowsku SAŁATKA ŚLEDZIOWA ŚLEDZIE W ZIOŁACH ŚLEDZIE W CEBULCE SMACZNEGO Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój ślad, łatwiej mi będzie trafić
W kuchennym oknie EwyJajka ugotować na twardo i pokroić w kostkę. Udka i ogórki pokroić w kostkę. Dodać kukurydzę,zioła dalmatyńskie, sól, pieprz i majonez. Wszystko wymieszać. Jeśli sałatka jest zbyt sucha można dodać łyżkę majonezu. Smacznego
O kuchni z uczuciemPieczemy w rozgrzanym piekarniku do 190 stopni na złoty kolor. Podajemy z pieczywem , sałatką , dowolnym sosem lub ketchupem. Pyszne i proste :) Smacznego
Sama słodycz i szczypta chilisałatka zadebiutowała u mnie jako sałatka świąteczna, jednak doskonale sprawdzi się też jako smaczna i pożywna sylwestrowa przekąska. Polecam :) Składniki: -podwójny filet z piersi kurczaka -450-500 g drobnego makaronu -puszka kukurydzy -duży słoik pieczarek marynowanych -duży słoik papryki marynowanej -4 jajka -2 pory -majonez -4 ząbki czosnku -sól, pieprz, przyprawa do kurczaka -olej Wykonanie: Po opłukaniu kurczaka kroimy
KasiekGotujeCoś bym zjadła, rozglądam się po kuchni i widzę orzechy, seler, do tego dodam wędlinę, i zobaczymy. Wyszło pysznie, sałatka nie potrzebuje się "przegryzać" od razu jest smaczna świeża i chrupiąca. Idealna do luch boxa do pracy czy szkoły jak i na wizytę niezapowiedzianych gości
DiteczMarchewkę ścieramy na tarce o dużych oczkach. Makaron sałatę i resztę składników przekładamy do miski. Musztardę i oliwę mieszamy doprawiamy solą i pieprzem. Sałatkę oblewamy sosem tuż przed podaniem i mieszamy. SMACZNEGO
Cukier&PuderPrzygotowanie: Makaron ugotować w osolonej wodzie. Przestudzić :) Ogórki obrać i pokroić, szynkę również pokroić ;) Wszystkie składniki wymieszać razem i doprawić do smaku. Do tej sałatki nie trzeba nic więcej poza dobrym pieczywem;) Smacznego
Lawendowe Niebozakręcamy i mieszamy. Następnie tak przygotowaną mieszanką posypujemy kotlety. S mażymy na grillowej patelni posmarowanej lekko oliwą z oliwek . Odstawiamy do ostygnięcia. Kroimy na plasterki. Sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym dressingiem i posypujemy sucharkami. Smacznego
Słodkie Przyjemnościziemniaki w łupinie, obrałam i pokroiłam w kostkę. Ugotowałam jaja, wychłodziłam, pokroiłam w kostkę. Przygotowałam majonez. Wymieszałam delikatnie wszystkie skladniki, dodałam sól, pieprz, majonez. Wymieszałam. Sałatka wyszła genialna! Po raz pierwszy z mrożonek! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchnipomidory i cebulę. Kiełbasę, warzywa oraz fasolkę mieszamy razem. Zmieszane składniki przyprawiamy szczyptą soli, octem winnym i oliwą. Wszystko posypujemy jeszcze skrojoną świeżą kolendrą. Sałatka gotowa i tak prezentuje się jak poniżej: SMACZNEGO
Smaki BrazyliiŁosoś z serem Wrapowe ślimaczki Sałatka ziemniaczana Kurczaczki goujons Serowe twistery Kiełbaski twist Zapiekanki Sałatka krabowa z sosem koperkowym Polecam i życzę smacznego
Smaki Edytyukładamy warstwowo: część pomidorów, jajka, feta, brokuły, kukurydza i czynność powtarzamy, aż do skończenia się składników. 6. Mieszamy sos ze składników podanych powyżej, polewamy nim sałatkę. 7. Całość schładzamy w lodówce przed podaniem. Smacznego
Kuchnia domowa Anisałatek Sposób przygotowania: 1. Sałatę kroimy w paski, pomidory myjemy i kroimy w kostkę. Mieszamy razem. 2. Dodajemy łyżkę oleju, siekaną pietruszkę i przyprawę do sałatek. Mieszamy. 3. Podałam z karkówką i ryżem. Smacznego
Kuchnia domowa Animiękkie, przed wyjęciem kroje jedn ą roladkę na pół sprawdzając czy mięso jest dopieczone). Podawać można z ryżem, frytkami czy tak jak ja ziemniakami i sałatką ( sałata rzymska z serkiem wiejskim i rzodkiewką ). SMACZNEGO
NA MOIM TALERZUKlasyczny schabowy? Nieee. ;) Lubię schab, staram się urozmaicać go na różne sposoby. Pomysł na smaczny obiad - schab w sosie musztardowym, podany z sałatką warzywną i puree z batatów. Batatów nie pokochaliśmy, ale całą resztę - bardzo! 5 niezbyt grubych plastrów schabu musztarda (dowolna) 2 cebule 2 ząbki czosnku 1,5 łyżki sosu sojowego kostka rosołowa mąka, olej przyprawy: pieprz, papryka: ostra
Szefowa kuchnimarchewki, naszej sałatki nie solimy, ze względu na to, że matiasy same w sobie są dość słone. Ilość pieprzu uzależniona jest od indywidualnych upodobań :) Teraz sałatkę można jakoś ładnie ozdobić no i podawać :) Smacznego
Kulinarne zapędy KokosaPora pokroić w półplasterki i przelać wrzątkiem. Natkę pietruszki pokroić drobniutko i dodać do warzyw. Majonez wymieszać z jogurtem naturalnym, doprawić solą i pieprzem, polać sałatkę i wymieszać. Wierzch posypać drobno pokrojonymi pistacjami. Smacznego
Anioły w kuchnicholesterolu, poprawiają ukrwienie mózgu oraz wspomagają odchudzanie. I jak tu nie kochać ryb? Przy okazji tego pysznego tematu podrzucam Wam dzisiaj prosty przepis na GENIALNĄ sałatkę z tuńczykiem. Szybka w przygotowaniu i baaaardzo smaczna. SKŁADNIKI: 100g świeżej rukoli 2 puszki tuńczyka w oleju 1 duży ogórek 1 duży pomidor 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasoli czerwonej garść pestek słonecznika
peanutbuttermonsterkostkę Jajka pokrój w grubą kostkę, składniki połącz i wymieszaj Można dodać łyżkę majonezu połączonego z jogurtem, doprawić do smaku solą i pieprzem mielonym Sałatka super szybka do zrobienia, a co ważne smaczna. Można przygotować na świąteczny stół, bo wygląda atrakcyjnie, można wzbogacić jeszcze o rzeżuchę lub natkę pietruszki
Proste PotrawyBardzo nam ta wersja smakowała i na pewno będę częściej je przygotowywać. Polecam też przygotować śledziową sałatkę z burakami, albo sałatkę śledziową z morelami lub Sałatkę śledziowa z jarzynami która jest też bardzo smaczna. składniki : 3 zamarynowane płaty śledziowe a’la matjas 1 duża cebula czerwona 3 łyżki zalewy wraz z przyprawami z marynowania śledzi 3 łyżki oleju rzepakowego
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniępiórka. Przygotuj dressing. Liście bazylii zmiksuj blenderem dolewając olej i ocet jabłkowy. Dopraw do smaku solą. Rukolę wymieszaj z pomidorkami, cebulą i kulkami mozzarelli. Na sałatce ułóż plastry kurczaka. Całość polej bazyliowym dressingiem. Smacznego
kolorowotorcikowonią jeszcze około 2 minuty. Potem zdejmujemy folię i polewamy kurczaka sosem z truskawkami. Po minucie zestawiamy z ognia. Kurczaka podałam z ryżem basmati i sałatką z nagietkiem, na wierzchu dekorując gałązką rozmarynu. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie produktu garnek i patelnia grillowa firmy Ballarini linii Granitium
Blondynka GotujeChyba ulubiona sałatka mojego taty. Prosta w wykonaniu, ale bardzo smaczna. Nie sposób nie zapamiętać tak krótkiej ilości składników. Składniki: 3 dużych ugotowanych ziemniaków 6 filetów śledziowych w oleju 2 jajka ugotowane na twardo 1 puszka groszku konserwowego 3 średnie ogórki kiszonych sól, pieprz majonez Wykonanie: Śledzie odsączone z oleju, ziemniaki, jajka i ogórki pokroić w dużą kostkę. Wszystkie składniki
Pasja Smakusojowego, całość dokładnie mieszam i polewam sałatkę. Jeszcze raz delikatnie mieszam i odstawiam na ok 2h do lodówki. Podawać można jako dodatek do obiadu, jako sałatkę do mięs gillowanych czy jako samodzielną potrawę. Smacznego
Mechanik w kuchniMięso mielone z grilla nie jest ani wykwintne ani ekskluzywne natomiast jest bardzo smaczne i banalnie proste w wykonaniu. Polecam z sałatką z sałaty lodowej. Ps. Pamiętacie Charliego z Masterchef'a - te mielone biorą udział w jego konkursie. Proszę kliknij TUTAJ i zagłosuj na mój przepis. Dziękuję. Składniki : 0,5 kg mięsa mielonego Czosnek - duży ząbek natka pietruszki - pół pęczka
Mechanik grillujejarzynki do II Dania , utłuc z ziemniakami na puree ( osobno marchew, osobno pietruszkę i seler).Można też te warzywa zamrozić i wykorzystać w razie potrzeby ( sałatka z warzyw wygotowanych w rosole jest bardzo smaczna wbrew temu co niektórzy sądzą). Gorąco zachęcam do wypróbowania mojej metody - na pewno poczujecie jak się zmienił na korzyść smak gotowanej przez Was zupy
Buniabaje w kuchniZgrilowane piersi kurczaka kroimy na małe kosteczki. Mieszamy wszystkie składniki. Kroimy w kostki chleb, który wcześniej stostowaliśmy. Ścieramy parmesan. Gotowe. Do miseczki dajemy sałatkę, polewamy dressingiem, dodajemy grzanki I starty parmesan. Smacznego
Smaki Edytyprzygotowania sałatki do zimowego słoika - jej pyszny smak pamiętam z dzieciństwa. Mam nadzieję, że wyszła mi równie smaczna - ale o tym przekonamy się w odpowiednim czasie:) Poki co dzielę się z Wami przepisem: Sałatka z zielonych pomidorów Składniki: 1,5 kg zielonych pomidorów 3 cebule 1 łyżeczka gorczycy pieprz 1 łyżeczka soli
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałamajonezu, jogurtu i musztardy robimy sos, doprawiamy do smaku. Zalewamy składniki sosem i dokładnie mieszamy. Odstawiamy do schłodzenia na godzinę. Polecam, sałatka jest bardzo aromatyczna i szybka w przygotowaniu ;) SMACZNEGO
Czerwona Porzeczkadrodzy, dzisiaj polecam na obiad soczystą polędwiczkę, która dosłownie rozpływa się w ustach, polaną sosem z suszonych śliwek. Sos jest kremowy i słodki i naprawdę dobrze oraz smacznie komponuje się z polędwiczką. Ja podałam do tego sałatę z dodatkami, które akurat miałam pod ręką. Do tej polędwiczki świetnym dodatkiem będzie kasza gryczana. Na ten prosty, łatwy i zarazem perfekcyjny obiad(...)mięso, wrzucić poszatkowaną cebulę, zeszklić. Kiedy cebula będzie gotowa, dodać pokrojone śliwki, chwilę poddusić, wlać śmietankę i mieszać, aż sos zgęstnieje. Doprawić solą oraz pieprzem. Sałatka: Wszystkie składniki ze sobą wymieszać, doprawić i gotowe! :) Smacznego
Kraina Miodem PłynącaSałatka, która ostatnio bije rekordy popularności w polskiej blogosferze kulinarnej. Jest bardzo zaskakująca, efektowna, smaczna i wygląda jak torcik. Zapewniam, że gdy pojawi się na stole, nikt nawet nie podejrzewa, że to jest sałatka. Świetnie się kroi, szczególnie gdy poleży przez noc w lodówce, bo krakersy robią się miękkie
To co kochamSałatka trzyskładnikowa: z kukurydzą, porem i szynką konserwową. Bardzo smaczna i szybka do przygotowania. Sprawdzi się idealnie na kolację jak i rodzinne przyjęcie. Jeśli nie macie pomysłu do czego jeszcze wykorzystać por to kliknijcie TUTAJ . Składniki na 3-4 porcje: 1 puszka kukurydzy konserwowej 200 g szynki konserwowej 1 duży por (biała część) 2 łyżki majonezu sól, pieprz Kukurydzę(...)odsączyć z zalewy. Por oczyścić z zewnętrznych liści, umyć, pokroić w talarki i przelać wrzącą wodą. Szynkę pokroić w słupki. Do miski przesypać wszystkie składniki. Na sam koniec sałatkę przyprawić solą oraz pieprzem i całość wymieszać z majonezem. Sałatkę podawać po schłodzeniu
Ugotowaćwww.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Lubię sałatki z niewielką ilością składników, ponieważ są szybkie i smaczne. Ta jest jedną z nich - smakuje rewelacyjnie. Doskonale sprawdzi się jako dodatek obiadowy lub samoistna przekąska. 1 kg pieczarek 200g żółtego sera 1 puszka kukurydzy (polecam Develey ) 1 por (biała część; średni) Dodatkowo: sos czosnkowo-ziołowy ( Develey ) (*) sól, pieprz Pieczarki ugotować(...)posiekać w drobną kostkę. Kukurydzę odsączyć z zalewy, pora pokroić w krążki, a ser zetrzeć (na długie wiórki) na tarce. Wszystkie składniki wymieszać z sosem i doprawić do smaku. Sałatkę schłodzić w lodówce. (*) Użyłam gotowego sosu, który idealnie skomponował się ze smakiem sałatki i śmiało mogę go polecić. Można również wymieszać jogurt z majonezem (w proporcji 1:1), dodać
Di gotujeNajbardziej znana sałatka z serem feta, jadana na całym świecie. Bardzo smaczny dodatek do dań z grilla. Składniki na 2 duże porcje: ogórek zielony 2 pomidory papryka żółta cebula czerwona 200 g sera feta 2 garście czarnych oliwek 6 łyżek oliwy z oliwek łyżka suszonego oregano pieprz, sól Ogórka obrać i pokroić w plastry, pomidory w grubszą kostkę, cebulę(...)talarki, a paprykę w paski. Tak przygotowane warzywa ułożyć w głębokim talerzu, posypać pieprzem i solą. Następnie dodać oliwki i ser feta. Oliwę wymieszać z oregano i skropić nią sałatkę. Podawać z grzankami lub ulubionym pieczywem
wyzwania kuchenne