przypalić kromek. Ser nie musi całkowicie się rozpuścić na kromkach, i tak będzie miękki i gorący. podajemy z ketchupem (u mnie własnej roboty) lub z sałatką z pomidorów i szczypiorku. Uwielbiam takie śniadanko. Smacznego
Kuchnia Prezydentowejwsypać odsączoną kukurydzę oraz oliwki. Łososia poporcjować. W oddzielnej miseczce połączyć oliwę z przyprawami. Najwygodniej jest ją przelać do mniejszego pojemnika i połączyć z sałatką tuż przed podaniem. Uwielbiam takie lunch boxy Smacznego
ChilliJemyDziś prosta i szybko propozycja na sałatkę. W duże upały czasami nie mamy ochoty na jedzenie, ale taką sałatkę każdy z chęcią wtedy zje :) Szybka i smaczna, a młode buraki to po prostu poezja smaku :) Składniki : 3 młode buraki 2 cebule dymki 50g koziego sera garść roszponki 1 łyżka słonecznika łuskanego 4 łyżki oliwy z oliwek
Parowar Facetadodać odrobinę wody. Ze szpinaku odrywamy długie łodygi i wrzucamy go do dużej miski. Skrapiamy oliwą z oliwek. Na wierzch wykładamy pieczarki i obsypujemy nerkowcami. Sałatkę można podawać z ciepłymi pieczarkami, ale równie smaczna jest na zimno. Szpinak zawiera przeciwutleniacze - beta-karoten i luteinę. Jest bogaty w magnez, potas i żelazo. W szpinaku znajdziemy witaminy z grupy B, C oraz
My Chcemy Jeśćkwas oleinowy i błonnik. Oliwki zawierają witaminy z grupy B, A, C i E oraz fosfor, miedź, żelazo i potas. Są świetnym dodatkiem do rożnych sałatek, serów, mięs, pizzy i makaronów. To także smaczna przekąska
My Chcemy JeśćPodobną (prawie identyczną) sałatkę przygotowała moja siostra na minione święta. Bardzo smaczne połączenie. Część skonsumowałam na dzisiejszy obiad, a pozostałość zapakowałam w pojemnik na jutro do pracy;) Szybka i prosta w przygotowaniu ;) Składniki (około 3 porcji): 1 duży brokuł pół puszki groszku (sprawdźcie czy nie ma w składzie cukru) około 8 pomidorów suszonych w oleju z ziołami pęczek koperku
Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistośćwłoskich oliwa z oliwek balsamico di modena Sałatę lodową porwać, dodać umyte maliny i pokrojone orzechy. Oliwę z oliwek wymieszać z balsamico di modena, polać sałatkę. Poczekać 15 minut aż smaki się "przegryzą". Smacznego
Humanistka w kuchnifetę kroimy w dość drobną kostkę lub wkruszamy bezpośrednio do sałatki i całość delikatnie mieszamy. Sporządzamy dressing mieszając ze sobą wszystkie składniki i zalewamy nim sałatkę, oprószamy pestkami dyni i serwujemy niezapowiedzianym gościom :) Smacznego
Symfonia Smakówprzekładamy na sałatę. Posmarować warstwą majonezu. Pokroić ogórki na małe kwadraty i położyć na kurczaka i też przykryć warstwą majonezu. Na samym końcu dodać kukurydzę. Sałatka jest lepsza jak przeleży dzień w lodówce :) Smacznego
Panda i jej światWiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do pieczonych lub gotowanych mięs. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym
Przepisy Aleksandrywinie tym dominują aromaty i smaki świeżych owoców: cytryny, agrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe, żywe i bardzo smaczne. Stworzone do dań z ryb , owoców morza, sałatek z kurczakiem i delikatnie przyprawionych dań orientalnych. Z ostrygą tworzyło parę idealną. Wieczór bardzo udany, wspaniała kuchnia, miłe towarzystwo i pyszne wino... Dziękuję Restauracji L’ARC Varsovie
królestwo garówmiski. Dodać do nich mix sałat. Wymieszać. Sos: wszystkie składniki sosu ze sobą dobrze wymieszać. Ja to robię w małym słoiki poprzez potrząsanie. Polać sosem sałatkę. Wymieszać. Odstawić do lodówki by się przegryzła. Smacznego, Anulla
Fabryka pomysłówskładniki przekładam do miski, doprawiam solą i mieszam. Sok z limonki i brązowy cukier dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i polewam sałatkę. Wszystko dokładnie mieszam ze sobą i podaję. SMACZNEGO
Bea(u)ty kitchenbieżącą wodą i wysuszyć. Pomidory pokroić na małe kawałki, mozzarellę na ćwiartki. Wszystkie składniki umieścić w misce. Pestki dyni uprażyć na patelni. Przed podaniem sałatkę zalać sosem i obsypać uprażonymi pestkami dyni. Smacznego
CookYourselfkroimy w słupki, pomidora w kostkę. Mieszamy dodajemy cukier, kiełki i szczypiorek. Do małego naczynia wlewamy oliwę z oliwek dodajemy sól, pieprz mieszamy i zalewamy sałatkę tuż przed podaniem i ponownie mieszamy. Gotowe. Smacznego
Tanio szybko zdrowo