Rybka w sałatce? Jak najbardziej! A, że rybka lubi pływać do kompletu winko, o. Fajna sałatka na letni dzień. Zdrowa, bardzo wartościowa i smaczna. Czy potrzeba czegoś więcej? Składniki na 3 porcje: 1 filet z pstrąga łososiowego 6 garści rukoli 1 pęczek rzodkiewki 3 łyżki oliwy z oliwek 1 łyżeczka musztardy sarepskiej lub francuskiej 1 łyżeczka erytrolu/ksylitolu/miodu Garść pokruszonych orzechów
Czarnawisienkadiecie nie powinno się cierpieć z głodu, tylko przygotowywać smaczne, zdrowe i lekkie posiłki. Dziś kolejna fit sałatka - tym razem z tuńczykiem i jajkiem. Składniki na 1 porcję: 80 g tuńczyka z puszki (w sosie własnym) mix sałat - ilość wg uznania 1/3 czerwonej cebuli 1 jajko ugotowane na twardo 5 pomidorków koktajlowych pieprz dodatkowo: 1 kromka pełnoziarnistego pieczywa Przygotowanie: Sałatę
Alutka-Gotujeuniwersalną frittat ę i to co akurat znajdę w lod ó wce. Tym razem padło na łososia wędzonego i resztkę groszku z sałatki. Wystarczyło tylko kilka składników, aby przygotować bardzo smaczne i szybkie danie, które możemy zaserwować na śniadanie lub obiad w towarzystwie mixu zielonych sa ł at. Polecam Wam serdecznie :) **** Quando
La grande e la piccola cuocaprzekładam do miski. Mieszam ze sobą wszystkie składniki, doprawiam solą i pieprzem do smaku i dodaję kilka łyżek majonezu i sałatka z kurczaka z prażonym słonecznikiem gotowa. ŻYCZĘ SMACZNEGO
Gotuj Się Kto Możetego, bo takie koktajle są naprawdę smaczne i zdrowe! A Wy lubicie koktajle? Często je przygotowujecie? Koniecznie dajcie znać, jakie są Wasze ulubione połączenia Smacznego! A jeśli szukacie pomysłu na lekkie, wiosenne sałatki, polecam moją sałatkę z rzodkiewki: Prosta wiosenna sałatka z rzodkiewki – przepis krok po kroku Artykuł Zielone koktajle na wiosenny detoks – przepisy pochodzi z serwisu Okiem
Okiem Blondynki by McBlondikwadratowy talerz nakładamy część sałatki, tworzymy kształt choinki, na dole umieszczamy marchewkę. Dekorujemy sałatkę brokułem, marchewką, groszkiem, kukurydzą, pomidorkami, oliwkami, i przekrojonymi jajkami. Sałatkę można podać z odrobiną sosu jogurtowo - czosnkowym. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliprzekładamy go do miski. Morele kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do kaszy. Wsypujemy kokos i cynamon i mieszamy. Wszystkie składniki dressingu mieszamy, wlewamy do sałatki. Mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. SMACZNEGO
Smak mojej kuchnimusztardy dodaję sok z cytryny, oliwę, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Sos dodaję do sałatki i dokładnie mieszam – sałatka jest gotowa. Sałatka z awokado jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia GotujeSałatka na sobotnie wieczory ze znajomymi, lub jako smaczna kolacja po ciężkim dniu pracy. Z racji tego, że ryby warto jeść, a dodatkowo śledzie uwielbiam w wersji z olejem i ziołami to taki połączenie jest dla mnie idealne. I Ty "WYHACZ RYBKĘ" i spróbuj swoich ulubionych połączeń smakowych :) Składniki (1 porcja): 2 filety śledzia z suszonymi ziołami 4 pomidorki
ChilliJemyodrobinę soku z cytryny oraz niewielką ilość oleju roślinnego. Doprawiamy do smaku. Pomidory delikatnie nacinamy, a następnie pozbawiamy miąższu (najlepiej zrobić to łyżeczką). Wypełniamy sałatką, oprószamy szczypiorkiem i przykrywamy pomidorową "czapeczką". Gotowe. Smacznego! ❤ ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Ellienich po kolei talarki. Wstawiamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika (grzanie góra dół) na około 30-35 minut. Po dajemy z mięsem, sałatkami lub po prostu jako przekąska do sosu. Smacznego
ChilliJemytłuszczu. Ananas odsączyć i pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki wymieszać, dodać rodzynki, majonez, sól i pieprz. Przygotowaną sałatkę wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Smacznego
Zielona Kuchniałyżka Na talerzu wyłożyć umytą rukolę, nań mini mozarellę, pokrojoną w ćwiartki figę oraz posiekane orzechy włoskie. Wszystkie składniki dressingu ze sobą wymieszać i skropić sałatkę. Podawać z ciepłą, czosnkową grzanką z chleba. Smacznego
Kraina Miodem Płynącaponieważ warzyw nie solimy i nie pieprzymy, a sos musi nadać smaku całości potrawy). Tak przygotowanym sosem polewamy nasze warzywa, a na wierzchu posypujemy szczypiorkiem. Sałatkę wstawiamy do lodówki aby się dobrze schłodziła. Smacznego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieSałatę porwać, przełożyć do salaterki/miski. Dodać ostygniętą ciecierzycę. Lekko przemieszać. Ser zetrzeć na wiórka, posypać sałatkę. Na koniec wsypać grzanki. 5. Tuż przed podaniem, polać sałatkę sosem czosnkowym lub podawać sos czosnkowy oddzielnie. Smacznego
kolorowotorcikowo