tego, bo takie koktajle są naprawdę smaczne i zdrowe! A Wy lubicie koktajle? Często je przygotowujecie? Koniecznie dajcie znać, jakie są Wasze ulubione połączenia Smacznego! A jeśli szukacie pomysłu na lekkie, wiosenne sałatki, polecam moją sałatkę z rzodkiewki: Prosta wiosenna sałatka z rzodkiewki – przepis krok po kroku Artykuł Zielone koktajle na wiosenny detoks – przepisy pochodzi z serwisu Okiem
Okiem Blondynki by McBlondikwadratowy talerz nakładamy część sałatki, tworzymy kształt choinki, na dole umieszczamy marchewkę. Dekorujemy sałatkę brokułem, marchewką, groszkiem, kukurydzą, pomidorkami, oliwkami, i przekrojonymi jajkami. Sałatkę można podać z odrobiną sosu jogurtowo - czosnkowym. Smacznego. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliprzekładamy go do miski. Morele kroimy w cienkie paseczki, dodajemy do kaszy. Wsypujemy kokos i cynamon i mieszamy. Wszystkie składniki dressingu mieszamy, wlewamy do sałatki. Mieszamy i wstawiamy na godzinę do lodówki. SMACZNEGO
Smak mojej kuchnimusztardy dodaję sok z cytryny, oliwę, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Sos dodaję do sałatki i dokładnie mieszam – sałatka jest gotowa. Sałatka z awokado jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Uwaga Babcia GotujeSałatka na sobotnie wieczory ze znajomymi, lub jako smaczna kolacja po ciężkim dniu pracy. Z racji tego, że ryby warto jeść, a dodatkowo śledzie uwielbiam w wersji z olejem i ziołami to taki połączenie jest dla mnie idealne. I Ty "WYHACZ RYBKĘ" i spróbuj swoich ulubionych połączeń smakowych :) Składniki (1 porcja): 2 filety śledzia z suszonymi ziołami 4 pomidorki
ChilliJemyodrobinę soku z cytryny oraz niewielką ilość oleju roślinnego. Doprawiamy do smaku. Pomidory delikatnie nacinamy, a następnie pozbawiamy miąższu (najlepiej zrobić to łyżeczką). Wypełniamy sałatką, oprószamy szczypiorkiem i przykrywamy pomidorową "czapeczką". Gotowe. Smacznego! ❤ ✩✩✩ Instagram | Facebook | YouTube
Kuchnia Ellienich po kolei talarki. Wstawiamy do rozgrzanego do 220 stopni piekarnika (grzanie góra dół) na około 30-35 minut. Po dajemy z mięsem, sałatkami lub po prostu jako przekąska do sosu. Smacznego
ChilliJemytłuszczu. Ananas odsączyć i pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć. Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu. Wszystkie składniki wymieszać, dodać rodzynki, majonez, sól i pieprz. Przygotowaną sałatkę wstawić na ok. 30 minut do lodówki. Smacznego
Zielona Kuchniałyżka Na talerzu wyłożyć umytą rukolę, nań mini mozarellę, pokrojoną w ćwiartki figę oraz posiekane orzechy włoskie. Wszystkie składniki dressingu ze sobą wymieszać i skropić sałatkę. Podawać z ciepłą, czosnkową grzanką z chleba. Smacznego
Kraina Miodem Płynącaponieważ warzyw nie solimy i nie pieprzymy, a sos musi nadać smaku całości potrawy). Tak przygotowanym sosem polewamy nasze warzywa, a na wierzchu posypujemy szczypiorkiem. Sałatkę wstawiamy do lodówki aby się dobrze schłodziła. Smacznego
Dieta Rozdzielna i ZdrowieBEZGLUTENOWO SKŁADNIKI Pokrojona w kostkę pierś z kurczaka 100 g pokrojonego wędzonego boczku 1/3 paczki makaronu ryżowego 1 mała cukinia 1 cebula olej kokosowy do smażenia
harrisaSałatę porwać, przełożyć do salaterki/miski. Dodać ostygniętą ciecierzycę. Lekko przemieszać. Ser zetrzeć na wiórka, posypać sałatkę. Na koniec wsypać grzanki. 5. Tuż przed podaniem, polać sałatkę sosem czosnkowym lub podawać sos czosnkowy oddzielnie. Smacznego
kolorowotorcikowoZastanawiałam się czy wrzucić ten przepis, bo sałatka powstała dość spontanicznie :) Zdecydowałam się ponieważ była smaczna, a dzięki temu, że ją zapiszę to będę mogła do niej wrócić. Często jest tak, że zrobię coś smacznego nie zapiszę, a potem nie pamiętam jakie składniki dodałam i nie mogę odtworzyć smaku. Składniki: 1/2 brokuła ugotowanego 3 jajka ugotowane na twardo 1 papryka
Agusiowe smakołykiplasterki. Pieczarki przesmażam na oliwie przez 1 minutę i dodaję do sałatki. Do oliwy dodaję, sok z cytryny, musztardę i zioła. Dressingiem polewam sałatkę. Na wierzch układam plastry marynowanego imbiru. Gotowe! Smacznego
SMYKWKUCHNIgroszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. W salaterce lub misce układamy warstwami: seler, kukurydza, połowa majonezu, por, białka jajek, reszta majonezu, groszek i ser żółty. Sałatkę schładzamy, a przed podaniem dekorujemy np. rzeżuchą. SMACZNEGO
Smak mojej kuchni