smaczna sałatka - 13556 przepisów (strona:245/904)

MŁODA MARCHEWKA Z BOBEM 128

Lubicie bób? Ja bardzo, a najbardziej wysysając go bezpośrednio z łupinek. Dzisiaj jednak postanowiłam zrobić z niego danie obiadowe i przygotowałam sałatkę. Idealna jako dodatek do ryb, ale równie smaczna sama w sobie :) Zdradzicie swoje sposoby na to warzywo? SKŁADNIKI: 500 g bobu 5-6 młodych marchewek  1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła

Kuchnia w opałach
Truskawkowa sałatka z rukolą, ziarnami i miodowo-bazyliowo-miętowym sosem 161

myjemy, drobno siekamy i delikatnie solimy, po czym łączymy z rukolą. Ser feta kroimy w kostki i polewamy 1/3 sosu (delikatnie obtaczamy i dosypujemy do sałatki). Całość posypujemy ziarnami i polewamy resztą sosu.  Smacznego

ChilliJemy
Tosty francuskie 155

przypalić kromek. Ser nie musi całkowicie się rozpuścić na kromkach, i tak będzie miękki i gorący. podajemy z ketchupem (u mnie własnej roboty) lub z sałatką z pomidorów i szczypiorku. Uwielbiam takie śniadanko. Smacznego

Kuchnia Prezydentowej
Sałatka z wędzonym łososiem i czarnymi oliwkami, czyli przekąska do pracy 189

wsypać odsączoną kukurydzę oraz oliwki. Łososia poporcjować. W oddzielnej miseczce połączyć oliwę z przyprawami.  Najwygodniej jest ją przelać do mniejszego pojemnika i połączyć z sałatką tuż przed podaniem. Uwielbiam takie lunch boxy Smacznego

ChilliJemy
Sałatka z buraków z kozim serem i roszponką 190

Dziś prosta i szybko propozycja na sałatkę. W duże upały czasami nie mamy ochoty na jedzenie, ale taką sałatkę każdy z chęcią wtedy zje :) Szybka i smaczna, a młode buraki to po prostu poezja smaku :) Składniki : 3 młode buraki  2 cebule dymki  50g koziego sera garść roszponki  1 łyżka słonecznika łuskanego 4 łyżki oliwy z oliwek

Parowar Faceta
Sałatka ze szpinaku i pieczarek 166

dodać odrobinę wody. Ze szpinaku odrywamy długie łodygi i wrzucamy go do dużej miski. Skrapiamy oliwą z oliwek. Na wierzch wykładamy pieczarki i obsypujemy nerkowcami. Sałatkę można podawać z ciepłymi pieczarkami, ale równie smaczna jest na zimno. Szpinak zawiera przeciwutleniacze - beta-karoten i luteinę. Jest bogaty w magnez, potas i żelazo. W szpinaku znajdziemy witaminy z grupy B, C oraz

My Chcemy Jeść
Paluch we włoskim stylu 159

kwas oleinowy i błonnik. Oliwki zawierają witaminy z grupy B, A, C i E oraz fosfor, miedź, żelazo i potas. Są świetnym dodatkiem do rożnych sałatek, serów, mięs, pizzy i makaronów. To także smaczna przekąska

My Chcemy Jeść
Sałatka brokułowa z suszonymi pomidorami i nie tylko ;) 372

Podobną (prawie identyczną) sałatkę przygotowała moja siostra na minione święta. Bardzo smaczne połączenie. Część skonsumowałam na dzisiejszy obiad, a pozostałość zapakowałam w pojemnik na jutro do pracy;)  Szybka i prosta w przygotowaniu ;) Składniki (około 3 porcji): 1 duży brokuł pół puszki groszku (sprawdźcie czy nie ma w składzie cukru) około 8 pomidorów suszonych w oleju z ziołami pęczek koperku

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
Błyskawiczna sałatka z malinami 149

włoskich oliwa z oliwek balsamico di modena Sałatę lodową porwać, dodać umyte maliny i pokrojone orzechy. Oliwę z oliwek wymieszać z balsamico di modena, polać sałatkę. Poczekać 15 minut aż smaki się "przegryzą". Smacznego

Humanistka w kuchni
124. Goście, goście czyli: sałatka ekspresowo - kryzysowa. 454

fetę kroimy w dość drobną kostkę lub wkruszamy bezpośrednio do sałatki i całość delikatnie mieszamy. Sporządzamy dressing mieszając ze sobą wszystkie składniki i zalewamy nim sałatkę, oprószamy pestkami dyni i serwujemy niezapowiedzianym gościom :) Smacznego

Symfonia Smaków
Sałatka gyros 396

przekładamy na sałatę. Posmarować warstwą majonezu. Pokroić ogórki na małe kwadraty i położyć na kurczaka i też przykryć warstwą majonezu. Na samym końcu dodać kukurydzę. Sałatka jest lepsza jak przeleży dzień w lodówce :) Smacznego

Panda i jej świat
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ, PORA, KUKURYDZY I PAPRYKI 349

Wiosną uwielbiam jeść kolorowe surówki i sałatki. Do dzisiejszego obiadu przygotowałam bardzo szybką i smaczną surówkę, która będzie idealnym dodatkiem do obiadu. Najlepiej podawać ją do pieczonych lub gotowanych mięs. Przepis ze zdjęciami krok po kroku . Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, prosimy o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres a.rybinska@gmail.com. Fotografię opublikujemy w komentarzach i na naszym

Przepisy Aleksandry
L’ARC Varsovie – prezentacja menu 122

winie tym dominują aromaty i smaki świeżych owoców: cytryny, agrestu, melona oraz aromaty kwiatowe. Wino ma przyjemną kwasowość, jest świeże, owocowe, żywe i bardzo smaczne. Stworzone do dań z ryb , owoców morza, sałatek z kurczakiem i delikatnie przyprawionych dań orientalnych. Z ostrygą tworzyło parę idealną. Wieczór bardzo udany, wspaniała kuchnia, miłe towarzystwo i pyszne wino... Dziękuję Restauracji L’ARC Varsovie

królestwo garów
Sałatka z kurczakiem, makaronem i sałatą 228

miski. Dodać do nich mix sałat. Wymieszać. Sos: wszystkie składniki sosu ze sobą dobrze wymieszać. Ja to robię w małym słoiki poprzez potrząsanie. Polać sosem sałatkę. Wymieszać. Odstawić do lodówki by się przegryzła. Smacznego, Anulla

Fabryka pomysłów
Kolorowa sałatka z octem balsamicznym 150

składniki przekładam do miski, doprawiam solą  i mieszam. Sok z limonki i brązowy cukier dokładnie mieszam, doprawiam do smaku solą i pieprzem i polewam sałatkę.  Wszystko dokładnie mieszam ze sobą i podaję. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen