zalewa się gotowała, włożyłam śledzie do słoików. Gorącą marynatą zalałam rybki. Gdy wystygły, wstawiłam je do lodówki na 24 godziny aby "przeszły" przyprawami. Smacznego! Zapraszam na inne śledziki: śledzie po kaszubsku sałatka śledziowa z jabłkiem sałatka śledziowa z ziemniakami i burakami śledzie z czosnkiem i majerankiem śledzie w sosie musztardowo śmietanowym
potrawyregionalnedania świetnie się sprawdzają. Śniadanie : Serek wiejski z ananasem i curry. Lunch : Noodle a la carbonara (z bekonem, groszkiem i sosem z serka Philadelphia) Przekąska : Sałatka z ciecierzycy z cebulką, pomidorkami i fetą. Smacznego
Codzienne Gotowanieburaka pokrojonego w plasterki oraz fetę pokrojoną w kostkę. Posypujemy pestkami dyni. Na wierzchu układamy kurczaka. Składniki na sos mieszamy razem. Powstałym sosem polewamy sałatkę. Proponuję podawać z grzankami z pieczywa pełnoziarnistego ;) Smacznego
Czerwona Porzeczkasałatkę wkładamy do wyparzonych słoików, warzywa ugniatamy i dolewamy zalewe do pełna. Mocno zakręcamy słoiki stawiamy do góry dnem i zostawiamy tak do wystudzenia. Sałatkę przechowujemy w chłodnym miejscu np. w piwnicy. Smacznego
Symfonia smakowaJeśli nie mam pomysłu na warzywo do obiadu , to robię sałatkę z kapusty pekińskiej i pieczarek. Szybko i smacznie. Składniki połowa główki kapusty pekińskiej 10 pieczarek 1 cebula 1 łyżeczka musztardy jogurt lub śmietana 1 łyżka oleju do smażenia Pieczarki i cebule pokroić w paski i lekko podsmażyć . W granicach 2 minut.Pekińską pokroić w poprzek w drobne paski Pokrojona
Eli Gotowaniewyraźniejsze smaki zrób sos z podwójnej porcji). Pestki dyni i słonecznik podsmażyć w minimalnej ilości oliwy z oliwy (uwaga gdyż mogą strzelać), odsączyć. Dodać do sałatki. Ugotowane jajka położyć na wierzch i gotowe. Smacznego
W kuchni u Monikimiski i przekładamy plasterkami cebuli. Przykrywamy. Wstawiamy do lodówki. Całość marynujemy kilka godzin ( można pozostawić na noc ). Grillujemy z obu stron. Idealnie pasuje do sałatki ziemniaczanej i sosu czosnkowego ( publikowanych na blogu ). SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki EwyPapryka marynowana w soku pomidorowym Kolejny świetny przepis na smaczną paprykę . Ta wersja spokojnie może służyć jako sałatka do obiadu lub pikle na kanapki . Papryka jest słodko ostro-kwaśna , idealna . Smak zdecydowanie różni się od zwykłej marynowanej , a jak wiemy nic tak do siebie nie pasuje jak pomidor,papryka i czosnek , tak więc udane trio na zimowe dni Składniki
Ogrodnik w podróżywszystkie składniki i zalewamy zalewą (wszystkie składniki zalewy wcześniej mieszamy). Zostawiamy to na 12 godz. Mama przykrywa miskę srebrna folią. Po tym czasie sałatkę nakładamy do słoików i pasteryzujemy 15 min. SMACZNEGO
Lili w kuchniSałatę szopską wymyślili Szopi prawdziwi, jak twierdzą, Bułgarzy. Zamieszkują region Sofii i Dupnicy. Ich sałatka jest chrupka, aromatyczna, spowita w białej chmurce smacznego białego szopskiego sera. Podawana jako przekąska przed obiadem. Składniki: bułgarski ser szopski 4 pomidory 2 papryki czerwone ogórek łyżka octu 4 łyżki oleju sól cebula posiekana natka pietruszki
AZgotuj!samo robimy z kaparami i pokrojonymi w plasterki oliwkami. Cytrynę kroimy na plasterki, nakłuwamy je widelcem, żeby puściły soki i układamy na sałatce. Przed podaniem sałatkę chłodzimy około 1-2h w lodówce. …Smacznego Pobierz przepis
KasiaiKrzysiu.plProponujemy sałatkę bogatą w wapń a na dodatek bardzo smaczną. Składniki: -puszka sardynek w oleju -1/2 średniego brokuła -ok. 10 dkg fasolki szparagowej -szczypior -kilka suszonych pomidorów -po garści pestek słonecznika i dyni -sól i pieprz do smaku -biały ser Suszone pomidory i szczypior kroimy na drobno. Fasolkę gotujemy w osolonej wodzie przez ok. 7-10 minut
Maminek kulinarnypatelni rozgrzać masło. Wrzucić łososia, po kilkunastu sekundach dodać jajka. Smażyć do otrzymania ulubionej konsystencji. 3. Wyłożyć na talerz i posypać sezamem. Obok nałożyć sałatkę i całość posypać pokrojoną dymką i szczypiorem. Smacznego
DefinicjaSmakuLubicie bób? Ja bardzo, a najbardziej wysysając go bezpośrednio z łupinek. Dzisiaj jednak postanowiłam zrobić z niego danie obiadowe i przygotowałam sałatkę. Idealna jako dodatek do ryb, ale równie smaczna sama w sobie :) Zdradzicie swoje sposoby na to warzywo? SKŁADNIKI: 500 g bobu 5-6 młodych marchewek 1 szalotka 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju 1 łyżka masła
Kuchnia w opałachmyjemy, drobno siekamy i delikatnie solimy, po czym łączymy z rukolą. Ser feta kroimy w kostki i polewamy 1/3 sosu (delikatnie obtaczamy i dosypujemy do sałatki). Całość posypujemy ziarnami i polewamy resztą sosu. Smacznego
ChilliJemy