groszek i kukurydzę odsączamy z zalewy. W salaterce lub misce układamy warstwami: seler, kukurydza, połowa majonezu, por, białka jajek, reszta majonezu, groszek i ser żółty. Sałatkę schładzamy, a przed podaniem dekorujemy np. rzeżuchą. SMACZNEGO
Smak mojej kuchniprzegląd lodówki i natknęłam się na wędzone udka z kurczaka. Wtedy wpadłam na pomysł, że można je idealnie wykorzystać do sałatki - do której stanowiłyby bazę. Sałatka jest niezbyt pracochłonna - a za to bardzo smaczna. Polecam. Ryż ugotować wg zaleceń na opakowaniu. Odstawić do całkowitego wystudzenia. Udka z kurczaka dokładnie oddzielić od kości i zdjąć z nich skórę. Mięso pokroić
Świat Domowej KuchniŚwięta Wielkanocne zbliżają się wielkimi krokami. Już niedługo będziemy myśleć nad świętaecznym Menu. Zaczniemy piec babki,mazurki, mięsa, szykować sałatki, jajka. Dziś chciałabym Wam przedstawić fajny i smaczny przepis na jajka. Farsz zrobiłam z tuńczyka , kukurydzy i szalotki. Zapraszam i smacznego. SKŁADNIKI: 6 jajek ugotowanych na twardo 1 puszka tuńczyka w wodzie lub w oleju 1 szalotka Sól
Gotowanie Patkiśledzie posypujemy czerwoną cebulą smarujemy sosem. Następnie pokrojoną marchewkę smarujemy sosem na marchewkę czerwoną fasolę również smarujemy sosem, następnie kukurydzę i posmarować pozostałym sosem. Wierzch sałatki posypujemy z tarty żółty ser i dekorujemy. Smacznego
kgwjanczewoPasta z makreli i ogórka Połączenie wędzonej makreli z twarogiem, zielonym ogórkiem i cebulą to smaczna pasta na śniadanie, albo kolację. Ogórek dodaje sałatce lekkości, a cebula ostrości. Odrobina curry podkręca smak i nadaje paście charakter. Składniki: 1 wędzona makrela 200 g twarogu (najlepiej półtłustego) 1 ogórek gruntowy (lub pół ogórka wężowego) 1/2 czerwonej lub białej cebuli 1 łyżka śmietany
Trzeci talerzRyba w sosie pomidorowym jest już gotowa, a sałatka jarzynowa jest już prawie gotowa. Przepis na rybę w sosie pomidorowym znajdziecie tutaj , a przepis na sałatkę jarzynowa tutaj . Wczorajsza zupa grzybowa wyszła dość smaczna. Chociaż osobiście wolę zupę grzybową z pieczywem
blog.moje-pasje.infoSzczypiorek przepłukać, osuszyć i posiekać. Makaron wymieszać z warzywami i rybą. Dodać majonez, jogurt i szczypiorek, wymieszać. Doprawić solą i pieprzem ziołowym. Uwaga – sprawdzona rada Sałatka najlepiej smakuje gdy ma temperaturę pokojową :) Życzę smacznego. Komentarze oraz lajki mile widziane :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push
Świat Smakupiekarniku nagrzanym do 175 stopni i piekę 35 minut Wystudzony piernik kroję w plastry, podaję z kawałkami śledzia i sosem. Świetnie smakuje z odrobiną sałatki jarzynowej i kawiorem. Wierzch można posypać pieprzem. Smacznych Świąt życzy Klaudia
Mango Papajastyle="height: 1em; max-height: 1em;" /> Polędwiczkę , która odpoczęła w trakcie przyrządzania sosu , kroimy na równej wielkości kawałki i podajemy skropioną sosem . Świetnym dodatkiem jest sałatka z buraczków , fety i orzechów w miodzie . Smacznego " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Post Polędwica wieprzowa w miodzie pojawił się poraz pierwszy w Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżymiodu, oliwy, melasy i przypraw przygotowujemy dressing, którym obficie zalewamy śledzie. Dodajemy posiekaną czerwoną cebulę. Całość wykładamy na liście szpinaku. Obficie posypujemy ziarenkami granata. Sałatkę schładzamy przez godzinę w lodówce. Gotowe! Życzę smacznego
SMYKWKUCHNIsałatki i dokładnie mieszam. Sprawdzam smak i jeżeli trzeba to doprawiam solą i pieprzem. Sałatkę przed podaniem odstawiam na około 30 minut aby przeszła smakiem. Sałatka pełna witamin jest gotowa, można podawać. Życzę smacznego. Pozdrawiam Babcia
Uwaga Babcia GotujePieczarki w occie są smaczną przekąską. Możemy ich użyć do przygotowania m.in. sałatki z pieczarek marynowanych , koreczków lub jako dodatku do tatara wołowego . Czytaj dalej
Przepisy Kulinarnepłatki migdałów prażymy na suchej patelni. Do miski wrzucamy wszystko, w małej miseczce przygotowujemy sos: dajemy musztardę, miód i majonez, mieszamy dokładnie i dodajemy do sałatki. Mieszamy, jeśli trzeba doprawiamy solą i pieprzem :-). Smacznego
kruche babeczkimiodowo-musztardowym. Warzywa kroimy w kostkę w kostkę, zalewamy sosem i wstawiamy do piekarnika. Voila! Pieczone warzywa są świetną alternatywą dla ziemniaków, mogą służyć jako sałatka do obiadu, jako przekąska na podwieczorek. Są smaczne i zdrowe, a dzieci za nimi przepadają. Polecam! To mój czwarty przepis w ramach akcji dyniowej organizowanej w paździer niku. Po więcej przepisów z dynią
Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowaniesolą i pieprzem. Ciecierzycę i fasolę odsączyć z zalewy. Awokado przekroić na pół, usunąć pestkę. Miąższ pokroić w kostkę. Pomidorki przekroić na połówki. Wszystkie składniki sałatki umieścić w misce, polać sosem i wymieszać. Smacznego! Przepis dodaję do akcji
Pełny talerz