puści sok.Rano gotujemy na wolnym ogniu.. Na małym ogniu doprowadzamy truskawki do wrzenia.Gdy puszczą sok , wybieramy owoce .Gorący sok przelewamy do wyparzonych słoików i przewracamy do góry dnem i zostawiamy do wystygnięcia
w mojej kuchniodlanego sok dodaje cukier do smaku i sok z cytryny .Wlewam do słoików .Dżem -mus i soki pasteryzuje w 85 stopniachC 25 minut..Gotowe
w mojej kuchnipapryka zmiękła. Na sam koniec dodajemy 2-3 łyżki mąki ziemniaczanej rozmieszanej w szklance zimnej wody i tym zalewamy sos. Mieszamy chwilę i gorący nakładamy do słoików zakręcamy i odwracamy do góry dnem i czekamy aż sos ostygnie. Gotowe. można pasteryzować 10minut....moj przepis
w mojej kuchnigodzinie gotowania zrobić próbę wylewając kroplę marmolady na talerzyk i zadrapać przez środek nożem. Jeśli marmolada się nie zlewa, to znaczy, że jest gotowa. Gorącą wlewać do czystych, wyparzonych słoików. Dobrze zamknąć. Moje uwagi: Ze względu na proporcje rabarbaru i cukru, dla mnie to nie marmolada, ale konfitura. Skórkę z cytryny otarłam na średniej tarce. Imbir dałam świeży, również utarty
w mojej kuchnipodgrzewać cały czas mieszając rózgą. Gdy zgęstnieje wyłączyć i dokładnie całość przetrzeć przez sitko. Skórkę cytrynową która osiądzie na sitku można dodać do całości. Lemon curd przelać do wyparzonego słoika. Można przechowywać w lodówce do 2 tygodni.... Smacznego :). Przepis znaleziony http://www.taste.com.au/recipes/17755/lemon+curd..... Polecam :) Lemon curd ............... Ingredienti : 2 uova grandi , 2 tuorli d'uovo , scorza grattugiata di 2 limoni , succo
w mojej kuchniCzosnek wymieszać z chili i dodać do ogórków. Olej zagotować i gorącym polać ogórki. Ocet+cukier zagotować, polać ogórki. Wszystko wymieszać i pozostawić na 12 godzin. Następnie włożyć do słoików, zalać płynem, zakręcić i odstawić [najlepiej do piwnicy;)].nie trzeba pasteryzować ,ale ja pasteryzuje 3-5 minut. Cetrioli PO MEKSYKAŃSKU.z mio notebook , lo faccio ogni anno , e scompaiono rapidamente
w mojej kuchniWYKONANIE; ;;;;Zmielic wszystko w maszynce i dodac 2 szklanki cukru, 1,5 szklanku oleju 2 łyżki soli .Gotować 2-3-4 godziny ,az masa zacznie gęstnieć ...Gorące wlac do słoików i odwrócić do gory dnem ...JESLI KTOS SIE MARTWI TO MOZNA PASTERYZOWAC 10 MINUT.otwarty słoiczek trzymac w lodówce.,,,,,,,,SMACZNEGO I UWAGA JEST OSTRE!!! ps.ja dodaje do mięsiwa np.do kotletów mielonych
w mojej kuchnikażdego słoiczka dodajemy po kilka plasterków czosnku i z alewam ciepłą, podgrzaną oliwą .Zamknąć, zakręcić słoik - odstawić w ciemne miejsce, do zjedzenia idelane
w mojej kuchnimieszając od czasu do czasu.Konfiturę gorącą przełożyć do czystych ,wyparzonych słoiczków.Smacznego ps. można pasteryzować 10-15 minut,lub gorącą wkładać do słoiczków.Ja do pasteryzacji słoików mam garnek jak widac na foto.Słoiki układa sie piętrowo i pasteryzuje... 4-5 mele antonówek 2 kg di carote
w mojej kuchniŚwieży sok z wyciskarki----zamiast do słoika,trafił do żołądka ..... Dwa składniki, a smak wyśmienity. Zdrowy sok,bez nagrzewania ,bez napowietrzania,bez utleniania. Sok wyciskany na świeżo to taki ekspresowy rodzaj transportu dla witamin, minerałów i żywych enzymów. Pychaaaaa świeży sok :))))) Składniki: 2 buraki 6 marchewek 1 jabłko Wykonanie: Umyć warzywa i owoc, pokroić na mniejsze kawałki i wycisnąć
w mojej kuchnisłodkości owoców. Smażymy przez około 30-35 min. . Dodajemy sok z cytryny i pektynę jabłkową i gotujemy 2 min. Przygotowany dżem przekładamy do umytych i wyparzonych słoików, szczelnie zamykamy ,odwracamy do góry dnem. Jam Paraguayo Ingredienti per la marmellata : 1kg pesche Succo di limone 1 cucchiaino
w mojej kuchnidodajemy do niej pokrojona w paski paprykę ,następnie pieczarki .Smażymy około 6-8 minut i po tym czasie dodajemy dynie i startą marchewkę - u mnie marchewka tarta ze słoika .Dusimy przez ok.10 min.-ja to robie w głębokiej patelni. Doprawiamy do smaku. Naczynie zaroodporne lekko smarujemy masłem,lub olejem Na spodzie umieszczamy ugotowaną kasze. Posypujemy 2 łyżkami startego sera
w mojej kuchnimasa będzie gładka. Następnie ciasto przeciąć na 3 części i przełożyć gotową masą: Warstwy ciasta mają wyglądać następująco: dolny biszkopt ciemny dżem (z całego słoika) krem biszkopt krem biszkopt polewa,lub lukier di nocciola papavero.......................ingredienti: 5 uova ( albumi e tuorli separati ) Di zucchero 1 tazza
w mojej kuchnimasła 20 g drożdży świeżych 1 laska wanilii szczypta soli Nadzienie 500g jabłek po obraniu,lu jabłka ze słoika przepis Tutaj 25 g masła 40 g cukru -jak ktoś lubi słodkie to do smaku 1,5-2 łyżki mąki ziemniaczanej Lukier pół szklanki cukru pudru
w mojej kuchniSkładniki 3 szklanki mąki 1 szklanka cukru 2-3 jaja 1 kostka masła ½ szklanki śmietany duży słoik jabłek tartych Tutaj ,lub 1-2 kg jabłek Wykonanie Mąkę wymieszać z masłem o temperaturze pokojowej. Dodać całe jajka, cukier, śmietanę i wyrobić ciasto. Podzielić na dwie części i wstawić do lodówki na około 35 min. Jabłka obrać i zetrzeć
w mojej kuchni