słoik - 12348 przepisów (strona:603/824)

Jak szybko i tanio zyskać piękny i zdrowy uśmiech? Tani, skuteczny i naturalny sposób na pielęgnację i wybielanie zębów czyli ek 10771

jamie ustnej środowiska zasadowego. Skład: olej kokosowy  2 łyżki ekologiczna soda oczyszczona (wodorowęglan sodu)1 łyżeczka łyżeczka ksylitolu olejek goździkowy lub miętowy kilka kropel W niskiej szklance lub słoiku  wymieszać  olej kokosowy z sodą i ksylitolem aż do uzyskania jednolitej konsystencji. Bez ksylitolu smak pasty był dla mnie zbyt "sodowy". Dodać kilka kropel olejku, wymieszać. Gotowe! Część

IzaGotuje
Lemon Curd z żółtek 149

jest do końca warunek "gotowości" naszego sosu. Jak już napisałam - gdy uznamy, że już jest gotowy zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestygnięcia, przekładamy potem najlepiej w słoik i chowamy do lodówki. U mnie wytrzymał tydzień i jeszcze był dobry (więc bardzo możliwe, że można jeszcze dłużej przechowywać, jednak nie polecam trzymać ponad 2 tygodnie) Bardzo prosty i bardzo smaczny :) Serdecznie

Jedzeniomania
Woda limonkowa z nasionami chia - meksykański energy drink 117

Opis nasion chia <klik> 1/2 litra wody Przygotowanie (3 minuty): - wyciskamy sok z limonki - wszystkie składniki mieszany w słoiku zamkniętym nakrętką trzęsąc mocno przez ok minutę w górę i w dół aby nasiona się nie posklejały - odkładamy an 10 minut NA ZDROWIE

Pora na pora i pomidora
SALATKA JARZYNOWA ( SMIECIUCHA)  220

seler ( ja osobiscie nie za bardzo lubie jego smak, wiec nie daje)  -4-5 jajek  -okolo 5-6 sporych ogorkow kiszonych -puszka groszku konserwowego -cebula -jablko -maly sloik majonezu  -2-3 lyzki jugurtu naturalnego lub smietany  -sol, pieprz  SPOSOB PRZYGOTOWANIA: Ziemniaki, marchew, pietruszke gotujemy ( nie mozemy rozgotowac), studzimy. Jaja gotujemy w osolonej wodzie na twardo

PychaDania
Pasta rybno jajeczna. Śledzie w pomidorach Łosoś Ustka. 189

Budzicie się rano, idziecie do lodówki zrobić coś na śniadanie, a tam..przeciąg. Została ryba w puszce, jajko i parę rzeczy w słoikach. Genialny pomysł! Pasta na kanapki ;) Moja ulubiona, smak dzieciństwa! :) Potrzebujemy: puszkę rybną, u mnie śledź w sosie pomidorowym od Łosoś Ustka  3 ugotowane jaka 1 kiszony ogórek  pół czerwonej cebuli łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu

MamaOskarka
Sałatka z selerem konserwowym 311

przygotowaniu sałatkę. W razie niezapowiedzianej wizyty znajomych będzie jak znalazł:) Ta sałatka jest właśnie bardzo prosta i szybka w wykonaniu a do tego naprawdę smaczna! Składniki:     słoik selera konserwowego,  200g żółtego sera w kostce,  200g szynki konserwowej,  5 ogórków konserwowych,  1 świeży ogórek,  puszka kukurydzy,  3 łyżki Majonezu Kętrzyńskiego Lekkiego ,  sól

Z miłości do słodkości
Mizeria według mirabelek 103

tulipany z sosem, zostawiając kilka płatków i listków do dekoracji. Podajemy jako dodatek do obiadu- u nas to był kurczak z sosem Tikka (tym razem bardzo satysfakcjonujący, choć ze słoika- polecam firmę Patak) i razowy kuskus.  A na zakończenie nie byłabym sobą gdybym nie umieściła czegoś z ogro du:-) Nasz ogród odwiedziła rzekotka drzewna. Nasz długosz jest już gotowy

les mirabelles
Kociołek mięsno warzywny w sosie słodko kwaśnym 163

Zapraszam :)               Składniki : 1 słoik  SOSU SŁODKO KWAŚNEGO ORZECH 500 g karkówki  3 marchewki 10 pieczarek 2 średniej wielkości cukinie 2 cebulki  Pieprz, sól do smaku 1 łyżka ziół prowansalskich 1 łyżka przyprawy do mięsa   Piątnica 5 łyżek oliwy około 2 szklanki bulionu mięsnego

Sama słodycz i szczypta chili
Surówka z buraków II, Česká Hospoda 205

szybki obiad gotowy. P.S. Przepis na surówkę pochodzi od mojej mamy:). Składniki: 3-4 małe buraki 1 duże jabłko kilka łyżek jogurtu naturalnego chrzan (surowy, starty lub ze słoika) sok z 1 cytryny (lub więcej) sól, pieprz Obierz jabłko i buraki, a następnie posiekaj drobno w blenderze (możesz też zetrzeć je na tarce). Dodaj jogurt, chrzan, sok z cytryny

Qlinarnie i Qlinarnie
Karp w marynacie 131

Włożyć do wody, dodać przyprawy i ugotować aż będą al dente. Wlać ocet, zagotować. Gotować pod przykryciem. Doprawić do smaku solą i cukrem. Ostudzić. Zimną rybę ułożyć w wyparzonym słoiku, zalać zimną marynatą. Odstawić w chłodne miejsce na 3-4 dni. Karp w marynacie może stać około tygodnia. Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style

królestwo garów
Pasztet z cielęciny z żurawiną 110

kawałek selera   1,5 kg wątróbki z indyka lub kurzej,   200 g żurawiny suszonej, 100 ml żurawinówki,   180 g suchej bułki, 300 g przecieru żurawinowego ze słoika, 10 jajek, 100 ml żurawinówki, gałka muszkatołowa, imbir mielony, sól Mięso włożyć do garnka, dodać przyprawy, włoszczyznę, zalać zimną wodą ( tylko tyle aby przykryć mięso) i gotować na niewielkim ogniu

królestwo garów
Chorizo z pomidorkami koktajlowymi 98

ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} 700 g chorizo, słoik - 700 ml pomidorków koktajlowych , 100 ml płynnego przecieru pomidorowego, 3 ząbki czosnku, natka pietruszki lub kolendra Chorizo pokroić w plastry grubości około 1 cm, podsmażyć na suchej patelni. Przełożyć

królestwo garów
Masło czosnkowe – masło z grillowanym czosnkiem i papryką 98

oliwą. Zawinąć w folię. Paprykę posmarować oliwą. Grill nagrzać do 200 stopni.  Czosnek i paprykę ułożyć na ruszcie, grillować około 25 -30 minut pod przykryciem. Paprykę przełożyć do słoika (lub torebki foliowej) i zamknąć (łatwiej będzie później zdjąć skórkę). Odstawić na parę minut. Paprykę wyjąć, zdjąć skórkę, wyrzucić gniazdo nasienne, posiekać. Czosnek wycisnąć. Masło połączyć z czosnkiem i papryką

królestwo garów
Nalewka na pigwie – pigwowcu japońskim 81

cukru, Owoce umyć, osuszyć. Drobno pokroić, pestki wyrzucić. Włożyć do słoja, zalać wódką, odstawić na minimum 6 tygodni. Zlać nalew, przelać do butelek. Owoce zasypać cukrem, słoik szczelnie zamknąć, odstawić na minimum 6 tygodni. Słojem co jakiś czas potrząsać. Cukier ma się całkowicie rozpuścić. Następnie zlać syrop z owoców i wymieszać z nalewem. Wlewając syrop należy próbować aby otrzymać ulubiony

królestwo garów
Tort szwarcwaldzki 130

zagotować – wlać wymieszaną z dwiema łyżkami wody skrobię kukurydzianą, dodać kawałek laski cynamonu, zagotować. Włożyć wiśnie (odłożyć 16 wiśni!), wymieszać. Gdy lekko ostygnie wyjąć cynamon. Ja użyłam wiśnie ze słoika , do których dodałam 5 łyżek wiśni z nalewki. Ubić śmietanę z śmietan-fixem i cukrem. Przełożyć do rękawa cukierniczego (zamiast rękawa można użyć torebkę foliową). Czekoladę zetrzeć. Wymieszać

królestwo garów