wykorzystać. Jest zdrowy, pyszny, kwaskowaty, ale w połączeniu z wiśniami, idealny. Dlatego dzisiejsza moja propozycja to zupa owocowa z rabarbarem. Składniki: – 2 duże łodygi rabarbaru; – słoik wiśni; – 2 szklanki wody; – 2 łyżki cukru; – 16 g cukru waniliowego – 1 łyżka mąki ziemniaczanej Wykonanie: Rabarbar umyć, przekroić wzdłuż i pokroić na 0,5 cm kawałki, wrzucić
dom-agi.plsodą i zagnieść wszystkie składniki na jednolite ciasto. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, następnie włożyć do specjalnej maszynki i usmażyć w niej ciastka. Wystudzić. Nadzienie: 1 duży słoik kremu typu Nutella; cukier puder do posypania; Połówki orzeszków napełnić kremem i zlepiać po dwie. Gotowe orzeszki delikatnie posypać cukrem pudrem. Uwagi: 1 szklanka = 250 ml. Zamiast kremu Nutella można
In my kitchenpotrawa stanowi sycącą kompozycję idealną na podwieczorek. Sałatka jest szybka i bardzo prosta w wykonaniu . Poszczególne warstwy można dowolnie modyfikować wedle własnych upodobań. Składniki 1 główka kapusty pekińskiej 1 słoik ogórków konserwowych 2- 3 cebule 1 puszka kukurydzy 1 duża podwójna pierś z kurczaka przyprawa Gyros keczup majonez Sposób Kapustę pekińską, ogórki, cebulę drobno kroimy (wielkość przybliżona
Kuchenne aromatywody 0,5 szkl octu 3 łyżki cukru 1 łyżka soli przyprawy: liść laurowy, gorczyca, ziele angielskie Sposób Małe cebulki obieramy, kładziemy w słoiczki, zalewamy zalewą. Zakręcone słoiki gotujemy 15 minut
Kuchenne aromatywywaru z 2 kostek rosołowych 1 kg mięsa mielonego 2 puszki czerwonej fasoli 1 puszka groszku bądź kukurydzy 2 puszki pomidorów bez skórki (ja użyłam własnych ze słoika) 2 papryki jedna czerwona jedna żółta (użyłam papryki konserwowej w miodzie) 3 ząbki czosnku 3 cebule przecier pomidorowy do smaku oliwa sól przyprawa meksykańska Sposób: Mięso przysmażamy na patelni
Kuchenne aromatywlać go wedle własnego smaku (osobiście wlewam go naprawdę sporo). Składniki 1 kg kiszonej kapusty (najlepsza jest taka swojska średnio ukiszona przełożona po tygodniu kiszenia w beczce do litrowych słoików) 0,5 kg świeżych pieczarek 2-3 cebule podsmażone na maśle 3 łyżki masła śmietanka 12% (wedle uznania) olej lniany pieprz Sposób Kapustę 15 minut gotować w wodzie
Kuchenne aromatycytryny 0,5 l naparu z suszonej mięty pieprzowej 7 łyżek cukru Sposób Cytryny porządnie umyć, wraz ze skórką pokroić na mniejsze kawałki, wrzucić do gąsiorka bądź dużego słoika, zasypać cukrem, dolać przygotowany napar z suszonej mięty, na koniec wlać spirytus. Gąsiorek porządnie zakręcić, potrząsać nim kilkakrotnie aby składniki porządnie się wymieszały. Odstawić w ciemne miejsce na 2 miesiące
Kuchenne aromatystopniu się rozpadnie, następnie całość zmiksować blenderem. Zmiksowaną dynię wkładamy do uprzednio wyparzonych słoiczków, zakręcamy, przygotowujemy do pasteryzacji. Pasteryzacja Słoiczki układamy w kociołku, zalewamy wodą do 3/4 wysokości słoików.Przykrywamy pokrywką i zagotowujemy. Od czasu zagotowania gotujemy około 25 - 30 minut. Po tym czasie pure nadaje się do dłuższego przechowywania. Pestki oczywiście zostaną wysuszone... ... w ten sposób cała dynia
Kuchenne aromatyzamierzam się jednak skupić na słodkościach stąd właśnie te ciasteczka. Zalet mają wiele a główną jest fakt, że mogą leżakowac, a więc jeśli lubicie miec w święta pod ręką słoik pełen słodkości, takich na jeden kęs, powinniście pomyśleć o mojej propozycji. Tymczasem obiecuję, że takich słoikowych ciasteczek z dnia na dzień będzie na blogu coraz więcej. Źródło
Kuchenne aromatysię nimi najeść, zostawiłam je na 24 godziny, aby się "przegryzły", po tym czasie były po prostu rewelacyjne. Składniki 0,5 kg śledzi solonych 2 cebule mały słoik koncentratu pomidorowego sok wyciśnięty z jednej cytryny 1/3 szklanki oleju łyżeczka cukru 2 listki laurowe 2 ziarna ziela angielskiego rodzynki Sposób Śledzie namoczyć w wodzie na 2 godziny
Kuchenne aromatyprosty sposób na sałatkę lub danie obiadowe - od mojej siostry, Kasi:). P.S. Można dodać kilka łyżek oleju z suszonych pomidorów. Składniki: 1 szklanka kaszy jaglanej 2 kulki mozzarelli 1 słoik suszonych pomidorów ½ filiżanki pestek słonecznika 1 duży pęczek natki pietruszki sól, pieprz Ugotuj kaszę w wodzie na sypko. Drobno pokrój mozzarellę, suszone pomidory i natkę pietruszki. Podpraż pestki słonecznika
Qlinarnie i Qlinarnieczosnku i garść suszonych warzyw ( można oczywiście świeże, ale zależało mi na czasie i użyłam gotowych- suszonych ), gotowałam do średniej miękkości Na wierzch jedynie lekko podgotowanej kapusty wyłożyłam pół słoika pomidorów krojonych , które sama wcześniej przygotowałam. Można również włożyć pomidory do garnuszka z łyżką masła i przesmażyć je kilka minut, a potem przetrzeć przez sitko i przełożyć do kapusty.Te
Proste Potrawypatelni ok 15 minut, do momentu zarumienienia się cukinii. Dodajemy mięso mielone oraz pędy bambusa i podsmażamy wszystko razem. Gdy mięsko będzie już gotowe (lekko podrumienione) dodajemy 1/2 słoika z czosnkowym sosem chilli. W osobnym garnku gotujemy makaron. Podajemy wszystko razem. Naprawdę pyszności
upichconaświeże pomidory - 1 ząbek czosnku - 2 łyżeczki suszonej bazylii - 1 limonka - 150g sera długodojrzewającego Stary Olęder (również dostępny w Biedronce) - pieprz i sól - olej rzepakowy (ja używam ten ze słoika z suszonymi pomidorami) Do wersji obiadowej potrzebować będziemy dodatkowo: - makaron - rukola - garstkę orzechów włoskich i starty ser długodojrzewający do wykończenia dania Świeże pomidory parzymy (aby skórka szybko schodziła to zanim
upichconamąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao 3/4 szklanki cukru 1 łyżeczka proszku Krem: 1 opakowanie czekoladowego kremu do tortów ( użyłam firmy Gellwe) 150g miękkiego masła 300 ml zimnego mleka 1 słoik powideł śliwkowych 15 winogron 1 kiwi wiórka kokosowe 1 szklanka wrzątku + 1 cytryna + kilka kropel aromatu pomarańczowego+ 2 małe kieliszki wódki + 2 łyżki cukru Sposób przygotowania: 1. Białka oddzielić
A Ty Smakuj Mnie