gazy jest również dobrym narzędziem, jednak nie gwarantuje klarowności napoju po przelaniu. Tak przyrządzone mleko przechowujemy w lodówce do 2-3 dni. Jeśli chcemy nadać mleku bardziej słony lub słodki smak, po przyrządzeniu wsypujemy odpowiednio sól lub cukier (ilość wedle upodobania) i mieszamy. Do posłuchania: Angus & Julia Stone - Sadder than
Weganizm infantylnyjesteś wiedzą, a nie czymś, o czym wiesz. Eckhart Tolle Lubię do nich wracać. Ich przygotowanie niewiele wymaga, a chęć na coś słodkiego, chrupiącego z wierzchu i miękkiego w środku oraz puszystego świetnie zaspokajają. Inspirowana tym przepisem. Zmieniłam nieco proporcje, zrezygnowałam oczywiście z użycia jajek oraz soku z cytryny. Podobno, po połączeniu go z herbatą, nieprzyswajalny
Weganizm infantylnypieczarek 1/2 kostki naturalnego tofu (ok. 90 g) 2 plastry ananasa 1/4 szklanki wody z puszki po ananasie 1/2 łyżeczki mąki pszennej 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej gotowy sos chilli słodko-pikantny olej rzepakowy Przyprawy: sól kurkuma chilli imbir czosnek Opcjonalnie: makaron ryżowy z tapioką natka pietruszki Przygotowanie: Pieczarki obieramy, myjemy i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Dolewamy
Weganizm infantylnychęć poznania i fascynuje. Snują się liczne wyobrażenia, które zazwyczaj ulegają zmianom wraz z czasem, gdy poznaje się miasto lepiej. Fascynacja utrzymuje się, dopóki próbuje się miasta niczym bardzo słodką babeczkę, po troszeczku i powoli. Jeśli zje się je szybko i zachłannie jak cukierka, gdy jest się bardzo głodnym, wtedy zachwyt narażony jest na klęskę. To samo dzieje się
Weganizm infantylnyJeśli ryż jest w torebce, można go z niej wysypać prosto do wody. Musimy pamiętać, aby ilość soli dodanej w trakcie gotowania była symboliczna - danie w końcu będzie na słodko, a nie wytrawnie :) Ugotowany ryż zalewamy szklanką mleka. Dosypujemy ksylitol oraz cukier waniliowy. Mieszamy. Całość podgrzewamy na średnim ogniu i gotujemy, dopóki nie uzyskamy gęstej konsystencji puddingu. Mieszamy w trakcie
Weganizm infantylnyfiliżanki trzcinowego cukru pudru (dla niektórych brownies wciąż mogą wydawać się gorzkie, należy wtedy zmniejszyć ilość kakao, a zwiększyć ilość cukru, polecam jednak zamiast tego podawać brownies ze słodkimi dodatkami) 3 łyżki oleju kokosowego (w wersji płynnej) 5 łyżek siemienia lnianego 12 łyżek wody 1.5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropel aromatu śmietankowego sól opcjonalnie: 30 łyżek mleka migdałowego (dzieliłam
Weganizm infantylnyzamaskować swe rany, wreszcie wyćwiczyć się w noszeniu maski. Emil Cioran Na chwile, w których pojawia się chęć, by zjeść coś okropnie słodkiego, a gorzka (o ironio) czekolada to za mało. Można ją jednak wykorzystać w przygotowaniu takiego oto torcika. Składniki: Opakowanie okrągłych wafli tortowych (ok. 7 sztuk) Tabliczka gorzkiej czekolady
Weganizm infantylnyJest bardzo sycące. Mam nadzieję, że i wam posmakuje :) Przepis znalazłam tutaj . Dokonałam niewielkich modyfikacji. Składniki: ciasto: 3.5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru trzcinowego (osoby nieprzyzwyczajone do mniej słodkich ciast powinny użyć 1 szklankę lub nawet więcej) 1/2 płaskiej łyżki sody 1.5 płaskiej łyżki proszku do pieczenia 3-4 łyżki kakao 3/4 szklanki oleju ok. 1/5 szklanki wody krem
Weganizm infantylnyściśle jeden obok drugiego. Zalej całość sosem i gotuj na wolnym ogniu 1,5 h - 2h Sos: Do bulionu dodaj 2 puszki pomidorów ( albo 2 przeciery pomidorowe), paprykę słodką, sól, pieprz i papryczki pokrojone. Smacznego
Niezły Młyneklubi pampuchów? Mi kojarzą się z dzieciństwem, moja Mama zawsze je robiła na słodko z truskawkami albo malinami, jednak dzisiaj chcę Wam pokazać wersję obiadową :P Pampuchy :) poprawnie - (buchty drożdżowe) Przepis: 500g mąki 200 ml ciepłego mleka 30 g drożdży 2 jajka 10 g cukry 1 łyżeczka soli Ciasto: Do podgrzanego
Niezły Młynekdomu miałam nadmiar cytryn i moreli, więc wymyśliłam coś innego niż zawsze. Co prawda miałam wątpliwości, co z tego wyjdzie? No i wyszło zacne ciacho. Nie słodkie za to idealne na upalne dni. Przepis jest bardzo prosty. Składniki na ciasto: 600 g mąki 300 g margaryny 1 jajko 4 żółtka 160 g cukru pudru 1 płaska
Niezły Młynekmięsa wieprzowego (ja używam polędwiczki lub szynki) 2 cebule 2 papryki 15 pieczarek Marynata: 3 łyżki miodu 4 ząbki czosnku 2 łyżeczki czerwonej papryki słodkiej 0,5 łyżeczki papryki ostrej szczypta pieprzu cytrynowego 1 łyżka bazylii suszonej 1 łyżka kolendry suszonej 1 łyżka tymianku suszonego 0,5 łyżeczki pieprzu cayenne 2 łyżki oliwy sól Przygotowanie: Mięso umyć, osuszyć
Niezły Młynekosobnym naczyniu ubijamy śmietanę i łączymy z ostudzonym mlekiem. Masę przelewamy do czterech naczynek i odstawiamy do stężenia. Maliny blendujemy, aż otrzymamy jednolitą masę (jeżeli ktoś lubi na słodko można dodać cukier puder do smaku) następnie przelewamy do naczynek i przyozdabiamy :) Smacznego
Niezły Młynekszklanek i odstawiamy do lodówki na 2h. Do przyozdobienia wystarczy mała śmietana 36%- kremówkę ubijamy na sztywno dodając do smaku cukier puder aby bita śmietana nie była za słodka. Smacznego
Niezły MłynekMuffiny porcja na 16 muffin: 2 ciasta francuskie 250g mięsa mielonego mała puszka kukurydzy 1 cebula puszka pomidorów papryczka piri piri łyżka oleju przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, bazylia ser gouda 16 plastrów Przygotowanie: Na patelni smażymy wszystkie składniki z wyjątkiem sera i ciasta :) sos doprawiamy do smaku i dusimy na małym ogniu
Niezły Młynek